- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Çok doğru davranıyorsunuz kısıtlasanız iyice çocuğunuzun gözünde kötü anne imajı çizersiniz. Neden o şehirde kim için kaldığınızı söyleyin.Ben yaklaşık 1.5 yıl önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım.10 yaşında da bir kızım var.Bosandiktan sonra kızım babası ile rahat görüşsün iletişimleri kopmasın diye yaşadığım yerde ailemden kimse olmamasına rağmen burda kaldım.Kizim babasına istediği zaman gidip geliyor.Protokol şartlarını uygulamıyoruz yani.Ama babası ve ailesi kızım her oraya gittiğinde beni ve ailemi kötülüyorlar kızıma.Kiziminda bana karşı tavrı değişiyor haliyle.Kizimin babasıyla görüşmesini engellemek gibi bir niyetim yok ama bu duruma çok üzülüyorum.Acaba tekrar protokol hükümlerini mi uygulasam.Kizim çok etkilenir mi.Ne yapacagimi bilmiyorum.Akil verin lütfen.
İşte kısıtlayıcı birşey uygulasanız hiç birşey düzelmez. Hatta daha beter olur. Maddi durumu bilmiyorum pedagog lazım benceSoyluyorum.Ama adam mmanya.Cocukta onu dinliyor
Bu arada eşim icra müdürü. Sorunlu ailelerde çocuk teslimi yapıyor. Öyle dolduruşa gelen çocuklar var ki annesine bıçak çeken mi ararsın, evden kaçıp jandarmayla didik didik cadde sokak evlerde arananı mı. Böyle durumlarda çocuk daha çok kinleniyor anneye çünkü baba tarafı bak gördün, mü kötü anne olmasa seni bu kadar üzmez diyorSoyluyorum.Ama adam mmanya.Cocukta onu dinliyor
Buna bi çözüm söyleyemem açıkçası pedagog yardımından başka. Ama kısıtlarsanız yarın birgün üzerinize yürüyen bağırıp çağıran çocuk olurSöylediklerini doğrulamış oluyoruz bir yerde.Peki nasıl çözülür bu durum.
Kızınızın psikolojik durumunu düşündüğünüz için böyle bir yol seçmişsiniz bence en doğrusunu yapmışsınız. Bu durumda kızınızla iletişiminizi biraz daha sıkı tutarak aşmanız gerekiyor meseleyi. Bana kalırsa psikolojik destek şart. Ama kızım gitmem diyor demişsiniz. Kızınızın başka sevdiği, sözünü dinlediği, düşüncelerine önem verdiği biri var ise (akraba, kuzen, eş, dost, kolu, komşu, öğretmeni vs) ondan yardım isteyip, pedagogla görüşmesi için ikna etmesini isteyebilirsiniz. Yine de olmuyorsa üzülmeyin. Zamanla, olgunlaştıkça, büyüdükçe anlayacaktır. Böyle bir dönem olur. Eser, geçer.Ben yaklaşık 1.5 yıl önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım.10 yaşında da bir kızım var.Bosandiktan sonra kızım babası ile rahat görüşsün iletişimleri kopmasın diye yaşadığım yerde ailemden kimse olmamasına rağmen burda kaldım.Kizim babasına istediği zaman gidip geliyor.Protokol şartlarını uygulamıyoruz yani.Ama babası ve ailesi kızım her oraya gittiğinde beni ve ailemi kötülüyorlar kızıma.Kiziminda bana karşı tavrı değişiyor haliyle.Kizimin babasıyla görüşmesini engellemek gibi bir niyetim yok ama bu duruma çok üzülüyorum.Acaba tekrar protokol hükümlerini mi uygulasam.Kizim çok etkilenir mi.Ne yapacagimi bilmiyorum.Akil verin lütfen.
Kızın uzun bir süre babada kalsın. Mesela 2 ay ..Ben pedalıyla kendim kızım olmadan görüştüm.Sorunun babadan kaynaklandığını onunla da görüşülmesi gerektiğini söyledi.Cocuguna bu şekilde davranan biri pedagog a gitmez ki
Ben boşanmış anne babanın çocuğuyum.yaşım 36,o zaman 12 yasındaydım o dönem bir süre travma oldu bende ama şükür öyle bir anneye sahibim ki çabuk atlattım.babam işi yoktu annem memur oldu babaannemlerin yanına taşındılar üstelik babama da sınava girip denemesi gerektiğini çok söyledi ama nafile.tabi para yoktu geçimsizlik hat safhada,kaynana baskısı da çabası.bir amca bir hala var,amcamı severim hala demeye bin şahit ister çirkef.Ben pedalıyla kendim kızım olmadan görüştüm.Sorunun babadan kaynaklandığını onunla da görüşülmesi gerektiğini söyledi.Cocuguna bu şekilde davranan biri pedagog a gitmez ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?