Boşanmayla ilgili bilinmesi gerekenleri paylaşalım

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
Selam kızlar..Bugün avukata gittim.Öğrendiklerimi sizlerle de paylaşayım.Boşanmak istiyorsanız mesela sizi dövdüğüne dair ya da hakaret küfür vs şeyler için video ve ses kaydı işe yarıyormuş.Bana avukatım ilk bunları sordu yoksa da kaydet dedi.İçki içtiğini ya da alkolik olduğunu vs kanıtlarsan alacağın tazminat artar dedi.(yani ne kadar çok kötü özelliğini kanıtlarsan tazminat o kadar artıyormuş). Evi istediğin zaman terkedebilirsin ya da aile konutu kararı koydurup onu evden uzaklaştırabilirsin dedi.

Darp raporu olan kadınlar ciddi tazmimatlar alabiliyorlarmış.20-30 bin civarı tazminatlar dönüyor dedi.

Ücret konusunu henüz konuşmadık avukatla.Ama tahminim 2500-4000 tl arası değişiyormuş vekalet ücreti.
Şimdilik bu kadar benim anlatacaklarım.

Siz de tecrübelerinizi yazar mısınız?Avukatlarınızdan duyduklarınız ya da boşanma esnasında dikkat edilmesi gerekenler,erken boşanmak için yapılması gerekenler,tecrübeleriniz vs. paylaşıp birbirimize destek olsak..

-Çekişmeli boşanmalarda iddialarımızı mutlaka tanık ifadeleriyle kanıtlamamız gerekiyor.
-Dava açıldıktan sonra aynı evde kalmak dava sürecini zora sokuyor. (Özellikle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı iddiası ile açılan davalarda)
- Avukatınıza vekalet verdiyseniz davalar katılmasak da olur. Ama katılmamız lehimizeymiş
- Eşlerin miras , bağış vs yollardan edindiği mallar paylaşıma konu edilmiyor.

Şimdilik bunları ekleyebilirim

Boşanma öncesine avukatımla yaptığım görüşmede telefonla alınan ses kayıtlarının artık kabul edilmediği bilgisini almıştım. Çekişmeli boşanma olacaksa mutlaka şahitlerin olmalı demişti, kavgaya tanık olan, gören duyan, sokak kamerası kayıtları olabilir demişti ev dışında olanlar için... Ek olarak yaşadıklarını unutmaman için günlük tutar gibi not al demişti. Avukat ücretim 3000 TL idi, nafaka kısmına girmedim anlaşmalı boşandım çünkü sadece çocuklar için komik denecek bir rakam nafaka bağlandı. Kendim hiç bir şey almadım.

Ha birde dava açıldıktan sonra ayrı evlerde olmalı, aynı evde hala yaşıyor olmanız davayı olumsuz etkiliyor, dava açmadan önce evi ilk terk eden kusurlu sayılıyormuş.

Ha birde dava açıldıktan sonra ayrı evlerde olmalı, aynı evde hala yaşıyor olmanız davayı olumsuz etkiliyor, dava açmadan önce evi ilk terk eden kusurlu sayılıyormuş.

evi terketmenin hemen üzerine dava açılması gerekiyormuş mesela evi terkettin 2 ay sonra dava açınca evet kusurlu oluyosun sanırım

valla boşanacak arkadaşların moralini bozmak istemem ama benim gerizekalı eniştem teyzemden resmen boşanmadan başka bir kadın ile nişan yaptı imam nikahlı yaşamaya başladı nişan fotolarını facebooka koydu kaydettik indirdik avukat süper dedi sonra ne oldu eniştemin bi dolu arabası kendi üzerine değil şirketinde hissesi görünmüyor vs vs adam resmiyette 5 parasız teyzeme 100 tl oğluna 150tl nakafayla cezalandırıldı yani boşanmaya boşanırsınız da bir de olayın bu tarafı var bunları da düşünün

dilekçelerinizin temyiz yolu kapalı ibaresiyle hazırlanıp imzalanmasını söyleyin avukatınıza

boşandıktan sonra eşinizin karara itiraz edip temyize gitmesini engellemiş olursunuz

valla boşanacak arkadaşların moralini bozmak istemem ama benim gerizekalı eniştem teyzemden resmen boşanmadan başka bir kadın ile nişan yaptı imam nikahlı yaşamaya başladı nişan fotolarını facebooka koydu kaydettik indirdik avukat süper dedi sonra ne oldu eniştemin bi dolu arabası kendi üzerine değil şirketinde hissesi görünmüyor vs vs adam resmiyette 5 parasız teyzeme 100 tl oğluna 150tl nakafayla cezalandırıldı yani boşanmaya boşanırsınız da bir de olayın bu tarafı var bunları da düşünün

geçenlerde gazetede sanki böyle bi haber okumuştum.Sizinki ilginç bi durummuş hukukta bazen böyle şeyler olabiliyo.Ama adamın yaşadığı hayat tarzından beş parasız olmadığı şahitlerce de ispatlanarak belgelenebilir diye biliyorum.(örneğin adam mahkemeye gelir bildirmiyor ama altındaki araba 50 binlik)ya da kirada oturuyor ve kirayı düzenli ödüyor, kart kullanıyor kartların borcunu düzenli ödüyor vs gibi araştırmalar yapılıyor ve adamın parası olduğu belgeleniyor diye duymustum..

İlk celse görülmeden önce davacı ve davalı ikişer dilekçe gönderiyor karşılıklı. Bu dilekçelerde iddia edilen tüm olaylar ve bu olaylara şahit olan tanıklar belirtilmek zorunda, sonradan eklenemiyor. Bir de sadece dava açılana kadarki olaylar dava metninde kullanabiliyor, dava açtıktan sonraki olay değil. Yani adam dava açtıktan sonra şiddet uyguladı diyelim; bu olay boşanma sebebi olarak değil sadece ceza hukuku davası konusu olarak kullabılabiliyor.

geçenlerde gazetede sanki böyle bi haber okumuştum.Sizinki ilginç bi durummuş hukukta bazen böyle şeyler olabiliyo.Ama adamın yaşadığı hayat tarzından beş parasız olmadığı şahitlerce de ispatlanarak belgelenebilir diye biliyorum.(örneğin adam mahkemeye gelir bildirmiyor ama altındaki araba 50 binlik)ya da kirada oturuyor ve kirayı düzenli ödüyor, kart kullanıyor kartların borcunu düzenli ödüyor vs gibi araştırmalar yapılıyor ve adamın parası olduğu belgeleniyor diye duymustum..

öyle bir kitabına uyduruyorlar ki hayatım, şimdi adamın kredi borcu var ama gelirine göre ödemesi az bile arabalar amcasının şirket dayısının paralar anasının ve adam bunu baştan beri böyle yapmış ise mal kaçırdığını kanıtlayamıyorsun. boşanma davası açılmadan ya da açıldıktan sonra mallar akrabalara devredilse mal kaçırıyor dersin olur üzerine sadece 1 araba var zaten nafakayı da düzenli ödemiyor arada teyzem ona haciz koyduruyor o da ödüyor yarın birgün onuda satarsa vay halimize

öyle bir kitabına uyduruyorlar ki hayatım, şimdi adamın kredi borcu var ama gelirine göre ödemesi az bile arabalar amcasının şirket dayısının paralar anasının ve adam bunu baştan beri böyle yapmış ise mal kaçırdığını kanıtlayamıyorsun. boşanma davası açılmadan ya da açıldıktan sonra mallar akrabalara devredilse mal kaçırıyor dersin olur üzerine sadece 1 araba var zaten nafakayı da düzenli ödemiyor arada teyzem ona haciz koyduruyor o da ödüyor yarın birgün onuda satarsa vay halimize

işte bu yüzden evi, arabayı vs kayınpeder üstüne yaptıran, altınları kayınvalideye teslim eden adamlardan korkun. tanıdık bir bayan evi kendisi aldı, kp üstüne tapulandı, o evden hiç bir şey alamadan çıktı garibim.

işte bu yüzden evi, arabayı vs kayınpeder üstüne yaptıran, altınları kayınvalideye teslim eden adamlardan korkun. tanıdık bir bayan evi kendisi aldı, kp üstüne tapulandı, o evden hiç bir şey alamadan çıktı garibim.

öyle tabii bence kimse aşk dolu günlerine güvenmesin işler çığrından çıktımı güvendiğiniz eşiniz para derdine düşebiliyor. herkes bence hesabını kendi yapmalı öncelikle herkes çalışmalı ve ev konusunda 'benim malım zaten senin benim param zaten senin' gibi lafları kimse yemesin küssede etsede siz dünyalığınızı yapın:))) mesela benim çevremdeki herkes kocası ile ortak banka hesapları var eşimde evlendiğimizde bana öyle dedi bende ortak hesap istemiyorum herkesin kazandığı yediği içtiği belli evimizi geçindiririz birbirimizden gerekirse para da alırız ama ben ortak hesap istemiyorum dedim. herkes ortak hesap yapıyor sonra ayrıca bir hesap açıp gizliden para biriktiriyor. benim hesabım ayrı eşimin hesabı ayrı mallarımız ortak şimdi 'benim param senin paran senin paran yine senin paran' diyor:) öyle de olmalı ev geçindirmek ne kadar kadın çalışsada erkeğin görevi kimseye güven olmaz boşanma durumunda kadınları bebeleriyle 5 kuruşsuz kira evlerde terk eder erkek ve ailesi...............

Back
X