Boşanmaya hangi anda karar verdiniz?

valla hiç gerek yok bu eziyete.
kararını ver bitir, hayat senin hayatın genceciksin, gerçekten hak etmiyorlar bizi.
Bizim ülkede kadınlar çok evlilik odaklı düşünüyor bence bu yüzden böyle şeyler yaşanıyor.yeterince sağlam bir ilişki olmadığın elbet hissediliyordur yani.kadınlara evlenmek şu zamanda bile marifet olarak gözüküyor.bilinçaltımız bu işte.bu topluma doğmuşuz. ama biliyorum erkeksiz de olmuyor. Biraz kaba olacak ama bence en iyisi yeterince iyisini kollamaya devam ederek yoklukta bu erkeklerle idare etme yoluna gitmek.yeterince iyisini bulana kadar bunlara vakit geçirmek.yoksa düzgününü beklersen de bomboş yaşamış oluyorsun.

Bizim ülkede kadınlar çok evlilik odaklı düşünüyor bence bu yüzden böyle şeyler yaşanıyor.yeterince sağlam bir ilişki olmadığın elbet hissediliyordur yani.kadınlara evlenmek şu zamanda bile marifet olarak gözüküyor.bilinçaltımız bu işte.bu topluma doğmuşuz. ama biliyorum erkeksiz de olmuyor. Biraz kaba olacak ama bence en iyisi yeterince iyisini kollamaya devam ederek yoklukta bu erkeklerle idare etme yoluna gitmek.yeterince iyisini bulana kadar bunlara vakit geçirmek.yoksa düzgününü beklersen de bomboş yaşamış oluyorsun.
O kadar iyi rol yapıyorlar ki… inanıyorsun

Annelerinin büyütemediği çocuğu biz büyütemiyoruz maalesef
Sadece büyüme meselesi degil bir haftadır aile ziyaretindesiniz kocanız bir kez aramış sizi.
Bunun açıklaması size değer vermiyor, özlemiyor,yokluğunuzu hissetmiyor oluşu.
Bunu böyle yazıyorum ama bu kısımları atlıyor gibiyiz genelde.
Kişilik problemi deyip geçilecek bir durumda değilsiniz.
Sevilmediğiniz, değer görmediğiniz evlilikte devam etmek için hiçbir sebebiniz, bahaneniz yok, olmamalı.

Son düzenleme:
Blöf değildi. Çok net bu donguden detayları ile örnek vererek çıkmak istediğimi söyledim. Ben hayatınızda yokum gibi davranın. Hastalık, doğal felaket disinda yokum dedim. Eşim zaten durumun farkındaydı. Ama annesine sen haksızsın demiyordu. Eşim pasif ama annesi de cook cacaron. Yapar yapar ben ne yaptım der. Ben görüşmek, görüşmenin teklif edilmesi, senin hayır ditemeyislerin yüzünden ilişkimize öfke patlamalarıni cekemeyecegim. Beni bu işten bosanarak ya da bosanmadan sal dedim. 1 yıla yakın oldu. Çıktılar hayatımdan gölgeleri de yok. Gerçi her zaman gölgeleri olacaktır ama şimdilik esim de yaptıklarınızın farkında olun dedi diye kustuler. Sonra galiba yine kendi kendilerine barıştılar . Bilmiyorum artık yavaş yavaş unutmaya da başladım yaşadıklarımı.
Ben de aynı döngüdeyim. Boşanma kararı aldım. Eş kişisiyle iletişimim sıfır ama birkaç akrabası ile konuşmuştum. Boşanma kararım kulağına gitmiş eş kişisi görüşmek istiyor. Çok sert bir rest çekeceğim. Ya annen ya biz şeklinde. Bakalım ne olacak.

eşimin çabalamadığını anladığım anda bitiririm. ihanet, şiddet vs gibi büyük şeyler olmasına gerek yok. mutsuz olunan, değer görülmeyen, saygının bittiği bir evliliği sürdürmemek gerektiğine inanıyorum. benim de evliliğimle ilgili soru işaretlerimin olduğu bir dönem oldu, burda konularım da var. çocuktan sonra dengemiz bozuldu bizim. eşim ciddi olduğumu gördü, konuşmalar yaptık. düzelme gösterdi. çabalıyor, değer verdiğini, sevdiğini biliyorum. o yüzden devam etmeye değer gördüm.

Ben de aynı döngüdeyim. Boşanma kararı aldım. Eş kişisiyle iletişimim sıfır ama birkaç akrabası ile konuşmuştum. Boşanma kararım kulağına gitmiş eş kişisi görüşmek istiyor. Çok sert bir rest çekeceğim. Ya annen ya biz şeklinde. Bakalım ne olacak.
Sen dese ne olacak sanki.3,5 gün sonra yine döner eski düzene.

Ya annen ya ben demedim. Onlar düğün öncesi ya o ya biz demişti. Ama sonra barisalim diye tuturan da onlar oldu. Nasil anlatayim. Surekli gerginlik de olsa elalem icin gorusmek istiyorlardi. Her barışmaya akillanmis gibi dursalar da 1 saat geçsin yine o minik hüküm kurma ve laf sokma başlıyordu. Onu sıkıştırmadim. Kendisinin dilediği kadar gidebileceğini ama süregelen bir şekilde kapris yapan ve dengesiz davranan insanları cekemeyecegimi anlattım. Zaten bir kus bir barıştı. 3 ay düşündüm. Haksızlık mı yapıyorum diye. Sonra haksızlık yapmadığımı düşününce uygulamaya koydum. Kesinlikle blöf değildi.

eşimin çabalamadığını anladığım anda bitiririm. ihanet, şiddet vs gibi büyük şeyler olmasına gerek yok. mutsuz olunan, değer görülmeyen, saygının bittiği bir evliliği sürdürmemek gerektiğine inanıyorum. benim de evliliğimle ilgili soru işaretlerimin olduğu bir dönem oldu, burda konularım da var. çocuktan sonra dengemiz bozuldu bizim. eşim ciddi olduğumu gördü, konuşmalar yaptık. düzelme gösterdi. çabalıyor, değer verdiğini, sevdiğini biliyorum. o yüzden devam etmeye değer gördüm.
Çok konuştum ama hiç ayrılık lafı etmedim. Belki de cepte görüyor beni bilmiyorum.Ama gram çabası yok he artık olsa da ne değişir bilmiyorum

Kisiden kisiye degisiyor sanirim. Aldatilmayi, siddeti goz ardi edip evliligine devam edeni de gordum, yillarca ruh esi ve cifte kumrular gibi iliski yasayip, gorunurde sorun olmayip, askimiz bitti diyip tik diye bosananida gordum.
Bana gore evlenmek kolay bisey degil, birsuru masraf ve yoldan geciyorsun, iki aileyi birlestiriyorsun ve yeni bir aile kuruyorsun. Bu sadece siradan bir ikili iliski, sevigililik gibi degil, ugruna cabalamaya deger bence. Ask bitebilir birkac yila, olgunlastikca zaten duygu yogunlugu herseye karsi azalabiliyor insanlarda, ama gun gelir bi sey olur yine kanin kaynar, yada asksiz saygi ve sevgi ile evlilik yurutulebilir. O yuzden sanki sadece sıkıldigi icin bosanmis olanlari cok anlamiyorum. Tabi ki altatilma fiziksel yada psikolojik siddet gorup duranlarida hic anlamiyorum. Ama dedigim gibi belliki kisiden kisiye limitler degisiyor

Kisiden kisiye degisiyor sanirim. Aldatilmayi, siddeti goz ardi edip evliligine devam edeni de gordum, yillarca ruh esi ve cifte kumrular gibi iliski yasayip, gorunurde sorun olmayip, askimiz bitti diyip tik diye bosananida gordum.
Bana gore evlenmek kolay bisey degil, birsuru masraf ve yoldan geciyorsun, iki aileyi birlestiriyorsun ve yeni bir aile kuruyorsun. Bu sadece siradan bir ikili iliski, sevigililik gibi degil, ugruna cabalamaya deger bence. Ask bitebilir birkac yila, olgunlastikca zaten duygu yogunlugu herseye karsi azalabiliyor insanlarda, ama gun gelir bi sey olur yine kanin kaynar, yada asksiz saygi ve sevgi ile evlilik yurutulebilir. O yuzden sanki sadece sıkıldigi icin bosanmis olanlari cok anlamiyorum. Tabi ki altatilma fiziksel yada psikolojik siddet gorup duranlarida hic anlamiyorum. Ama dedigim gibi belliki kisiden kisiye limitler degisiyor
Çok doğru kendi adıma konuşmak gerekirse zaten tık diye boşanalım demedim hiç. Çok çabaladım çok emek verdim ama hala emeğime karşılık vermedi. Vermiyor vermekte istemiyor diye düşünüyorum psikolojik şiddet desende cabası var zaten…

Ya annen ya ben demedim. Onlar düğün öncesi ya o ya biz demişti. Ama sonra barisalim diye tuturan da onlar oldu. Nasil anlatayim. Surekli gerginlik de olsa elalem icin gorusmek istiyorlardi. Her barışmaya akillanmis gibi dursalar da 1 saat geçsin yine o minik hüküm kurma ve laf sokma başlıyordu. Onu sıkıştırmadim. Kendisinin dilediği kadar gidebileceğini ama süregelen bir şekilde kapris yapan ve dengesiz davranan insanları cekemeyecegimi anlattım. Zaten bir kus bir barıştı. 3 ay düşündüm. Haksızlık mı yapıyorum diye. Sonra haksızlık yapmadığımı düşününce uygulamaya koydum. Kesinlikle blöf değildi.
Ben de öyle. 3 aydır ayrıyız. Kendisi görüşebilir torunlarını görebilir. Ama ben asla görüşmeyeceğim ne cenazeme ne cenazesine.

Çok doğru kendi adıma konuşmak gerekirse zaten tık diye boşanalım demedim hiç. Çok çabaladım çok emek verdim ama hala emeğime karşılık vermedi. Vermiyor vermekte istemiyor diye düşünüyorum psikolojik şiddet desende cabası var zaten…
Bazen konusulur konusulur ama ayni dilden degil. Bazen es kisisi gergin gelir eve, sendeki evdeki hersey batar, kavga cikarmaya meyilli sap sup konusur, o anda karsilik vermek yada alinip o an yutup biriktirmek yerine 'gergin gorunuyorsun, is yerinde birsey mi oldu, gel omzuna bir masaj yapayim' desek gulumseyerek, boyle durumlarda ne oluyor?
Biz kadinlarda, ozelliklede regl doneminde falan bile gergin ve alingan olabiliyoruz. O donemlerde bile beni alttan almadi diye kirilip degersiz hissedip yine icimizde biriktiriyoruz. Insanoglu bireysel olarakta kotu gunler gecirip bunu cevresine farli yansitabiliyor. Bu durumda es kisisi konusmak yada karsilik vermek yerine daha ilimli karsiliklar verdiginde, bu gerginlik uzun bir surece yayilmadan ve itismeye, sogumaya evrilmeden duzelir gibi geliyor.

Bilmiyorum evli degilim bu arada, oylesine konusuyorum iste:)
Birazda burada cokca okudugum konulardan, 'oyle kavga ettik boyle kavga ettik, gonlumu almadi, gelmedi duzeltmedi, ben alttan aldim sustum, icime attim attim ama hicbisey olmadi' gibi.. Alttan alip susmak da aslinda karsindakini gozardi etmek degil mi? Yada onun gerginligine ayni sekilde karsilik vermek onu anlamadigin anlamina gelmez mi? Bu onun icinde zor. Biz hep bu ikisinden birini yapip, ya kendimizi yipratiyoruz, yada kavga sogukluk donemini uzatip daha alevlendiriyoruz.
Oysaki sey desek, psikolojik siddet olarak gordugunuz bir soz soylediginde 'bunu gercekten boyle dusundunmedigini biliyorum canim, belkide disarda birseye gerildin, birsey mi oldu? Gel sana sevdigin yemegi yapayimda keyfimiz yerine gelsin'

Son düzenleme:
Boşanmaya nasıl ve hangi anda karar verdiniz ?
Psikolojik şiddet (arkadaşlarımdan, ailemden, çevremden uzaklaştirarak yalnizlastirmasi, bir çok güzelsin diyip diğer gün küçük bir sivilceyi on kere söylemesi, bir kilo verme böyle harikasın diyip başka bi zaman dötün arı maya gibi oldu demesi, saçlarını toplama kıvırcık çok havalı diyip başka bir zaman mısır püskülü gibi demesi en sonunda aynaya bakınca gözünün feri gitmiş neşesi kalmamış aylardır kahkaha atmamış sürekli kendinde kusur bulan ben görünce karar verdim) Bu arada bunlar en basitleri!
Fiziksel şiddet bunları detaylandirmayacagim kimsenin morali bozulmasın
Cinsel şiddet ( kavga ettikten sonra sevişmek istemesi, bı çok uyumluyuz diyip bir sonrakinde artık zevk almiyormusun ben de almıyorum diye kendi kendine yorum yapması, sevisirken gozlerini kapatma bana bak diyip kendi defalarca gözlerini kapatmasi...)
Ve bunlar en basit sebepler aileme hakaretleri, bana küfürleri...
Beni sanalda aldatması (bi rusla yazismis)
Maddi manevi beni sömürmesi
Hamileligimi zehir etmesi hamileyken de şiddet gördüm defalarca
Lohusalığımı burnumdan getirmesi bebeğim bile günlerce yanımda yokken yoğun bakımdayken yalnız birakilmam sana sarılmak istemiyorum demesi, kendinden tiksindirdin demesi, bir 3 ay sonra boşanalim , bir 6 ay sonra boşanalim bir hemen boşanalim demesi
Sanırım en kötü detaylara gerek yok bunlar yetmez mi bu sevgi mi aşk mı ne bu ne için devam eder bı evlilik ya da daha ne olmalı boşanmam için ?

Psikolojik şiddet (arkadaşlarımdan, ailemden, çevremden uzaklaştirarak yalnizlastirmasi, bir çok güzelsin diyip diğer gün küçük bir sivilceyi on kere söylemesi, bir kilo verme böyle harikasın diyip başka bi zaman dötün arı maya gibi oldu demesi, saçlarını toplama kıvırcık çok havalı diyip başka bir zaman mısır püskülü gibi demesi en sonunda aynaya bakınca gözünün feri gitmiş neşesi kalmamış aylardır kahkaha atmamış sürekli kendinde kusur bulan ben görünce karar verdim) Bu arada bunlar en basitleri!
Fiziksel şiddet bunları detaylandirmayacagim kimsenin morali bozulmasın
Cinsel şiddet ( kavga ettikten sonra sevişmek istemesi, bı çok uyumluyuz diyip bir sonrakinde artık zevk almiyormusun ben de almıyorum diye kendi kendine yorum yapması, sevisirken gozlerini kapatma bana bak diyip kendi defalarca gözlerini kapatmasi...)
Ve bunlar en basit sebepler aileme hakaretleri, bana küfürleri...
Beni sanalda aldatması (bi rusla yazismis)
Maddi manevi beni sömürmesi
Hamileligimi zehir etmesi hamileyken de şiddet gördüm defalarca
Lohusalığımı burnumdan getirmesi bebeğim bile günlerce yanımda yokken yoğun bakımdayken yalnız birakilmam sana sarılmak istemiyorum demesi, kendinden tiksindirdin demesi, bir 3 ay sonra boşanalim , bir 6 ay sonra boşanalim bir hemen boşanalim demesi
Sanırım en kötü detaylara gerek yok bunlar yetmez mi bu sevgi mi aşk mı ne bu ne için devam eder bı evlilik ya da daha ne olmalı boşanmam için ?
Fazla cekmisin.

Allahim ya bu yoruma ne desem bilemedim

Evli boşanacak ama birini bulucak çünkü erkeksiz olmaz birini boşarken biriyle konuşurken yeterince iyi birini bulmaya calısıcak bu arada

Ya Ferhan boşanmak erkekten kurtulmak amaçla yapılırken bir iki üç kişiyle nasıl olucak

Ha sen yaparsın bunu ama herkes sen değil iste kafa öyle çalışmıyor kimsenin senin dışında

Back
X