Boşanmis anneler yardimm:(

Patlamayancinmisir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
58
17
3
Selamlar kadinlar kulubu 2 yillik evliligim bitiyor.Fiziksel şiddetin oldugu bir evlilikti ve 4 aylik cocugumuz var bir aydir ayriyiz kendisi cocuk icin birlesmeyi defalarca teklif etti ben ama kendisinin degismedigini goruyorum .Bir cocugu babasindan uzak yetistirmek benim icin kabul edilebilir bir sey degildi ama hayat beni de buraya getirdi cocugumun da siddet gormesini istemiyorum ama ileride beni suclamasindan korkuyorum .bosanmis ve yavrusu olanlar tecrubelerini paylasabilirler mi? Cocugunuz babam bizimle neden yasamiyor diyor mu ?en onemlisi siz ne diyorsunuz?

Tecrubem yok bu konu’da, Allah yardimcin olsun.. hickimse istemez yavrusunu annesiz veya babasiz buyutmesini.. sabirli ve guclu olmalisin en önemlisi bu bence

Amin, insAllah.. eger cocuk babaylada görusmeye devam ederse bu konu senin icin okadar sIkinti olmaz bence.. seni ozaman ileride dusundugun gibi suclamaz.. benimde annem babam ayrilmisti ben kucuk yasta, emin olun nekadar kucuk olsada yasi kimin hatali olup olmadigini anlar..

Benim de tecrübem şahsen yok ama yakın çevremden biliyorum. Bu sorular çocuktan çocuga değişir bence ama illaki sorar. Benim şahit olduğumda babam neden biZimle değil dedi bir süre sonra anne siz ayrımısınız dedi sonra da öyle yaşaması gerektiğini kabullendi.

Bu konuda tecrübem yok ama uzun süredir bu siteyi takip ediyorum, burdan öğrendiklerime dayanarak konuşursam çocuk belli yaşa gelene kadar zaten düzenli olarak baba ile görüşme devam ediyor, bu zamanlarda çocuk neden ayrıldınız neden babam bizim evde değil diye sorarsa da genellikle artık ayrı evlerde yaşamadı gereken iki kişi olduklarını onu çok sevdiklerini ve hep seveceklerini belirtir konuşma yapıyorlar.. Böyle gerekti böyle oldu şeklinde.. Ben daha burda oğlum kızım bana çok kırgın neden ayrıldınız diye şikayetlenen bir KK hatunu okumadım

Bebegim icin bunun daha yararli olacagina emin olmasam boyle bir seye karar veremezdim kolay olmayacagini biliyorum yapabilecegim herseyi yaptim bu evlilik icin hem de fazlasiyla anne babanin birlikte bulundugu ama saglikli olmayan bir ortamdansa boylesi daha iyi diye dusunuyorum...

Ailenle mi kalıyorsun? İşin gücün var mı? Yanlış anlama merak ettiğim bi
Şey var da. Sonra yorumumu yapacağım yine

Bosandim. Oglum 7 yasinda idi bosandigimda. Ben oglumdan daha zor toparlandim. Cocuklar daha kolay toparliyor. Beni hic suclamadi. Mutlu olan cocuk suclamaz ki. Babasiyla da mahkemenin belirledigi gunler gorusuyorlar.
Cocuklar kucukken bosanmak onlar icin daha kolay oluyor inanin. Bu duruma daha kolay alisiyorlar. Gecmis olsun.

Hımm anladım. Gayet güzel. Fiziksel şiddet gördünüz ve buna dur dediniz. Sizi tebrik ediyorum keşke herkeste bu cesaret olsa.

Size bi sorum daha var.

Kendinden vazgeçmiş, gurursuz, sindirilmiş bir anne mi yoksa hayata karşı daima mücadele ederek dik durmuş bir anne mi?

Bosandim. Oglum 7 yasinda idi bosandigimda. Ben oglumdan daha zor toparlandim. Cocuklar daha kolay toparliyor. Beni hic suclamadi. Mutlu olan cocuk suclamaz ki. Babasiyla da mahkemenin belirledigi gunler gorusuyorlar.
Cocuklar kucukken bosanmak onlar icin daha kolay oluyor inanin. Bu duruma daha kolay alisiyorlar. Gecmis olsun.
benşm çevremden gördüğüm ergenlik dönemindeki çocuk aşırı etkileniyor..... tabi her şeyin çaresi var

Heramora kelimesi kelimesin sizin gibi dusundugum icin bu durumdayiz cocugumuz olmadan once de cok siddet gordum ama duzeltmeye calistim ugrastim belki diyeceksiniz madem oyle niye cocuk yaptin haklisiniz..ama insan duzeltebilirim saniyor.ben kendimi gecmistim zaten ama cocugum karsisinda ezilmis bir anne olmak istemiyorum...

Heramora kelimesi kelimesin sizin gibi dusundugum icin bu durumdayiz cocugumuz olmadan once de cok siddet gordum ama duzeltmeye calistim ugrastim belki diyeceksiniz madem oyle niye cocuk yaptin haklisiniz..ama insan duzeltebilirim saniyor.ben kendimi gecmistim zaten ama cocugum karsisinda ezilmis bir anne olmak istemiyorum...
hayır asla neden çocuk yaptın demem. Olabilir. Kesinlikle çok doğru bir karar vermişsin. Demek istediğim bu karardan dönme ve pişman olma. Her pişman olduğun anda sana vurduğu zamanları düşün. Anne babası ayrı büyüyen milyonlarca çocuk var. Olumlu düşün bence her şey güzel olacak

benşm çevremden gördüğüm ergenlik dönemindeki çocuk aşırı etkileniyor..... tabi her şeyin çaresi var
Aile ortamina ne kadar cok alisiyorsa bosanma fikri o kadar zor gelebiliyor. Yani genelde buyuk cocuklar bu durumdan daha cok etkileniyorlar. Bir taraftan da huzurun olmadigi ortamda buyumesindense huzurlu guvenli sevgi dolu bir yuvada buyumeleri daha guzel. Yemi duzenlwrinde huzuru buldukca yeni hayati kabullenmekte kolayladiyor onlar icin. Anne mutluysa cocuk da mutlu oluyor zaten. Cunku mutlu bir insan ancak mutlu edebilir.

Selamlar kadinlar kulubu 2 yillik evliligim bitiyor.Fiziksel şiddetin oldugu bir evlilikti ve 4 aylik cocugumuz var bir aydir ayriyiz kendisi cocuk icin birlesmeyi defalarca teklif etti ben ama kendisinin degismedigini goruyorum .Bir cocugu babasindan uzak yetistirmek benim icin kabul edilebilir bir sey degildi ama hayat beni de buraya getirdi cocugumun da siddet gormesini istemiyorum ama ileride beni suclamasindan korkuyorum .bosanmis ve yavrusu olanlar tecrubelerini paylasabilirler mi? Cocugunuz babam bizimle neden yasamiyor diyor mu ?en onemlisi siz ne diyorsunuz?
Cocuk belli bir yastan sonra sormaya basliyor. Cocuga cocuk muamelesi yapmadan karsinizda arkadasiniz var gibi sorduklarina cevap verirsiniz. Ara ara bir seyler soruyorlar. Sonra zaten kafada bir seyler toplaniyor cocugun. Benimkide 5 yasindaydi. Ilk baslarda sormadi. 11 12 yasindan sonra sordu. Ne sorduysa durustce cevap verdim. Ilk baslarda cok nadirde olsa benim zorumla kirk yilda bir goruyordu babasini. Sonradan istemedi. Yillardir gorusmuyor.

Insallah ... siddet ogrenilen bir seydir ve esimin anne babasi ayri degildi ama siddet uygulayan biri oldu benim oglum olmasin diye herseye katlanmaya raziyim.. cok zor ama onun icin yaparim..
Hep iyilerle karşılaşmanı dilerim. Kendini ezdirmemişsin gerçekten tebrikler diyorum tekrar keşke şiddet gören herkese örnek olsanız

Back
X