işte bu erkeklerin dul kadın mantığı da işi çok zorluyor dimi. Zaten erkeklere güvenini kaybetmiş bir insan, bu bakış açısını da bilirken erkeklere tekrar nasıl güvenir bilmiyorum. Amaaan zaten nelerine güveneceğim ya, bundan sonra ben de paşa gönlüm için yaşıyacağım. Güveneceğim erkek 60 yaşında beni bulsun yeter :)
yok yaa, o kadar sıkıntılı değil o mevzu, eğer etrafınızda çok geleneksel bi erkek camiası varsa belki, sizin açığınızı arayacaklardır ama iddia ediyorum benim diyen adam karşısında ayakları yere sağlam basan, hayatta ne istediği konusunda çok net ve kararlı bi kadına - medeni durumu ne olursa olsun - siftinemiyor(tecrübeyle sabittir)
ben de 3 yıllık evliliğimi 2 sene önce bitirmiş biri olarak avantajlarını anlatayım:
bir kere toplumda eşinizin dolayımıyla değil kendiniz olarak saygı görmeye başlıyorsunuz, çok otomatik bi durum aslında fakat insanın kendisine olan saygısı ve özgüveni patlama yapıyor...önceden eşim ve eşimin mesleği üzerinden saygı görüyormuşum dediğim pek çok şey yaşadım ama son 2 yıldır bir ortama girdiğimde, konuşurken, çalışırken, sosyalleşirken sadece kendiniz olarak ve başarınızı kimseyle paylaşmadan, kimsenin esaretini taşımadan değer görüyorsunuz,bu müthiş bişey
ikincisi, ÖZGÜRLÜK harika... önceden telefonumun sesi kapalı diye duymadığım aramaların bile hesabı "beni boğacak derecede" sorgulanırken şimdi bu hayatta kimseye hesap vermek zorunda olmamak
üçüncüsü, İKTİDAR MÜCADELESİ KALKIYOR...cidden önemli bişey bu ve çok yıpratıcı
bütün erkekeler evlenirken hastalıkta, sağlıkta diyorlar ama aslında kadınlar daha çok hastalıkta, kötü günde, ekonomik sıkıntıların yaşandığı zor dönemlerde hamaratlıklarıyla ön plana çıkıyor fakat en ufak başarı, ilerleme hooop erkek hanesine yazılıyor... hemen hemen hiçbir adam karısının en basit ev işlerindeki emeğine bile hakettiği değeri vermiyor üstelik kadın sosyal yaşamda biraz öne çıkmaya görsün kendi iktidarı aşınıyor diye olmadık huysuzlukları yapıyor...kadınlar böyle şeylerle de çok yoruluyor ve yıpranıyorlar
bir başka nokta, mutsuz bir evlilik pis bir cendere, mutlu olma hayalinizi yitiriyorsunuz, umutsuzluk kaplıyor içinizi ama boşanan kadın için mutluluğu yakalamanın yeni bir aşk yaşamanın ihtimali var üstelik ikinci evlilikler genelde daha başarılı oluyor
çoğaltılabilir, ben geriye döndüğümde allahım keşke evlenmeseydim şimdi nerelerde olurdum diyorum ama boşandığım için de çok mutluyum...ilk yıl ekonomik sıkıntı çektim epey, ailemle de aramız çok iyi olmamaıştı ama çalıştım, kendimi kanıtladım, arkadaş çevremi tamamen değiştirdim(önceden biraz kezban style takılıyordum) tamamen yeni bir hayat kurdum...
bir de boşandığımda en çok özenerek seçtiğim eşyalarımı kaybettiğime üzülüyordum(çok komik biliyorum ama gerçek) şimdi o eşyaların bile benim hayatımı yansıtmadığını, arayışlarımla uzak yakın alakalı olmadığını düşünüyorum
sizin bana göre iki üztünlüğünüz var, boşandığınızda işiniz-gücünüz olmuş olacak ve de hayata tutunmanızı kolaylaştıracak bir oğlunuz var