Boşanmış ve Çocuklu Bey -2

ÇOĞUNUZ ÇOCUĞU OLAN İNSANLARSINIZ VE BU SEBEPLE TEPKİLERİNİZİ ANLAYABİLİYORUM.
ANCAK EMİN OLUN İNSAN BAZI ŞEYLERİ YAŞAMADAN BİLEMİYOR. ANIN REHAVETİNE KAPILIYOR GÖZÜNE PERDE İNİYOR. ADINA NE DERSENİZ DİYİN. BEN YAŞAYARAK GÖRDÜM VE NE O ÇOCUKLARI NE KENDİMİ NEDE BİR SONRAKİ EVLİLİĞİMİ ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNDİM KORKTUM. ÇOCUKLARIN GÖÇEBE GİBİ YAŞAMASINI KABUL EDEMEZDİM. OLUR YAPABİLİRİZ ZANNETTİM AMA OLMADI YAPAMAZDIK BU ŞEKİLDE. KESİNLİKLE DÖNMEYE NİYETİM YOK. BELKİ KARŞIMA BU KADAR ANLAŞABİLECEĞİM BİRİ ÇIKMAYACAK AMA YİNE DE OLACAK İŞ DEĞİL. HERKESE İYİ/KÖTÜ YORUMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DÖNMEYECEĞİM ADAMA.

Bak çok bilem çok yanılan dünyadan bi haber şey..
İdrak yollarında sorun yok ise anlarsın bi seferde..
Evlenmeden önce verilen vaadler evlendikten sonra unutuluyor bu erkekler köprüyü geçene kadar herşeye evet diyor..
Aptal miyim evin içinde hem kv hem 16 yaşında babasına evlendiği için kızgın bi delikanlı ile bile bile kabul edeyim.
Yarın burada eşim ve 16 yaşındaki oğlu diye konu açsam siz anlama yoksunu insanlar..
Annesinde kalsın niye sizde kalıyor der..
16 yaşında ergen bi çocuklar uğraşamam der..
Cook iyi kalpli çok yardimseversiniz madem boşanmış ve sorunlu bi çocugu olan biriyle siz evlenin de bize insanlık dersi verin.
Ve sakin sakin benim doğmamış evladım üzerinden konuşmayın haddinizi bilin..
Terbiyesiz.
Sen de kopruyu gecene kadar kanmasaydin. Yalan mi soyluyor dogru mu anlayana kadar tanisaydin. Cocuklu adamla evlenecek cesareti kendinde bulduysan sonuclarini da dusunseydin. Ne tuhaf insanlarsiniz ya. Idrak sorunu olan ben degilim sensin.
Al cocuga bak mi dedim? Oda kurmasina bile musade etmemene soylendim ben. Kaldi ki cocuk sende kalmiyor. Adam evine geldiginde cocugunu oturma odasinda yatirmak istememis. Ne var bunda? Oda kurmak istemesi seni neden bu kadar rahatsiz etti?
Terbiyesizmisim. Peh. Kendi yazdiklarini bir oku bakalim asil terbiyesiz kimmis?
Anne olacaksin. Evladin ne demek oldugunu sen de tadacaksin. Ne olacagini kimse bilmez. Yarin senin evladini da bir goz odaya haftanin 2 3 gunu sigdiramazlarsa gorursun o zaman ne demek istedigimi.
Haddini bil diyorsun bana. Sen bildin mi kocanin cocugu hakkinda konusurken? Bizde niye kalacak ki derken? Bilmemissin ki kendi deyiminle hemen pencelerini cikartmissin. Kalacak tabiki. Orasi babasinin da evi. Baba ogul arasina girerken bilmedigin haddi bana ogretmeye calisma.
Bosanmis adamla niye evleneyim ustelik? Zaten hali hazirda mutlu bir yuvam var cok sukur. Ha evlenmis olsaydim da kocamin cocuguna oda acmasina laf demeyecek kadar da vicdan sahibiyim. Merak etme.

ayrılmakla en doğru kararı vermişsiniz. Siz çocuklarla birlikte yaşamak istemiyorsunuz neticede adam da çocuklarını sokağa atacak değil. 2 masum çocuk var ortada anne baba boşanmış anneanne babaanne yanındalar. Siz de haklısınız çocuğunuz yok belki ilerde kendi çocuğunuz olacak onları dışlayacaksınız. Benim kk de okuduğum kadarı ile bu tür ilişkilerde hep sorun çıkıyor. Ayrılık acısına da alışırsınız.

Davranis itici ama.burda en buyuk suclu kadinlari ikna etmek icin yalan soyleyen adamlar bence
Yorumunuzu simdi gordum. Haklisiniz. Adam zaten basli basina sorun. Boyle bir adama bir cocuk daha vermek akil isi degil. Adam yalanci ayni zamanda da bir baba sorumluluguna sahip degil.
Benim o uyenin yorumunda kizdigim sey gule gule anlatmasi. Zaten haftada 1 2 gun gelen cocugu evin bir odasina sigdiramamasi.

Sen de kopruyu gecene kadar kanmasaydin. Yalan mi soyluyor dogru mu anlayana kadar tanisaydin. Cocuklu adamla evlenecek cesareti kendinde bulduysan sonuclarini da dusunseydin. Ne tuhaf insanlarsiniz ya. Idrak sorunu olan ben degilim sensin.
Al cocuga bak mi dedim? Oda kurmasina bile musade etmemene soylendim ben. Kaldi ki cocuk sende kalmiyor. Adam evine geldiginde cocugunu oturma odasinda yatirmak istememis. Ne var bunda? Oda kurmak istemesi seni neden bu kadar rahatsiz etti?
Terbiyesizmisim. Peh. Kendi yazdiklarini bir oku bakalim asil terbiyesiz kimmis?
Anne olacaksin. Evladin ne demek oldugunu sen de tadacaksin. Ne olacagini kimse bilmez. Yarin senin evladini da bir goz odaya haftanin 2 3 gunu sigdiramazlarsa gorursun o zaman ne demek istedigimi.
Haddini bil diyorsun bana. Sen bildin mi kocanin cocugu hakkinda konusurken? Bizde niye kalacak ki derken? Bilmemissin ki kendi deyiminle hemen pencelerini cikartmissin. Kalacak tabiki. Orasi babasinin da evi. Baba ogul arasina girerken bilmedigin haddi bana ogretmeye calisma.
Bosanmis adamla niye evleneyim ustelik? Zaten hali hazirda mutlu bir yuvam var cok sukur. Ha evlenmis olsaydim da kocamin cocuguna oda acmasina laf demeyecek kadar da vicdan sahibiyim. Merak etme.

Heh çok vicdanlı merhamet sahibi bayan..
Allah mutlu yuvanda huzur versin sana ama sınanmadigin hiç bir şey hakkında başkasını suçlamaya kalkma..

Yeni evlisin, evinde zaten misafir odan var, evliliğe eve eşine alışma evrelerinde kocan sana bu odaya x için düzenleyelim dediğinde sen çok memnun olabilirsin ama ben olmam..

Hee bu beni kötü kadın müzeyyen hain üvey anne yapıyorsa sizi nazarınizda çokta lülü..

Diyorum ya sınanmadigin ve benim evimin icini uzun uzun yazmamamis olmam size beni merhametsiz vicdansız diye yaftalama hakkı veriyor ve siz bu durumda merhametli vicdanlı oluyorsanız vallahi dünya size güzel.

Yarın kv niz KB niz kayninız ya da en alakakasiz akraba size temelli kalmaya gelir merhamet vicdan empati hepsini gösterin siz olur mu?

Heh çok vicdanlı merhamet sahibi bayan..
Allah mutlu yuvanda huzur versin sana ama sınanmadigin hiç bir şey hakkında başkasını suçlamaya kalkma..

Yeni evlisin, evinde zaten misafir odan var, evliliğe eve eşine alışma evrelerinde kocan sana bu odaya x için düzenleyelim dediğinde sen çok memnun olabilirsin ama ben olmam..

Hee bu beni kötü kadın müzeyyen hain üvey anne yapıyorsa sizi nazarınizda çokta lülü..

Diyorum ya sınanmadigin ve benim evimin icini uzun uzun yazmamamis olmam size beni merhametsiz vicdansız diye yaftalama hakkı veriyor ve siz bu durumda merhametli vicdanlı oluyorsanız vallahi dünya size güzel.

Yarın kv niz KB niz kayninız ya da en alakakasiz akraba size temelli kalmaya gelir merhamet vicdan empati hepsini gösterin siz olur mu?
Hıhı tamam. Olur Hoppa

Dusundum de asla konusmayi , iletisim kurmayi,seviyeli tartismayi bilmiyorsunuz. Yazsam da zaten duvara carpip bana donecek. Allah etrafinizdakilere sabir versin. Cekilecek gibi degil cunku bu ofkeniz ve bencilliginiz :işsiz:

Sizi cok emin oldugunuz vicdaninizla basbasa birakiyorum.:KK70:

Hıhı tamam. Olur Hoppa

Dusundum de asla konusmayi , iletisim kurmayi,seviyeli tartismayi bilmiyorsunuz. Yazsam da zaten duvara carpip bana donecek. Allah etrafinizdakilere sabir versin. Cekilecek gibi degil cunku bu ofkeniz ve bencilliginiz :işsiz:

Sizi cok emin oldugunuz vicdaninizla basbasa birakiyorum.:KK70:

Sizinle evimin icini neden tartisayim ki? :))

Bende sizi KB kv kayın ya da x akraba ile ömür boyu aynı evde yaşayıp vicdan merhamet empati den Nirvanaya ulaştığınız günler diliyorum..😊

Yok canim cevap var da anlamak işten yok.
Ama evet yarın öbür gün sen kocanın 16 yaşındaki oğlu ile aynı evde yaşamak zorunda kaldığında ne demek istediğimi yaşayarak anlarsın.
Burada konu açar imdaatt..dersin..
Bende derim ki kedidir kedi..
Şunda son kez yazıyorum..
Ne babası oğlunu inkar etti ediyor ya da yok sayıyor ne de ben..
Oğlu bize yemege geldiğinde sana foto atarım acıların diner olur mu?
4 aylık evliyim eve evliliğe eşimle birbirimize alismadan birde evde huyunu suyunu bilmediğim bi delikanlı ile yaşamak istemediğim için tüm KK dan özür dilerim..
Tukaka ben..
Doğmamış evladım üzerinden anneliğime sovebilirsiniz nasılsa klavyeden askerlik beleş

16 yaşında bir çocuğu olan erkeği tanirken , oğlunu da tanimaliydiniz ,size tanitmaliydi.

Konu sahibi gencecik bir kizsiniz. Size denk biriyle mutlu bir evlilik yaparsiniz insallah. Buna benzer konulari okurken hep icimde bir aci oluyor. Rabbim diyorum bana saglik sihhat ver ki cocuguma bakabileyim. Sorumsuzlugundan dolayi bosandigim kisi ve evlenecegi kadina merhamet ver ki evladim hirpalanmasin. Bu arada ayrilan eslerden cocuklari icin mumkunse oda ayirmalari istenir. Cocugun hem annesinin hem de babasinin evinde kendi odasi olmalidir. Cocuklar, uzak akraba veya misafir degildir. Uzmanlarin bosanmanin cocuklar uzerindeki olumsuz etkisini azaltmak icin verdigi tavsiyelerden biridir bu.

Arkadaşlar selam,
Ben bir adamla birliktelik yaşadım 2 çocuklu aramda 14 yaş var. Ben 25 o 39 yaşında.
İkimizde boşanmış vaziyetteyiz. Belki eski konumu okuyanlar hatırlar. 9 yıldır filan tanışıyoruz. Yaklaşık 1 yıllık ilişkim vardı Herkes ayrıl kendine yazık edersin demişti.
Çok iyi anlaşıyorduk ama son zamanlarda anlaşamamalar başlamıştı ancak toparlamıştık. Birlikte çok güzel vakit geçiriyor çok eğleniyorduk.
Onun verdiği güveni bana kimse vermiyordu. Ayrıldım 4 gündür görüşmüyoruz. Severek ayrıldık ikimizde. Çok duygusal bir ayrılıktı.
Size sorum şu.. Biraz anlatayım oluru var mı siz de bakın..
2 çocuk biri 4 biri 9 yaşında hatırladığım kadarıyla velayet babalarında. Babaanne bakıyor çocuğa Evlensek karşı tarafa veririm diyordu ama eski eşi evlenirse çocuklara anneannesinin bakacağını söylemişti bana. Şimdi ise onlar da yaşlı çocukların ne olacağı belli olmaz dedi. Ben de aynen şöyle dedim. " anneleri evlenecek sende evleneceksin ve ikinizin de farklı hayatları olacak, o çocuklar aile büyükleriyle büyürken hiç mi annemiz babamız istemiyor bizi diye düşünmeyecek, hiç mi kin beslemeyecekler. Ayrıca yaşlı insanlar kaç yıl boyunca 2 çocuk bakabilir onlara yetişebilir?? Her halükarda çocuklar sana kalacak. " şeklinde konuştum. O da gelecekle ilgili şuandan bişey söyleyemeyeceğini iletti bana. Ancak birbirimizi cidden çok seviyoruz. Beni çocuklarıyla yaşamak gibi bir kararım kesinlikle olamaz. Hatta evde odaları olsun bile istemem demiştim. Çünkü sıfırdan bir evlilik kuracağım demiştim. Bu gibi sebeplerden bitirmenin en iyi karar olacağı kanısına vardık. Çocuklarının vebalini de almak istemem. Onlarla yanyanayken arkadaş gibiyim çocukları severim zaten genelde ama aynı evde değil tabiki.

Ancak şu 4 gündür berbat hissediyorum. Akıl hocam, her an konuştuğum, neredeyse her akşam ve haftasonu buluştuğum birisi yok..
Bazı arkadaşlar çivi çiviyi söker muhabbeti yapıyorlar biriyle görüş diye tavsiyede bulunuyorlar ancak şuan o kadar yeni ki.. İçim almaz hiç kimseyi. Bazı arkadaşlarım da kendine 1 ay süre ver kimseyle görüşme filan da diyor. Her neyse.. Ve ona yazmamak için aramamak için kendimi çok zor tutuyorum... Onun gibi bana güven verebilecek biri karşıma çıkar mı bunu da bilmiyorum ve her gece rüyamda görüyorum. Onu çok ama çok özlüyorum.. Gözlerim doluyor bazen. İleride sıkıntı yaşamamak için ayrıldım ancak ilerde belki kötü biri çıkacak karşıma ve belki çok kötü olaylar yaşayıp onu bıraktığım için pişman olucam bilemiyorum. Kndimce iyi insan olmaya çalışıyorum. Ama çok karışığım. Ona yazmamak için zor tutuyorum kendimi. Hatta bugün neredeyse yazacaktım.

Nolurr bi fikir bi akıl verin. Dayanamayıp yazmaktan da, onsuz kalmaktan da korkuyorum....

Ek olarak: İlk başta ilişkiye başlamak istememiştim ama çocuklarla aynı evde yaşamayacağız. Ben ayarlayacağım diyerek beni zar zor ikna etti. Ayrılırken bunu öngörseydin keşke de hiç başlamasaydık dedim kendisine de..
Ayrilmak en guzeli en dogrusu ve siz simdi dogru yoldasiniz zaten nerdeyse babaniz yaşında ve cocuklu yasayacaginiz sorunlar maddi ve manevi çok fazla olurdu kaç kurtul.

Üvey annelikle ne ilgili var çocuklarla bir sorunum yok ama bana göre değil en başından demiştim. Yaşadığım durumdan da anlamsız yazınız ...
adamı severken iide çocukları istememzlik nasıl birşey bende bu duyguya anlam veremiyorum

Canim cok gencsin. Dogru bir karar vermissin. Sonrasinda mutsuz olmaktan cok daha iyi olmus. Ilerde kendini bir cikmazda bulacagina simdi uzulmek daha mantikli. 25 yasinda iki cocuga bakamazsin. Adam da cocuklari iptal edemez/ yok edemez. Suc biraz da kendisinde sorumluluk onun, kendi sorumluluklarini bilerek bir iliskiye baslayacakti. Uzulme bu da bir hayat deneyimi, bir sekilde gececek. Daha iyi/ uygun iliskiler cikar karsina ilerde.

Çocuklara bakamam diyerek ayrıldıysanız doğru karar vermişsiniz. Kendine biraz zaman ver. Çivi çiviyi söker ama o çivinin söküldüğü yerde kocaman iz kalır. Hatalar yapabilirsin acele edersen.

Benim de eşime vasiyetimdir bu durum. Ayrılırsak veya ben ölürsem evleneceğin kişi merhametli biri olsun ve lütfen çocuklarımıza iyi bakacak birisi olsun derim. Çok üzülüyorum ordan oraya atılan yavrulara :(

Görüştüğün kişi hiçte güven vermiyor ayrıca. Çocuklarını başından atacak resmen senle evlenmek için. Ya seninle evlenir, çocuktan sonra sana bir şey olursa? O çocuğu kime atacak? Uzak dur bence. Sakın hislerine yenilip görüşme.

Back
X