- Konu Sahibi DreamGirl_
-
ha bu arada sensiz yaşayamam diye çok ağlayan sızlayan gördüm, pekala da yaşıyorlar ve boşanma sırasında hiç görmediğiniz diğer yüzlerini de göreceksinizhazırlıklı olun...
boşanmak için geçerli bir sebebiniz olmalı ve bunu ispat etmelisiniz öncelikle
çünkü her ne kadar mutsuzum boşanmak istiyorum deseniz bile geçerli bir sebebiniz yoksa hakim boşanma davanızı reddedebilir.
eşiniz ayrılmak istemediğini söylediği için bu süreç daha da uzayacak ve ispat yükü sizde olacak..
anlaşmalı boşanma olsa sıkıntı yok.. ortak bi protokol hazırlarsınız (mal paylaşımı, nafaka, tazminat vs )
anlaşmalı olduktan sonra geçerli bi sebep olmasa da boşanmaya hükmeder hakim..
ama dediğim gibi çekişmeli davanızda boşanma davasını siz açacağınız için geçerli bi sebebiniz olduğuna hakimi ikna etmeniz gerekli
Bu geçerli sebeplerle ilgili bi kanun maddesi var mı okuyayım? Nerden araştırabilirim??
Okuyunca baska biri mi var sorusu geliyor akla
medeni kanun 161 ve 166. maddeler arasında yazılı ben kısaca özet geçeyim
zina
Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
Terk
Akıl hastalığı
Evlilik birliğinin sarsılması
bunların da açıklamaları kanunda mevcut her maddenin altında
genelde evlilik birliğinin temelden sarsılması nedenine dayanılarak açılıyo boşanma davaları
bunun içine de şiddet (psikolojik yada fiziki) hakaret, tehdit, vs giriyor
bi de cinsel durumlar da etkili boşanma sebebi olarak.. cinsel uyumsuzluk, yetersizlik, ya da aşırı talep vs.
çocuk mevzusunu tam bilemiyorum ama eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyorsa eğer çocuk mevzusu da boşanma sebebi olarak gösterilebilir
Yok canım ya başka biri, öyle bi hikaye değil bu, aslında sabahtan beri buraya yazınca galiba netleşti,
sorunlar/olumsuz yaşantılar/ çaresizlikler sonucu benim sevgim bitti, karı koca ilişkimiz de kalmadı. Ev arkadaşı olduk, gün dolduruyoruz.
Belki böyle çok evlilik var ama ben böyle bir insan değilim, yapamıyorum kısaca(
Okuyunca baska biri mi var sorusu geliyor akla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?