• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalımıyım?

Katılıyorum %100.

arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışın lütfen, biz derdini yazanı kınamak için mi burdayız. Kız bunalıma girmiş, siz hiç mi sinirlenip boşanmayı düşünmediniz, düşünmediyseniz bile herkes bir olmak zorunda değil. Niyetinizin iyi olduğundan şüphem yok. Ama kız zaten paramız yok ben de giderim demiyor. Düzelir mi ne dersiniz diyor, ilgiye, akıl almaya, paylaşmaya ihtiyacı var sadece. Bazen herşey insanın üstüne üstüne gelir kimseye diyemez tıkanıp kalır çözüm bulamaz kaçmaktan başka, belki O da yarın böyle düşünmeyecek. Hem tek sorun para değil, onda bu kaynana, böyle düşüncesiz kardeşler olduğu sürece, kocası bunlara dur diyemezse hep sorun olur. Biz sakinleştirip anlamaya paylaşmaya çalışalım lütfen.

gerçekten bu hale geldi mi bu insanlar yahu, kadın kocamın parası yok o nedenle mi boşanacağım diyor? bal gibide okuyor anlıyorsunuz ama düşmüşe vurmak hoşunuza gidiyor

adam çalışmıyormuş, ssk sı bile yokmuş, 1 tl bile yok diyor kadın, o evde tencere nasıl kaynıyor soruyor musunuz??? belli ki bunalmış depresyona girmiş yardımcı olacağınıza teselli vereceğinize yazdıklarınıza bakın, bence asıl size yazık

başlığı açan arkadaşım, senin yaşadığını en iyi sen bilirsin, ama çocuğun var fevri karar verme, kocanı ssk lı bi işe girmesi için teşfik et, evinizi sattırmayın zaten kocan işsiz sosyal güvenceniz yok birde altınızdan eviniz giderse daha zor olur. birşeylerin yoluna girmesi için zaman tanı önce daha çok erken evliliğin düzenin oturması için

arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışın lütfen, biz derdini yazanı kınamak için mi burdayız. Kız bunalıma girmiş, siz hiç mi sinirlenip boşanmayı düşünmediniz, düşünmediyseniz bile herkes bir olmak zorunda değil. Niyetinizin iyi olduğundan şüphem yok. Ama kız zaten paramız yok ben de giderim demiyor. Düzelir mi ne dersiniz diyor, ilgiye, akıl almaya, paylaşmaya ihtiyacı var sadece. Bazen herşey insanın üstüne üstüne gelir kimseye diyemez tıkanıp kalır çözüm bulamaz kaçmaktan başka, belki O da yarın böyle düşünmeyecek. Hem tek sorun para değil, onda bu kaynana, böyle düşüncesiz kardeşler olduğu sürece, kocası bunlara dur diyemezse hep sorun olur. Biz sakinleştirip anlamaya paylaşmaya çalışalım lütfen.

ay çok saolun beni çok iyi anladınız sanırım size çok teşekkür ederim içim biraz olsun rahat oldu hani insan içini dökerde yüklerinden biraz olsun kurtulur ya bende öyleyim şimdi daha pozitif bakıcam baktırıcam .

bence boşanmayın ama sert bi blof yapın. ailenizin yanında mıutlu olacağınızı sanmıyorum. eşinizi duzeltmeye calışın

:24:
ay çok saolun beni çok iyi anladınız sanırım size çok teşekkür ederim içim biraz olsun rahat oldu hani insan içini dökerde yüklerinden biraz olsun kurtulur ya bende öyleyim şimdi daha pozitif bakıcam baktırıcam .

Sizi çok iyi anlıyorum, yaşamayan bilemez ben de birçok sorun yaşadım ve hala da yaşıyorum, ama inatla o uyuz kaynanama kocamı bırakmıyorum ::34::34::34::34::34::
inşallah Allah kocana bir kuvvet verir de bu haksızlıklara boyun eğmekten vazgeçer, siz de ona yardım edin. Sizin için dua edeceğim.

bence boşanmayın ama sert bi blof yapın. ailenizin yanında mıutlu olacağınızı sanmıyorum. eşinizi duzeltmeye calışın

bende öyle yaptım ya gider başka yerde çalışırsın yada biter bu iş ben bakarım çocuğuma dedim oda iki arada kaldım bi yandan ailem bi yandan sen napıcam dedi beni bu lafı daha çok çıldırrtı evlendiğimden beri eşimin kredi kartından alşveriş yaptılar fatura ödediler para vermediler bileziğimi bozdurduk sırf hacizlik olduk eşyalarımız gitmesin konu komşu görmesin diye eşime kızdım verme kartını dedim ödiycez diyip diyip sömürdüler. bebeğimin altına yüzüğüme kadar aldılar
insan vere vere bi zman sonra bıkıyor anlıyormusunuz .artık lafa söze gelemiyor. ama yinede sabredicem .

kızlar konuyu ilk sayfadan itibaren okudum,gerçekten sert ve yapıcı olmayan eleştiriler olmuş.bende eşimle kavga ettim ve gerçekten yaşamayan anlamaz , bi tartışmada bile insanın canı nasıl yanıyor ki siz gerçekten çok fazla şeyle birden uğraşıyorsunuz allah yardımcınız olsun.

Kim ne derse desin çalışmayan bir erkeği eş olarak o evde kabul etmek çok zor.Üstelik sağlıklıysa ve üstelik bebeği varsa.

Buna bir bayanın tahammul etmesi hiç kolay değil.. Para mevzusu değil bu.
Hem fakirliği (imkan varken rızkını kazanmaması) çekmek istememesi en doğal hakkıdır bir bayanın.
Kimse bunu eleştirme hakkına sahip değil..İslamiyet bile bu konuda çok haklar tanımıştır bayanlara.

Üstelik bu eş, başkasının emri altında çalışmaya karşı ama bayanın ailesinin yardımını almaya karşı değil..NE BÜYÜK TEZAT..

Haklısınız, sonuna kadar;fakat boşanmayı son çare olarak düşünün.Bu sürenin geçici olduğuna inandırın kendinizi.
Elbet eşinizde ayağa kalkacaktır.

Kendiniz yazmışsınız çok iyi bir insan olduğunu..Sabredin.Bu süre zarfındada onunla konuşun..

Başkalarından örnek vermesinin sizi gücendirdiğini söyleyin..
Başkasının ailesi evet yardım edebilir ama benim bir gururum var ve üstelik eşinin ailesinden yardım kabul etmeyeck kadar onurlu bir kocam var olduğunu biliyorum deyin ona..Eleştiriyi kısa bir süre bir kenara bırakın.

Onure edin onu.Çok güçlü ve sorumluluk sahibi bir erkek olduğunu mutlaka ayağa kalkacağına inandığınızı tekrarlayın sıkı sık ona.

Ve asla bu süre zarfında biryerlerden para bulmayı aklınızdan geçirmeyin.

Geçecek bu zaman inşaallah.Az dayanın ve biraz ona dilinizle destek verin ve kısa süre eleştirmeyin.

Olmuyorsa o zaman düşünürsünüz tekrardan ayrılmayı.

arkadaşım 20 aylık evlilikte...2 evlat ve problemleri sırtlamak her ikinizede ağır gelmiş olabilir...
allah bebeklerini sana bağışlasın ama okonuda acele etmişsin..iki çocuğun sorumluluğu+tüm olumsuzluklar depresyona sokar insanı..
zaten 2-3 yıl birbirini tanıma devresi...
bende 9 yıldır evliyimde...
ilk yıllar ilk kızgınlık ta boşanma düşünceleri normal bence...
ve eşiniz dış dünyaya açılmamış çekiniyor ve dediğiniz gibi belkide ailesinde sırt çevirmiş gibi olmaya çekiniyorda olabilir şu saffada fazla bir şey beklemek hata olur bence...
benim eşim kendi çalışıp kazanırdı 41 yaşındaydı ama çok çekinirdi ailesinden...şu şekilde darıltmak istemezdi...
5-6 yıl öyle devam etti...ne zaman çok ciddi problemlerde yanlız kaldı..ozaman oda daha mantıklı düşünmeye başladı...
umarım bu evliliğe sahip çıkabilirisniz rabbimin izni ile...

evleneli 20 ay oldu 11 aylık bir oğlum var . ben 2 yııllık üniv mezunuyum . okul biitti görücü usulü evlendik eşimi seviyorum merhametli anlayışlıdır.fakat benim eşim 2 abisi ve kendisi ortak iş yapıyorlar dükkan bi abisinin üstüne en büyük para da onun üstüne kayınvalidemlerin 1 arsası varmş satmş oğllarına iş kurmşlar ama bi oğlunun üstüne vermişler oda hep yemiş yemiş ben evlendim herkesin evi işten alınmş benimkide evlendikten 2 ay sonra falan absi evimizi eşimin üstüne yapmş tabi eşim i kata kulliye getirmiş 120 milyar krediyi devretmiş sonra bu borçla bebek doğana kadar yaşadık para vermediler eşim işe gidio gelio az ppara veriolar oda kredi kartına fatra vs. ssk da yok sonra kaynana evini sattı 50 milyr bzm daire borcuna gersini o abisine diğer oğluna verdi .bende bilzklerm sattım ve arabalr gtii 30 mlyar borç kldı şimdide diolarki borçlular pra istio tehdit edio evi satın kaynnyla oturcakmışız . eşimde ne zaman evi sattklarını duysa işe gtmmior ben kovyrm evden tartışıorz ama gtmiyor kavede oturuyor başka iş bak artık diyorum tmm bakıcam dio birde bşkasnn emri altnda çlşmk koly değil diyor evn kredi olynda tam 6 ay evde yattı saçında saç kıran çıktı mide kramları ve sonunda mmide hastası oldu cesareti yok. babamı aradım bu gün oğlum hasta die kaynpederine hbr ver işim var kızm gelemem dedi onlrda kendilerini düşünyrlar laf gelmsn de geri çekiolar kaynana çirkef zaten :s evmde bişey olmdğında annler getirmiyormu falncanın ailesi kızına şöle bakıo böle bakıo dio snrlerim geilio napcm ben bilmyrm:s ve 1 tl pram yok şu an 1 ttane kuruşum kalmadı yüzüğümüzü bile satmk zornda kaldık.

canım evlilik kolay değil hem eşini de seviyormuşsun. onu bu zor zamanında bırakamazsın belli ki sınavdan geçiyorsunuz. sabır lazım sadece. sadece eşinin yanında ol bebeğini babasız bırakma :16:

ne olursa olsun bence ailenize açık açık anlatın bu durumunuzu. tek başına kaldırılabilecek bir şey değil bu. koca sorumsuz, aile sorumsuz. kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün. ayrıca senin durumunda ben olsaydım şimdiye çoooktan boşanmıştım (parası olmamasından değil, sorumsuzluğundan, beni ve bebeğini düşünmemesinden dolayı). bu kadar şeye bile sabrettiğin için tebrikler.....

ne olursa olsun bence ailenize açık açık anlatın bu durumunuzu. tek başına kaldırılabilecek bir şey değil bu. koca sorumsuz, aile sorumsuz. kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün. ayrıca senin durumunda ben olsaydım şimdiye çoooktan boşanmıştım (parası olmamasından değil, sorumsuzluğundan, beni ve bebeğini düşünmemesinden dolayı). bu kadar şeye bile sabrettiğin için tebrikler.....

canım bence koca sorumsuz değil sadece kendini anne babasına karşı sorumlu hissediyor birşey diyemıyo. adamı da düşünmek lazım herkes onun üzerine gidiyo.sonuçta onlar anne babası.

Bn sizin yerinizde olsam canım evi satar gider başka yere taşınırdım başka şehre kocamı kafalamaya çalışırdım öyle aileye böylesi müstehaktır. Sen kocanın yanında ol. Aileni bozma onlar için. Onlara inat birleşin. kocanı seviyorsun sonuçta . sonradan pişman olacağın şeyler yapma :16:

Annen ile alakalı hiç bir şey anlatmıyorsun annen ile aran nasıl ,annen gelenekçimi,modern mi,alakasız mı?soğuk mu?

canım bence koca sorumsuz değil sadece kendini anne babasına karşı sorumlu hissediyor birşey diyemıyo. adamı da düşünmek lazım herkes onun üzerine gidiyo.sonuçta onlar anne babası.

Bn sizin yerinizde olsam canım evi satar gider başka yere taşınırdım başka şehre kocamı kafalamaya çalışırdım öyle aileye böylesi müstehaktır. Sen kocanın yanında ol. Aileni bozma onlar için. Onlara inat birleşin. kocanı seviyorsun sonuçta . sonradan pişman olacağın şeyler yapma :16:

bazen işe gitmiyomuş konu sahibi eşine işe git deyince kahveye gidiyomuş. birde başkalarının yanında emri altında çalışamam diyomuş ve bu adamın çocuğu hasta. ben bunlara istinaden adama sorumsuz dedim canım.

Son düzenleme:
DÜŞMEZ KALKMAZ BIR ALLAH'TIR çalışırdım ve calısıyorum tası sıkar suyunuda cıkarırım... bosanıp beterıne catma dıyecek bişe yok baska

Bu çatı altında yazan bayanları bazen çok acımasız
buluyorum,neden mi?
genelde eşi çalışmayan bir kocaya^^boşa gitsin^^diyenler
çaresiz bir anneye,bırakın iki satır fikir verebilecek içten birşeyler karalamayı
konu sahibinin imlasına,dil bilgisine,noktalama işaretlerine takılıp,
üstüne bir de^^ aa ne kadar kolaycısın ya ,hemen boşanmaya çalşıyorsun^^diyebilmişler..üzücü bir üslup

Evet bende konuyu yazıldığı ana sayfada
okurken, zorlandım.
Bazen bazı yerleri tam anlayamadım ama genel itibariyle
karşımda içinde bulunduğu çaresizliği,kelimelere dökmeye çalışan
karmaşık bir durumla karşı karşıya olan bir annenin,genç bir bayanın olduğunu
anladım...Konunun özünü bırakıp,bende mi imla kılavuzuna takılsaydım!!!

Türkçeyi doğru ve yerinde kullanmak,itina göstermek elbette önemli
ama bu mesajları verelim derken asıl konuyu gözardı etmek ne kadar mantıklı hanımlar!!

gelelim konuya,daha önceki yorumlarda Birsen82 arkadaşımıza katılıyorum
bence de daha sakin olmaya çalışıp,eşine karşı arana fazla mesafe koyma
çünkü bu konular iletişimle halledilir,küsmekle,tartışmayla,konuşmamakla bir yere gitmek zor

herkesin anlayacağı bir dil vardır,eşiniz de bu durumdan memnun değil anladığım kadarıyla
ama girişken bir yapısı yok,siz onu harekete geçirebilirsiniz

bir de bu kayınvalidenizin ailede belli bir otoritesi var
eğer size yardımı olacağına inanırsanız,onunla da konuyu genel hatlarıyla,kimseyi hedef göstermeden anlatabilirsiniz
belki sizin ağzınızdan duyduğu zaman,eşinize yapılan haksızlığı telafi edebilir belli mi olur

Her sorunun çözüme kavuşması için zamana ihtiyaç vardır
siz de bunu unutmayınız ve umarım herşey istediğiniz gibi sonuçlanır
yuvanızda mutlu olursunuz
sevgiler

Son düzenleme:
Kim ne derse desin çalışmayan bir erkeği eş olarak o evde kabul etmek çok zor.Üstelik sağlıklıysa ve üstelik bebeği varsa.

Buna bir bayanın tahammul etmesi hiç kolay değil.. Para mevzusu değil bu.
Hem fakirliği (imkan varken rızkını kazanmaması) çekmek istememesi en doğal hakkıdır bir bayanın.
Kimse bunu eleştirme hakkına sahip değil..İslamiyet bile bu konuda çok haklar tanımıştır bayanlara.

Üstelik bu eş, başkasının emri altında çalışmaya karşı ama bayanın ailesinin yardımını almaya karşı değil..NE BÜYÜK TEZAT..

Haklısınız, sonuna kadar;fakat boşanmayı son çare olarak düşünün.Bu sürenin geçici olduğuna inandırın kendinizi.
Elbet eşinizde ayağa kalkacaktır.

Kendiniz yazmışsınız çok iyi bir insan olduğunu..Sabredin.Bu süre zarfındada onunla konuşun..

Başkalarından örnek vermesinin sizi gücendirdiğini söyleyin..
Başkasının ailesi evet yardım edebilir ama benim bir gururum var ve üstelik eşinin ailesinden yardım kabul etmeyeck kadar onurlu bir kocam var olduğunu biliyorum deyin ona..Eleştiriyi kısa bir süre bir kenara bırakın.

Onure edin onu.Çok güçlü ve sorumluluk sahibi bir erkek olduğunu mutlaka ayağa kalkacağına inandığınızı tekrarlayın sıkı sık ona.

Ve asla bu süre zarfında biryerlerden para bulmayı aklınızdan geçirmeyin.

Geçecek bu zaman inşaallah.Az dayanın ve biraz ona dilinizle destek verin ve kısa süre eleştirmeyin.

Olmuyorsa o zaman düşünürsünüz tekrardan ayrılmayı.

Öyle güzel yorum yapmışsınız ki bunun üstüne yazacak birşey bulamadım.

KIZLAR BELKİ İNANMAYACAKSINIZ FAKAT İŞ BULDUM BEBEĞİMEDE KREŞ İMKANI VAR YARIN GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDILAR . AMA BU SEFERDE OĞLUMA
KIYAMIYORUM. YANİ EMZİRİYORUM VE BİBERON KULLANMIYOR SÜTÜMÜ NASIL VERİCEM ONDAN NASIL AYRILACAĞIM ?
BU İŞİ BEKARLIĞIMDA ÇOK İSTEMİŞTİM OLMAMIŞTI:s

KIZLAR BELKİ İNANMAYACAKSINIZ FAKAT İŞ BULDUM BEBEĞİMEDE KREŞ İMKANI VAR YARIN GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDILAR . AMA BU SEFERDE OĞLUMA
KIYAMIYORUM. YANİ EMZİRİYORUM VE BİBERON KULLANMIYOR SÜTÜMÜ NASIL VERİCEM ONDAN NASIL AYRILACAĞIM ?
BU İŞİ BEKARLIĞIMDA ÇOK İSTEMİŞTİM OLMAMIŞTI:s

ay hadi hayırlısıyla olur inşallah, kreş iş yerine yakın mı, nasılmış?

ah sevindim iş bulmana, hadi hayırlı olsun. istediğin gibi gider inşallah.
kendinize yetecek kadar biraz para kazan da, eşinle ilgili sorunları da zamana bırakırsın.

Back
X