• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmış bayanlar illa yine dengi ile evlenmek zorundamı.

s.d.34

annesinin minnoşu:)
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
2.746
172
688
kızlar hep çevrede şu durum var boşanmışsan eğer mutlak kendin gib biri ile evlencen (bende 2 sene oldu boşanalı)nedense hatta bende hep o fikirdeydimm ama bu ara değişti fikirlerim sizcede böylemi yani boşanmış bayan bekar biri ile olamazmı olsada mutlu olamazmıı illa karşıdakide boşanmış dulmu olmalı ben şahsen fikrinizi merak ettim çok

kızlar hep çevrede şu durum var boşanmışsan eğer mutlak kendin gib biri ile evlencen (bende 2 sene oldu boşanalı)nedense hatta bende hep o fikirdeydimm ama bu ara değişti fikirlerim sizcede böylemi yani boşanmış bayan bekar biri ile olamazmı olsada mutlu olamazmıı illa karşıdakide boşanmış dulmu olmalı ben şahsen fikrinizi merak ettim çok

Karşınızdaki adam gibi adam olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok.

Tabi bazı şeyler kadında da bitiyor.Eşinden ayrılmayı,ilişkisini bitirmeyi eksiklik gibi gören,kendisine ikinci el muamalesi yaptıran o kadar insan var ki...Sebep ne... Çok kıymetli zar...:51::51:

En yakınımdan örnek vereceğim.Annemin teyze kızı 20 yaşında kendisi gibi bekar bir erkekle evlendi.Çocuktum o vakit...

Adam ayyaşın,zamparanın tekiydi. 8 yıl çekti tam.

Ayrıldıktan 2-3 yıl sonra karşısına şimdiki eşi çıktı.

O zamanlar teyze kızı 30 olmuştu,enişte bey ise 22 yaşındaydı...

Aynı iş yerinde çalışıyorlardı ve teyze kızının neler yaşadığını biliyordu.

Her şeye rağmen ayakta kalması onu çok etkilemiş...

Ne aradaki yaş farkına ne de başka bir şeye taktı kafayı...

Kimseye de tek söz söyletmedi.

10 yıllık evliler ve çok da mutlular...:nazar::nazar:

öyle bir zorunluluk yok elbette. ama mesela hiç evlenmemiş genç kızlar genelde evlenmemiş erkekleri tercih eder. aynı şekilde evlenmemiş erkekler de evlenmemiş kızları tercih eder... e o zaman evlenip boşanmışlar ne olacak? sen de ben boşanmış birini istemem dersen, başkası de ben boşanmış kadın istemem diyebilir o zaman iki taraf da uygun birini bulamaz. yani sonuç olarak öyle bir zorunluluk olmasa da şartlar onu gerektiriyor biraz. yine de öyle olmayan durumlar da var tabii ki , bu forumda da birkaç örneğine denk geldim çok da mutlu çiftler Allah bozmasın

Tabi bazı şeyler kadında da bitiyor.Eşinden ayrılmayı,ilişkisini bitirmeyi eksiklik gibi gören,kendisine ikinci el muamalesi yaptıran o kadar insan var ki...Sebep ne... Çok kıymetli zar...:51::51:

En yakınımdan örnek vereceğim.Annemin teyze kızı 20 yaşında kendisi gibi bekar bir erkekle evlendi.Çocuktum o vakit...

allah mutluluklarını daim etsinn

Karşına doğru düzgün karakteri oturmuş bir insan çıkarsa neden olmasın canım.. Diğer türlü kızını kabullenmesi zaman alır. Ama bu sitede mesela cutemom var. onun hikayesini okumuştum hoşuma gitmişti. :)

Onun dışında biraz da senin tercihlerin önemli burda. Bir de evleneceğin insanın ailesi.. tr de aileler her şeye müdahil :)

yoo azda olsa örneği var ama şurda sıkıntı var. sonrasında sorun çıkabiliyor. erkek çocuğu yük olarak görebiliyor yada ısınamıyor yada aileler bu konuda çok müdahil oluyor... birde kendi bebeği olmamış olan adam sanki baba gibi şevkatlı yaklaşamıyor gibi geliyor bana ama bilemem tabi vardır tersi örnek..

Bu tamamen adamına bağlı ;

Adam var kalıplarının dışına çıkamaz sadece geçmişi düşünür

Adam var yeterince olgunlaşmamıştır çocuk olayını kaldıramaz

Adam var baba olduğu halde evleneceği kişinin çocuğunu anlayamaz

Adam var, seni ve senden olan her şeyi sever, geçmiş hesaplaşması yapmayacak kadar olgunlaşmıştır. Seni sen olduğun için sever

Bu kadar çeşit varken, sen sağlam durmalısın, kendine önce kendin değer vermelisin. Ayrıldın diye illa şöyle biriyle evlenmelisin diye bir kural tanımıyorum. Sadece yeniden evlenmeyi düşündüğünde kendine güven, sen ayrıldığın için eksik değilsin. Yürümeyen bir şeyi onurunla bitirmek erdemdir.

bence aslolan asktir o bir yolunu bulur :-)

Kesinlikle zorunda degil.
annemin bir iliskisi var, annemden bir kac ay buyuk biri. Hic evlenmemis. Iliskileri de gayet yolunda gidiyor.

çok şaşırdım hem en gzel cevap hem en uç örnek bunun üstüne yorum yapmak anlamsız :) kişilerde bitiyor iş ama genel olarak öyle bir mantık var tabii ki..

Hayır kesinlikle bunların bence önemi yok, önemli olan karşılıklı sevmek ,anlaşabilmek, hayatı paylaşabilmek... gerisi teferruat.Bir evlendiniz olmadı diye mecbur musunuz canım aynı şekilde birini bulmaya.Hiçte değil.

canım kardeşim
çok düzgün bir adamsa
aile sorumluluğu alabilecekse
maddi manevi senin ihtiyaçlarını karşılayabilecekse
ailesini karşısına alabilecekse
her şeyden ama herşeyden daha önemlisi gözün kapalı kızını emanet edebileceksen(bu konuyu bir milyon defa düşün ve kimse için evladından ayrılmayı kabul etme)

evet ancak bu koşullarda bekar bir adamla evlenebilirsin.
yoksa sonu büyük bir hüsran olabilir
malum türkiyede yaşıyoruz
evlendikten sonra başına kakan hor gören ilk eşini sorun yapan birsürü insan var

sen de kadınsın anlıyorum sevmek sevilmek istiyorsun
ama çok düşünmeden adım atma duygularına esir olma
zaten bir hüsran yaşamışsın yenisini kaldıramazsın

inşallah gönlüne göre biri çıkar karşına çok mutlu olursun:16:

bizim ülkdeki zihniyete göre o istemez bu istemez, boşanmış bayanlar kimle ilişki yaşasın evlilerlemi ,buna itiyolar valla

Boşanmış bayan bekar bir erkeklede evlenebilir.
Ama boşanmış ve evladı olan bir bayanın evlilik konusunda atacağı adımları bir defa değilde, bin defa düşünüp atmasını isterim.
Özellikle evladı varsa kendinden küçük yaşta biriyle asla evlenmesini istemem.
Evleneceğin adam hem seni,hemde evladını taşımalıdır diye düşünüyorum.

çok şaşırdım hem en gzel cevap hem en uç örnek bunun üstüne yorum yapmak anlamsız :) kişilerde bitiyor iş ama genel olarak öyle bir mantık var tabii ki..

Evet malesef genelleme yapmamak lazım...:51:

Kimileri erkek,kimileri adam oluyor işte....:72:

Tekrar evleniceğiniz kişi adam gibi adam olursa, ne kendisi ne de ailesi ilerde bunun lafını yapmayacaksa neden olmasın.. illa karşı tarafında evlenip boşanması şart değil bence herkes anlaştıktan sonra

Simdi dayimin oglu evlenmis bosanmis 4 yasinda oglu olan biriyle evlendi. Hemde dugunluydu kiz gelinlik giydi cokta guzel oldu. Yalniz evlendikten sonra cocugu istemedi ve anneside buna razi oldu. Simdi cocuk zamaninda dovdugu icin velayetini elinden aldigi eski kocasinda. O cocugun dayakci baba elinde ne halde oldugu muamma. Ve artik cocuguyla hicbir sekilde gorusmuyor. Bildiginiz yok sayildi yavrucuk. Boyle olacaksa olmasin. Anneler yada babalar yeni bir hayat ugruna cocuklarini yoksaymasin.

kuzum çocuğun varmı bılmıyorum benım yoktu ve hiç evlenmeyen biriyle evlendım çok mutluyum 3 yasında kızım var çocuğun yoksa sorun yasamamak adına dıyorum cunkı bunu cok rahat kabullenıp uygulayabılıcek cok az ınsan vardır ama bazı bekar olanlar da bosanmıs olanlara rağmen daha mantıklıca karsılar şans işi ama cok anlamsız benım ıkıncı evlılığım esımın ılk evlılığı

eşimin arkadaşı boşanmış ozamanlar biri 7 diğeri 1 yaşında olan bir kadınla evlendi tabi ailesi çok karşıydı
ikisininde bütün ailesi çanakkalede olmasına rağmen istanbula geldiler 7 yıldır evliler mutlulardır herhalde yani dışardan öyle gözüküyorlar içlerini bilemem tabi bikaç hafta önce çanakkaleye taşındılar tekrar kızlar büyüdü
insanlar kabul etti sustular ama kadın bir daha çocuk düşünmüyor bunuda eşinin yanında eşinin ailesine açıkça söylüyor bana umut bağlamayın kendince haklı 2 çocuk zaten var ama bence eşininde baba olma hakkı var kızlara babalık yaptı şimdiye kadar kendi babaları sorunsuz aramaz sormaz o okutuyor bakıyor küçüğü baba diyor zaten büyük abi diye hitap ediyor bence kendi çocuğu olmasınıda ister

bosanmis erkekler dengiyle mi evleniyor hep? hayir cunku toplum sayesinde ezik yada hatali hissetmiyorlar. onemli olan insanin kendini degerli hissetmesi bence.siz bunu bi eksiklik olarak gorurseniz karsinizdaki de oyle bakar... cok yakin bi arkadasim bosandi cocugu var ve suan evlilik hazirliklari yaptigi kisi ise cok hos ondan bir yas kucuk ve hic evlenmemis. arkadasim bu benim gecmisim utanmiyorum fikrindedir hep ve agzini acip bisey soyleyen kimsede olmadi.

Back
X