Bosanmis arkadaslara bir sey danismak istiyorum.

Nazlican333

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Ben yaklaşık 1.5 yıl önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım.10 yaşında da bir kızım var.Bosandiktan sonra kızım babası ile rahat görüşsün iletişimleri kopmasın diye yaşadığım yerde ailemden kimse olmamasına rağmen burda kaldım.Kizim babasına istediği zaman gidip geliyor.Protokol şartlarını uygulamıyoruz yani.Ama babası ve ailesi kızım her oraya gittiğinde beni ve ailemi kötülüyorlar kızıma.Kiziminda bana karşı tavrı değişiyor haliyle.Kizimin babasıyla görüşmesini engellemek gibi bir niyetim yok ama bu duruma çok üzülüyorum.Acaba tekrar protokol hükümlerini mi uygulasam.Kizim çok etkilenir mi.Ne yapacagimi bilmiyorum.Akil verin lütfen.

Ben yaklaşık 1.5 yıl önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım.10 yaşında da bir kızım var.Bosandiktan sonra kızım babası ile rahat görüşsün iletişimleri kopmasın diye yaşadığım yerde ailemden kimse olmamasına rağmen burda kaldım.Kizim babasına istediği zaman gidip geliyor.Protokol şartlarını uygulamıyoruz yani.Ama babası ve ailesi kızım her oraya gittiğinde beni ve ailemi kötülüyorlar kızıma.Kiziminda bana karşı tavrı değişiyor haliyle.Kizimin babasıyla görüşmesini engellemek gibi bir niyetim yok ama bu duruma çok üzülüyorum.Acaba tekrar protokol hükümlerini mi uygulasam.Kizim çok etkilenir mi.Ne yapacagimi bilmiyorum.Akil verin lütfen.
Çok doğru davranıyorsunuz kısıtlasanız iyice çocuğunuzun gözünde kötü anne imajı çizersiniz. Neden o şehirde kim için kaldığınızı söyleyin.

Babası bu konuda da uyarmış kızımı.Sakin pedagog a gitme diye.O da ben gitmem diyor.Kucuk değil ki kucağıma alıp görürsem

Soyluyorum.Ama adam mmanya.Cocukta onu dinliyor
Bu arada eşim icra müdürü. Sorunlu ailelerde çocuk teslimi yapıyor. Öyle dolduruşa gelen çocuklar var ki annesine bıçak çeken mi ararsın, evden kaçıp jandarmayla didik didik cadde sokak evlerde arananı mı. Böyle durumlarda çocuk daha çok kinleniyor anneye çünkü baba tarafı bak gördün, mü kötü anne olmasa seni bu kadar üzmez diyor

Söylediklerini doğrulamış oluyoruz bir yerde.Peki nasıl çözülür bu durum.

Kızınızın psikolojik durumunu düşündüğünüz için böyle bir yol seçmişsiniz bence en doğrusunu yapmışsınız. Bu durumda kızınızla iletişiminizi biraz daha sıkı tutarak aşmanız gerekiyor meseleyi. Bana kalırsa psikolojik destek şart. Ama kızım gitmem diyor demişsiniz. Kızınızın başka sevdiği, sözünü dinlediği, düşüncelerine önem verdiği biri var ise (akraba, kuzen, eş, dost, kolu, komşu, öğretmeni vs) ondan yardım isteyip, pedagogla görüşmesi için ikna etmesini isteyebilirsiniz. Yine de olmuyorsa üzülmeyin. Zamanla, olgunlaştıkça, büyüdükçe anlayacaktır. Böyle bir dönem olur. Eser, geçer.

Pedgg a kızınız gitmezse de siz görüşün en azından nasıl davranmanız gerekitği konusunda fikir edinirsiniz. Ayrıca 10 ila 18 yaş arasında kız çocukları hep babacı olur ama 18 i geçip hayatı anlamaya başladı mı anneye düşkünlük başlar.

Ben pedalıyla kendim kızım olmadan görüştüm.Sorunun babadan kaynaklandığını onunla da görüşülmesi gerektiğini söyledi.Cocuguna bu şekilde davranan biri pedagog a gitmez ki

Ben pedalıyla kendim kızım olmadan görüştüm.Sorunun babadan kaynaklandığını onunla da görüşülmesi gerektiğini söyledi.Cocuguna bu şekilde davranan biri pedagog a gitmez ki
Kızın uzun bir süre babada kalsın. Mesela 2 ay ..

Aynı evde uzun süre kalınca babasının sandığı gibi biri olmadığını anlayıp koşa koşa sana geri gelir...

Bir musibet bin nasihatten iyidir derler

Babayla konuştunuz mu çocuğuna zarar veriyorsun diye? Adama bu konu hakkında yazılan pedagog yazıları videoları falan atsanız anlar mı? Yada ailesinde hiç bi lafını dinlediği adam akıllı birisi yok, konuşup uyarsa.

Onunla konuşabiliyor olsaydım zaten boşanmazdım.Babasi herşeyin en iyisini kendisi bilen ve asla burnundan kıl aldırmayan birisi.Bu konuda araya sokabileceğim kimse yok maalesef

Peki genel olarak kızınızla aranız nasıl.hepmi tavırlı yoksa babaya gidince mi değişiyor.altan alın biraz güzel vakit geçirin birlikte,sevdiği şeyleri yapın belki tavrı değişir.

Ben boşanmış anne babanın çocuğuyum.yaşım 36,o zaman 12 yasındaydım o dönem bir süre travma oldu bende ama şükür öyle bir anneye sahibim ki çabuk atlattım.babam işi yoktu annem memur oldu babaannemlerin yanına taşındılar üstelik babama da sınava girip denemesi gerektiğini çok söyledi ama nafile.tabi para yoktu geçimsizlik hat safhada,kaynana baskısı da çabası.bir amca bir hala var,amcamı severim hala demeye bin şahit ister çirkef.
Velhasıl görüldükçe hep annem kötüydü kin derecesinde değil ama annemi suçlu bulurdum yuvasını yıkmakla içten içe,(kadın ya).tek bir söz söylemedi karşı tarafı kötüleyici o baban onlarda ailesi görüşeceksin dedi.herkese kulagını kapattı
Boşanmadan 7 yıl sonra yengem (eltisi) kapısını çaldı düzenini gördü ve annemi taktir ettiğini destek olmadıkları için çok utandığını dile getirdi çünkü o gün Amcam bile yüzü olmadıgından gelememiş
Aradan geçen 25 yıl ‘babam yıllar sonra dolaylı yönden pişmanlıgını dile getirdi’ neden? Çünkü aynı yerinde sayıyor adam.
Annem ilkokul mezunu iken okudu ekstra kursalara gitti ve konum olarak çok şükür rahat işi de,evini de aldı hatta sırf torunu (oğlum) okul yolllarında perişan olmasın diye bize araba bile aldı
Tabi ben evlendikten sonra anneme hak verdim (10 yıl oldu evleneli)
Şu dünyada hep kadınlar crkiyor erkeğe bişey olmuyor
Kızınız da anlayacaktır dik durun gidip gelsin yoluna göre konusun bırakın siz kötü olun.arkanız dağ gibi bunu bilin sadece zaman ve sabır

Back
X