zaten orda da babalarını göremiyorlarmış
etüd merkezi yaz okulu gibi bi yerlere gönderin çocukları alıp
hep eğlenirler hep derslerine tekrar gelecek seneye de hazırlık olur
sanırım o zaman dönmek isterler
hayatım durumun şu an çok acı ama ileride inan mutlu olacak ve kızlarınla gurur duyacaksın.neden biliyor musun? çünkü sorumluluk sahibi olman bile sorumluluklarını yerine getireceğinin işareti.kızlarınla aktiviteli vakitler geçirmen onları kendine çekmeni sağlayabilir.bir de onlara dürüst ol.babalarının başka bir kadını sevdiğini ve bunun kader olduğunu,çok üzüldüğünü ve bunun önüne geçeemediğin için psikolojinin bozulduğunu birbirinize destek olmanız gerektiğini,anneannelerindeki durumun farkında olarak o evdeki olumlu yanları görmelerini,imkanlar dahilinde vakit geçirebileceklerini anlatın.mesela kızlarınızla havuza,eğer yakınınızda plaj varsa denize,pikniğe,spora,basketbol halkoyunları kurslarına gidebilirsiniz.oturduğunuz evin bahçesi yoksa bile eve saksı alıp,aktardan tohum alıp çiçek,sebze dikebilirsiniz.eğimiz elişleri yapılabilir.mesela kumaş alıp etek bluz dikilebilir,resim kursuna gidebilirsniz.bizde de baba faktörü var ama yok.yani baba evde ama ilgisi yok.o öküz olmaya devam ededursun biz büyük kızımla 4 yaş.havuza,alışverişe,dondurmacıya gidiyoruz.evde toka yapıyoruz bitki yetiştiriyoruz.bebeği de emziriyorum ve bakıcı bakıyor,ben büyük kızıma odaklanıyorum.işe başlayınca ne olacak bilmiyorum.kavgalarımız artacak..amannn çocuklarımın canı sağolsun,sağlıktan gerisi teferruat canım.sağlıklarına dua etmekten gayrı yapabileceğimiz ne var?şükredip elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.sevgiyle ve duayla...
zaten orda da babalarını göremiyorlarmış
etüd merkezi yaz okulu gibi bi yerlere gönderin çocukları alıp
hep eğlenirler hep derslerine tekrar gelecek seneye de hazırlık olur
sanırım o zaman dönmek isterler
Uzaklaşma isteğinizi anlıyorum ama yine de keşke başka şehre tayin istemeseydiniz.
Şimdi en azından kızlarınızı sadece haftasonu gönderiyor olurdunuz.
Öte yandan sadece sizin eski kayınvalideniz değil,çoğunlukla büyükler torunlarının 1 dediğini 2 etmiyorlar.
Babaanne olarak,uzak kaldığı torunlarını özlemesi,sevip şımartması normaldir.
1 ay kaldılar diye kızlarınızın düzeninin bozulacağını sanmıyorum.
Belki siz de tatillerde,kurallar konusunda biraz daha esnek olabilirsiniz.
Çocuklara tatilde ders baskısı yapmak bana doğru gelmiyor.
Çalışıyormuşsunuz ama kızlarınızla kaliteli zaman geçirebilirsiniz.
Onlarla oyun oynamak,sohbet etmek (sonu nasihate-sorgulamaya varmayan sohbetler),gezmeye çıkmak olabilir.
Bence dönmeleri için ısrar etmeyin.Bu seferlik böyle olsun deyin.
Bir de döndükleri zaman için bir hedef oluşturun.Mesela döndüğünüz zaman sizi şuraya götüreceğim,şunu yapacağız gibi...
evet dediğinizde haklısınız. pedagog hiç düşünmemiştim bunu araştıracağım çokk teşekkürler.canım kızların yaşları küçük olduğu için, o taraf da daha rahat olduğu için, tabii orası onlara daha cazip geliyor
büyüyünce babalarının ne yaptığını anladıklarında oraya gitmek bile istemicekler
ama önemli olan şu anki süreç
bi pedagogla konuşmanı tavsiye ederim
Bence yanınıza alın ben tek sıkılıyorum yanıma gelin sizi özledim düşüncesiyle çağırın,böyle olunca sizi kırmak istemezler.
yaz okulu bana da mantıklı geldi onlara sosyal aktivitesi olan yerlere doğru çekin haftasonunuzu birlikte sosyal aktivite yapın
bir öneri daha geldi aklıma...bir evcil hayvan alın...onu götürmezler oraya özlerler...bakımını üstlenirler sorumluluk almış olduklarından size bırakamazlar...evi daha yaşanabilir kılın...mesela odalarına bir makyaj dolabı alsanız çok mutlu olurlar...veya odalarını boyatın...çok zor arkadaşım...insan kendini ikinci kez terkedilmiş hissediyor...seni çok iyi anlıyorum...allah bize yardım etsin..hep söyledim...biz annelerin gücü bitmez..allah bize anneliği nasip etmiş.göğüsleyeceğiz...imkan olsa da sana daha çok yardım edebilsem..
Öncelikle geçmiş olsun umarım yaşadığınız travmayı atlatabilmişsinizdir, Allah size ve yavrularınıza sağlık ve sıhhat versin. Ergenlik dönemine doğru hızla yürüyen iki evladınız var bu dönemler oldukça hassastır. ve onların en önemli rol modeli sizsiniz. Gelecekte alacağı kararlarda, davranışlarda sizden gördüklerini ve aldıklarını uygulayacaklar.
Bana sorarsanız çocuklarınız ve herşeyden önce kendiniz için psikolojik destek almanızda fayda var, insan bazen göremediği konularda başka fikirlere ihtiyaç duyuyor ve bunu işin ehli birinin yapmasında fayda var.
Aile geneline baktığınızda; Anne sevgiyi, şefkati ve öğretileri baba ise ilişkiler ve parayı sembolize eder çocuklara karşı. Çünkü çocuklar anneden sevgi alır, ilgi alır, oyunlarla öğrenir, öğütlerle büyür, baba ise farklıdır genelde dışarıdadır iştedir, para ilişkileri ondan sorulur vs vs.. genel aile yapısı bu şekilde modellenir, siz bu iki yapıyada sahip olmak durumundasınız ki çalışıyorsunuz da.
Ben olsam napardım diyerek empati kurmaya çalıştım; yaz tatili, çocukların biraz daha esnek biraz daha free olmaları gerektiğini düşünüyorum durumunuz müsait mi bilmiyorum ama ben olsam çocukları orada bırakmazdım ama buraya geldiklerinde de yazı onlara cazip hale getirmek için elimden geleni yapardım. Yüzme okuluna ya da basketbol okuluna ilgi alanına göre gönderirdim. Böylece geldiklerinde bir uğraşıları da olurdu. Zaten yoğun bir eğitim döneminden çıktılar ve bu kadar hakları olmalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?