Bosanmaya karar verdim

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
742
439
103
36
Merhaba iki gün once konu acmistim hani süzme salakligimin hikayesi diye. Hikayenin sonu yoktu eee dediniz. Annemle konustuk bugün. Bircok seyden haberleri var babama ve abime anlatmis konusmuslar. Bana hak veriyorlar ve arkamdalar. Bosanmak istersen 9 cocuklu da olsan yanindayiz dediler. Annem düğün alisverisinde gormustum ben ama iste... dedi. Ben goremedim be annem dedim. Kendim buldum siz istemediniz ama ben durmadim israr ettim diye ses edemedim, inandim dedim. Nerden bilceksin kizim bende inandim dedi. Esim o kadar tatli dilli konusur yag yakar ki. Anneme babama bana yagli balli konusur. Lafta herseyi yapar inanirsin. Ama is yapmaya gelince yan çizer. En son ki olayda oldugu gibi. Babamin ameliyat parasini verecekt guya son anda caydi kavga cikardi. Ustelik olay sadece maas karti degil her konuda beni sindirdi bastirdi bunaltti. Her neyse
Simdi ben bosanmaya karar verdim ama bu oyle hemen olmaz. Babam ameliyat olacak yanimda kaliyo. Ben calismaya baslayacagim. Para biriktirmeli ve ona vermemeliyim bi sure. Birde altinlarim ve birikimimiz babasinin ustune bi hesapta birde arabamiz var esimin ustune. Simdi ayrilirken bu bankadaki paralarda hak iddia edemem biliyorum. Peki arabaya ne olur. Hic bilmedigim icin soruyorum. Hesabimdaki paradan ona bölünmez demi bosanirken. Birde cocugun velayetini alabilirim dimi

Çocuğun küçükse velayetini alırsın ama mal varlıklarıyla ilgili bir bilgim yok maalesef.
Hakkında hayırlısı olsun

banka hesabındaki para da ortak diye biliyorum.
yani yarısı eşine gidebilir.
mümkünse tüm birikimini annenin adına bir hesaba aktar. altınlarını da.

Avukat arkadaslar daha iyi yardimci olur benim bildigim araba evlilikten sonra alinmissa hak iddia edebilirsiniz. Takilar icin ise kanunen düğün takilari geline ait. Altinlarinizi aldiklarini ispatlamaniz o sekilde geri almaniz gerekebilir.
Yuz kizartici bir sey yapmadiginiz, maddi olarak babanin cok asagisinda olmadiginiz ve akil sagliginizi kaybetmediginiz surece cocugunuzu babaya vermezler diye dusunuyorum.
Yanlıssam hukukcu arkadaslar beni düzeltsin lütfen.
Cok dogru bir karar vermissiniz.

Önceki konunuzu okumuştum, annenizle konuşmanız ve bu kararı vermeniz çok olumlu bence. Artık kendinizi suçlamayı kesinlikle bırakın, bu bir deneyimdi yaşanması gerekiyordu ve sizin de öğrenmeniz gereken şeyler vardı. Çocuğunuzun velayeti konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, maddi konularda da biraz daha baskın ve akıllıca davranmanız gerekiyor. Şartlar tam olarak oluştuğunda da hemen harekete geçin. İhtiyacınız olan tek şey; kendinize güvenmek. Bol şans..

Esimin iki kati maas aliyorum. Bebegim 1,5 yasinda. Kendi hesabimdaki para da bölünür mu bosanirken. Sonucta duzen kuracagim bosandiktan sonra para lazim olacak. Hesaptan cekip babamin ustune yatirmaliyim o zaman. Altinlar ve birikimimiz babasinda onu gitti sayiyorum artik

Teşekkür ederim. Cesaret gosterip yapacagim. Artik cok daha rahatim cunku ailem biliyor ve yanimda. 3 yılım gitti kalanini kurtarayim

Hesabında para tutma canım ve altınlar gitti deme düğün cd.sinden bile izlenip miktarı belirlenebilir onları mutlaka iste

Eski konunu da daha şimdi okuyacağım

Ay ya sanki benim eşim:)))))) dışarı yağlı ballı, iş ciddiye binince zırt:)
Sorduğun şeylere gelince düğünde takılan takılar gelinin hakkıdır yasal olarak.
Kabahatli olduğunu ispat edrersen 1 kuruş bile bolunmez.
İyi bir avukat tut ama.
Ben de boşanma surecindeyim inşallah hakettiğimizi alırız insallahh:)

Altinlar ve birikiminiz nasil alinir pek bilgim yok ama kanitlanirsa bir yolu vardir diye dusunuyorum. Siz bence de hesaptan cekip baska yerde biriktirin. Cocugunuz konusunda da butun her sey lehinize.

Hesabınızda para olmasın kendi adınıza yatırmayın. Düğünde takılan altınlar geline aittir düğün cd sinden izlenip ne kadar takıldığı belirleniyor ama altınların karşı tarafta olduğuna dair şahidiniz olması lâzım velayet için sizin ağır kusurunuz yoksa size verilir. Evlenmeden önce alınan mallar varsa hak iddia edemezsiniz ama evlendikten sonra ise yarı yarıya bölünür. Bir de bunlara ek olarak maddi manevi tazminat alırsınız. Hepsini yaşadım biliyorum sakın hakkınızdan vazgeçmeyin zor bir süreç ama sabredeceksiniz ben yolu yarıladım sayılır üç yıl geçti daha mal paylaşımı yapamadık. Kolay değil yani yıllar alan bir süreç. Allah yardımcınız olsun

Canim altinlari dugun videosunda belliyse kurtarirsin. Dugun takisi kadina veriliyor. Bankaya kartini kaybettigini ilet yenisini versinler. Hesabindaki parayida cek altın yap ailene ver. Nasilsa oda sizin birikimi babasina vermis. Canim bela bangir bangir bagirmis zaten. Elindeki herseyi babasigile vermis. Bi daha yuva kurarsan insallah dikkatli ol. Evlilik birligi icindeki mallar esit bolunur esinin adinada olsa.

Hesap da bulunan para neden Bölünsün ortak hesap olursa ancak hakkini alabilir ve taşınır taşınmaz mallar paylaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…