merhaba arkadaşlar,beni bilenler bilir,eşim hayatı dar ediyor,bana ve çocuklarıma,bizi kendine düşman bir hasım gibi görüyor,çocuklarım yatılı kalıyor yurtta,oğlum 3 ay oldu evine gelmeyeli,bu hafta sonu geleyim anne dedi,ama babam bana bağırır yine yoktan kavga çıkarırsa hemen giderim dedi,ne yapmalıyım şaştım artık,kızım geliyor eve,gidip otobüsten alırken,başlıyor daha,ne bu renk ne bu süslü,başörtüsüne çorabına,giydiği ayakkabıya çantadan,kavga çıkarıp ağlatıyor yavrumu,gelince yüzüne bakmıyor,konuşmuyor,geçen hafta dedim,bizi deniz kenarına götürsen,kız sınavlardan bunalmış,ailecek vakit geçirsek,ben sizle olmaktan zevk almıyorum,istemiyorum,dedi,bende kız tam deli çağlarında,senin sevgine ve desteğine çok ihtiyacı var,ilgilensen biraz dedim,bana akıl verme akıla ihtiyacım yok dedi,işten geldi kızı çağırdı yanına,başladı konuşmaya,neden canın sıkkın dedi,oda baba daha sen beni almaya gelirken başlıyorsun azarlamaya dedi,oda babalar ne için var,seni uyamıcammı dedi,söylücem oda olamazsa dayak atarım dedi,bende dedim kız kaç yaşına geldi,dayak ne demek,hem dayaklık ne yapmış,yavrum kuran kursunda okuyor,örtülü bu yaşta Allahın rızasını kazanmaya çalışıyor.geldi yürüdü üstüme bağırdı,ben sesimi çıkarmadım,gitti yattı,o gün konuşmadı ama ben hiç bir şey olmamış gibi konuştum ilgilendim,sırf yavrum daha çok üzülmesin diye,kızım pazar sabahı gitti,pazartesi gündüze başladı,giderken dedim,komşumla sohbete gidicem,git gözüm görmesin gözümün önünde olmada nerde olursan ol dedi,çok kırıldım,şimdide buz gibi doğru dürüst konuşmuyor,öğlen gelmiş,hastamısın diyor,oğlan dershanede derse girmemiş,görümcemin oğlu amarikaya gitti,iyi arkadaşlar onu yol etmiş,aramış oğlumu bir sürü bağırmış,bana diyor sen biliyormusun neden girmemiş derse,ben dedim ne bileyim ben haberim yok,hem bana neden kızıyorsun,diyor sen ne biçim insansın benim kaderim demekki seni çekmek,dedim bende sen bana hep hakeret edip aşağılıyorsun,ben senin kölenmiyim de bana böyle davranıyorsun,yok gözüm görmesin nerde kalırsan kal diye,gitti işe,arkadaşlar artık ne ev,ne eşya istemiyorum,bu evde istemiyor beni yine canımdan bezdirmeye başladı.bilmiyorum ben gidince ne geçicek eline,annesi gitti dedim evimde biraz rahat edeyim şimdide beni evden kovmaya çalışıyor,oğlum gelecek hafta sonu ne yapıcam ben,akşam aradı oğlum konuştuk biraz ona bile hesap soruyorne konuştunuz o kadar,bende dertleştik konuştuk,konu neydi diyor bende ordan burdan dedim,zaten evde değil,bari konuşayım dedim,eve gelince net başında diyor,konuşmuyormuş gelince,çocuğuma bağırmaktan başka ne yapıyorki,iş bilmem,arkamda sığınacak kimse yok,param yok,geçen para istedim,bana evden kaçmak için biriktirdiğin paradan al dedi çok zoruma gitti,korkuyorum hayattan ne yapmalıyım,boşanmaktan çok korkuyorum.
Boşanmaktan korkma.Aç açık kalmazsın.Ölmezsin.
Bu adamla sadece boğaz tokluğuna yaşıyorsun.
Kusura bakma seni üzüyorsam ama diğer konularını okudum,o yüzden detaylı fikir edindim.
Eşin senin ve çocuklarının hayatını mahvediyor.Çocukların psikolojisi ve eğitimleri heba olmuş.
Oğlanı zorla hoca yapmışsınız,kız kuran kursunda,sen sohbetlerde,evde tv bile açılmıyor,başörtüsü,kılık kıyafet kontrolü,namaz sorgusu filan...(bunlar başka konunda yazıyor)
Sen 15 yaşında evlenmişsin,kuran kursu hariç eğitimin yok ve üzgünüm ama bu gidişle kızını da aynı kader bekliyor.
Nice genç kızlarımız var hem başörtülü hem eğitimlerine devam ediyorlar.
Çocuklarını al karşına açık açık konuş.Sana destek olacaklardır.
Mutlaka iyi kötü bir iş bulursun.Olmazsa oğlun da çalışır eve katkı sağlar.
Boşanmaktan korkma.Aç açık kalmazsın.Ölmezsin.
Bu adamla sadece boğaz tokluğuna yaşıyorsun.
Kusura bakma seni üzüyorsam ama diğer konularını okudum,o yüzden detaylı fikir edindim.
Eşin senin ve çocuklarının hayatını mahvediyor.Çocukların psikolojisi ve eğitimleri heba olmuş.
Oğlanı zorla hoca yapmışsınız,kız kuran kursunda,sen sohbetlerde,evde tv bile açılmıyor,başörtüsü,kılık kıyafet kontrolü,namaz sorgusu filan...(bunlar başka konunda yazıyor)
Sen 15 yaşında evlenmişsin,kuran kursu hariç eğitimin yok ve üzgünüm ama bu gidişle kızını da aynı kader bekliyor.Nice genç kızlarımız var hem başörtülü hem eğitimlerine devam ediyorlar.
Çocuklarını al karşına açık açık konuş.Sana destek olacaklardır.
Mutlaka iyi kötü bir iş bulursun.Olmazsa oğlun da çalışır eve katkı sağlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?