• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı farklı bir ilden gerceklestirebilirmiyim?

PeRRieR

👶09.03.2020😍 06.12.2009😇
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
6.938
13.743
198
Iyiaksamlar..

Kızlar eşimle boşanmaya karar verdik.Anlasmali boşanmaya tamam desede en son yine vazgeçerek çekip memleketine gitti.Davayida orada açacağını söyledi.Size sormak istediğim benim duruşmalara katılmak için illaki davanın açıldığı ilceyemi gitmem gerekecek.
Gitmeye gerek kalmadan bu süreci yürütebilmek mümkünmüdür acaba?

üzüldüm perrier hakkında hayırlısı olsun.bu süreci fazla yıpranmadan atlatırsın umarım.
Inşallah canım..yıpranacak halmi kaldı ceyceycim mahvetti bizi maddi manevi mahvetti ölduk olduk dirildik.Az çok konuyu biliyorsun.Bende memleketime gidiyorum zaten yarın eşyalarımı evimi dağıttım.Karar verildi artık. Gidince hemen davayı açacağım. Onun açacağını sanmıyorum.. bu süreçte çok yorulacağım ..çocukta babam babam diye dolanıyor evin içinde..Yolum uzun ve zor...Allahım yardımcımız olsun..Dualarınızı esirgemeyin canlarım...

Inşallah canım..yıpranacak halmi kaldı ceyceycim mahvetti bizi maddi manevi mahvetti ölduk olduk dirildik.Az çok konuyu biliyorsun.Bende memleketime gidiyorum zaten yarın eşyalarımı evimi dağıttım.Karar verildi artık. Gidince hemen davayı açacağım. Onun açacağını sanmıyorum.. bu süreçte çok yorulacağım ..çocukta babam babam diye dolanıyor evin içinde..Yolum uzun ve zor...Allahım yardımcımız olsun..Dualarınızı esirgemeyin canlarım...
allah bildiği gibi yapsın bu adamları.çocuğun aklı ermez ki sana yaptıklarını anlamaz ki .babası seviyor özlüyordur.boşanan çiftler aynı şehirde medenice boşanınca çocuklar bile mutlu oluyor normal hayatlarını sürdürüyorlar.ama anneyi ezmeye çalışarak yalanlar atarak boşanıp ayrı şehirlere düşünce maddiyat da azsa çok zor zamanlar geliyor.ama kuzum hepsi de geçiyor inan.annem de yaşadı .valla geçecek billa geçecek.sen dimdik güçlü onurlu ayakta durmalısın başta kendin ve evladın için.

allah bildiği gibi yapsın bu adamları.çocuğun aklı ermez ki sana yaptıklarını anlamaz ki .babası seviyor özlüyordur.boşanan çiftler aynı şehirde medenice boşanınca çocuklar bile mutlu oluyor normal hayatlarını sürdürüyorlar.ama anneyi ezmeye çalışarak yalanlar atarak boşanıp ayrı şehirlere düşünce maddiyat da azsa çok zor zamanlar geliyor.ama kuzum hepsi de geçiyor inan.annem de yaşadı .valla geçecek billa geçecek.sen dimdik güçlü onurlu ayakta durmalısın başta kendin ve evladın için.
Evet malesef yinede baba işte ne diyeceksin çocuk anlamaz dediğin gibi. Giderken babasının dizlerine sarildi gitme dercesine. bende adda delim mi baba dedi.Insafsiz yola gelmedi kapıyı çarpıp gitti.boyle kalpsiz işte böyle.bu neki daha oooo ne travmalar yaşattı bize.ha 3 gün sonrada hiçbişey olmamış gibi hep geldi özürler acitasyonlar...Ama daha bitti dönüşü yok ..

Memleketimde iş var allahtan hatta hazır bile diyebilirim .mesleğimde var.Nasil ilk evliliğim bittiğinde dimdik kaldıysam ayakta namusumla şimdide öyle olacak.o pislik diye ben pisliklesmicem..yaşattıkları ağır çok ağır olsada herşeyim yerinde çok şükür.Ozguvenim psikolojim maneviyatım inançlarım herşeyim çok şükür sapasağlam.. Daha da iyi olacak Yüce Rabbimin izni ile.

İkametgahi aldirin davayi memleketten acin hakime itiraz edecek olursa karsi taraf 6aydir burda değil diye yeni geldi vs vs . hakim ya davayi kabul eder burda devam etsin der yada son 6 aylik yere gonderir
Ama kabul edeceğini düşünüyorum ikametgahi ilk is davayi açacağıniz yere aldirin avukat yonlendirir herseyi

İkametgahi aldirin davayi memleketten acin hakime itiraz edecek olursa karsi taraf 6aydir burda değil diye yeni geldi vs vs . hakim ya davayi kabul eder burda devam etsin der yada son 6 aylik yere gonderir
Ama kabul edeceğini düşünüyorum ikametgahi ilk is davayi açacağıniz yere aldirin avukat yonlendirir herseyi
6 aylık yer derken en son bulunduğum il mi ?Eğer kabul edilmez ise ne olur peki .en son yasadigim ildemi başlatılır dava ?

6 aylık yer derken en son bulunduğum il mi ?Eğer kabul edilmez ise ne olur peki .en son yasadigim ildemi başlatılır dava ?
Son 6 ay yaşadığınız yerden acilmali diyor ama ikametgahi aldirdiginiz yerden de aciliyor dava karsi taraf yokusa surerse ikametgahi vs vs hakimin takdirine kaliyor hakim kabul etmezse son 6 aylik ikametgahda devam etsin diyebilir

Davayı sen aç. Avukat bana davayı senin açman daha avantaj demişti. Hakkınızda hayırlısı

Sen ikametgahi aldir hemen ac davayi artik gerisi gelir iyi bir avukatla yola devam et

Anlıyorum hayırlısı olsun bakalim .
Peki birşey daha sormak isterim.

Dava açıldığı takdirde e devlet yada uyap sisteminden hemen görmek mumkunmu?
Davayı kendisi açmış olabilir ama şuan bisey göremedim.uyap sisteminden nasıl kontrol edeceğiz acaba bilginiz varmı?

Anlıyorum hayırlısı olsun bakalim .
Peki birşey daha sormak isterim.

Dava açıldığı takdirde e devlet yada uyap sisteminden hemen görmek mumkunmu?
Davayı kendisi açmış olabilir ama şuan bisey göremedim.uyap sisteminden nasıl kontrol edeceğiz acaba bilginiz varmı?
Evt görüyorsunuz hemen sisteme yükleniyor
E devlet girin ordan uyap vatandas portala girin sagda esittir var ona tıklayın
Ordan dosya islemleri gelecek ona tıklayın ordan dosya sorgulama
Hukuk dosyasini seçim tümü diyin dava varsa altta zaten link geliyor hemen alta dogru
Ordan dosya cikarsa iste ... mahkemesi sayili dosyasi en sonunda dosya görüntüle geliyor ona tıklayın
Ordan evrak detayi diyin geliyor bütün hepsi

Back
X