boşanmaya karar verdim..sizce doğru mu yapıyorum ? yardın edin

delikiz-35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2021
12
5
36
33
arkadaşlar nolursunuz bana fikir verin bu benim için çok önemli...
2010 yılında 19 yaşımdayken kaçarak evlendim11 yıllık evliyiz çocuğumuz yok daha doğrusu çocuk yapmak için bi çabamızda yok..o kadar merhametliydi ki beni üzse oturur kendi ağlardı yıllar yıllar geçti iyi kötü bu zamana geldik ama son 1-2 yıldır aynı evde 2 yabancı gibiyiz ayrı yatmalarımız başladı birbirimizden uzaklaştık mutlu değiliz 2mizde.. he evine çok iyi bakıyor ona lafım yok ama ilgi 0...tek istediğim aynı yatakta sarılıp uyumak ama eşime sarılmak bile istemiyorum soğudum istmiyorum onu resme..cinsellik deseniz son 2 yılda toplasanız 4 -5 keere olmuştur o da olması gerekiyor die düşündüğümüz için..oturup sorunlarımızı bile konuşamıyoruz...bende bu akşam yemekte konuşalım dedim bencede dedi..ben uzun zamandır yaşadığım bu şehirden gitmek istiyorum onun ailesi ve akrabalarından uzaklaşmak için çünkü bize çok fazla kötülük ettiler..ya burdan gidelim ya boşanalım mutlu değilim dedim o da aynı şekilde bnde ama birbirimizden bekliyormuşuz bu durumu dedi burdan gidemem seni boşuna kandırmayayım en iyisi boşanmak dedi..sonrasında evlilik terapistine mi gitsek die düşündük gitsekte faydası olucakmı ki yoksa bu süreci dahada mı uzatacak..tek istediğim saygı çerçevesinde boşanıp kendi hayatlarımıza bakmak ciddi anlamda mutlu olmak istiyorum sevilmeyi hissetmek istiyorum beni sırf eve bişey lazımmı die arayan bi kocam olsun istemiyorum..sosyal hayat deseniz o da yok zordan evli gibiyiz..sizlere diyeceğim şu boşandıktan sonra pişman olan var mı ? bu boşanma psikolojisini boşandıktan ne kadar sonra atabiliyor insan üzerinden? ve bu süreç boşanma süreci zorlu mu?

Öncelikle bir çift terapistini gitmenizi öneririm faydasi olacak kafanız karışık ve sağlıklı düşünemiyorsunuz uzun süredir evlisiniz çok sevmis olmalisiniz ki kaçmişsiniz yargılamıyorum sakın yanlış anlamayın aslinda boşanma işini içinize tam olarak sindiremiyor aile akraba çevre faktörünu engel göruyorsunuz siz istedikten sonra onlar dişarida kalir önemli olan sizin bu evliliği devam ettirmeniz hakkınızda hayirlisi olsun

2010 yılında 19 yaşımdayken kaçarak evlendim11 yıllık evliyiz çocuğumuz yok daha doğrusu çocuk yapmak için bi çabamızda yok..o kadar merhametliydi ki beni üzse oturur kendi ağlardı yıllar yıllar geçti iyi kötü bu zamana geldik ama son 1-2 yıldır aynı evde 2 yabancı gibiyiz ayrı yatmalarımız başladı birbirimizden uzaklaştık mutlu değiliz 2mizde.. he evine çok iyi bakıyor ona lafım yok ama ilgi 0...tek istediğim aynı yatakta sarılıp uyumak ama eşime sarılmak bile istemiyorum soğudum istmiyorum onu resme..cinsellik deseniz son 2 yılda toplasanız 4 -5 keere olmuştur o da olması gerekiyor die düşündüğümüz için..oturup sorunlarımızı bile konuşamıyoruz...bende bu akşam yemekte konuşalım dedim bencede dedi..ben uzun zamandır yaşadığım bu şehirden gitmek istiyorum onun ailesi ve akrabalarından uzaklaşmak için çünkü bize çok fazla kötülük ettiler..ya burdan gidelim ya boşanalım mutlu değilim dedim o da aynı şekilde bnde ama birbirimizden bekliyormuşuz bu durumu dedi burdan gidemem seni boşuna kandırmayayım en iyisi boşanmak dedi..sonrasında evlilik terapistine mi gitsek die düşündük gitsekte faydası olucakmı ki yoksa bu süreci dahada mı uzatacak..tek istediğim saygı çerçevesinde boşanıp kendi hayatlarımıza bakmak ciddi anlamda mutlu olmak istiyorum sevilmeyi hissetmek istiyorum beni sırf eve bişey lazımmı die arayan bi kocam olsun istemiyorum..sosyal hayat deseniz o da yok zordan evli gibiyiz..sizlere diyeceğim şu boşandıktan sonra pişman olan var mı ? bu boşanma psikolojisini boşandıktan ne kadar sonra atabiliyor insan üzerinden? ve bu süreç boşanma süreci zorlu mu?
Boşanmaya karar vermeden önce bence bir çift terapisine gidin.

Esinizin ailesi cok mu kotuluk etti size? Peki esiniz ne icin gitmeyi reddediyor. Olabilir baska sehir belki size iyi gelecek durduk yere neden sogudunuz birbirinizden evli ciftler ayni evin icinde arkadas gibi gezinemezsiniz o kadar yillik gecmisiniz var cope atmayin derim biraz caba gosterin belki bi cocugunuzda olsaydi bole olmazdiniz cocuk evin nesesi derler hayatiniza renk katardi buyuk ihtimalle esiniz de hayattan sogumus durumda bir tartsmalar onu disariya itmis eve gelmek icin bi sebebi yok gibi bunu siz duzeltebilirsiniz

Aklınızda bu soru işaretinin kalmasından bir şans verip birlikte terapiste gidip karşılıklı konuşmayı, bir evliliğin gerekliliklerini, karşılıklı olarak eksikleri, nerelerde fedakarlık yapılması gerektiğini vs çözmenizi önererirm. Boşanmak öyle toz pembe bir şey değil, ki evliliğinde aldatmak, şiddet, bağımlılık gibi geri dönülmez yollar yok yani konuşulunca ve sevince halledilebilir şeylerdir belki de.

11 yildan sonra monotonlasmis.
Erkekler cok cabuk sıkılıyor maalesef evliligin omru kisa onlara gore.
Uzun surdurebileni tebrik ediyorum.
Hele ki bir de cocuk evlenmissiniz bunun da etkisi var.
Bence bu evlilik yurumez ne terapist ne bisey..
Sonunuz hayrolsun.

Bu tarz yazılarda hiç uzun uzadıya yazıyı okumuyorum. Sadece şuna bakıyorum demişsiniz ki "mutsuzum" bundan başka her şey tefeeruattır çünkü. Kimse mutsuzluğun içinde çürümek zorunda değil

Sizin mutsuzluğunuzun nedeni iletişimsizlik.. İletişim kurabilseniz mutluluğu yakalayacaksınız.
Kafa dinleyin mesela biraz ayrı kalarak? Ailenin yanına gidip tatil yapma şansın yok mu? Ayrı kalmak insana iyi geliyor...

terapistlerin etkisi olabileceğini düşünmüyorum açıkçası.. dediğiniz gibi sanırım bizim sorunumuz iletişimsizlik..bir kere daha düşüneceğim teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp bana çözümler sunduğunuz için hakkınızı helal edin arkadaşlar

Zaten karşılıklı istemiyormussunuz.
Bosanin.
O evlilik bu saatten sonra ikinize de yük.
Biriniz farlı düşünseniz tamam derim de ikiniz içinde bitmiş..
Sizinkisi sadece kağıt üzerinde şuan.

11 yildan sonra monotonlasmis.
Erkekler cok cabuk sıkılıyor maalesef evliligin omru kisa onlara gore.
Uzun surdurebileni tebrik ediyorum.
Hele ki bir de cocuk evlenmissiniz bunun da etkisi var.
Bence bu evlilik yurumez ne terapist ne bisey..
Sonunuz hayrolsun.
Öyle mi diyorsunuz ? Her erkek için mi boyledir? Benim çevremde büyüklerim evliliklerine çok sadıktır ama benim eşim öyle olamadı boşanmayı diline doladı , hiç sbeep yokken işleri öyle çıkmaza soktu ki geri dönüşümüz imkansız hale geldik ki zaten geri dönüşü o istese de ben istemem, ama yazık yani bi zaman sonra sıkıldım aşk bitti bilmem ne ? Yani benim yapıma çok ters bunlar 🤔

Öyle mi diyorsunuz ? Her erkek için mi boyledir? Benim çevremde büyüklerim evliliklerine çok sadıktır ama benim eşim öyle olamadı boşanmayı diline doladı , hiç sbeep yokken işleri öyle çıkmaza soktu ki geri dönüşümüz imkansız hale geldik ki zaten geri dönüşü o istese de ben istemem, ama yazık yani bi zaman sonra sıkıldım aşk bitti bilmem ne ? Yani benim yapıma çok ters bunlar 🤔
Ben 14 yildayim ve bizim de bitti.
Bizim aslinda 8 yilda bitti ite kaka eziyetle bugune geldik.
Iftiralar, eziyet, kolelestirme, saygi yok ask hak getire.. ve biz dava gununu beklioruz.
Bitiyor bacim bitiyor.. inan bitiyor..

Ben 14 yildayim ve bizim de bitti.
Bizim aslinda 8 yilda bitti ite kaka eziyetle bugune geldik.
Iftiralar, eziyet, kolelestirme, saygi yok ask hak getire.. ve biz dava gununu beklioruz.
Bitiyor bacim bitiyor.. inan bitiyor..
Geçmiş olsun , umarım çok daha güzel günleriniz olsun...ama çok acı...düşünüyorum da şu kısacık hayatta ömrünü bir kadınla geçirmek onunla mutlu olmak çok mu zor :( yok yere yuva yıkmak o kadına haksızlık değil mi ...şu dünyada asla hakkımı helal etmeyeceğim tek insandır kendisi...Allahindan bulsun.

Back
X