Boşanmış anneler ve çocuklar

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Merhaba arkadaşlar
Benim bir kızım var. Boşandım . Eski esimle boşandıktan sonra hiç bir sıkıntı yaşamadık. (2 kez aynı insanla evlendim). Gayet iyi giden bir iliskimiz var eski eşler olarak. Çocuğumuz için görüşüyoruz . Buraya kadar herşey normal ama kızımla bugün konuşurken bana okulda bosandigimizi söylemediğini söyledi . Söylemek zorunda mi kesinlikle değil ama bu konuyla alakalı kendisini baskı altında hissettiğini farkettim. Neden diye sorduğumda öyle istedim dedi.
Bu uzman yardımı alacağım kadar ciddi bir sıkıntı mi? Bir süre böyle bırakayım mi? Bilemedim.
Dipnot: babası ile görüşüyor. Boşanmış en ideal çiftsiniz demisti bir psikolog arkadaşım. Ayrıca kendimde çocuk gelisimciyim ama riske atmak istemiyorum. Terzi kendi sokugunu dikemez karışık hissettim kendimi bu sözden sonra . Ama uzman uzman doktor doktorda gezdirmek istemiyorum. Yanı anladiginiz üzere beynim çorba.

Ben anne değilim belki düşüncelerim yanlıştır ama uzman uzman gezmektense aklı selim çocuklara sevgiyle yaklaşan aile büyüklerinin güzelce anlatması daha iyi olur ben olsam öyle yapardım

Tabi tabi anlattım canim . Dedim yavrum bu saklanacak birşey değil. Zaten öğretmende biliyor ama öğretmeni çok on yargılı yaklaşmıştı. Belki onun tepkisinden dolayı saklamak istedi.

Merhaba arkadaşlar
Benim bir kızım var. Boşandım . Eski esimle boşandıktan sonra hiç bir sıkıntı yaşamadık. Gayet iyi giden bir iliskimiz var eski eşler olarak. Çocuğumuz için görüşüyoruz . Buraya kadar herşey normal ama kızımla bugün konuşurken bana okulda bosandigimizi söylemediğini söyledi . Söylemek zorunda mi kesinlikle değil ama bu konuyla alakalı kendisini baskı altında hissettiğini farkettim. Neden diye sorduğumda öyle istedim dedi.
Bu uzman yardımı alacağım kadar ciddi bir sıkıntı mi? Bir süre böyle bırakayım mi? Bilemedim.
Dipnot: babası ile görüşüyor. Boşanmış en ideal çiftsiniz demisti bir psikolog arkadaşım. Ayrıca kendimde çocuk gelisimciyim ama riske atmak istemiyorum. Terzi kendi sokugunu dikemez karışık hissettim kendimi bu sözden sonra . Ama uzman uzman doktor doktorda gezdirmek istemiyorum. Yanı anladiginiz üzere beynim çorba.
Ben de söyleyemezdim.
Çok zalimdi arkadaşlar ve hatta öğretmenler bile. Öğretmenim sınıfta onun babası yok diye söyleyince herkesin bana bakışı sonucu kalp krizine benzer bir şey yaşadığımı hatırlıyorum. Ölseydim gam yemezdim o an.
Bilmemesi gereken ne kadar kişi varsa söylüyorlardı aşağılayarak. Veremliymişim gibi.
Ben suç işlemişim gibi.
Ki ömrümün hiçbir saniyesinde babasızlık hissetmedim, iyi ki yok dedim hatta ama, çevreden gelen tepkiler...
Birazcık anlatabilmişimdir umarım.

Ben de söyleyemezdim.
Çok zalimdi arkadaşlar ve hatta öğretmenler bile. Öğretmenim sınıfta onun babası yok diye söyleyince herkesin bana bakışı sonucu kalp krizine benzer bir şey yaşadığımı hatırlıyorum. Ölseydim gam yemezdim o an.
Bilmemesi gereken ne kadar kişi varsa söylüyorlardı aşağılayarak. Veremliymişim gibi.
Ben suç işlemişim gibi.
Ki ömrümün hiçbir saniyesinde babasızlık hissetmedim, iyi ki yok dedim hatta ama, çevreden gelen tepkiler...
uzun süre ben de söylemedim ve babasızlık acısı asla hissetmedim hiç gormedığım halde ama çevre aynen sizin gibi aaaa aslında uzulmelısın kesin uzuluyorsundur u yeterince hıssettırdıler.30 yıl once boyleeydi hala mı böyle ya yazık bu ulkeye

Bizim öğretmenimiz aman her sorunda da gitmeyin psikoloklara bırakın çocuk kendi çözsün der
Bence bırakın bakalım ne olacak ilan etmesi gerekmiyor tabiki arkadaşlarına söylememesi de çok normal belki boşanmış anne babaya sahip tek tük çocuktan biridir belkide kendisi daha kabullenemedi onun içinde sanki zaman lazım

Ben de söyleyemezdim.
Ben suç işlemişim gibi.

Icime oturdu. Ogluma ana sinifindaki arkadaslari cok sormustu annen hep burada, baban nerede diye. Asla cevap vermez ve oradan uzaklsirdi. Muhtemelen ayni seyleri hissetmissiniz.

Konu sahibi, ben ogretmenin onyargisini anlayamadim?

Ben de söyleyemezdim.
Ben suç işlemişim gibi.
Canim babası yok denecek gibi değil bizim durum. Gosteri etkinlik falan filan tarzı her yere birlikte katılabilen iki insaniz. Yaşlarımız küçük değil belki bunun verdiği bir olgunluk var aramızda. Evet ama öğretmenin on yargısı çok düşündürdü beni.

uzun süre ben de söylemedim ve babasızlık acısı asla hissetmedim hiç gormedığım halde ama çevre aynen sizin gibi aaaa aslında uzulmelısın kesin uzuluyorsundur u yeterince hıssettırdıler.30 yıl once boyleeydi hala mı böyle ya yazık bu ulkeye
Işte bu. Öğretmen dediki boşanınca çocuk kitap okumaya başladı . Oysa alakası yok kızım hep kitap okuyordu ama o farketmedi sanırım.

Bilinse de, ona olan tutum değişmeyecek. Bunu fark edemedi belki.
Çevresinde kötü ayrılmış ebeveyn çocukları varsa, kıyaslanmaktan çekindi belki.
Söylemesinden yanayım.
Babanın kolunda başka kadın gördük derse arkadaşları, o zaman iş içinden çıkılmaz olur.

Çocukların empati yetisi yüksek değil, acımasızlar.

Canim babası yok denecek gibi değil bizim durum. Gosteri etkinlik falan filan tarzı her yere birlikte katılabilen iki insaniz. Yaşlarımız küçük değil belki bunun verdiği bir olgunluk var aramızda. Evet ama öğretmenin on yargısı çok düşündürdü beni.
Ön yargı olarak değildi. Bir konu vardı tam hatırlamıyorum. Toplantı mı yoksa maddi konularla alakalı mı emin değilim. Kendinehas'ın babası yok diye söylemişti sınıfa. Ama çok gereksiz olduğunu o kafamla bile anlamıştım. Pozitif ayrımcılık gibi bir düşüncesi bile olabilir ama bende oluşturduğu travma çirkindi.
Çünkü ilkokul öğretmeninin o yaşlardaki çocukların ne kadar zalim olabileceğini bilmesi gerekirdi.

Işte bu. Öğretmen dediki boşanınca çocuk kitap okumaya başladı . Oysa alakası yok kızım hep kitap okuyordu ama o farketmedi sanırım.
bin yıldır insanlar boşanıyor ya saçma saçma düşünceler.Sanki boşanmamış aileler de herkes çok mutlu .çoğunda fiziksel ya da psıkolojık şiddet ekonomik sıkıntı değersizleştırılen çocuklar alkol kavga ne ararsan var .baba evde olmayınca mı mutsuz olacağız laffff

Icime oturdu. Ogluma ana sinifindaki arkadaslari cok sormustu annen hep burada, baban nerede diye. Asla cevap vermez ve oradan uzaklsirdi. Muhtemelen ayni seyleri hissetmissiniz.

Konu sahibi, ben ogretmenin onyargisini anlayamadim?
Canim ben hiç saklamadım kızımdan hep anlattım. Biz seni çok seviyoruz ama kârı koca olarak anlaşamadık. Ama arkadaş olduk gibi.
Öğretmenin ön yargısı şundan kaynaklanıyor sanırım boşandık ama çok şükür sonradan sonraya bir düzen tutturduk öğretmen bizi tanıdığında o düzen oturmuştu böyle olunca o neden bosandigimizi anlamadı sanırım. Yanı cidden bende bu on yargıyı anlayamadım .

çocuksuz karı koca da ailedir .anne ve çocuktan oluşan toplulukta ailedir.önce Avrupa gibi bu bilince erişilmeli .sorun ortadan kalkar o zaman kimse de üzülmez kendi hayatına bakar

Bence akışına bırakın kızınızda bunun dışında bir sorun görmediyseniz. Yada başka bir değişiklik hali gözlemlemediyseniz.
Belki henüz yüzleşmek/bu konuyu konuşmak istemiyor.
Kendince kabullenememiş olabilir belkide. Yaşı ilerledikçe daha farklı yaklaşabilecek olgunluğa gelecektir diye düşünüyorum,sonuçta kavga/gürültülü bir ortamınız yok anladığım kadarıyla,güzel bir düzen oturtmuşsunuz. Muhakkak etkilenmiştir bu durumdan ama sizin düzgün duruşunuzla atlatacaktır.

Canim ben hiç saklamadım kızımdan hep anlattım. Biz seni çok seviyoruz ama kârı koca olarak anlaşamadık. Ama arkadaş olduk gibi.
Öğretmenin ön yargısı şundan kaynaklanıyor sanırım boşandık ama çok şükür sonradan sonraya bir düzen tutturduk öğretmen bizi tanıdığında o düzen oturmuştu böyle olunca o neden bosandigimizi anlamadı sanırım. Yanı cidden bende bu on yargıyı anlayamadım .

Ogretmene yargilamak degil yol yordam gostermek gerekir de acaba sizin eski esinizle olan diyalogunuz fazla iyiyse bu kizinizinda kafasini karistiriyor olabilir mi? Neden bilmiyorum ama aklima bu geldi. Gerci siz uzmansiniz, bunu cok rahat gozlemleyebilirsiniz. Bilemedim. Arkadaslarindan gelecek tepki ve sorularla karsilasmamak icin soylememistir muhtemelen. Cocuk diyoruz ama onlarin da kendi capinda yonettikleri bir iliskiler dunyasi var(: Mutlu olur insallah.

Biz eski esimle 2 kez evlendik. Birincide bebekti. 2. De anlasamadigimizi gördü ve bizde çok uzatmadık süreci. Aslında hep boşanmış bir anne babanin çocuğu olarak devam etti hayatına. Bende söylemem gerekmedikçe belki oda benim gibidir diyede düşünüyorum.

Back
X