• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanmayi dusunuyorum

e peki ayrılalım dediğinde çocuğumu göstermem sana demekten başka bişey demiyo mu?
yani tamam bi doktoru deneyelim seni kaybetmektense bi denesem olabilir gibi olumlu yaklaşımları yok mu??
inanki yaşadıklarını çok iyi anlıyorum, insan ne kadar güçülü ve kendine güvenen bi kişiliğe de sahip olsa bi zaman sonra içinden lanet olsun deyip o bağırırken duymamaya içten içe kulaklarını tıkamaya başlıyo. kemikleşiyo adeta..
evde olsa bu bağırışmalar yine bi derece diyosun fakat dışarda olunca kendine kızıyosun bu huyunu bile bile nasıl oldu da dışarı çıktım diye :)

artik oyle bir raddeye geldim ki normal gibi karsiliyorum bazen yaptigi bu kontrolsuz davranislarini.bunlar normal davranislar degil demi. her evlilikde olmuyordur demi.
iste ayrilmak istiyorum ama oglumu etkilemesinden cok korkuyorum tek basima buyutebilirmiyim. cesaret lazim aslinda boyle degildim iste icime sindim pisiriklastim 5 yilda.

Canım tabi ki normal davranışlar değil hiç olur mu öyle şey...

Herkesin sinirli,gergin olduğu zamanlar olur bazen patlar ama böylesi çok başka birşey..

Bu adamın hayat tarzı bu..Senin gözüne bakması,kırmaması gerekirken böyle davranıyor,

Konuşuyorsun;kavga çıkarıyor.

Doktora gidelim diyorsun;abartma her evlilikte olur diyor..

Her evlilikte ailece gezmeler,dert ortaklığı,beraber gülüp beraber ağlama,karşındakini kırmamaya çalışma da olur..

"Hayvan mısın?" çok ağır canım,çok ağır..Yani hiçbir sinir anıyla açıklanamaz bu..

Mesleğin var mı,ailen arkanda mı,oğluna bakabilir misin?..Bunlar çok önemli..

Ancak yeterli gelirin ve rahat bir ortamın varsa oğlun için şimdiki ortamdan çok daha olumlu olur emin olabilrisn..

Benim eniştem çok fenadır,10 günlük bebeğini görmek istedi eve gelmişti öğlen..

Kapıda ayakkabılarını çıkarmaya üşendi..Çocuğu getirin göreceğim diye tutturdu..

Çocuğu o kadar zor,o kadar zorlanarak uyutmuştuk ki..Ablam bebek uyanmasın diye kısık sesle "sen gir bebek uyanmasın" dedi..

Allah'ım bunu der demez cam çerçeve aşağı indi,duvarları yumrukladı,o korkumu ölsem unutmayacağım..

Eniştemin elleri kanadı,serçe parmağı kırıldı..

Bu olayın üzerinden yedi yıl geçti ve onlar hala evli.Eniştem de değişmedi.Değişmeyecek..

Ablam çekiyor,mecburiyetten değil,gururdan..Evlenmek için bütün dünyayı karşısına almıştı..

Yani demem o ki canım eşin değişmeyecek..Kendini,gençliğini heba etme daha fazla..

Allah kolaylık versin sana kardeşim..

Eğer sorunlu,mutsuz bir evlilik varsa ve yapılabilecek şeyler denenmiş veya karşı taraf kabul etmemişse çocuk için devam ettirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü olmuyor...Anne-baba ayrı değilde ne geçiyor ki bu çocuğun eline?Daima bir kavga,huzursuzluk,gözyaşı.Emin olun bu saygısız evliliği devam ettirerek çocuğunuza haksızlık yapacaksınız.Çünkü her kare insanın aklında dün gibi kalıyor sonra koca kazık olunca keşke ayrı olsalarmış diyor insan. =)​

evet evde surekli bagirip cagiracaksak oglumu psikolojisinide kotu etkiliyor bu durum. hatta iste bu anlattigim olayi yasadigimiz zaman oglumda tum gun huysuzlandi benim ruh halim sanki ona yansiyor.

cok kötü bir durum fiziksel siddet kadar agir yasadiklariniz..
annemle babam markete gitmisti,tanidik birilerini görmüsler tam annem selam verecekken kocasinin sesli bir sekilde
azarladigini görmüs geri görmemezlikten gelmis o an ama kadin sürekli bize bakiyorlar diyormus
babam geldi eve nasil insanlar var olmaz olamaz diyor anlamdim anlatti..yazik o kadina milletin icinde rezil etti dedi..
annem üzüldü kadini bir daha görürsem cok utanacak dedi..
demek istedigim cahil cuhela biri degil kocaman adam bunu yapmasi cok ayip
konustunuz anlamiyor madem bosanmak sizin icin gercekten tek yol bosanin.cocugunuzu alirim gibi birsey kullanmis
gercekten öyle birsey yapar mi??

:43::43:aynisini yasiyorum 1-2 kez degil belki 100 defa oldu . ya inanin o kadar kotu hissediyorsunuz ki kendinizi olmek bile istiyorsunuz bazen.

sanrıım ev hanımısın, tabii yorulmak sadece onun lüksü, haklı adam:27::27:

hey allahım ya, canım sen yinede herşeye rağmen bi doktora götürmeden ayrılmayı rafa kaldır, belki psikolojik bi problemi var, belki depresyonda, öfke kontrolü sorunu olduğu kesin ama, kaybetme korkusuda yok, nasılsa seni çocukla tehtid ediyo avcundasın
böyle adamları bi temiz dövmek lazım
karşında boksör muhammetali olsa, eften püften şeylere kırıp döküp, sağa sola yumruklar atabilcekmi bakalım
anca gücü sana yeter, nasılsa karşılık veremezsin ya
ay sinirlendim gece gece kusura bakma

5 yildir psikolojik bir durumu varsa doktora gidelim diyorum onada yanasmiyor.evet oglumla tehdit ediyor.onun meslegi var ben lise mezunuyum alirmi bilmiyorum .

evet evde surekli bagirip cagiracaksak oglumu psikolojisinide kotu etkiliyor bu durum. hatta iste bu anlattigim olayi yasadigimiz zaman oglumda tum gun huysuzlandi benim ruh halim sanki ona yansiyor.

yansımaz mı ya, çocuk etkileniyo, korkuyo demiyo musun, sana inanmıyosa gitsin çocuk gelişimi hocalarına falan danışsın üni. de, gerçi o kadar duyarlı bi adam olsa, iş zaten bu noktaya gelmezdi
5 yıldır doktora gitmeye yanaşmayan ve sana bu terörü yaşatan bi adam, allah kolaylık ve sabır versin, bence bu boşanma konusunda bi avukata danışmadan hareket etme
ailesine iyi davranmayı bilmez ama brokrasik konuları nasıl lehine çevireceğini biliyodur kesin

Son düzenleme:
e peki ayrılalım dediğinde çocuğumu göstermem sana demekten başka bişey demiyo mu?
yani tamam bi doktoru deneyelim seni kaybetmektense bi denesem olabilir gibi olumlu yaklaşımları yok mu??
inanki yaşadıklarını çok iyi anlıyorum, insan ne kadar güçülü ve kendine güvenen bi kişiliğe de sahip olsa bi zaman sonra içinden lanet olsun deyip o bağırırken duymamaya içten içe kulaklarını tıkamaya başlıyo. kemikleşiyo adeta..
evde olsa bu bağırışmalar yine bi derece diyosun fakat dışarda olunca kendine kızıyosun bu huyunu bile bile nasıl oldu da dışarı çıktım diye :)

hayir demiyor ayrilabilirsin ben buyum degismem sen beni sinirlendiriyorsun benim dedigimi yap otesine karisma canimi ye diyor.yani felsefesi bu adamin.
doktor icin olse gitmez cok ugrastim ama yok kendinde bir sorun oldugunu kabul etmiyor.
evet evde olunca bu kadar uzulmuyorum herkesin icinde yapinca olmek istiyorum adeta.

bir tartismamiz oluyor bagiriyor duvara vuruyor yumrukluyor kactane sehpa kirdi bana sen hastasin diyor halbuki kendisi hasta ben hic konusmiyacam sesimi cikarmicam ama bende insanim ya sus sus nereye kadar. evlilik cok zormus cok. hele sinirli bir insanla daha cok zor.

hayatım halin içler acısı, acını yüreğimde hissettim..hem çok üzüldüm hemde asıl o hayvan herife çok fena sinirlendim..okumak sadece cehaleti alıyor eşşek yine eşşek kalıyor işte. bu nasıl bir terbiyesizliktir? nasıl bir eziklik duygusudur? nasıl bir komplektir? ben mana veremiyorum bu tip sıfır karakterli adamlara...bu adam kendi çocuğunu alıp kucağına kendi evladına sevgisini veremez çocuğunun annesine sevgisini saygısını veremezken nasıl oluyor da bunun gibi insanlar üniversitelerde kendilerine insan yetiştirmek adına yer bulabiliyor...cidden şu an burada olsa kafasına birşeyler fırtlatmak isterdim..yazık günah değil mi? bu insan senin karın çocuğunun anası nasıl hakaret edersin, nasıl bağırır çağırırsın sokak ortasında, bunlara tahammül edemiyorum...yazıklar olsun sadece yazıklar olsun...hayatım sana da büyük sabır versin allah, senin yerinde olsam ne yapardım benim için belli, çekip giderdim bu insandışı varlığın hayatından........... herife ne çocuk gösterirdim ne de bir kuru ekmek verirdim, kıymet bilmeyen uğursuz herif..çok üzüldüm canım yaşadıklarına umarım çok kısa bir zamanda feraha çıkarsın ve bu böcekten kurtulursun.....:(

lutfen banada yardimci olun bir yol gosterin yorumlariniz benim icin cok onemli. ozellikle cocuklu bosanmis arkadaslarin yorumlarini almak istiyorum.
ben 5 yillik esimden ayrilmayi dusunuyorum. sebep anlasamamiz disarda nerde olursa olsun herkesin icinde bana bagirip cagiriyor sozlu siddetine maruz kaliyorum artik icime atmaktan aglamaktan yoruldum doldum tastim. sustum sustum sustum ama nereye kadar yapamicam bu boyle gitmiyor ezilen hep benim.
ozellikle disarda etrafta insanlarin icinde bana bagirmasi cok zoruma gidiyor cok utaniyoum daha fazla bagirmasin diye hep alttan aliyorum susuyorum.
herhangi ufak bir konuda dolayi sinirleniyor ofke kontrolu yok.basliyor etrafi yumruklamaya yada disardaysak arabanin direksiyonuna kapisina vuruyor herkesin icinde.kac defa konustum ben boyleyim sende beni sinirlendirme diyor ama alttan alan hep ben oluyorum suclu hep ben oluyorum o hep hakli hep hakli.bunaldim yoruldum artik goturemiyorum kendimi cok aciz zavalli hissediyorum. 9 aylik bir oglum var bosansam ilerde onu cok etkiler mi babasiz buyumek. birdaha asla evlenmeyi dusunmuyorum.

eşiniz eskiden de mi bu şekilde idi? evet malesef çok onur kırıcı yaptıgı başkalrının yanında sizin gururunuz dha çok incinir, bir destek alamyı düşündünüz mü eşiniz için?

hayatım halin içler acısı, acını yüreğimde hissettim..hem çok üzüldüm hemde asıl o hayvan herife çok fena sinirlendim..okumak sadece cehaleti alıyor eşşek yine eşşek kalıyor işte. bu nasıl bir terbiyesizliktir? nasıl bir eziklik duygusudur? nasıl bir komplektir? ben mana veremiyorum bu tip sıfır karakterli adamlara...bu adam kendi çocuğunu alıp kucağına kendi evladına sevgisini veremez çocuğunun annesine sevgisini saygısını veremezken nasıl oluyor da bunun gibi insanlar üniversitelerde kendilerine insan yetiştirmek adına yer bulabiliyor...cidden şu an burada olsa kafasına birşeyler fırtlatmak isterdim..yazık günah değil mi? bu insan senin karın çocuğunun anası nasıl hakaret edersin, nasıl bağırır çağırırsın sokak ortasında, bunlara tahammül edemiyorum...yazıklar olsun sadece yazıklar olsun...hayatım sana da büyük sabır versin allah, senin yerinde olsam ne yapardım benim için belli, çekip giderdim bu insandışı varlığın hayatından........... herife ne çocuk gösterirdim ne de bir kuru ekmek verirdim, kıymet bilmeyen uğursuz herif..çok üzüldüm canım yaşadıklarına umarım çok kısa bir zamanda feraha çıkarsın ve bu böcekten kurtulursun.....:(

eşiniz eskiden de mi bu şekilde idi? evet malesef çok onur kırıcı yaptıgı başkalrının yanında sizin gururunuz dha çok incinir, bir destek alamyı düşündünüz mü eşiniz için?

eskidende azda olsa vardi ama bu kadar degildi en azindan bana hakaret etmiyordu disardaki sinirlendigi insanlarada aynisini yapiyor.ozel mesaj icin cok tesekkurler benim hic umudum yok ama insallah duzelir. ben mesaj gonderemiyorum mesaj sayim azmis.

Bir süre ayrı kalın eşinizden . Annenize yada yakın akrabalarınıza gidin . Bu zaman zarfında , hayatınız hakkında etraflıca düşünün .

Bu ayrı kalınan zaman zarfında , eşinizle iletişiminizi azaltın . Sizin ondan uzak kalmanız ; belki ona hatalarını hatırlatıp , pişman olmasını sağlayabilir .

Denemekte yarar olduğunu düşünüyorum ...

Bir süre ayrı kalın eşinizden . Annenize yada yakın akrabalarınıza gidin . Bu zaman zarfında , hayatınız hakkında etraflıca düşünün .

Bu ayrı kalınan zaman zarfında , eşinizle iletişiminizi azaltın . Sizin ondan uzak kalmanız ; belki ona hatalarını hatırlatıp , pişman olmasını sağlayabilir .

Denemekte yarar olduğunu düşünüyorum ...

canim onuda denedim 1 ay bekledim gelsin diye gelmedi cok inatci ben geri gittim bana sunu dedi birdaha geri geliceksen hic gitme eger 1 kez daha gidersen birdaha bu kapidan iceri adim atamassin dedi.cocuk oyuncagi degilmis gitmek.30 yasinda kariymisim cocuklar gibi anamin dizinin dibine gidiyormusum.

içime dert oldu inan ki, işte hem fiziki şiddet var hem de sözlü şiddet her gün maruz kala kala sizinde psikolojiiz bozuluyor, eger ayrılma boşanma gibi bir durum söz konusu olursa daha doğrusu hakkınzda Rabbim hangiisnden hoşnut olcak ise onu rast getirsin, hiç lise mezunuyum kariyerim yok diye üzülmeyin, çevrede kariyeri olan her insan da okumul değil, hem okuyabilirsiniz açık ögretim vs, hemde elbet Rabbim bir kapı açar, etme bulma dünyası eşinişz fazla ah almsın sizden bir bakar ki işleri tepe taklak olmuş, Allah yar ve yardımcın olsun.

esinin yaptiklari hic dogru degil..ya duzelecek yada seni kaybedecek.baska bir yol gorunmuyor..acaba calistigi yerde sorunlarii mi var yada bir hastaligi(seker gibi) mi var.
birde sizin sesinizi cikarmayacaginizi ve bagirmasindan hoslanmadiginizi biliyor dediklerini yaptirmak icin bilincli mi davraniyor anlamadim.
hic normal degil cok abartmis.duvarlari yumruklamak falan ne oluyor?

esinin yaptiklari hic dogru degil..ya duzelecek yada seni kaybedecek.baska bir yol gorunmuyor..acaba calistigi yerde sorunlarii mi var yada bir hastaligi(seker gibi) mi var.
birde sizin sesinizi cikarmayacaginizi ve bagirmasindan hoslanmadiginizi biliyor dediklerini yaptirmak icin bilincli mi davraniyor anlamadim.
hic normal degil cok abartmis.duvarlari yumruklamak falan ne oluyor?

evde tartistigimiz zaman cok sinirlendigi zaman sanirim bana vuramadigi icin duvara vuruyor artik ben oyle yorumluyorum cunku agzindan cikan sozlerle zaten bana fiziken vurmus kadar oluyor.

Bence de bir süre ayrı kalın bakalım ne hissedicek? Öyle git, sen bilirsin ben buyum demesi kolay!
Bosanma lafını sıkca söyler misiniz? Cünkü, cok rahat gördüm kendisini hemen kabul ediveriyor.

Canım ne kadar ikna edebilirsin bilmiyorum ama
-Benimki hiç bir şekilde ikna olmuyor-
Bir aile terapistine gitmeye ikna et
Boşanma yolunu seçmeden önce bi de bunu dene
Kabul etmezsen ayrılırım de
Büyük ihtimal seni kaybetmeyi göze almayacaktır

sinir hastalaryla yaşamak çok zor pederden biliyorum.. annem nasıl katlanmış bunca yıl anlamış değilim.gerçi kendi de bi sinir hastası:37: ve mutlu son sayelerinde ben de sinir hastası olma yolunda ilerliyorum:44:... ayrılın ya da ayrlmayın diyemem.. ama ne zamana kadar dayanabileceksnz bu duruma bunu düşünmeniz lazım...evde falan olsa bi yere kadar ama dışarda yapması gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu... allah yardmcnz olsun eğer dayanabilirim dersenz çekmeyin şunun kahrını... adamın çocuğuna bak evini temzile yemeğini yap bulaşğnı çamaşırını yıka önüne yemek koy.. ama gördüğün muameleye bak tam sopalık ...

böle bi ortamda cocuğunuz nasıl sağlıklı yasar hiç düşündünüz mü?ben öğretmenim bazı öğrencilerimiz var o kadar agrresif ve kavgacı ki biz zor idare ediyoruz.hepsinin altında yatan ise mutsuz aile ortamı.benim çocuğum yokken boşandım.boşanma aşamsı cok zor.ama bi süre sonra geciyo.ben sırf cocuk için böle evliliklerin devam etmsine karsıyım.kavgasız gürültüsüz ortamda yetişen cocuklar daha sağlıklı olur.eşinizin size eften püften seylerle saldırması hiç doğru değil.allah yardımcınız olsun inş......

aynen soyledigin gibi kendime olan saygimi yitirdim .cok konustum sacmalama diyor.oyle birsey yaparsan(bosanmak) oglumu sana vermem alirim onu senden diyor.

o öle onun demesi ile olsaydı oooohooo

git kardeşim git bunun için gelmedin dünyaya yarın öbürgün bu adam çocuğuna da aynısını yapacak al çocuğunu git kendi uğraşır düzelirse ne ala ama bunu görmeden de dönme

Allah yardımcın olsun canım. babam da çok sinirli biriydi, anlattıkların hiç yabancı gelmedi bana. çocukken annem babam ayrılsın diye dua ederdim, annemin hüznüne dayanamıyordum. bir yere gideriz (bu şehirlerarası yolculuk olsa da) orda biri oo ne güzel giyinmişsin dese al sana kavga sebebi kalkar geri döneriz. (bu arada anneme karşı bağırma çağırma yapmadı hiç ancak insanlara zulmü fazlaydı, dediği mutlaka yapılmalı, yapılmazsa küser giderdi, annem hep arada kalır idare etmeye çalışırdı)
babam nasıl düzeldi onu da söyleyeyim, annemin canını yedi rahata erdi. annemi kaybettik kanserden(yaşadığı stres ve üzüntünün de etkisi olduğuna eminim) sonra babam kaldı tek başına(pek tek sayılmaz aslında ardından evlendi yalnız yaşlanmaktan çok korkuyordu) şimdi melek melek.

Back
X