• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BOŞANMAYA NASIL KARAR VERİLİR ?

İnsanlar, her olayı ayrı ayrı değerlendirmeye kalkmasalar, prensipleri olsa, uzatmasalar; hayat gayet güllük gülistanlık olacak.

Prensip olarak yalan asla kabul etmeyeceğim bir şeydir, hayat arkadaşım olacak kişide hele, asla! deyip, nişana iki gün kalmasını sanki eteğinizde iki çocuk varmış gibi görmeyip, yaş ile ilgili yalanda ayrılsaydınız, gerisi yaşanmayacaktı.

Bu anlamsız çileleri neden çektiğinizi, neden hep "alttan aldığınızı", "ailesine karşı saygısız sinirli tutumu olan" erkekten size karşı ne umduğunuzu, tüm gördükleriniz ve yaşadıklarınıza rağmen neden "seviyor" dediğinizi yani esasen sevgiden ne anladığınızı; ezcümle, saygısızlığa, hoyratlığa, küstahlığa, kabalığa, annenizle bile "birbirine giren" bir ergen irisine neden katlandığınızı sizin de bildiğinizi sanmıyorum. Samimiyetle söylüyorum, önce kendinizi anlamak, tanımak sonra da sağlıklı bir bakış açısı kazanmak için, terapi düşünmelisiniz.

Bak orda belirtmişim süreç uzadı demişim kibarca. Bekledikçe b.ku çıkan çok ilişki de gördük. Ağlak mısın çocuk musun demişsin. yapı olarak duygusal bir insanım. Ha beni tanısanız çevremdekiler tarafından çok komik biriyimdir ama kalbim kırılınca içkim sigaram yok. Kırılıyorum ve oturup ağlıyorum

Mızmızlığına ağlıyorsun. Ağlayıp zırlayınca kimse bana hesap soramaz diyorsundur.

Sen sırf aman birini bulmuşken evleneyim diye evlenmişsin koştur koştur. Tutturmuşsun evlenmek için hem nişanlını hem ailesini sıkıştırmışsın evlenmek için.

Adam bu kadar kötü biriyse ilk aylardan hamile kalmazdın. Kalbin kırıldı ya hani, demek kalbin kırılmamış çocuk diye tutturduğuna göre.

Biraz gerçekten sizleri büyüten ailelerinizden utanın ya, onları ne hale getiriyorsunuz, sırf evladısın diye senin bu keyfi rezilliklerine şahit olmak kabul etmek şahit olmak zorunda mı? Ay, ne güzel evladım büyüdü, sorumluluk alavak yaşa geldi yuva kuracak sanıyorlar.

Sorumluluk almak yok, ama ağlamak var.

Boşanacağını asla düşünmüyorum. Çocuğu patlatır, karnın burnunda kundakta bebek annenin evine gider ağlar durur, kocanın yanına geri dönersin hatta ikinciyi yaparsın.

Öncelikle ben koştur koştur evlenmedim. Ki 35 yaşında evlenip mutsuz olan kadında var. 5-6 yıl ilişki yaşayıp evlenip boşananda. Çocuk konusuna gelirsekte bir kere tam annelik duygusunu hissedip yarı yolda kaldım ve çocuğum olsun çok istedim. Bu nedenle kulandığım ilaç aynı süreci yaşayan var mı diye yazdım. Evet yaşım 26. gün geçtikçe hepimiz geçmiş yıllarımıza hatalarımıza üzülüyoruz. Bura yazmamın nedeni de akıl almak zaten. Gelip bir de sizden laf yemek değil. Kadın kadının düşmanıdır diye boşuna demiyorlar
Beddua faslı ne zaman başlar?

İlişki düzelsin vs diye çocuk istemiyordum. Anne olmak istiyordum sadece. Siz ne hakla beni eleştiriyorsunuz da demiyorum estağfurullah. Sadece çok şey yaşadım. Evet biraz acele ettim. Pişman mıyım ona da evet. Ama bu süreçten sonra elimden ne gelir diye düşünüyorum sadece. çocuk olsunda ilişki düzelsin diye asla düşünmedim
O zaman yapacağın şey ortada. Ailen zaten her şeyin farkında. Yaşın da çok genç. Şuan bu adamın ne olduğunu öğrendiğin için şanlısın. Allah sana her türlü vazgeçme şamsı vermiş defalarca. Şuan yine artık vazgeçmen gerektiğini gösterdiği yerdesin. Burdaki insanlar senin yaşadıklarını yaşamış görmüş insanlar. Boşanmandan hiç bir çıkarları yok. Kendi iyiliğin için kurtulmalısın. Anne olmak için de çok gençsin.
Benim arkadaşım kundaktaki bebeğiyle boşandı 30 küsür yaşında. Sonra tekrar evlendi 2 tane daha doğurdu sevdiği adamdan. Maşallah şuan çok mutlu. İyi ki diyor hep. Düzelir diye beklediğin her gün hayatından mutlu günlerinden çalıyorsun.

yok canım :) Ben aceleci biriyim biraz. Burcumdan mı bilmiyom akrep burcuyum. beklemek düşünmek beni yoruyor. Bir an önce olan olsunda kurtilim kafasındaydım. evet hataymış ama elimden bişey gelmiyor maalesef

Yaptınız hataların sorumluluğunu burçlara yüklemeyin boşuna karakterin burçlarla hiç alakası yok bende akrep burcuyum hiç aceleci falanda değilim. Eşiniz yaşı küçük diye bu sorunları yaşıyorsunuz diyecektim ama şu sözlerinize bakılırsa sizde hiç olgun değilsiniz.

Selam arkadaşlar,

Sizden akıl almaya ihtiyacım var. 2024 Aralık ayında nişanlandım. Eylül ayında tanışmıştık, yani süreç biraz hızlı ilerledi. Nişana kadar her şey normaldi ancak nişana iki gün kala yaş konusunda bana yalan söylediğini öğrendim; benden iki yaş küçükmüş. O an çok ağladım ama "Nişana iki gün kaldı, yapacak bir şey yok" diyerek devam ettik.

Nişandan birkaç ay sonra eşim, ilk tanıdığım halinden çok daha sinirli birine dönüştü. Her şey için kavga etmeye başladık. Evlenebilmemiz için bir tarlalarının satılmasını bekliyorduk fakat süreç uzayınca "Nereye kadar bekleyeceğiz, evlenelim" dedim. Bu süreçte ailesinin evinden farklı bir evleri daha olduğunu söylemişti. Aileler arasında nerede oturacağımız konusu açılınca öğrendik ki öyle bir ev yokmuş, bu da yalanmış. O gün nişanı atmadığıma hâlâ çok pişmanım. Daha önce de bir nişan atma deneyimim olduğu için korkup bitiremedim. Sonrasında kayınvalidemlerin kendi evlerinden çıkacağını, bizim o eve geçeceğimizi, kendilerinin de idareten başka bir yerde kalacağını söylediler. Başta kabul etmesem de eşim zorla kavgayla bunu da kabul ettirdi.

2025 Ağustos ayında evlendik.

Kına günümde yemeğe gittik. Yemek bitince lavaboya gidip geleceğimi, sonra kalkacağımızı söyledim. Gelinlikle oturup kalkmak çok zor olduğu için geri geldiğimde eşim "Otur, biz de gidip gelelim" dedi. Ben de tekrar oturup kalkmanın zor olacağını, onları kapının önünde arkadaşımla bekleyeceğimi belirttim. Buna sinirlenip küstü ve beni ağlattı. Ağlaya ağlaya kınaya gittim. Düğüne giderken de yine bir şey çıkarıp beni ağlattı. Düğünde dayımlar beni piste çekti diye onlarla oynadığım için ayrı küstü, surat astı. Korku içinde oynayıp düğünü bitirdim.

Düğün sabahı balayına gideceğiz; in-çık olmasın diye eşyaların hepsini alıp aşağı indim. Yarı yolda merdivende tıkanınca "Ben sana demiştim" diyerek bir sürü laf söyledi. Balayında da her şeye alındı, kavga ettik ve ayrı yattık.

Şu an 2026 Temmuz ayındayız. Bir yıllık evlilikte anne evine iki kere küsüp gittim. Eşimin aşırı bir sinir problemi var. Sinirlenince etrafı yumrukluyor, bana küfür ve hakaret ediyor. Ben artık ağlamaktan kusacak raddeye geliyorum. İlk gidişim araba mevzusundandı. Nişanlılık ve evlilik sürecinde kullandığı arabayı eşimin sanıyordum. 2025 Ekim ayında tesadüfen öğrendim ki araba ailesininmiş. Eve gelip "Araba senin değilmiş" dediğimde, "Öğrenmişsin, sorgulamışsın, gelip bana niye söylüyorsun?" diyerek yine her yeri vurdu kırdı. Ertesi gün ziynet altınlarını satıp araba almaya karar verince olay büyüdü ve anne evine gittim. Öncesinde annemle konuşturup derdini anlattırmak istedim ama annemle birbirlerine girdiler; annemi ağlaya ağlaya eve bıraktım. Sonra aile büyükleri araya girdi, konuşuldu ve eve geri döndüm.

Sonrasında yine hep aynı şeyler devam etti. Ne zaman bir tartışma olsa hemen ailesini çağırıyor, evde ne olup bitiyorsa onlara anlatıp "Şuna akıl verin" diyor. Onların yanında bana küfür ve hakaret ediyor. Ailesi de "Kızım o sinirli, sinirlenince başka odaya git, sesini çıkarma, zamanla düzelir" diyor. Onlar da biliyor çünkü eşimin onlara karşı da saygısız ve sinirli bir tutumu var. Bu durum 10-15 kere tekrarlanınca ve yine ailesini çağırınca "Artık yeter, bitsin" deyip tekrar annemlere gittim.

Bana karşı asla saygısı yok; küfürler, hakaretler cabası. Ortam içinde beni asla korumuyor, biri bana bir şey söylese kendisi de üstüme geliyor. Son gidişimde aile evinde bir hafta kaldım. Buluşmak istedi, buluştuk. Sinirlenmeyeceğine ve ailesini eve çağırmayacağına dair sözler verdi. Eve döneli 2-3 ay oldu; evet, ailesini çağırmıyor ama sinir problemi safhada. Tartışınca küsüp başka odaya gidiyorum, gelip gönül alma bile yok. Kendi havasında; sürekli kuzenleri ve arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor, gece geç saatlerde geliyor. Canı istemeyince işe de gitmiyor, çok sorumsuz. Oturduğumuz evi ailesi verdi, kullandığımız araba benim, ona ait sadece bir motor var. Ben de çalışıyorum ve eve destek oluyorum.

Hep alttan aldım ama çok yoruldum. Oturup ne sohbet edebiliyoruz ne de derdimi anlatabiliyorum. Benim söylediğim her fikrin tersini iddia edip sinirleniyor ve konuyu uzatıyor. Tartıştığımızda ben susup ağlıyorum, o ise susmayıp hakaret ve küfür ediyor. Siniri geçince de hiçbir şey olmamış gibi "Gel yemek yiyelim" diyor. Ben de hep "Aman kötü olmasın, kimse üzülmesin" diye uğraşıyorum ama artık "Yeter" deme noktasına geldim. Sanırım sadece her söylediğine "Sen haklısın" dersem bu ilişki yürüyecek.

Kötü biri değil, çevreye karşı iyi ama bana karşı kötü. "Seviyor mu?" derseniz, evet seviyor. Henüz çocuk da yokken boşansam mı diyorum ama ileride pişman olmaktan da korkuyorum. Boşansam aile evinde kalabilirim, işim de var. bir kaç insan bana "Alttan al, düzelir" diyor ama çok yoruldum. "Bana sarıl, beni öp" diye kendi ağzımla söylüyorum, bunun için bile kavga ediyoruz.

Çok şey var, anlat anlat bitmiyor of. Ne yapmalıyım, bana bir akıl verin lütfen. çok uzun yazdım ama çok doluyum özür dilerim
Çevreye karşı iyi ama bana kötü diye bir şey yok. Çevresine ailesine de gayet kötü davranıyormuş. Öfke problemi var, yalan var. Durmadan sana hakaret eden etrafı kırıp döken birisi ne kadar seviyor olabilir? Seviyor diyerek sadece kendini kandırıyorsun. 2 gün sonra sessizce ağlayıp etrafı yumruklamasını değil seni yumrukladığını izleyeceksin. Ayrıca Yaşı çok küçük henüz bir ev erkeği olabilecek değil çocuk yaşta. Erkekler geç olgunlaşıyor hatta bazıları olgunlaşamıyor. Çocuk olmadan boşan hiç bir şey için geç değil. Emin ol ki çocuğun olunca elin kolun bağlanacak o saatten sonra da en azından okul çağına gelsin diye bekleyip boşanamayacaksın. Yarın bir gün çocuk sahibi olduğunda eve para getirmeyen çocuğuna bile bakamayacak durmadan yalan söyleyen küfür eden şiddet uygulayan birini mi çocuğunun babası yapacaksın? Bir kızın olsa eşin gibi bir adamla evli olmasını ister miydin? Bunu düşünerek hareket et. Kendinize bunu yapmayın ya cidden çok üzücü

Seviyor mu?" derseniz, evet seviyor.
Hayır sevmiyor. Sevmek böyle bir şey değil yazdığınız tüm yazıyı okudum ama sizi sevdiğine dair hiçbir emare yok. 24 yaşında evlenmişsin öncesinde de nişan atmışsın daha zamanın varken neden bu kadar acele ettin? 24 yaşımdayken ben de kötü bir evliliğin kıyısından döndüm beni ağlatan kişiyi ağlata ağlata bıraktım. 27de eşimle evlendim 3 yıldır evliyim ve bir kere kavgamız olmadı şimdiye dek. Evlenmek için evlenilmez ki bu adam değişmemiş hep böylemiş nişan atmak boşanmaktan daha kolay bir şey. Bu adam şiddet de uygular öfke kontrolü yok ne diyim kurtulursun inşallah

@TulumbaPati

Canım çok sıkkın diye yazdım. Canımı daha çok sıktığınız için teşekkür ederim. Yine belirtiyorum ağlak biri değilim. Kalbimi kıracak şeyler söylediği için ağlıyordum. Acele etmek konusunda evet ettim. Herkes hata yapıyor ve gelmiş hatamıda da anlatıyorum. Zaten doluyum yazmışım sen daha çok laf söylüyorsun. Çok açık sözlü olman kalp kırıcı. Ailemi utandıracak şimdiye kadar hiç Sorumlbirşey yapmadım. Böyle olsun zaten istemezdim. Sorumluluk sahibi biriyim hatta çokda ince düşünceliymdir. kimseyi kırmım etmim diye hep çabalarım. Aynı mesajı sen atsan seni bu kadar yargılamazdım mesela

@TulumbaPati

Canım çok sıkkın diye yazdım. Canımı daha çok sıktığınız için teşekkür ederim. Yine belirtiyorum ağlak biri değilim. Kalbimi kıracak şeyler söylediği için ağlıyordum. Acele etmek konusunda evet ettim. Herkes hata yapıyor ve gelmiş hatamıda da anlatıyorum. Zaten doluyum yazmışım sen daha çok laf söylüyorsun. Çok açık sözlü olman kalp kırıcı. Ailemi utandıracak şimdiye kadar hiç Sorumlbirşey yapmadım. Böyle olsun zaten istemezdim. Sorumluluk sahibi biriyim hatta çokda ince düşünceliymdir. kimseyi kırmım etmim diye hep çabalarım. Aynı mesajı sen atsan seni bu kadar yargılamazdım mesela

Yine mi ağlıyorsun. Çıt mı etti kalbin.

Kusura bakmasın kimse, anne baba olmak sorumluluk ister, keyfi hatalar kabul edeilecek şeyler değil anne/baba olmakla ilgili.

Hatalarının farkındaysan bu gerçek olmayan evliliği bitirmen ve boşanman gerektiğinin farkındasındır.

Öncelikle ben koştur koştur evlenmedim. Ki 35 yaşında evlenip mutsuz olan kadında var. 5-6 yıl ilişki yaşayıp evlenip boşananda. Çocuk konusuna gelirsekte bir kere tam annelik duygusunu hissedip yarı yolda kaldım ve çocuğum olsun çok istedim. Bu nedenle kulandığım ilaç aynı süreci yaşayan var mı diye yazdım. Evet yaşım 26. gün geçtikçe hepimiz geçmiş yıllarımıza hatalarımıza üzülüyoruz. Bura yazmamın nedeni de akıl almak zaten. Gelip bir de sizden laf yemek değil. Kadın kadının düşmanıdır diye boşuna demiyorlar
Kadın kadının düşmanıdır diyorsun da burada düşmanlık yok ki. En büyük düşmanın kendin aslında kendi kendini ateşe atmışsın. Nişanlıyken fark etmişsin evlenince iyice sarpa sarmış olay bir de bu ilişkide neden çocuk yapmaya çalıştın demişler sana. Burada bir kötülük yok aksine iyiliğin için yazılmış.

Yine mi ağlıyorsun. Çıt mı etti kalbin.

Kusura bakmasın kimse, anne baba olmak sorumluluk ister, keyfi hatalar kabul edeilecek şeyler değil anne/baba olmakla ilgili.

Hatalarının farkındaysan bu gerçek olmayan evliliği bitirmen ve boşanman gerektiğinin fark
Kadın kadının düşmanıdır diyorsun da burada düşmanlık yok ki. En büyük düşmanın kendin aslında kendi kendini ateşe atmışsın. Nişanlıyken fark etmişsin evlenince iyice sarpa sarmış olay bir de bu ilişkide neden çocuk yapmaya çalıştın demişler sana. Burada bir kötülük yok aksine iyiliğin için yazılmış.
Burda canım sıkkın olduğu ve ne yapmam gerektiğini bilmediğim için yazmışım. Haklı olan şeylere zaten evet haklılık var diyorum. Ama akıl vermek değil laf sayılıyor. iyiliğimi istiyor değide bana düşmanmı diye düşünürüm. Biri bana çok kırıldım şunları yaşadım dese onu daha fazla üzmemek için çabalarım. Kadın hala gelmi diyor yine mi ağlıyon kalbin mi kırıldı diye dalga geçiyor

Çocuk yapmaya karar veren kişi şunu sorgulamalı. Bu adam baba olmaya değer mi? Çocuğum böyle bir babası olmasını ister mi? Elinde kocası olan illa çocuk yapmak zorunda değil ki. Sen düşük yapmasaydın hamile olsaydın dicektin çocuğum için katlanıyorum. Berbat bi hamilelik sürecinden sonra doğum olunca yapayalnız bırakacaktı seni. Anne olmak istediğini söylemişsin boşanır başkasıyla evlenirsin yine anne olursun yaşın genç.

@TulumbaPati

İnce düşünceli değilsin sen damla pasifsin sadece. Boşanmaktan korktuğun için sesini çıkarmıyorsun. Sen de biraz açık sözlü ol, hakkını savun, kocan olacak şerefsize haddini bildir.

Ağlak ol ya da olma tabii ki üzülürsün çünkü kocan sana berbat davranıyor. Sen ya ömür boyu alttan alarak en ufak laf ettiğinde küfür hakaret işiterek bu evliliği sürdüreceksin, hele bir de çocuk yapıp ona bağlı hale gelirsen sana daha da rahat söver. Ya da ailen arkanda olsun ya da olmasın çekip gideceksin. Bir tane ömrün var, gerçekten sinirini kontrol edemeyen biriyle heba mı edeceksin? He ben bu evliliği kurtarmak istiyorum diyorsan da kocanı psikiyatriye yönlendireceksin. Kendi kendine düzelmez, çocuk olunca hele hiç. Ayrıca canı istemezse işe gitmiyor diyorsun, sence böyle biri baba olmayı hak ediyor mu? Lütfen anne olacağım diye bencillik edip bu dünyaya potansiyel mutsuz çocuk getirmeyin.
gerçi millet laf eder diye nişanı bile atmamışsın boşanacağını da şu an düşünmüyorum ama çocuk yapma…. Yoksa daha burada çook pişmanlık konusu açarsın. Kimse sana düşmanlık yapmıyor herkes iyiliğin için akıl veriyor sen de akıl almak istemişsin zaten.

Çocuk yapmaya karar veren kişi şunu sorgulamalı. Bu adam baba olmaya değer mi? Çocuğum böyle bir babası olmasını ister mi? Elinde kocası olan illa çocuk yapmak zorunda değil ki. Sen düşük yapmasaydın hamile olsaydın dicektin çocuğum için katlanıyorum. Berbat bi hamilelik sürecinden sonra doğum olunca yapayalnız bırakacaktı seni. Anne olmak istediğini söylemişsin boşanır başkasıyla evlenirsin yine anne olursun yaşın genç.
Aynen. Bir çocuk babasının evde annesine küfürler ettiğini, kapıları yumrukladığını görerek mi büyüsün istiyorlar anlamıyorum ya. Bunu hiç düşünmüyorlar. Odak nokta “anne olayım” düşüncesi.

Ailesi ogullarindan kurtulmak icin elllerinde ki herseyi vermis , el kizina acimazlar zaten. neyse bosan kuzum , sakin hamile kalip bu herifi ömür boyu basini bela etme.
Dimi. Tarlayı gözden çıkarmışlar olmamış sonra kendileri evden çıkmışlar. Aile nerede kalıyor acaba. Belki de kaynanayla aynı evdedir zaten çocuk zırt pırt ailesinin önünde de hakaret ediyormuş

@jodiesaiden evet akıl vermeniz beni mutlu eder. ama konuyu açarken açıkçası bu kadarda yargılanacağımı düşünmemiştim. :) Çocuk konusunu düşünmüyorum zaten şuan. Boşanmayı evet düşünüyorum sadece neler olacağından çekiniyorum. Çok pozitif bir insanım ama ben bile artık olumlu düşünemiyorum. Ben hep düzelir diye umut ettiğimden sabır ettim yoksa alttan alacak biri değilim. Acelelik konusunda evet haklısınız. Ailesi de aslında çok iyi insanlar beni çok severler. Sadece eşim biraz daha baskın bir karakter olduğu için her istediği yapılıyor sanırım. ev dediler aldı vs. Tarla benim için satılmadı ayrıca başka ihtiyaçlar içinde.

Burda canım sıkkın olduğu ve ne yapmam gerektiğini bilmediğim için yazmışım. Haklı olan şeylere zaten evet haklılık var diyorum. Ama akıl vermek değil laf sayılıyor. iyiliğimi istiyor değide bana düşmanmı diye düşünürüm. Biri bana çok kırıldım şunları yaşadım dese onu daha fazla üzmemek için çabalarım. Kadın hala gelmi diyor yine mi ağlıyon kalbin mi kırıldı diye dalga geçiyor
Yapabileceğiniz çok bir şey yok.
Baştan anlaşalım eşiniz sizi sizin sandığınız gibi sevmiyor.
Ya boşanacaksınız ya da eşinizi sinirlendirecek davranışlardan kaçınacaksanız ki bir sonra ki yumrukladığı siz olmayın .
Bir de çocuk yapmayın çocuk evlilik düzeltecek bir varlık değil.

Selam arkadaşlar,

Sizden akıl almaya ihtiyacım var. 2024 Aralık ayında nişanlandım. Eylül ayında tanışmıştık, yani süreç biraz hızlı ilerledi. Nişana kadar her şey normaldi ancak nişana iki gün kala yaş konusunda bana yalan söylediğini öğrendim; benden iki yaş küçükmüş. O an çok ağladım ama "Nişana iki gün kaldı, yapacak bir şey yok" diyerek devam ettik.

Nişandan birkaç ay sonra eşim, ilk tanıdığım halinden çok daha sinirli birine dönüştü. Her şey için kavga etmeye başladık. Evlenebilmemiz için bir tarlalarının satılmasını bekliyorduk fakat süreç uzayınca "Nereye kadar bekleyeceğiz, evlenelim" dedim. Bu süreçte ailesinin evinden farklı bir evleri daha olduğunu söylemişti. Aileler arasında nerede oturacağımız konusu açılınca öğrendik ki öyle bir ev yokmuş, bu da yalanmış. O gün nişanı atmadığıma hâlâ çok pişmanım. Daha önce de bir nişan atma deneyimim olduğu için korkup bitiremedim. Sonrasında kayınvalidemlerin kendi evlerinden çıkacağını, bizim o eve geçeceğimizi, kendilerinin de idareten başka bir yerde kalacağını söylediler. Başta kabul etmesem de eşim zorla kavgayla bunu da kabul ettirdi.

2025 Ağustos ayında evlendik.

Kına günümde yemeğe gittik. Yemek bitince lavaboya gidip geleceğimi, sonra kalkacağımızı söyledim. Gelinlikle oturup kalkmak çok zor olduğu için geri geldiğimde eşim "Otur, biz de gidip gelelim" dedi. Ben de tekrar oturup kalkmanın zor olacağını, onları kapının önünde arkadaşımla bekleyeceğimi belirttim. Buna sinirlenip küstü ve beni ağlattı. Ağlaya ağlaya kınaya gittim. Düğüne giderken de yine bir şey çıkarıp beni ağlattı. Düğünde dayımlar beni piste çekti diye onlarla oynadığım için ayrı küstü, surat astı. Korku içinde oynayıp düğünü bitirdim.

Düğün sabahı balayına gideceğiz; in-çık olmasın diye eşyaların hepsini alıp aşağı indim. Yarı yolda merdivende tıkanınca "Ben sana demiştim" diyerek bir sürü laf söyledi. Balayında da her şeye alındı, kavga ettik ve ayrı yattık.

Şu an 2026 Temmuz ayındayız. Bir yıllık evlilikte anne evine iki kere küsüp gittim. Eşimin aşırı bir sinir problemi var. Sinirlenince etrafı yumrukluyor, bana küfür ve hakaret ediyor. Ben artık ağlamaktan kusacak raddeye geliyorum. İlk gidişim araba mevzusundandı. Nişanlılık ve evlilik sürecinde kullandığı arabayı eşimin sanıyordum. 2025 Ekim ayında tesadüfen öğrendim ki araba ailesininmiş. Eve gelip "Araba senin değilmiş" dediğimde, "Öğrenmişsin, sorgulamışsın, gelip bana niye söylüyorsun?" diyerek yine her yeri vurdu kırdı. Ertesi gün ziynet altınlarını satıp araba almaya karar verince olay büyüdü ve anne evine gittim. Öncesinde annemle konuşturup derdini anlattırmak istedim ama annemle birbirlerine girdiler; annemi ağlaya ağlaya eve bıraktım. Sonra aile büyükleri araya girdi, konuşuldu ve eve geri döndüm.

Sonrasında yine hep aynı şeyler devam etti. Ne zaman bir tartışma olsa hemen ailesini çağırıyor, evde ne olup bitiyorsa onlara anlatıp "Şuna akıl verin" diyor. Onların yanında bana küfür ve hakaret ediyor. Ailesi de "Kızım o sinirli, sinirlenince başka odaya git, sesini çıkarma, zamanla düzelir" diyor. Onlar da biliyor çünkü eşimin onlara karşı da saygısız ve sinirli bir tutumu var. Bu durum 10-15 kere tekrarlanınca ve yine ailesini çağırınca "Artık yeter, bitsin" deyip tekrar annemlere gittim.

Bana karşı asla saygısı yok; küfürler, hakaretler cabası. Ortam içinde beni asla korumuyor, biri bana bir şey söylese kendisi de üstüme geliyor. Son gidişimde aile evinde bir hafta kaldım. Buluşmak istedi, buluştuk. Sinirlenmeyeceğine ve ailesini eve çağırmayacağına dair sözler verdi. Eve döneli 2-3 ay oldu; evet, ailesini çağırmıyor ama sinir problemi safhada. Tartışınca küsüp başka odaya gidiyorum, gelip gönül alma bile yok. Kendi havasında; sürekli kuzenleri ve arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor, gece geç saatlerde geliyor. Canı istemeyince işe de gitmiyor, çok sorumsuz. Oturduğumuz evi ailesi verdi, kullandığımız araba benim, ona ait sadece bir motor var. Ben de çalışıyorum ve eve destek oluyorum.

Hep alttan aldım ama çok yoruldum. Oturup ne sohbet edebiliyoruz ne de derdimi anlatabiliyorum. Benim söylediğim her fikrin tersini iddia edip sinirleniyor ve konuyu uzatıyor. Tartıştığımızda ben susup ağlıyorum, o ise susmayıp hakaret ve küfür ediyor. Siniri geçince de hiçbir şey olmamış gibi "Gel yemek yiyelim" diyor. Ben de hep "Aman kötü olmasın, kimse üzülmesin" diye uğraşıyorum ama artık "Yeter" deme noktasına geldim. Sanırım sadece her söylediğine "Sen haklısın" dersem bu ilişki yürüyecek.

Kötü biri değil, çevreye karşı iyi ama bana karşı kötü. "Seviyor mu?" derseniz, evet seviyor. Henüz çocuk da yokken boşansam mı diyorum ama ileride pişman olmaktan da korkuyorum. Boşansam aile evinde kalabilirim, işim de var. bir kaç insan bana "Alttan al, düzelir" diyor ama çok yoruldum. "Bana sarıl, beni öp" diye kendi ağzımla söylüyorum, bunun için bile kavga ediyoruz.

Çok şey var, anlat anlat bitmiyor of. Ne yapmalıyım, bana bir akıl verin lütfen. çok uzun yazdım ama çok doluyum özür dilerim
En başından hata yapmışsın adamın yalanını yakaladın devam ettin kına günü düğün günü seni ağlattı aşagıladı devam ettin bunları bile bile göre göre devam etmişsin. O kına günü onun azına edip bitirmeliydin. O adam iyi falan değil herkese iyi sana kötü olan biri iyi falan değildir bariz kötü hasta bir insan. Acilen boşan evi kırıp döken biri sana neler yapmaz çocuk yaparsan kendi topuğuna sıkarsın ömür boyu bağın kalır adamla hertürlü manipüle eder seni hayatın biter.

Back
X