Sizi yoran şey ne oldu anlayamadım doğrusu ama bence siz boşanmadan evvel önce TEK BAŞINIZA BİR TÂTİLE GİDİP (şöyle 3-4 hafta) KAFAYI TOPLAYIN!
Bu kadar güvenilir, maddi kaygı yaşatmayan ve ilgili bir adam târif ediyorsunuz. Ailesi deseniz muhteşem. Belki sadece çok yorgundunuzdur. Hem kızınızda babasıyla vakit geçirir.
Akabinde kesin kararlıysanız da ‘ben nafaka istemiyorum’ falanları geçin bence. Anlaşmalı boşansanız bile ‘iş bulana değin’ gibi bir ibâreyle talep edin en azından.
S
siyah
Palto’nun bütün anlattıkları çok doğru ve hiç de ender rastlanan durumlar değil. Gözden uzak gönülden ırak olunuyor hızlıca.
S
Boşanmış hanımlara sorum
Takip Et
•••
S
siyahkulkedisi
Yeni Üye
Kayıtlı Üye
İyi geceler herkese. Bı gün bu şekilde bir akıl alacagimi biliyordum nedense. Ben 6 yıllık evliyim. 5 yıllık da sevgililik donemimizle beraber eşimle 11 senedir beraberiz. 5 yaşında da kızımız var. Eşimle birbirimizden her zaman farklı insanlardık. Bunu bekarken anlamıyorsun ve aynı evin içine girince beklenti olarak mental olarak yani her şey .. birbirimize hiç iyi gelmedik. Uzun zamandır da aklımdan geciyordu bu düşünce. Yani ufak tefek sorunlar artık aşılamayacak hale geldi. İkimiz de birbirimizi saldık. Ne o ne ben birbirimizi eş konumunda görmüyoruz. Neyse ayrılma sebebinden ziyade. Ben çalışmıyorum 32 yasindayim. Herhangi bi iş dalında bı tecrübem yok. Ayrılmaya da karar verdik. Muhtemelen ailemin evine geri döneceğim. Tabi hiç bişey eskisi gibi olmayacak çünkü sorumlu olduğum bı kızım var. Çalışmak durumundayım. Eşim kizimi maddi yönden asla bosvermez. Destek olur. Kendim için zaten eşimden nafaka vs istemiyorum. Kendim çalışmak istiyorum. Tek düşündüğüm iş konusu açıkçası. Bu tecrubesizlikle bı iş bulabilir miyim bilmiyorum. Bundan çekiniyorum. Çocuğum bu durumdan etkilenir mi diye düşünüyorum ama biz aile olarak bile çok az bi arada duran bı çiftiz. Beraber ailecek uaptigimiz ortak hiç bişey yaşamadık evliliğimizde. Kızım da zaten öyle aman aman babasına düşkün bı çocuk degil. Eşim iyi bir insan ama ne yazikki iyi bı es olup beklentilerimi hiç bı zaman karşılamadı( manevi olarak) hep yalnizdimm. Artık varlığı rahatsız etmeye başlamıştı. Bugün o da bende bu konu hakkında konuştuk ve boşanmaya karar verdik. Ben olay cikicani düşündüm ama çok güzel konuştuk. Yani eşimle çocuk konusunda sıkıntı yaşayacağımi düşünmüyorum. Çünkü biz sadece kişisel olarak anlaşamıyoruz. Sadece kızım nokuesa olsun bu durumdan etkilenir mi diye düşünüyorum birde iş mevzusu. İş bulabilir miyim diye düşünüyorumm. Bosanacagim için artık üzülmüyorum. Evet zor olacak ama suandada zorlanıyorumm . Hayatım ucadelesi vererek zorlanmayı tercih ediyorum. Boşanmış hanimlar neler oldu hayatınızda anlatır mısınız biraz. Sonrasında neler yaptınız nasıl hayat kurdunuz tekrardan
ADVERTISING
Alıntı Yorumla
Şikayet Et •••
S
Siyah Palto
Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Asla, asla demeyin haklarınızı talep edin şöyle bi yazı okumuştum aşagıya bırakıyorum

Babasına düşkün olmasa da tabikide etkilenecek bütün düzeni değişecek çocuğun, iş konusunu düşünmeyin illa ki bi iş bulunur
Aileniz destek olacak mı çocuğunuz için gereken düzen sağlanacak mı aile evinde ?
Eklentiler

IMG_2225.webp
46,8 KB · Görüntüleme: 30
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
LadyMelodi
S
siyahkulkedisi
Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Asla asla demeyin haklarınızı talep edin şöyle bi yazı okumuştum. Babasına düşkün olmasa da tabikide etkilenecek bütün düzeni değişecek çocuğun iş konusunu düşünmeyin illa ki bi iş bulunur
Yani şöyle ki evet bunları da biliyorum. Bizim mevzumuz hiç bı zaman para olmadı. Eşim şuan bile diyor istediğini al diye. Ben istemiyorum. Çocuğu için vereceği nafaka olacak sadece. Bunu istiyorum. Sadece kendime bişey istemiyorum.
Alıntı Yorumla
Şikayet Et
S
Siyah Palto
Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Yani şöyle ki evet bunları da biliyorum. Bizim mevzumuz hiç bı zaman para olmadı. Eşim şuan bile diyor istediğini al diye. Ben istemiyorum. Çocuğu için vereceği nafaka olacak sadece. Bunu istiyorum. Sadece kendime bişey istemiyorum.
Neden hemen iş bulamayabilirsiniz nafakalar çok düşük yani çocuk ıcın aldığınız okula falan başlayınca yeterli gelmeyebilir kendınız ıcınde alın zaten zamanla görürsünüz ikisi birden çocuğun ihtiyaçlarına anca yetecek .hatta siz çalışırken okula verseniz asla yetmıcek ..
Şuan böyle eşiniz bir düzen kurmaya kalktığında ikinci planda bile olmayabilirsiniz . Komşum cok güveniyordu kocasının babalıgına ama adam bi kadın buldu ve ameliyat olan çocuğunu arayıp sormadı bile daha dün yaşandı taze olay …
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
LadyMelodi ve Niloyatospikk
S
siyahkulkedisi
Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Neden hemen iş bulamayabilirsiniz nafakalar çok düşük yani çocuk ıcın aldığınız okula falan başlayınca yeterli gelmeyebilir kendınız ıcınde alın zaten zamanla görürsünüz ikisi birden çocuğun ihtiyaçlarına anca yetecek .hatta siz çalışırken okula verseniz asla yetmıcek ..
Şuan böyle eşiniz bir düzen kurmaya kalktığında ikinci planda bile olmayabilirsiniz . Komşum cok güveniyordu kocasının babalıgına ama adam bi kadın buldu ve ameliyat olan çocuğunu arayıp sormadı bile daha dün yaşandı taze olay …
Genişletmek için tıkla...
Nafakadan ziyade eşim nafakanin üstünü verir. Maddi açıdan çocuğunu mağdur etmes. Bu konuda gerçekten güveniyorum ona. Biz evliliğimiz boyunca da maddi hiç bı sorun yaşamadık. Yokken de var ederdi yani. Para konusunda eşimden gerçekten böyle igrenclikler beklemiyorum. Yeni bı hayat Kursad çocuğunu mağdur etmes yani maddi olarak. Benim en büyük avantajim ailemin yanimda olmasi. Eşimin ailesi de çok iyi insanlardır. 11 yıldır hayatimdalar bir tek kotu sozlerini davranislarimi ısıtıp duymadım. Yoktan var eden insanlar. Gel gör ki eşimle hiç bı zaman uyusamadik. Tamamen kişisel problemlerimizden ötürü bu noktaya geldik. Ne o ne ben yansın isterim bu saatten sonra. Çünkü artık kendimi taniyamayacakckadar kotu noktaya geldim.
Alıntı Yorumla
Şikayet Et
S
Siyah Palto
Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Nafakadan ziyade eşim nafakanin üstünü verir. Maddi açıdan çocuğunu mağdur etmes. Bu konuda gerçekten güveniyorum ona. Biz evliliğimiz boyunca da maddi hiç bı sorun yaşamadık. Yokken de var ederdi yani. Para konusunda eşimden gerçekten böyle igrenclikler beklemiyorum. Yeni bı hayat Kursad çocuğunu mağdur etmes yani maddi olarak. Benim en büyük avantajim ailemin yanimda olmasi. Eşimin ailesi de çok iyi insanlardır. 11 yıldır hayatimdalar bir tek kotu sozlerini davranislarimi ısıtıp duymadım. Yoktan var eden insanlar. Gel gör ki eşimle hiç bı zaman uyusamadik. Tamamen kişisel problemlerimizden ötürü bu noktaya geldik. Ne o ne ben yansın isterim bu saatten sonra. Çünkü artık kendimi taniyamayacakckadar kotu noktaya geldim.
Benım komşu da öyle diyordu şimdi çocuk bin tl isteyınce telefonu kapatıyormuş yeni karısı istemıyormus . Burda ne konular açılıyor bi okusanız anlarsınız . Herkes aynı die bisey yok tabi ama Beklemediğiniz taş baş yararmış hanfendi dünyanın binbir türlü hali var madem sorun edecek adam değil yazdırın siz dilekçenize söz uçar yazı kalır . O yine vermek istediği kadar versin çocuğuna
Eşiniz yıllar yıllarca bekar kalacak değildir daha çocuğunuz çok küçük eşiniz dünya iyiside olsa yeni düzen kurunca önceliği evdeki eşiyle huzuru olacak %70 lik kısım bu şekilde çok çok guvendıkleri kocaları çocukları ihmal ediyorlar . %30 luk kısımda iyi bir adamsa o zaman da yeni eşi zaten parmağında oynatır . Siz bilirsiniz haklarınızı talep edin bence , bisey istemıyorum diyip gidip babanızın evınde bi odaya bi çocukla sığındıktan sonra pişman olmayın .
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
LadyMelodi ve Niloyatospikk
S
siyahkulkedisi
Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Benım komşu da öyle diyordu şimdi çocuk bin tl isteyınce telefonu kapatıyormuş yeni karısı istemıyormus . Burda ne konular açılıyor bi okusanız anlarsınız . Herkes aynı die bisey yok tabi ama Beklemediğiniz taş baş yararmış hanfendi dünyanın binbir türlü hali var madem sorun edecek adam değil yazdırın siz dilekçenize söz uçar yazı kalır . O yine vermek istediği kadar versin çocuğuna
Eşiniz yıllar yıllarca bekar kalacak değildir daha çocuğunuz çok küçük eşiniz dünya iyiside olsa yeni düzen kurunca önceliği evdeki eşiyle huzuru olacak %70 lik kısım bu şekilde çok çok guvendıkleri kocaları çocukları ihmal ediyorlar . %30 luk kısımda iyi bir adamsa o zaman da yeni eşi zaten parmağında oynatır . Siz bilirsiniz haklarınızı talep edin bence , bisey istemıyorum diyip gidip babanızın evınde bi odaya bi çocukla sığındıktan sonra pişman olmayın .
Evet dünyanın binbirturlu halı vsrm teşekkür ederim böyle yazdığımız için uzun uzadıya. Ama ne isteyeceğimi bile bilmiyorum desem. O kadar uzak kaldım ki inanın ne isteyeceğimi bilmiyorum.
Alıntı Yorumla
Şikayet Et
S
Siyah Palto
Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Evet dünyanın binbirturlu halı vsrm teşekkür ederim böyle yazdığımız için uzun uzadıya. Ama ne isteyeceğimi bile bilmiyorum desem. O kadar uzak kaldım ki inanın ne isteyeceğimi bilmiyorum.
Ev araç varsa evlilik birliği süresince alınan yarı yarıya sizde hak talep edebilirsiniz yada evde çocuğunuzla oturum talep edebilirsiniz dediğiniz gibi iyi biriyse kabul eder çocuğun duzenı bozulmasın die . Zaten vermek istemesse ben çalıştım ben aldım modunda çirkinleşir . Sonuçta sizde evde çalıştınız . Miras kalıp alındıysa olmuyor die biliyorum tabi .
Eşinizin kazanç tablosu dahilince nafaka yazıyorlar diye biliyorum kendısınden talep edin yazdırın dilekçeye öbür türlü mahkemeler 5-7 arası nafaka çıkarıyor ve inanın hıc bısey yani . Özel kolejde okutmayı düşünüyorsanız okul taksitlerinin en azından yarısını talep edebilirsiniz . Şöyle düşünün bundan sonra bütün sorumluluğu sizde olacak bi çocuk evet evliykende sizde ama boşandıktan sonra daha farklı konumda olacaksınız.
Maddi durumu çok çok iyiyse yılda iki kez çocuğun tatil masraflarına kadar isteyenleri duymuslugum var .
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
LadyMelodi
E
Efes78
Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Bacım niye boşanıyorsun,ortada bi sorun da yokmuş,çocuk biraz büyüyene kadar her evlilikte oluyor bunlar..Boşanmak kolay mı sanıyorsun? Hele ki kadın için,bi işin ,mesleğin de yokmuş..çocuklu ,işsiz bir kadın için hayat kolay mı olacak?sen boşanınca hemen de bulur evlenir,bu hep böyle olur..sen çocuğunla hayatın zorluklarıyla başbaşa kalırsın...
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
Siyah Palto ve LadyMelodi
LadyMelodi
Ülküm yükselmek
Kayıtlı Üye
Sizi yoran şey ne oldu anlayamadım doğrusu ama bence siz boşanmadan evvel önce TEK BAŞINIZA BİR TÂTİLE GİDİP (şöyle 3-4 hafta) KAFAYI TOPLAYIN!
Bu kadar güvenilir, maddi kaygı yaşatmayan ve ilgili bir adam târif ediyorsunuz. Ailesi deseniz muhteşem. Belki sadece çok yorgundunuzdur. Hem kızınızda babasıyla vakit geçirir.
Akabinde kesin kararlıysanız da ‘ben nafaka istemiyorum’ falanları geçin bence. Anlaşmalı boşansanız bile ‘iş bulana değin’ gibi bir ibâreyle talep edin en azından.
S
siyah
S
siyah
Palto’nun bütün anlattıkları çok doğru ve hiç de ender rastlanan durumlar değil. Gözden uzak gönülden ırak olunuyor hızlıca.
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
Reactions:
Efes78 ve Siyah Palto
0 seconds of 24 seconds
S
Siyah Palto
Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Bunların yanı sıra çocuğun duzenı bozulunca diyelim ki piskolojik destek almak isteyeceksınız sağlık gideri suan psikiyatriler psikologlar 3-4 bine kadar seans ücreti istiyorlar
Yada ekstra kursa gitmesi gerekecek çocuğunuzun diyelim
Bunları yarı yarıya konusabılırsınız
En onemlısı de dediğim gibi ev varsa çocuğun düzeni bozulmaması adına eşinizde dediğiniz gibi biriyse Evın size tahsisini talep edin
Evlilik suresınce çalışmamışsınız boşandınız ve aile evınde gelir düzeyinizde ciddi bi düşüş yaşanacak eşiniz gibi babanız her istediğini al demicektir muhtemelen emekli maaşlı insanlardır diye düşünüyorum kendınız için yoksulluk nafakası yazdırabılırsınıZ ille istemem diyorsanız en azından süreli yazdırırsınız kendınızı çocuğunuzu psikolojinizi toplayıp bir iş bulana kadar
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
B
bafelis
Nirvana
Kayıtlı Üye
Bu adam başkasıyla evlenebilir çocukları olabilir. Ömür boyu yalnız kalmayacaktır. Şimdi her şeye dolu dolu evet yaparım ederim diyen adam aile kurarsa işi yokuşa sürecektir. Evlenirse her kararı eşine danışacak. Olur da o evlilikten çocukları olursa sizin çocuğunuza yağdıramayabilir. Ailenizin yanına niye gidiyorsunuz, evinizde kalsanıza. Çocuğun düzeni niye değişsin? Aileniz de olsa bu çocuğun özel alanı odası olacak mı? Madem iki tarafın ailesi de çok iyi o halde destek olsunlar evinizden çıkmayın, eşiniz gitsin. Çok pişman olursunuz bence.
Hiç bir ortak noktanız olmayan fikir ayrılığı yaşadığınız adamla boşanma garantili evlenmişsiniz. Bari bu saatten sonra onu istemem bunu istemem demeyin. Bu çocuğun eğitim hayatı olacak, sağlığı gıdası sporu, kursu ... yani bu masrafla sadece nafaka alarak başa çıkamazsınız. Yazılı anlaşma sözleşme yapmanızı tavsiye ederim. Biz artık bekar anne baba olarak hayatımıza devam edeceğiz garantiniz mi var? Evlilik boyunca hiç ortak birikim ev araba vs alınmadı mı?
Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
S
siyahkulkedisi
Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Bacım niye boşanıyorsun,ortada bi sorun da yokmuş,çocuk biraz büyüyene kadar her evlilikte oluyor bunlar..Boşanmak kolay mı sanıyorsun? Hele ki kadın için,bi işin ,mesleğin de yokmuş..çocuklu ,işsiz bir kadın için hayat kolay mı olacak?sen boşanınca hemen de bulur evlenir,bu hep böyle olur..sen çocuğunla hayatın zorluklarıyla başbaşa kalırsın...
Neden bosaniyoruz soyleyeyimm . Bı sorun yokmuş gibi görünen ama biten bir evlilik. Aynı evin içinde yalnız hissetme. İnan bana 6 yıllık evliliğimizde bir kere olsun sahilin dibinde oturuyorum. Beraber bı sahile gitmedik. Diyorum ki çok bunaldim hadi gel bı yürüyüş yapalım. Benimle bir kere bile yürümedi. Bı yere gidelim diyorum gitmedi hep bahaneler sundu. Ben gideceğim her yere tek gittim. Çocuk doğdu bir kere sen uyu ben ilgileneyim demedi. Çocuğumuz için bı plan yapıyorum. Hiç bı zaman o plana katilmadi. Cocugumu tek başına buyuttum aynı evin içinde diyebilirim sana. Çocuk ağladı mi hep ben ilgilendim. Çocuk parka mi gitmek istedi hep ben götürdüm. Hiç bı zaman eşim cocugunu alıp bı yere gitmesi. Zorla ittirdigim zaman, oda zoraki bı şekilde çocuğunu goturdu. Gel diyorum çocuğu denize götürelim bı kere suya girsin çok istiyor gitmek. Bana dediği ben yüzme bilmiyorum. Ama o çocuk gitmek istiyor. Ben götürdüm çocuğumu tek başına heryere herşeye. Hiç bı zaman varlığını yanımda hissettirip bana destek olması. Manevi açıdan. Bana olarak da maddi harici bı katkısı olmadi. Kızım o kadar akıllı bir çocuk ki inanamazsin görsen herkes öyle güzel şeyler söylüyor ki kizimizla ilgili. Aynı evin içinde yabanciydik. Zaten artık komple birbirimizden uzaklastik. Benimle denize gitmeyen adam ben memlekete gidince arkadaşlarıyla denize gitti. Bana müsait olmayan insan arkadaşlarına yada başkalarına hep müsait oldu her işini gördü. Ben bişey istediğim zaman hep reddedildim. Yapamayacağı için değil yapmak istemediği için böyle oldu. Bende artık tükendim. Öfkeye dönüştü ruh halini bozdu sürekli kendimde kusur aramaya başladım. Donustufum kişiliğim hakkında da sürekli eleştiriye uğradım. Çünkü artık şuan duygularimin yok olduğu bı duruma dustum . İnan daha çok şey var ama yazıp bunaltmak istemem