Turşular Boşnak Turşusu

OEvCadisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
3.497
60
116
İstanbul
Lezzetli bir yörsel tat...

Dolma biberler temizlenip yıkanır.Süt kreması ve yoğurt karıştırılır.

1 kg dolmalık biber
2 kg süzme yoğurt
1 kg süt kreması
3 yemek kaşığı tuz
zeytinyağı
pulbiber

Temizlenmiş dolma biberlerin içi tuzlanıp sulanana kadar bekledikten sonra içinin suyu temizlenip hazırlanan krema veyoğurt karışımı doldurulur.Geri kalan yoğurt,krema karışımı kavanoza dizilmiş biberlerin içine dökülür.Turşu ertesi güne hazırdır.
Servis yaparken biberler ikiye bölünüp ,kızdırılmış yağ ve pulbiber dökülürek servis edilir.

Son düzenleme:
hmmm cokacimcoook turşu diyince dayanamam güzel bişiye benziyor ..
krema şu marketlerde satılanlardanmı cnm hani hazır oluyor :uhm:

MmMM turşu deyince iştahım kabardı yine ya:(

Paylaşım için teşekkürler ..

Deneyeceğim ben inşaAllah..

Bibere bayılırız..

oyyyy bayılırım saol cnm paylaştığın için..bende boşnağım hiç aklıma gelmemişti yazmak.... ama muhteşem bir taqt oluyor heleki sıcak ekmekle...alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

hhmm tursunun her cesidini cok severimcokacimcoook
peki süzme yogurtmu kullaniyoruzfisfisfis
tuzlanan biberleri temizleyip derken yikayacakmiyiz kusura bakma canim anlayamadimfisfisfis:kedi:
tarif icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

hhmm tursunun her cesidini cok severimcokacimcoook
peki süzme yogurtmu kullaniyoruzfisfisfis
tuzlanan biberleri temizleyip derken yikayacakmiyiz kusura bakma canim anlayamadimfisfisfis:kedi:
tarif icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

süzme yoğurt canım bnm..biberlerin içindeki tohumları temizleyeceğiz...yıkayabilirsin de ama kurumasını beklemek gerek...öpüyorum cnmopuyorumnanaktan

süzme yoğurt canım bnm..biberlerin içindeki tohumları temizleyeceğiz...yıkayabilirsin de ama kurumasını beklemek gerek...öpüyorum cnmopuyorumnanaktan

tamam canim insallah deniycem yogurtlu tursuyu görümcem yapiyor cok güzel oluyor yemeye doyamiyoruz ama ben hic denemedim:kedi:
cevabin icin tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

bir kaç yıl önce boşnak turşusunu yedim ve çokkk hoşuma gitti.tarifiniinternetten buldum hemen yaptım çok güzel oldu.
ama sanırsam az yapmak gerekiyor çünkü bir kaç gün sonra küflendiler.
sormak istediğim acaba sizlerde az mı yapıyorsunuz veya bozulmaması için püfü var mı?

Back
X