Boşlukta olmak😔

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
33
27
Herkese iyi akşamlar diliyorum 29 yaşında,önlisans mezunu, devlet memuruyum. Ailemle yaşıyorum. Hayatım sürekli iş,ev arasında geçiyor, bu biraz benden biraz da maddi imkanlardan kaynaklanıyor. Yani çocukluğumdan beri tembel bir insandım malesef bunu yenemiyorum. Okumak istediğim bir lisans bölümü var bunun için matematik çalışmam gerekiyor çalışirsam yapabilirim ancak sanki hiç enerjim yok. Yabanci dil ögrenmek istiyorum,ülkeyi gezmek istiyorum,terapi almak istiyorum, fit bir vücudum olsun istiyorum. Bunlar için 1 gün çalışmaya başlıyorum ikinci gün bırakıyorum. Büyük travmalar atlattım, insanlara karşı guvenim yok,mutsuzum,enerjim tükenmiş durumda sadece rutinlerimi uyguluyorum o kadar. Bu durumdan kurtulmak,tembelliği yenmek,çalıskan,başarılı bir insan olmak istiyorum. Nerden başlayabilirim,ne yapabilirim,benim durumumda olup kurtulanlar nasıl başardılar yardım istiyorum

En öncelikle kendinize çok yüklenmeyerek başlayabilirsiniz. Ben zaten yapamam, daha önceki denemelerim başarısız oldu, gene 2. gün bırakırım tarzı kendinize olumsuz yaklaşmayın.

İkinci olarak size sihirli değnek değmeyeceğini kabullenin. Yarın sabah kalktığınızda müthiş bir enerjiyle bu yapmak istediklerinizin hepsine girişemezsiniz. Ama değişim yavaş yavaş olabilir mesela. Spora mı başladınız, 1 ayı ne olursa olsun tamamlayacağım deyin mesela. Ama gerçekten kitlenin hedefe. Sonra öğrenmek istediğiniz dille ilgili bir kitap alın. Kendi kendine öğren setleri var. Veya kursa yazılın.

Bir de siz de şeyi gördüm: Bahaneler üretiyorsunuz. Çoğumuz yoğunuz, çoğumuz kötü şeyler yaşadı vs. Ama bir yandan da başlamak lazım bir yerden.

Ne kadar çok insan var bu durumda,yalnız olmadığınızı bilin.Ne desem boş,kelin merhemi olsa başına sürermiş.

Kendinizdeki motivasyon eksikligi ve ataletin farkindasiniz. Memurmussunuz bir sekilde ayarlayip bence once terapiye gidin. Bu sekilde uzerinizdeki blokajlari daha kolay kaldirabirsiniz. Cunku ruh haliniz sizi esas alikoyan sey. Bu kısır donguden cikmaniza terapi yardim edecektir.

Kesinlikle doğru. Terapi almak istediğim noktalardan bir tanesi

Aslında ondan da çekiniyorum yoksa şimdiye çoktan başlardım. Acaba bir faydası olur mu,psikolog anlattıklarımla kınar mı vs vs...

Istedigin her seyi yapabilecek guctesin. Oncelikle kolaydan basla. Sadece 21 gun dayan sonra vazgecemeyeceksin.

Bence kendinize haksızlık etmeyin belli bir işiniz olmuş devlet memuru olmuşsunuz.bir hobi edinip onunla meşgul olabilirsiniz.el sanatları bölüm mezunu olarak size tezhip yada ebru kurslarına gitmenizi öneririm.gercekten eğer kıymetli bir hocadan alirsaniz bu dersleri içinizdeki boşluğa iyi gelicektir

Enn sevdigim aktivite sakin cekinmeyin. Butce ayirabiliyorsam bi kafamin tozunu almak icin giderim. Siz hastalanip doktora gittiginizde sizi kiniyorlar mi yapmayin frekansiniz en fazla uyusmayabilir baska birine gidersiniz. Onlar sizin kendinizi kesfetmeniz icin var yargilamak icin degil.

Aslında ondan da çekiniyorum yoksa şimdiye çoktan başlardım. Acaba bir faydası olur mu,psikolog anlattıklarımla kınar mı vs vs...
Ben psikoloğa çok gittim sadece yabancı birine anlatmak bile çok faydalı oluyor insana.Psikoloğu bir avantaj olarak düşünün,tam tersi hayatta kınanmayacağınız ve tamamen dürüst olabileceğiniz belkide tek yer orası.Böyle düşünün.Zaten sizi kınıyorsa işini hakkıyla yapmayan kötü bir insandır.Öyle bir şey asla olamaz işin doğasına ters bir kere.Sizden benden kaç kat beter insanlar görüyor onlar her gün.Çok normal karşılıyorlar her şeyi.

Pandemi dolayısıyla yapacaklarımız kısıtlı. Ruh sağlığınız için doktora gitmekle başlanılabilir. Tembel olduğunuzu düşünmüyorum sadece enerjiniz yoktur. Mutlu hissetmeyince haliyle bedeninizde kendini kapatıyor yapmak istediklerinize odaklanamıyorsunuz. Biraz kendinize zaman tanıyın.

Bir tembelden diğer tembele selamlar
" Üşeniyorum öyleyse yarın" yarın hayat mottomdur. Kredi kartima fahiş bi kullanma ücreti kesmişler, ben bankayı arayana kadar 6 ay geçmiş üzerinden... düşün o kadar vahim...

Neyse diyeceğim sizde bendenseniz o dersin başına geçmek zor olacaktir..ama madem düzenli geliriniz var özel hoca tutun derim. Programi o yapacağı için hem mecbur çalışırsiniz hem de daha eğlenceli olur

Istedigin her seyi yapabilecek guctesin. Oncelikle kolaydan basla. Sadece 21 gun dayan sonra vazgecemeyeceksin.
Kesinlikle bir başlasam hepsini başarabilecek güçteyim Allah'ın izniyle 21 gün dayanayım bile demedim bugüne kadar ama bir yerden başlamak lazım. Deneyeceğim

Güzel sanatlara hiç yeteneğim yok gibi geliyor ama tezhip sevdiğim bir uygulama kurs araştırayım belki de gerçekten hoşuma gider

Bende öyle olmak istiyorum aslında yani düzenli gideyim,anlatayım,bir profesyonelin fikirlerini alayım. Üslubunuz çok samimi geldi onuj hatrına bugün bir psikologtan randevu aldım

Çok teşekkür ederim samimiyetiniz için

Yaş geçiyor diye panik oldum iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…