Boşboğaz ben

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Benim sorunum kendimle ilgili bilgileri başkalarına anlatmaktan büyük zevk alıyorum. Tabi bu durum iş hayatında başıma iş açıyor, şöyle ki bir projem var diyelim, gidiyorum diğer bölümden arkadaşlara söylüyorum böyle bir proje var kafamda diye. Çalıştığım kaynakları anlatıyorum falan.

Niye önleyemiyorum? Çünkü ukalalık yapmak büyük zevk veriyor. O an alanımla ilgili konuşmaktan zevk alırken sonra da pişman oluyorum salak gibi hissediyorum çünkü kimse çalıştığı konularla ilgili bilgi vermiyor, neticede herkes biraz rakip.

Kocaman bir kağıda mı yazsam pişman olduğum örnekleri? Nasıl aşacağım bunu, dilime resmen hakim olamıyorum ya. Bugün de benzer bir olay yaşadım, kendimi 4 5 ay tuttum bir konuda ama pms döneminin dengesizliği mi nedir bugün kendimi kötü hissettim ve gittim anlattım. Adeta diyet yapmaya çalışıp boğazına hakim olamamak gibi (hatta onlarınki bir noktada fiziksel sebepler ben de öyle birşeyde yok), bu arada başkalarıyla olan konuları anlatmam, sadece kendimle ilgili şeyler, sevgili yaptım, şu işe başvurdum, şu bursa başvurdum. Oysa diyelim o kişi o bursa başvursa benim şansım azalıyor bunun gibi şeyler. Yıllardır süren bir sorun bu bende.

İçten iyi niyetli sıcak birisin herhalde ondan anlatıyorsun öyle hayatındaki olan biteni.
Soğuk olmayı biraz ketum olmayı dene en azından senin hayatın senin projelerin vs sana kalır

Yoo aslında dıştan baksan ne soğuk kız dersin ama konuşmaya başladım mı çenemi tutamıyorum.

Aslinda kimse sizin ozel hayatinizi dinlemek istemiyor gibi dusunseniz.

Ben herseylerini anlatan insanlardan bunaliyorum acikcasi.

Aslinda insanların ilgisini cekmiyor olma ihtimaliniz yuksek. Ben mesela hep kendinden bahseden insanlarla konusmayi hic sevmem. Sizi dinlemek istemediklerini düşünün belki yardimci olur.

Hayır ya herkes birbirinin projesini merak ediyor, konuşuyoruz soruyoruz üstü kapalı cevaplar. Projeyi tamamlayınca insanlar bilgi veriyor, yoksa konu sevgilim var dedim de kalsa bu kadar takılmam. Adam alıp benim projemi daha hızlı uygulayabilir, ya da kendi projesinde şöyle de bir fikir var diye üst yönetime benim fikrimi sunabilir. Ya da benim kullandığım kaynaklardan yeni bir fikir üretebilir. Ha umurlarında değildir diyorsanız inşallah öyledir, inşallah ya bunun projesinin detayından bize ne diyorlardır. Bugünkü boşboğazlığım önemli bir konu üzerineydi çünkü

Kusura bakmazsan hiç sevmediğim insan tipidir sürekli kendinden bahsedenler. Kesinlikle bişeyler yap ve engel ol kendine. Nolur.

Hayır ya herkes birbirinin projesini merak ediyor, konuşuyoruz soruyoruz üstü kapalı cevaplar. Projeyi tamamlayınca insanlar bilgi veriyor, yoksa konu sevgilim var dedim de kalsa bu kadar takılmam. Adam alıp benim projemi daha hızlı uygulayabilir, ya da kendi projesinde şöyle de bir fikir var diye üst yönetime benim fikrimi sunabilir. Ya da benim kullandığım kaynaklardan yeni bir fikir üretebilir. Ha umurlarında değildir diyorsanız inşallah öyledir, inşallah ya bunun projesinin detayından bize ne diyorlardır. Bugünkü boşboğazlığım önemli bir konu üzerineydi çünkü

Hic bu konuda bir kazik yediniz mi? Yani sizin fikrinizle sizi arka planda birakmaya calisanlar?

Hic bu konuda bir kazik yediniz mi? Yani sizin fikrinizle sizi arka planda birakmaya calisanlar?

Fikrimin benden önce bir takım eklemelerle üst yönetime sunulduğu oldu ama bugün paylaştığım şeyin nasıl yapılacağını da paylaştım hatta kendim ve çalıştığım kişilerle yapım aşamasındayım, benzer metod önceden sunulsa bile benim için dezavantaj. Bugün paylaştığım şey önemliydi, zaten onun için 4 5 aydır sessizdim.

Neyse artık olan oldu ama kendime hala kızgınım.

Elinize çok konuşma yazın...gördükçe okudukça sussarsınız.. size faydası olur..:KK70:

Cok konusmam ukalaligimdan geliyo diyosunuz
Hic haz etmedigim bi tip
Siz boyle oldugunuz surece cok is kaybedersiniz

Cok konusmam ukalaligimdan geliyo diyosunuz
Hic haz etmedigim bi tip
Siz boyle oldugunuz surece cok is kaybedersiniz

Yani? Hazzetmediğiniz tip anladım da ben burada konuyla ilgili ne yapabilirim diye sordum.

Önce anlatmanızın altında yatan nedeni (sizin tabirinizle kibir) bulup onu çözümleyin.
Bence altında kabul görme ve beğenilme arzısu var ki çoğunlukla bunlar özgüven eksikliğinden kaynaklanır (benim fikrim bu)
Sizi anlatmaya zorlayan duygunuz her ne ise onunla başa çıktıktan sonra bu huy düzeltilebilir.

Bu anlattıklarım karşımdakilere ne katacak,benden ne eksiltecek diye sürekli düşünüp bu düşüncenin beynimizde yer edinmesini sağlayın.

Benim sorunum kendimle ilgili bilgileri başkalarına anlatmaktan büyük zevk alıyorum. Tabi bu durum iş hayatında başıma iş açıyor, şöyle ki bir projem var diyelim, gidiyorum diğer bölümden arkadaşlara söylüyorum böyle bir proje var kafamda diye. Çalıştığım kaynakları anlatıyorum falan.

Niye önleyemiyorum? Çünkü ukalalık yapmak büyük zevk veriyor. O an alanımla ilgili konuşmaktan zevk alırken sonra da pişman oluyorum salak gibi hissediyorum çünkü kimse çalıştığı konularla ilgili bilgi vermiyor, neticede herkes biraz rakip.

Kocaman bir kağıda mı yazsam pişman olduğum örnekleri? Nasıl aşacağım bunu, dilime resmen hakim olamıyorum ya. Bugün de benzer bir olay yaşadım, kendimi 4 5 ay tuttum bir konuda ama pms döneminin dengesizliği mi nedir bugün kendimi kötü hissettim ve gittim anlattım. Adeta diyet yapmaya çalışıp boğazına hakim olamamak gibi (hatta onlarınki bir noktada fiziksel sebepler ben de öyle birşeyde yok), bu arada başkalarıyla olan konuları anlatmam, sadece kendimle ilgili şeyler, sevgili yaptım, şu işe başvurdum, şu bursa başvurdum. Oysa diyelim o kişi o bursa başvursa benim şansım azalıyor bunun gibi şeyler. Yıllardır süren bir sorun bu bende.
Aynı ben her şeyi herkes e anlatırım

Biri sizi anlattığınız şeyden vurmamış demek ki şimdiye kadar.
Vurduğunda çok güzel öğrenirsiniz kendinizi tutmayı.

Back
X