Boşanmaya nasıl hazırlandınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii yüzleştim.
İnkar etti, halbuki kendim duymuştum eşim de biliyordu duyduğumu. Eşime söyledim. “O onun terbiyesizliği.” dedi o kadar.
Saygısızlık yapmadığımı eşim de söylüyor ama pek faydası yok yani. “Ben çok seviyorum,o kızım benim, falan filan diye o kadar iyi rol yapıyor ki dışarıdan gören herkes kv den yana çok şanslı olduğumu söylüyor eşim de dahil:))
Bir şey söylemek istiyorum, yine şanslısın benim eşim asla annesi için böyle söylemezdi, kadın yaşlı unutmuştur yada sen yanlış duymuşsundur derdi. Tabi annesi için böyle söylemesi hoş çok güzel demiyorum ama en azından gerçekleri görebilmiş. Benim eşim yeni bir din kurup tapacak ailesine, tarikat falan kuracak o derece.

Sınırınız geçince kararınız kesinse ona gore taktik vereyim. Ama bence insan karşısında kini minnacık bile seviyorsa boşanmamalı. Boşanmak çok farklı bisey. Yani diyorsun ki artık git başkasının ol. Için hiç acımıyorsa bu iş bitmiş zaten. Ama bence sen bunu söyleyemezsin. (Söylersen çok acısız bir süreç. Onu o zaman konuşalım :kahve: )

Onu teklif etti ama üzerinde durmadan hemen arkasından bu teklifi yaptı. Bende terapiste gidelim diyemedim çünkü baya plan yapıp sundu önüme

aynı planları bizde yaparız, kavga anlarında. aynı evde kalıpta ayrılmak olmuyor. biraz durun sakinleşin sonra oturun tekrar konuşun, bazen gurur yapıyoruz o istemiyorsa ben dünden istemiyorum diyoruz ama evlilik yıkmak çok zor bir şey.. evliliğin ilk yılları çok zor geçiyor, alışma süreci, varsa borçlar.. biraz zaman tanıyın birbirinize

Okuduklarım şaka gibi.. Sanki benim yeni evlendiğim zamanları yazmışsın. Bu dünyada pek fazla senaryo yok anlaşılan. Herkese belli bir paket...

Aynılarını yaşadım. Annem iki gün oldu neden aranmıyor diyen akrep burcu bir koca. (Sen de Aslan’san tadından yenmez) Sana önden spoiler vereyim. Boşanmayacaksınız. Ama sürüneceksiniz. Sen şimdi ben bekleyemem duvarlar üzerime geliyor desen önce burnundan kıl aldırmayacak sonra ayağına kapanacak. Yıllardır bizde de böyle. İstediklerini yaptıramayınca boşanmak imasıyla tehdit eder, keserin sapını görünce kuyruğunu kıstırır.

Adam seni seviyor, ama bu yaşayacağın inatlaşmalara engel değil. İlla onun istediği olacak. Sen itiraz ettikçe kavga edecek ama sana olan bağı güçlenecek. Çünkü akrep erkeği, karşı çıkıldıkça çıldırır ama hastalıklı bir şekilde saygı duyar ne istediğini bilen kadına.

Yıllarımı verdim, hep aynı noktaya geri dönüyoruz. Keşke o zamanlara dönsem ve kopup başka hayat kurabilsem diye melankoliden gebereceğim. Senin yoluna bir şey diyemem, sadece ben bu filmi gördüm.

Evlendiğimizde ilk bir sene içinde kaç kere boşanalım dedik hatırlamıyorum.
Bir de dediği kelimeler daha çok yaralıyor ilk yıllar.
Biraz zaman verin düzelirsiniz.

M mavilimonata 6 senelik evliliğimi bitirdim, baş sebeplerden birisi kv nin beni aşırı derecede kıskanması, eşimle yaptığımız her aktivitede bir sorun yaratıp aramızda huzursuzluk çıkarması, beni sürekli kötülemesi vs idi. Biz boşanma konuşması yaparken ben herşeyi anlattım adam şoka girdi bunların hiçbirinden haberim yok dedi, ama artık çok geçti.

Tavsiye edeceğim şu olur, eğer eşinde düzelme umudu ve çabası görüyorsan, inanıyorsan konuş ve uğraş. Eğer görmüyorsan uzatma ve bitir. Çünkü ben tam düzene girdik, adam yola girdi allahım bebek mi yapsam derken pat diye boşandım, şoka girdim ama perşembenin gelişi çarşambadan belliydi zaten.

Tabii yüzleştim.
İnkar etti, halbuki kendim duymuştum eşim de biliyordu duyduğumu. Eşime söyledim. “O onun terbiyesizliği.” dedi o kadar.
Saygısızlık yapmadığımı eşim de söylüyor ama pek faydası yok yani. “Ben çok seviyorum,o kızım benim, falan filan diye o kadar iyi rol yapıyor ki dışarıdan gören herkes kv den yana çok şanslı olduğumu söylüyor eşim de dahil:))

Aynı eski kv.

Ben boşandıktan sonra birileri bir şeyleri anladı ama çok geçti ben artık bitirmiştim.

Boşanma günü mahkemede iken teyzemler gelip anneme kızın çok şanslı öyle kayınvalidemiz olsa öpüp başımızın üstüne koyardık demişler, öyle bir rol yapıyormuş , ki inanırım kendisini çok iyi tanıyorum.

Bir şey söylemek istiyorum, yine şanslısın benim eşim asla annesi için böyle söylemezdi, kadın yaşlı unutmuştur yada sen yanlış duymuşsundur derdi. Tabi annesi için böyle söylemesi hoş çok güzel demiyorum ama en azından gerçekleri görebilmiş. Benim eşim yeni bir din kurup tapacak ailesine, tarikat falan kuracak o derece.

O konu haricinde diğer tüm konular için tıpkı eşiniz gibi tepki veriyor..
O konu da çok utanmıştı çünkü annesinin ettiği yemin çok çok büyüktü kendisi muhafazakar bir kadın yakıştıramadı yani bir de duyduğumu net biliyordu.
Bir defasında da alkollüyken “sana nasıl annem haksız diyebilirim,öyle olsa bile bunu dile getiremem.” demişti.
Amaaa geçirdiğim kimyasal gebelikten 2 ay sonra “ee olmadı ya daha çocuk, doktora gitsen ya” demesine eşim orada olmasına rağmen cevap vermedi mesela.. halbuki korunuyorduk.
Yani al birini vur ötekine..

Aynı eski kv.

Ben boşandıktan sonra birileri bir şeyleri anladı ama çok geçti ben artık bitirmiştim.

Boşanma günü mahkemede iken teyzemler gelip anneme kızın çok şanslı öyle kayınvalidemiz olsa öpüp başımızın üstüne koyardık demişler, öyle bir rol yapıyormuş , ki inanırım kendisini çok iyi tanıyorum.

Ya ya konuşmuştuk seninle biraz..
Aynı öyle,annem bile daha yeni yeni farketmeye başladı ben bir şeyler anlattıkça.. İşin garip yanı herkes inanır anlarım da insan annesini tanımaz,bilmez mi nasıl inanıyorlar acaba?

Boşansam ekmeğine yağ sürmüş olacağım resmen kadının..

Ya ya konuşmuştuk seninle biraz..
Aynı öyle,annem bile daha yeni yeni farketmeye başladı ben bir şeyler anlattıkça.. İşin garip yanı herkes inanır anlarım da insan annesini tanımaz,bilmez mi nasıl inanıyorlar acaba?

Boşansam ekmeğine yağ sürmüş olacağım resmen kadının..

Gayet de tanıyorlar ama sana annem haksız dese senin onu ezeceğini, altta kalacağını falan sanıyor yani hastalıklı bir düşünce yapısı. Emin ol annesine kızıyordur, utanıyordur belki de senden. Bana hiçbir şey söylemeyip gidip annesine bağırıp çağırdığını kızdığını kaç kere kv nin ağzından duydum, ama asla etki etmedi, kadın değişmedi.

Ben de başlarda böyle diyordum aman boşanıp ekmeğine yağ mı süreceğim, ama giden senin hayatın ve huzurun oluyor. Ben 6 sene dayandım dile kolay ama kadın asla değişmedi.

Şimdi bir deri bir kemik kalmış eski kv hastalandı mı ne oldu bilmiyorum tahminim oğlu ya da başkaları onu suçlamıştır, ama hiç umrumda değil.

Gayet de tanıyorlar ama sana annem haksız dese senin onu ezeceğini, altta kalacağını falan sanıyor yani hastalıklı bir düşünce yapısı. Emin ol annesine kızıyordur, utanıyordur belki de senden. Bana hiçbir şey söylemeyip gidip annesine bağırıp çağırdığını kızdığını kaç kere kv nin ağzından duydum, ama asla etki etmedi, kadın değişmedi.

Ben de başlarda böyle diyordum aman boşanıp ekmeğine yağ mı süreceğim, ama giden senin hayatın ve huzurun oluyor. Ben 6 sene dayandım dile kolay ama kadın asla değişmedi.

Şimdi bir deri bir kemik kalmış eski kv hastalandı mı ne oldu bilmiyorum tahminim oğlu ya da başkaları onu suçlamıştır, ama hiç umrumda değil.

Ya eşimle aramızda anlaşmazlığımız yok aslında.
Sorunlarımızı hasır altı etmeden konuşarak çözebilen bi çiftiz normalde bu yüzden istemiyorum boşanmayı..

Tek sorun annesi.
Ben en başında annesiyle ilgili bir şey söylemiyordum “şunu yaptı,bunu dedi” şeklinde. Sonra baktım kv bana verip veriştiriyor. Kendisine “bi problemin olursa benimle konuş,eşim zaten stresli bir iş yapıyor gereksiz yere kendine dert etmesin.” dedim. Peki dedi ama devam etti..
Mesela geçtiğimiz hafta sonunu bizde geçirmişti kv. Geldiğimiz nokta bu..

Ya eşimle aramızda anlaşmazlığımız yok aslında.
Sorunlarımızı hasır altı etmeden konuşarak çözebilen bi çiftiz normalde bu yüzden istemiyorum boşanmayı..

Tek sorun annesi.
Ben en başında annesiyle ilgili bir şey söylemiyordum “şunu yaptı,bunu dedi” şeklinde. Sonra baktım kv bana verip veriştiriyor. Kendisine “bi problemin olursa benimle konuş,eşim zaten stresli bir iş yapıyor gereksiz yere kendine dert etmesin.” dedim. Peki dedi ama devam etti..
Mesela geçtiğimiz hafta sonunu bizde geçirmişti kv. Geldiğimiz nokta bu..

Tatlım biz boşanırken eski eş kişisi benim seninle hiç kötü günüm olmadı, unutamıyorum seni dedi, ama artık çok geçti benim için. Çünkü annesinin ilişkimizi etkilemesini asla engelleyemedi, ben de bu şekilde annesine köle bir hayat yaşayamazdım.

Benim eşim yönetici idi, haftaiçi gece 9-10-12... gibi saatlerde gelirdi, zaten birbirimizi görmezdik bile, haftasonu da bir markete bir yemeğe anca giderdik, ama kv kişisi tüm hayatımızı ona adamamızı isterdi. Eşim bensiz gitmiyordu ailesine, kv de benim üzerime geliyordu sürekli gel gel diye baskı yapıyordu, sanıyordu ki oğlunu ben göndermiyorum, yani ilişkimiz 3 kişilikti anlayacağın, yatak odamıza kadar bilen karışan bir kadın ile ben daha fazla dayanamadım.

Sevgi var ama yetmiyor, ben eşimin hala beni sevdiğini gayet de biliyorum ama beni mutlu edemiyordu, huzur veremiyordu bana, dolayısı ile sevgi yetmiyor bazen.

Ben sana sadece anlatıyorum karar senindir.

Eşinizin boşanma gibi bir niyeti yok. Bir avukat olarak söylüyorum. Bir yıl sonra açıklarız da ben sana bakarım da hepsi hikaye boşanmaya niyetli adam koşarak gelip acıyor davasını her gün de arıyor noldu bizim dava diye.
Bunun yola getirme taktiği olduğunu düşünüyorum. Sana süre tanıyorum kendine çeki düzen vermezsen benim icin vazgeçilmez değilsin mesajı veriyor. Tavsiyem ise bir ömür evli Ve kocasının suyuna gitmek şartıyla bir yudum huzurla yasamak istemiyorsanız siz de kararlı olun. Yani evde geçimsiz, kendini salmış, kinli bir kadın olarak dolaşmayın. Ama kendinizden de taviz vermeyin yaklaşana ılımlı yaklasmayana karşı umursamaz bir tavır takının. Zamanla sizi sevdiği için saygı duyup kabullenecegini düşünüyorum.
heh işte aradığım yorum bu.. Aynen tecrübeyle sabit. Etrafımda boşancm diyen bisürü çift var ama lafta sadece. Boşanmak isteyen çat çat işini yoluna koyup anında boşanmak istiyor. Size bakıcakmış da, aynı evde yaşamaya devam edicekmişsiniz de.. Eşiniz sizi seviyor, gözdağı vermiş sadece. Dik durun, zaten bi zaman sonra aile sevdası geçicek. Kvniz oğlumu benden çaldılar triplerine giren tipik kıskanç kaynana şu an. Sular durulacak zamanla.

Eşim anne kuzusunun tekiydi, annesinin yalan söyleyerek ortalığı karıştırdığından emin olduğunda bile hep onu destekledi. Tabi bende sabır kalmayınca boşanmanın eşiğine defalarca gelip gittik. Şu an hanımköylü kendisi, ve ben bile hanımcı olduysam tüm erkekler olur diyor.

Bu kv’lerin derdi nedir anlamadım, ya gelininle uğraşarak en çok kendi oğluna zarar veriyorsun. Sen geline yaptıkça gelin de kocasının başının etini yiyor.

Ben de çok sorunlar yaşadım burada konularım da var, şimdi düzeldi mi düzeldi hatta ben her şeyi unuttuğumu affettiğimi sanıyorum ama arada su yüzüne çıkıyor. Ben niye boşanmadım dersen, biz çok severek çok zorluklarla evlendik, ailelerden de hiçbir şey istemedik. Ailesi dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ama şimdiki aklım olsa boşanırdım. Tek tesellim 6 yaşında oğlum var, boşansaydım o olmayacaktı.

Bana biraz artistlik geldi eşinin yaptığı canım ;) zamana bırak bakalım .. ayrılmasan bile iş bul ve çalış . Şakın ayrılmayalım diye yalvarma ama ayrılık konusunu da açma sular bi durulsun önce. 👌🏻

Dış çekim istiyordum. Zaten tek istediğim lüks bu idi.
Sonbahara yaparız dedi kabul ettim ama ne fotoğrafçı ayarladı ne başka bir şey.
Bi para konusu geçti. Ben de dış çekimi unutma bak dedim planları yaparken.
Bi bilezik bozdur yaptır diyince ben de sinirlendim, bilezik bozdurup dış çekim yaptırmam ben dedim alevlendi biraz.
Sonra “ben sinirlendim öyle cevap verdim.” dedi.
İsteklerime yetişemiyormuş.(oysa gerçekten bi lüksüm yok, kaşlarımı bile evde alıyorum.)
Ailesine oynuyormuşum seviyormuş gibi yapıyormuşum. Annesi hasta olsa bakmazmışım falan filan..
bence siz işe girin çalışın her şey düzelecek gibi hissettim ben nedense bu kadar değil ama benzerini bende yaşadım boşanma lafı geçmedi eşimle aramızda ama çatışma çok yaşadık farklı konularda saçma şeylerden kavgalar yaşadık ben işe girdim her şey düzeldi daha sakin ve daha anlayışlı olduk ikimizde. anladığım kadarı ile eşiniz maddi olarak her şeyi tek başına yüklenmek istemiyor onun evlilik düşüncesi yaşantısı daha farklı olduğu için çatışıyorsunuz

Bu kv’lerin derdi nedir anlamadım, ya gelininle uğraşarak en çok kendi oğluna zarar veriyorsun. Sen geline yaptıkça gelin de kocasının başının etini yiyor.

Ben de çok sorunlar yaşadım burada konularım da var, şimdi düzeldi mi düzeldi hatta ben her şeyi unuttuğumu affettiğimi sanıyorum ama arada su yüzüne çıkıyor. Ben niye boşanmadım dersen, biz çok severek çok zorluklarla evlendik, ailelerden de hiçbir şey istemedik. Ailesi dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ama şimdiki aklım olsa boşanırdım. Tek tesellim 6 yaşında oğlum var, boşansaydım o olmayacaktı.

Ya bende anlamıyorum..
İnsan evladının yuvası yıkılsın ister mi hiç?
Benim kuzenlerimin tümü erkek mesela, gelinler hatalı olsa bile teyzemler/dayımlar hep kendi çocuklarına kızar. Yuva kolay mı kuruluyor çeki düzen verin kendinize der. Hatta teyzemin gelinine “bize gelip duruyorsunuz izin günlerinizde çıkıp gezsenize çocuğum gençsiniz sıkılırsınız bizle” demişliği bile var.
Bana çok garip geliyor bu yüzden duyduğum şahit olduğum olaylar değildi hiç yaşadıklarım..

İstemiyorum hala çok aşığım ama zorlanıyorum da artık..
Ailesine tapayım istiyor.
Oysa annesinin bana öyle cümleleri oldu ki hepsine şahit olmasına rağmen “yaşlı o,he de geç.” diyip annesiyle herrrgün konuşmamı istiyor. 5 gün annesini aramasam surat asıyor. Değişeceğini bilsem yalvarıcam boşanmayalım diye ama bunları düşününce de bilemiyorum.. Kafam karmakarışık

Bence bunlar aşılabilecek konular. İki taraf da abartmış konuları..
Birbirini tanımayan, hassas noktalarını bilmeyen, önem verdiklerini hafife alan bir çiftsiniz şu anda.

Evlenince her şeyin sevgililikte gibi olacağını sandınız ama öyle olmadığını anladınız. Ve hemen kaçış yolu aramaya başladınız.

Bence siz dış çekim konusunu inada bindirmişsiniz. O da annesi konusunda size inat ediyor..
Bunlar biraz yardımla aşılmayacak mevzular değil..

şuan sinirlisiniz ve fevri davranmayın. Yazdıklarına göre birbiriniz seviyorsunuz. Aldatma - şiddet ve saygısızlık yoksa herşey aşılır . Aile terapistine gidin, sakin kararlar verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X