Boşanmış bırıyle gorusuyorum evlendıkten sonra eski eşyalarıyla yaşamak istiyor kabul etmedim?

Bu bir savunma değil öncelikle. Burada sizi eleştirmek yada hakaret gibi bir amacım da yok. Sizde öyle bir şey yazmadınız. Diğer insanlar ne yazdı bilmiyorum ben kendi yazdığımda gayet sakince fikrimi, çevremde gördüğümü söyledim. Ayrıca kim ne kadar takacak şu kadar kıyafet istiyorum sohbetinin döndüğünü ilk sizden duyuyorum. Duyduklarınız demekki evlilikte bunlara önem veriyor ki ilk buluşmada bunları konuşuyor.
Görücü usulü ilk buluşmada başka ne konuşulur ki? Yatak odası fantezilerini mi konuşcaz?

h.efendi yazılanı okumuyor musunuz?
okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz?
evet, flört eden (görücü usulü dışında) insanlar ilk çıkmalarında eşya, düğün, bilezik konuşmuyor. görücü usulü değilse evlilik konuşmuyor kimse daaan diye çünkü

ama buradaki kişiler daha 1 hafta önce tanışmış ve eşyaya kadar konuşmuş ve anlaşamamış ve de ayrılmış
neden çünkü amaçları evlenmek, o sebeple görücü usulü tanıştırılmışlar

görücü usulünün zaten olayı bu çünkü, maksat bu.

ay yeter 18 keredir aynı şeyleri yazıyorum.
Bana diyorsunuz ama siz demek istediğimi anlamıyorsunuz. Aynı şeyleri dediğiniz gibi yazmamak için bişey demeyeceğim. Bu kadar gerilecek bir mevzu olduğunu da düşünmüyorum. İyi günler✋🏻

Görücü usulü ilk buluşmada başka ne konuşulur ki? Yatak odası fantezilerini mi konuşcaz?
Kendisini konuşup nelerden hoşlanır, ne yapar, ne sever ne sevmez, hayata bakış açısı vs. Bunlardan dolayı insanlar ayrılıyor burda da şahit oluyoruz. Eşimin davranışları, eşim şöyle yaptı, şöyle huyu var bilmem ne konuları açılıyor. Her gün yeni birisi yeni evlisinden yıllanmış olanlara kadar. Bu insanlar eşlerini ne kadar tanıyor? Bana 3 burma takılsından önce yalancı mı değil mi, pinti mi değil mi bunları merak etmiyor kimse gibi geliyor bana. Maddiyat tabiki önemli ama zengin olup yine mutlu olmayıp ayrılanlarda var. 🤷🏻‍♀️

Ayrıca ilk görüşmelerde ve devamındaki görüşmelerde sohbet edilebilen birisi olup olmadığı illaki anlaşılır. Hayat boyunca o insanla aynı evde yaşayıp sohbet edeceğiz.

Görücü usulü bırıyle tanıştım kendısı boşanmış bende boşandım ,fakat oncekı evlılıgınden kalma eşyalarla yaşamak istiyor sebeb olarakta söyle dıyor “çok kısa evlı kalmış 5 ay kadar,eşyaların hepsı yepyenıymıs kullanılmamış doğru düzgün “ bende kabul etmedim ayrıldım sızce haksızmıyım neden başkalarının eskısıyle yaşayayım.aynı ev aynı eşyalar sadece eş degısmıs olacak.bende reddettım çünkü haksızlık !!! Böyle erkekler evlenmesın nefret edıyorum dusuncesız saygısız ınsanlardan

İsraf sevmeyen biri olarak sadece yatak odasının değişmesini isterdim.
Sizin ilk evliliğiniz olsa her şeyin sıfırını istemenize hak verirdim. Ama 2 tarafta o heyecanları tatmış zaten.
Artı karşı taraf 5 aylık evlilik için eşya masrafı yapmış tekrar masraf altına girmek istememesini haklı buldum.
Yatak odası hariç diğer eşyalar konusunda bu kadar sert karar vermeseydiniz keşke. Eşyalarla evlenmiyorsunuz sonuçta.

Görücü usulü bırıyle tanıştım kendısı boşanmış bende boşandım ,fakat oncekı evlılıgınden kalma eşyalarla yaşamak istiyor sebeb olarakta söyle dıyor “çok kısa evlı kalmış 5 ay kadar,eşyaların hepsı yepyenıymıs kullanılmamış doğru düzgün “ bende kabul etmedim ayrıldım sızce haksızmıyım neden başkalarının eskısıyle yaşayayım.aynı ev aynı eşyalar sadece eş degısmıs olacak.bende reddettım çünkü haksızlık !!! Böyle erkekler evlenmesın nefret edıyorum dusuncesız saygısız ınsanlardan
Dönem öyle zor ki görüştüğünüz kişiyi çok haklı buluyorum onun yerinde olsam tekrar masraf yapmak istemezdim tabi gelirim oldukça yüksekse sorun etmez değiştirirdim ama size de çok hak verdim çünkü erkekler böyle ince detayı düşünmezler biz kadınlar her şeyi kafamıza takarız

Hanımefendinin kendisi de boşanmış neden bekar erkek arasın?
Ben de boşandım 5-6 yıl önce ve hayatıma aldığım kişiler hiç evlenmemiş erkeklerdi. Mümkün olduğunca boşanmış erkekten uzak durun diyorum çünkü erkekler boşanırken kadınlar gibi 40 kere düşünmez. Muhakkak altından bir bit yeniği çıkıyor ayrıca boşanma sebebini anlatırken yalan söyleme ihtimalleri yüksek. Tabiki boşanmış erkekle evlenip mutlu olan istisnai durumlar da vardır. Ama çevremde gördüğüm kadarıyla durum böyle. Kadınlar boşanmadan önce defalarca deniyor, ölçüyor biçiyor ve en son o evlilikte anlaşılmadığını, değer görmediğini anlayınca boşanıyor genel olarak

Rahatsız olabilirsiniz, tercih etmeyebilirsiniz ama düşüncesiz, saygısız diyerek yaftalamak gereksiz.
Çoğu kişi yazmış, cevapladınız mı bilmiyorum, bir de ben sorayım; sizin katkınız olacak mı ev kurulurken, yatak odası yemek odası oturma odası salon takımı vs?

Ben de boşandım 5-6 yıl önce ve hayatıma aldığım kişiler hiç evlenmemiş erkeklerdi. Mümkün olduğunca boşanmış erkekten uzak durun diyorum çünkü erkekler boşanırken kadınlar gibi 40 kere düşünmez. Muhakkak altından bir bit yeniği çıkıyor ayrıca boşanma sebebini anlatırken yalan söyleme ihtimalleri yüksek. Tabiki boşanmış erkekle evlenip mutlu olan istisnai durumlar da vardır. Ama çevremde gördüğüm kadarıyla durum böyle. Kadınlar boşanmadan önce defalarca deniyor, ölçüyor biçiyor ve en son o evlilikte anlaşılmadığını, değer görmediğini anlayınca boşanıyor genel olarak
Evliliklerin genelde erkek/erkek ailesi kaynaklı bittiğini düşünüyorum, istisnalar elbette vardır.
Ben de genelde önyargılı yaklaştım boşanmış erkeklere ama şimdi evlilik yolundayım, ikimizin de ikinci evliliği, bütün kalıp düşüncelerim ve yargılarım kırıldı mesela, çok şükür.
Temkinli olmalıyız fakat genellememek ve kendini kapatmamak lazım.

Evliliklerin genelde erkek/erkek ailesi kaynaklı bittiğini düşünüyorum, istisnalar elbette vardır.
Ben de genelde önyargılı yaklaştım boşanmış erkeklere ama şimdi evlilik yolundayım, ikimizin de ikinci evliliği, bütün kalıp düşüncelerim ve yargılarım kırıldı mesela, çok şükür.
Temkinli olmalıyız fakat genellememek ve kendini kapatmamak lazım.
İşte dediğim gibi istisnalar , mutlu olan da var 🥰 Bir ömür boyu mutluluklar dilerim mutluluğunuz daim olsun . Sevgiler ❤️

Ya Miss burada ne kadinlar var, biz bile tahammül edemiyoruz. Tamam erkeklerin payi genelde dsha büyük bosanmalarda ama bunu "boşanmis erkekle olmaz" diye genellememek lazim.

Bir yandan "40ina kadar evlenmediyse bit yenigi vardir" diyoruz, bir yandan bosanmissa vardir diyoruz. E bu erkekler de ne etsin yani bir yaştan sonra :D ben 35 yasindayim, 25lik adam mi bakayım mesela :D

Yasim geregi bosanmis bircok arkadasim var, kadin erkek karisik.
Bazilarinda erkek arkadaslarim hatali.
Bazilarinda kiz arkadaslarim.
Bazilarinda da hatali olan yok, hayat oyle gelismis.
Direkt medeni duruma gore elemektense kisi bazli gitmek daha hakkaniyetli bence.

Ay benim öğrenci evimde kaç tane sevgilimle yattığım yatakta şimdiki eşimle de yıllarca yattık valla. Her sevgiliye de yeni yatak alalım o zaman😒 iç çamaşırı işine hiç girmeyeyim valla her gidenden sonra değiştirecek olsak ohooo😂

Ya Miss burada ne kadinlar var, biz bile tahammül edemiyoruz. Tamam erkeklerin payi genelde dsha büyük bosanmalarda ama bunu "boşanmis erkekle olmaz" diye genellememek lazim.

Bir yandan "40ina kadar evlenmediyse bit yenigi vardir" diyoruz, bir yandan bosanmissa vardir diyoruz. E bu erkekler de ne etsin yani bir yaştan sonra :D ben 35 yasindayim, 25lik adam mi bakayım mesela :D

Yasim geregi bosanmis bircok arkadasim var, kadin erkek karisik.
Bazilarinda erkek arkadaslarim hatali.
Bazilarinda kiz arkadaslarim.
Bazilarinda da hatali olan yok, hayat oyle gelismis.
Direkt medeni duruma gore elemektense kisi bazli gitmek daha hakkaniyetli bence.
Kkde benim de tahammül edemediğim okuyunca sinirlendiğim konular var. Çekilmez, geçimsiz olan kadın da var erkek de. Orası hiç şüphesiz. Ben de 29 yaşındayım. Karşıma çıkan erkekler 30-34 arası yaşlarda oluyor. 25 yaşlarında erkekle de konuştuğum oldu. Tanıdığım kişilerin öncelikle karakterine, merhametine, hayvansever olup olmadığına, aile bağlarına falan bakıyorum. Bir de yaş takıntım var benden küçük erkekle yapamam diye. Hayat ne gösterir bilinmez tabi. Kendimden küçük erkeğe aşık olma ihtimalim de var. 😅 İki taraf da boşanmış ,çocuksuz ise ve ilişkinin başından beri dürüst davranıp her şeyi açıkça konuştularsa , gizli saklı yoksa mutlu olunabilir neden olmasın canım

Değişir duruma göre ya. Hemen olmaz belki zamanla değiştirilir kısım kısım. Şu an mesela ben kendi evimin eşyalarını çok seviyorum beğeniyorum. Öyle Allah korusun ayrılık olsa ben eşyaları kullanmak isterim. Yenisini almakta zor bu devirde. Orta yol bulunurdu belki ayrılmadan

Kendisini konuşup nelerden hoşlanır, ne yapar, ne sever ne sevmez, hayata bakış açısı vs. Bunlardan dolayı insanlar ayrılıyor burda da şahit oluyoruz. Eşimin davranışları, eşim şöyle yaptı, şöyle huyu var bilmem ne konuları açılıyor. Her gün yeni birisi yeni evlisinden yıllanmış olanlara kadar. Bu insanlar eşlerini ne kadar tanıyor? Bana 3 burma takılsından önce yalancı mı değil mi, pinti mi değil mi bunları merak etmiyor kimse gibi geliyor bana. Maddiyat tabiki önemli ama zengin olup yine mutlu olmayıp ayrılanlarda var. 🤷🏻‍♀️

Ayrıca ilk görüşmelerde ve devamındaki görüşmelerde sohbet edilebilen birisi olup olmadığı illaki anlaşılır. Hayat boyunca o insanla aynı evde yaşayıp sohbet edeceğiz.
En baştaki soruların hiç birine ilk buluşmada doğru cevap alamazsınız. Boşa harcanmış zaman olur.

En baştaki soruların hiç birine ilk buluşmada doğru cevap alamazsınız. Boşa harcanmış zaman olur.
Diğer konularda da doğruyu alamayanlar var. Herkese bu kadar güvensiz olacaksak severek evlensekte dediğiniz gibi görücü olarakta o zaman. Tamamen güvenelim demiyorum zaten. Ama görücüdeki asıl mantık şudur, siz sevdiğiniz bir insanı tanırsınız içini dışını bilirsiniz. Diğer önerdiği kişiyide bilirsiniz. Onların denk geleceği bir ortam olmamıştır, aklınızda tanışsalar uyumlu olurlar dersiniz. O yüzden doğru cevap alamazsınız kısmı aracı olan kişiylede alakalı. Aracı olan kişi ikisini tanıyor çünkü.

Diğer konularda da doğruyu alamayanlar var. Herkese bu kadar güvensiz olacaksak severek evlensekte dediğiniz gibi görücü olarakta o zaman. Tamamen güvenelim demiyorum zaten. Ama görücüdeki asıl mantık şudur, siz sevdiğiniz bir insanı tanırsınız içini dışını bilirsiniz. Diğer önerdiği kişiyide bilirsiniz. Onların denk geleceği bir ortam olmamıştır, aklınızda tanışsalar uyumlu olurlar dersiniz. O yüzden doğru cevap alamazsınız kısmı aracı olan kişiylede alakalı. Aracı olan kişi ikisini tanıyor çünkü.
Bir insanı ancak ilişki yaşayarak tanırsınız. Öyle kafelerde buluşarak da olmaz o iş. Yani severek evlenenler dediğiniz de bunlar muhtemelen. İnsan çay kahve içerek tanışamaz. O yüzden ülkemizde görücü usulü de olsa bilmemkaç yıl ilişki yaşayarak da yapılsa hemen hemen bütün evlilikler birbirini tanımayan iki kişi arasında yapılıyor. O yüzden sürekli kocam çok değişti konuları açılıyor. Aslında değişen bir şey yok, sadece karısı adamı gerçekten tanımaya başlıyor.

Aracı olan kişi de o insanın sadece bir yüzünü tanıyor, biliyor. Evlilikte nasıldır, ilişkide nasıldır bilmiyor.

Sizin yazdıklarınız görücüden çok arkadaş tanıştırması. Millet burda Müge ablaya çıkanlardan bahsediyor 😅

Bir insanı ancak ilişki yaşayarak tanırsınız. Öyle kafelerde buluşarak da olmaz o iş. Yani severek evlenenler dediğiniz de bunlar muhtemelen. İnsan çay kahve içerek tanışamaz. O yüzden ülkemizde görücü usulü de olsa bilmemkaç yıl ilişki yaşayarak da yapılsa hemen hemen bütün evlilikler birbirini tanımayan iki kişi arasında yapılıyor. O yüzden sürekli kocam çok değişti konuları açılıyor. Aslında değişen bir şey yok, sadece karısı adamı gerçekten tanımaya başlıyor.

Aracı olan kişi de o insanın sadece bir yüzünü tanıyor, biliyor. Evlilikte nasıldır, ilişkide nasıldır bilmiyor.
Evet haklısınız. Benim dediğim tanıma zaten konuşma birde hal ve hareketlerinden mimiklerinden kişinin anlamasına kalan bir şey. O masalarda bile adabtan haberi olmadan buluşan insanlar var. Bir garsona davranmayı bilmeyen. Sürekli söz kesmek, sohbet anında konuyu sürekli kendine getirmek gibi. Bunlardan az buçuk karakterini anlarsınız diyorum ben. O kişiyi baştan aşağı tanırsınız demiyorum ki bunu anlatamıyorum. Sürekli kendini anlatan kişi kendine odaklı ene diyen biridir. Gibi gibi. Daha nasıl ifade edeyim bilemedim.

Sizin yazdıklarınız görücüden çok arkadaş tanıştırması. Millet burda Müge ablaya çıkanlardan bahsediyor 😅
Zaten şuan yazdıklarım konu sahibinin konusundan başka bir konuya geçmiş gibi oldu. Ayrılmış 2 insanın kriterleri o kişiye bağlı doğrusu yok gibi geldi bana.🤷🏻‍♀️ kim neye mutluysa öyle devam eder.

Back
X