boşanmış hanımlar lütfen bakabilirmi?

Ayni kaderi paylasiyoruz :( eminim bizim gibi cok kadin var ... Bende 4 yildir evliyim 3 yasinda kizim var son bir bucuk senedir evli olmak eziyete dondu benim icin.Sevmiyorum sevilmiyorum o halde bu evde ne isim var ? En son tartismamizda ayrilmayi konustuk ama is ciddiye binince hic yanasmiyo .. Zaten ruh hastasi uyuz bi adam kimbilir nelerin hesabini yapiyor.. Cok sogudum. İliskiye girmek eziyet gibiydi 2 aydir ayni yataktayiz ama ayri yorganlarda yatiyoruz .. Boyle olmasi bi nebze daha iyi benim icin.. Ayrilmak istiyorum ama nasil olacak sonrasi neler getirecek cok korkuyorum..ilk engelim kizim sonrasi meslegim olmadigi icin ne is yapacagim. Ailemin yanina asla donemem. Kendi ayaklarimin uzerinde durmaliyim..

birebir aynı dertten muzdaribiz rabbim yol göstersin bizlere sabır...

canımm içim ağrıyor bunları duyunca malesef benim anne ve babamda ayrılar 6 yaşındaydım ozaman hatırlamıyorum bile bunu anne oldum evlendim ve yeni yeni dahada sıcak bir acı olarak yaşıyorum ama evliliğimede sırf bu sebeplerden dolayı bile tahammül edemiyorum bak ertelediler ne oldu yine bitti biten bitiyor er yada geç bu durumda oland çocuklara oluyor bunları düşündükçe otur diyorum kendime ama hayatım söndü mahvoldum sevgiye aç herşeyden tüm ilgi ve evlilik adına yaşanabilecek ne varsa herşeyden uzak karın tokluğuna sırf oğlum için sabretmekten yoruldum bilemiyorum ....sakın bi hata yapıpta yanlış evliliğe saplanma dahada canın yanar '''şahsen ben evleniyim yuvamı kuruyım kiminle olursa olsun sadece kurtuluyum dediğim günleri biliyorum '''demişsin SAKIN sakın derim ne olur !!!
okulun varsa onu ilerlet ilk önce mesleğin olsun sonrası zaten olacak olan şeyler bi ablan gibi yazmak istedim bende 25 yaşındayım bak ne haldeyim hayatım mahvoldu

diyorum ya dediğiniz çok doğru ama çok kişi gördüm evlenmek için evlenip boşanan boşver diyorum kendime zaten bi ilişkim var ve onunlada evlenmeye korkuyorum diyorum annem babam birbirini bu kadar çok seven kişi ayrıldı ben de mi öyle olurumm bu düşünce yüzünden evlenmekten vazgeçiyorum evlenmeyi düşündüğüm kişide asla boşanma olmayacak Allah kısmet ederse ölene kadar beraberiz diyor ama herşey kader kısmet ilişkim 4 yıl oldu bakalım evlenince değişir mi değişmez mi bilemem ben onu en başlarda düşünüyodum o kararla evlenseydim zaten yanlış yapardım bunu bildiğim için yapmadım benim yaşımdayken anladığım kadarıyla siz evliydiniz. ama size şunu söylerim sizin anneniz siz 6 yaşında boşanmış hayameyal hatırlıycaksınız sizin oğlunuz bunları hatırlamıycak ama ben hatırlıyorum ve bunun evliğime yansıtmaktan korkuyorum eğer ilerde evlenirsem.. Sizde inş. daha iyi olursuunz.. :( çok zorr çoookkkk

okulumu sormuşsunuz ben lise bitti çalışmaya başladım 6 yıldır çalışıyorum lise erken bitti erken başladığım için kamu şirketinde memurumm işimden çok memnunum bu konuda bi sıkıntım yok etrafımdakiler canımı sıkıyor ohh ne güzell annen baban ayrıldı keşke benimkilerde ayrılsa rahat etsem diyorlar ama hiç bişey düşündükleri gibi değilmiş bende annem babam kavga ederken hep öyle diyordum kavga ettiklerinde bitsinde kurtulsak diye ama hiç bişey düşünülen gibi olmuyor.. Bi tarafta anne bi tarafta baba biri kendini yıpratır diğeri gereksiz umursamaz tavırlarında haketi bunu derecesinde bakışlarla aman neyse boşver diyemiyorsun böyle durumlarda baban bile yeri geliyor kimseye anlatamadığı çok özel şeylerini bile yaşım gereği anlarım diye anlatıyor ve babam bu zmaana kadar dert yanmış bişey anlatmış biri değildir bana.. İşte anlatmak istediğim ne biliyomusun yaş ilerledikçe evlatların sorumluluklarıda artıyor... Hem maddi hem manevi.

çok iyi adına sevindim işinden dolayı ..ailesel konularda sen hem annene hem babana çok dolusun sanırım ama buda bi süreç evlenince inan bunların hepsini ister istemez göz ardı ediyor ve ne yazıkki uzaktan seyre dalıyorsun çünkü sende yuvanı düşünmek zorunda kalıyorsun bide burdan bak bu dönemler geçecek :) ama inan boşanmasalardı dahada üzülecektin varsa kardeşlerinde üzülecekti sorunlu bi evde yaşamaktansa bu şekilde daha iyi değilmi...
sen yaşından fazla olgunluk gösteriyorsun ailene sanırım çünkü birazda sen yüklenmişsin sorunların bi çoğunu ..bence sen hayatına bak onlar bunu kendileri istediler seninle alakası yok fazla üzme kendini sonuçta bişey olacaksa olacaktır üzülsende sevinsende..
sevgiyle kal canım ...

çok iyi adına sevindim işinden dolayı ..ailesel konularda sen hem annene hem babana çok dolusun sanırım ama buda bi süreç evlenince inan bunların hepsini ister istemez göz ardı ediyor ve ne yazıkki uzaktan seyre dalıyorsun çünkü sende yuvanı düşünmek zorunda kalıyorsun bide burdan bak bu dönemler geçecek :) ama inan boşanmasalardı dahada üzülecektin varsa kardeşlerinde üzülecekti sorunlu bi evde yaşamaktansa bu şekilde daha iyi değilmi...
sen yaşından fazla olgunluk gösteriyorsun ailene sanırım çünkü birazda sen yüklenmişsin sorunların bi çoğunu ..bence sen hayatına bak onlar bunu kendileri istediler seninle alakası yok fazla üzme kendini sonuçta bişey olacaksa olacaktır üzülsende sevinsende..
sevgiyle kal canım ...

çok teşekkür ederim anlayışınızdan aynı şeyleri yaşamak belkide size evet çok haklısınız bütün söylediklerinizde dememe sebep oluyor anlayışınız için ben teşekkür ederim bu dediğinizi dinliycemm Sevgiyle kalın sizde :16:

sanırım bende boşanacasğım ve ufak bir çocuğum var neler yaşanır nasıl atlatılır o evlat nasıl olurda mutlu edilir yol göstweren birileri olsa keşke

sanırım bende boşanacasğım ve ufak bir çocuğum var neler yaşanır nasıl atlatılır o evlat nasıl olurda mutlu edilir yol göstweren birileri olsa keşke

ben de boşanmak istiyorum hergün ağlamaktan bıktım. yaşadığım büyük bir hayal kırıklığı.evleneli daha 1 yıl bile olmadı üstelik hamileyim. eşim boşanmak istemiyor ama hamile eşini yalnız bırakan döven bi adam neye yararki.

imkanın varsa mutlaka bir pedagoga git çok faydası oluyor...
şimdi biz ne desek kesin doğru değil, çocuktan çocuğa ve durumlara göre farklılık gösteriyor...
pedagog çok faydalı oluyor...
ben gittiğide bana özellikle ilk dört yaş çok öneml güven duygusu oluşuyor demişti.
o güven duygusu oluşunca yavrularımız kolay kolay yıkılmazmış.
benim kızım babasına giderken çok ağlıyordu, bazı şeylerle aştık...
şu an biraz buruk da olsa ağlamadan gidiyor...
nedeni mutlaka geri geleceğini bilmesi...
daha sonra özelden de yazarım istersen...
senin konuna da yazdım tabi ki boşanmamak en güzeli...
ama olmuyorsa da yavrularımızı en az zararla kurtarmak görevimiz...
hakkınızda hayırlsı olsun...

imkanın varsa mutlaka bir pedagoga git çok faydası oluyor...
şimdi biz ne desek kesin doğru değil, çocuktan çocuğa ve durumlara göre farklılık gösteriyor...
pedagog çok faydalı oluyor...
ben gittiğide bana özellikle ilk dört yaş çok öneml güven duygusu oluşuyor demişti.
o güven duygusu oluşunca yavrularımız kolay kolay yıkılmazmış.
benim kızım babasına giderken çok ağlıyordu, bazı şeylerle aştık...
şu an biraz buruk da olsa ağlamadan gidiyor...
nedeni mutlaka geri geleceğini bilmesi...
daha sonra özelden de yazarım istersen...
senin konuna da yazdım tabi ki boşanmamak en güzeli...
ama olmuyorsa da yavrularımızı en az zararla kurtarmak görevimiz...
hakkınızda hayırlsı olsun...

sizinle özelden görüşmek isterim uygun olursa

konuyu okudum cok zor bı durum ....bı pskolaga gıt desem sımdı o gıtmedıkten snra ne degısırkı brnce bı süre bekle hatta sende onun davranıslarının aynısını yap bırazz ılgılenme etmee belkı o zman farkına varır bazı şeylerinn...ama eger hala baktınkı degısme yoksa o zman yapcak bısey yok

bende düşünüyorum arkadaşlar, kaç gündür kafam allak bullak . usandım bıktım artık ilgisizliğinden, monotonluğundan, herşeyi benim itelememle yapmasından, aliesinden ........ bıktım usandım artık. eskiden tartışırdım savaşırdım şimdi 1 kelime söylemeye bile tenezzül etmiyorum. lafa gelince hayatım canım der ama iş icraata gelice kendimi iyi hissettirmek için yaptığı 1 tek şey hatırlamıyorum. benimde 1 kızım var 2 yaşında.... şuan sadece düşünüyorum bo....mayı yazmaya bile cesaretim yok !! :25::14::14::14:

ben de boşanmak istiyorum hergün ağlamaktan bıktım. yaşadığım büyük bir hayal kırıklığı.evleneli daha 1 yıl bile olmadı üstelik hamileyim. eşim boşanmak istemiyor ama hamile eşini yalnız bırakan döven bi adam neye yararki.

sizin mesajınızı okuyunca içim yandı ya hem hamile hem dayak hem 1 yıllık evli...Allah yardımcınız olsun....

Çocuğun alışması için küçükken boşanmak bence daha iyi boşanmadan yana değilimm ama seni çok iyi anlayabiliyorum..ben şimdi boşanmaya kalksaydım büyük oğlumun psikolojisi daha çok bozulurdu diye düşünüyorum..

sizce ne kadar küçükken boşanmak mesela?

selamlar arkadasim öncelikle allah yardimcin olsun cok üzüldüm ama kendi yasadiklarimida anlatmadan gecemicem bak güzelim cocuk var diye sakin kendini harab etme o cocuk huzursuz bir ailede ne yasarsa ilerde kendi evliligine yansiyor mutlaka neden diceksin bak ben evlendim eski esimin annesi yillarca dayak yemis küfür duymus kadin 60 a yakin yasi cokta cirkef ve cocuklarinin huzurunu bozmaktanda asiri zevk alan bir tip ve hala dayak yer kapiya konur kocasi tarafindan eski esimde bana aynisini uygulardi cocuk icin sabrettim ama baktim olmuyor cocugumuda aldim ayrildim sunu hicbirzaman unutma öyle bir baba yaninda istemedigi seylere sahitlik etmektense sadece anneyle huzur icinde yasamak en dogrusu güzelim hic korkma allah cok yardim ediyor bosanma döneminde olsun sonrasinda olsun cünkü sen keyfii bosanmiyosun bende cok korku yasadim nasil yaparim nasil ederim hayat devam edicekmi diye bal gibide ediyor hatta dahada güzel bir hayat seni bekliyor bak ben bosadim eski esimi adam hemen evlenmis yeniden simdi aradan 5 yil gecti ister istemez kulaga geliyorki adam yeni evlendiginede ayni siddetleri uyguluyormus yani sunu demek istiyorum istedigin kadar ertele her ne sebebden olursa olsun bir insani degistiremiyosun bak bana yaptiklarini kaldigimiz yerden itibaren yeni karisina uyguluyor yani anlaki bi isin sonu yok hayati kendine zindan etme öyleleri icin sende bir anakuzususun allah kulusun al cocugunu yanina bu eziyetede bir son ver.

Back
X