boşanmış olmak

Mervesevecen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2018
188
159
33
arkadaşlar aylar önce konu açmıştım düğün olmadan boşanmak diye teselli edenler olmuştu hepinize teşekkür ederim. dugunden once nikah yapmistik ama anlasamamis bosanmistiik. şimdi diyorumki ıyiki ayrılmışım, aynı evde yaşasak zaten hiç yapamayacakmışım o şahısla. fakat bu konu yüzünden bir hayli üzgün oluyorum ilerde biri çıkarsa karşıma ve ben bu durumu nasil anlatirim nasıl karşılar diye. aslinda kendime uzulmekten ziyade insanlar ne derler diye tepkileri uzuyor beni.

neyse resmiyette bilgilerim değişince bende kimlik kartımı değiştirmeye gittim. bi bayan vardı daha önce ne icin başvurdun burda el izi bilgilerin var dedi. bende kimlik için dedim. oda niye değiştiriyorsun falan dedi bende boşandık ondan dedim. bana ne zman evlendiin ne zman boşandın dedi böyle hayretler içinde. ya sanane zaten benim bulundugum durumdaki üzüntüm bana yetiyo. belki takılacak bir durum değil ama tanımadığım bi insanın bile böyle bisey sormasina söylemesine cok kirildim sizlede paylaşmak istedim.

Evlenecegim kisiyle dugun olmadan ayrildik resmi nikah kiyilmisti sadece islemlerle onuda hallettik bitti dersiniz.. karsinizdaki kisi anlayisli biri oldugu surece sorun olmaz bu durum

Kadın işini yapıyor bunda bozulacak ne var ki?
Ayrıca boşanmak kötü birşey değil siz kendinizi suçlu gibi hissettiğiniz için herkesin size öyle yaklaştığını sanıyorsunuz velev ki düşündüğünüz gibi sanane demek çok mu zor?

Canım evlilik reddi oluyor
Senin olmuyor mu öyle?
Yani evlilik gerçekleşmediği için, kimlikte tekrar bekar yazıyor dul yazmıyor.
Bunu bir arastir

Siz bu konuda hassas olduğunuz için üzülmüşsünüz sanırım. Aslında kadın işini yaparken sormuş, takılmayın. İllaki soran olacaktır hayatın akışı içinde akrabalar, arkadaşlar vb. Siz de istediğinize derdinizi anlatır istemediğinize anlaşamadık der geçersiniz. Kimseye özelinizi tam açıklığıyla anlatmaya gerek yok. Bundan sonrası yeni bir başlangıç olsun güzel insanlar çıksın karşınıza.

Paylaşımlar çok olmadan kesip atmışsın.El ne deri boşverin.Hayat sizin onlar sadece hayatınızda piyon.

Canım evlilik reddi oluyor
Senin olmuyor mu öyle?
Yani evlilik gerçekleşmediği için, kimlikte tekrar bekar yazıyor dul yazmıyor.
Bunu bir arastir

kimlikte zaten hiç bi şekilde dul yazmaz. bekarsanız bekar, evli iseniz evli yazar. evlenip boşandıysanız da bekar olduğunuz için bekar yazar.

konu sahibi zaten boşandığını söylemiş.

evlilik reddi diye bi şey yok. evliliğin iptali var, onun şartları da istisnaidir.

bu forumda en çok bunu görüyorum yani sanki düğün yapmamış olmak, cinsel ilişkiye girmemiş olmak boşanmayı gerektirmez de hemen evlilik iptal edilebilirmiş gibi konuşuluyor. o iş öyle değil.

Bu kadar kafaya takılacak bir konu değil bence. İleride biri çıkarsa karşınıza boşandım diyeceksiniz. Bu kadar basit. Her şeyi açıklamak zorunda değilsiniz. Kaldı ki 'sadece kağıt üstünde evlenmiş' diyerek kendini telkin eden erkekle de işiniz olmasın zaten. Evlenmek ne kadar doğalsa, boşanmakta en az onun kadar doğal bir olay.

evvela o otursun kendi hayatına baksın
ifrit oluyorum başkasının hakkında yorum yapanlara

Ister böyle durumlarda içimize atmıyoruuuuz. sizene acabaa, ne munasebeet diyoruuz. Bu da olmazsa gözlerinizi devirin karşınızdaki anlar. Haddini bilmeyene bildirmeyi hobi edinin, zamanla güçlenir patavatsız insanların laflarına gücenmezsiniz, sizin sayenizde karsidaki de biraz terbiyelenir:)

Sizi siz olduğunuz için seven, değer veren ve geçmişinize saygı duyacak biri mutlaka çıkacaktır karşınıza. Evlenmek ne kadar olağan bir şeyse boşanmakta o kadar olağan. Sizi çok iyi anlıyorum sadece boşanmış bir kadın olarak kendinizi eksik veya değersiz hissetmeyin. Yeni hayatınızda mutluluklar sizinle olsun.

Ne ara evlendin ne ara bosandin nedir ya terbiyesiz ... sende diyemedin mi hanfendi isinize bakin sana neeee diye

Herkese herşeyini anlatmak zorunda değilsin.
Kadına da sizi ilgilendiren bir durum değil. Diyebilirdin.
Acıtasyona gerek yok.

teşekkür ederimm

Merak ettim de hiç tanımadan mı evlendiniz adamla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…