• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmış bayanlar illa yine dengi ile evlenmek zorundamı.

Bende yeni boşandım...evliliği şu an hiç düşünmüyorum ama benimde hep kafama takılan bu illa denk mi olması gerekiyor?

Boşanmış kadının dengi de neymiş.
Benim ikinci eşimin ilk evliliği.
Bu hiç bir zaman ne eşim için ne ailesi için bir sorun yaratmadı.
Konusu bile açılmadı hiç.
Önemli olan adamın karakteri.Zaten kadına 2. el gözüyle bakan zihniyette adama yanaşmamalı bile.
Boşanmak evlenmek kadar doğal bir durum.Ve hiç bir şeyin sonu değil.
Ya da bir eksiklikte değil.
Yani boşanmış kadına kusurlu gözüyle bakan adamın beyin zarı kaybolmuş demektir.
Onun dışında bizde ki zar sadece bizi bağlar.

denklik kavramlarımızı zaten değiştirdiğimiz de daha hür bireyler olacağız bu ülkede.

tabıkı hayır... bosanmıs biinsan bekar bı ınsanlada evlenebılır... o karsındakının İNSANLIGINA baglı...

selam denklik konusunu bilmem ama benimde 2. evliliğim eşimin ilk evliliği ailesi başta istememişti ama şuan çok iyiler bence iş erkekte bitiyor erkek kabul edip sorun etmedikten sonra aileside bir şekilde kabul ediyor yani

Canım ben sana kendi hikayemi anlatayım sen anla;

Ben çok küçük yaşta aileme inat biriyle evlendim ama olmadı işte... İlk evliliğin detaylarına girmeye gerek yok. Aradan yıllar geçti, bense evliliğin lafını kimseye açyırmadım, kapandı bu konu dedim hep. Ve her zaman dedim ki, asla evlilik yapmamış bir erkekle evlenmem.. birinci evlilikten ağzım yanınca korktum açıkçası ailesi istemez, ayırmaya çalışırlar, olan yine bana olur diye korktum...

neyse, bir iş değişikliği yaptım ve şu anki eşim çalıştığım odaya girdiği anda aklından sadece şu cümleleri geçirmiş; Ne olursa olsun bu insan benim karım olacak...

Önce iş arkadaşı gibi yaklaştı, onu tanımamı sağladı. İş arkadaşlarıyla gittiğimiz her yere o da geldi, her etkinliğe mutlaka katıldı ve bir gün bana direkt olarak evlenme teklif etti. Tabiki evlenip ayrıldığımı biliyordu...

Ben önce kök söktürdüm eşime, olmaz dedim, ailen kalbimizi kırar istemezler dedim vs. Günlerce ağladı yalvardı yakardı ve bir gün bana dedi ki;elime bir sihirli değnek verseler, geçmişinin noktasına virgülüne dahi dokunmazdım, ben seni istiyorum yaşadıkların umrumda değil...

işte bu cümleden sonra karar verdim onunla evlenmeye...

sonra ailesinin karşısına çıktı ve aynen şunu söyledi.. Ben sizden izin istemiyorum, bu kızla evleneceğimin haberini veriyorum, ya yanımda olur mutluluğuma ortak olursunuz ya da bir yabancı gibi uzaktan beni seyredersiniz...

şimdi gayet mutluyuz, ufak tefek kayınvalide krizleri oluyor ama ilk evliliğimle alakalı bile değil konular, oraya gitmedik, buraya gelmedin vs mevzuları...

yeter ki aşk , sevgi ve güven olsun, gerisi boş...

İyi bi adamı kimse boşamaz heralde..

Bu durumda evlenmemiş biriyle evlenmek bana hep daha mantıklı gelmiştir..

olaya bu yönden bakarsan erkeklere söz hakkı doğar...onlarda iyi bi kadını kimse boşamaz der...

Benim görüşüm bu..

Erkeklerin kıymet bilmediğini göz önünde bulundurunca sonuç bu oluyo maalesef..

Kadınlar kolay kolay boşanmazlar, bitirdiylerse vardır bi bildikleri..

İyi bi adamı kimse boşamaz heralde..

Bu durumda evlenmemiş biriyle evlenmek bana hep daha mantıklı gelmiştir..

Belki adam iyiydi kadın kötü

Adam kadını boşadı olamaz mı?

4 sene süren bir evliliğim oldu ve 2010 yılında boşandım.

11 ay önce beni ilk görüşte beğenen biri çıktı karşıma , arkadaşım aracı oldu .tanıştık.

o hiç evlenmemişti ben ise geride 4 yıllık bir evliliği noktalandırmıştım.

ilk gün ona anlattım yaşadığım evliliği ve bitişini . sorun etmedi asla.

o gün bu gundür beraberiz , yani ben hiç evlilik yaşamayan biri ile 1 ay önce nişanlandım.

Kısmetse 24 mayısta Düğünümüz olacak.

Ne ailesi ne de nişanlım hiçbir zaman bunun konusunu bile bana karşı açmadılar.

Ancak benim çevremde nişanlandığımı duyan herkes , nişanlın bekar mı diyor:)))

Ya da o da evlenmiş boşanmış değil mi ? diyorlar.En yakın arkadaşımdan en yakın akrabalarıma kadar herkes bunu merak ediyor.

Ben de hayır o hiç evlenmemiş dediğimde şaşkınlık içinde bakıyorlar.

Karşınıza çıkan insan size gercekten değer verirse , sizi daha çok içine alır sever korur kollar .

Umarım güzel bir örnek olmuştur.

4 sene süren bir evliliğim oldu ve 2010 yılında boşandım.

11 ay önce beni ilk görüşte beğenen biri çıktı karşıma , arkadaşım aracı oldu .tanıştık.

o hiç evlenmemişti ben ise geride 4 yıllık bir evliliği noktalandırmıştım.

ilk gün ona anlattım yaşadığım evliliği ve bitişini . sorun etmedi asla.

o gün bu gundür beraberiz , yani ben hiç evlilik yaşamayan biri ile 1 ay önce nişanlandım.

Kısmetse 24 mayısta Düğünümüz olacak.

Ne ailesi ne de nişanlım hiçbir zaman bunun konusunu bile bana karşı açmadılar.

Ancak benim çevremde nişanlandığımı duyan herkes , nişanlın bekar mı diyor:)))

Ya da o da evlenmiş boşanmış değil mi ? diyorlar.En yakın arkadaşımdan en yakın akrabalarıma kadar herkes bunu merak ediyor.

Ben de hayır o hiç evlenmemiş dediğimde şaşkınlık içinde bakıyorlar.

Karşınıza çıkan insan size gercekten değer verirse , sizi daha çok içine alır sever korur kollar .

Umarım güzel bir örnek olmuştur.

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) çok güzel bir örnek oldu bence...

Back
X