Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bostancı-Şenesenevler-Suadiye civarında kreş arıyorum..

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

denizmeltemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
25
0
36
İstanbul
merhaba , oğlum yakında 2 yaşını dolduracak. yaz döneminde dışarıda oyalamak biraz daha kolay. tatil için seyahatlerimizde olacak. ancak eylül sonrası için, haftada bazı günler , günde 2 saat oyun grubuna gitmesinin iyi olabileceğini düşünüyorum. çünkü çok hareketli. evde çok sıkılıyor,oyalayamıyoruz ve enerjisini harcayamıyoruz. bostancı şenesenevler suadiye civarında tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı? en yakınımızda kırmızı balık çocukevi var mesela, ona bir bakayım diyorum. tavsiyeleriniz yada paylaşabileceğiniz bilgi ve tecrübeleriniz olursa çok sevinirim.

veremedim ki daha; doğrusu oraya gidip inceleme de yapmadım. sadece nette orası hakkında bulabildiklerimi okudum. yaz sonunda araştırıcam bakalım. bir gelişme olursa yazarım. kimse de yorum yazmamış.

Bende diğer sözde kreşler gibi olsun istemiyorum. Çok iyisinede gücüm yetmez...
Mesela ben bu çevrede bir tanesini aramıştım. Ufacık bir binayı kreş yapmış parkada dışarıda yakında olanlardan bir tanesine götürüyorlarmış. O zamanlar o kadar çok araştırmıştımki, emin değilim ama sanırım burasıydı. Eğer içinde oyun alanı (park) yoksa zaten budur.

kırmızı balık, ufak bir bahçesi olan müstakil bir villa. biraz ileride de elma ağacı var. olmazsa ona da bakarım artık. şenesenevlerin daha iç tarafında , kozyatağına doğru bize yürüme mesafesinde (kırmızı balık ve elma ağacı kadar yakınımızda değil ama) bir kaç tane daha var. oralarda eskiden kalma bahçeli müstakil evler var. onlardan 2 tane gördüm geçen yürüyüş yaparken. artık hepsinin içini dışını, fiyatını araştırıcaz bakalım. yazın yazlık vs programlar var.eylülden sonra araştırıcam. şimdilik benden ayrılmak zor gelebilir (yada bana ondan ayrılmak zor gelebilir :) ) biraz alıştırmak lazım kendimizi. o zamana kadar belki bu yazıyı görüp cevap yazanlarda olursa çok sevinirim

kızlar bende arıyorum şöle güzel bi kreş.benim oğlum da 26 aylık.ben küçükyalıda oturuyorum.elma ağacı bana yakınmış ama oyun grubu varmı orda bilmiyorum.henüz yarım gün vermek istemiyorum o yüzden oyun grupları bana daha uygun.bi de küçükyalıda nadire çocuk evi var.oyun grubu varmış.yakınsanız orayla da ilgilenebilirsiniz.yeri de minibüs yolundan giriliyo hemen kolay.haftada 2 gün demişlerdi.uygun geldi bana.bakalım ağustos gibi bir yer seçmem lazım benimde.üfff daha şimdiden kreşini seçemiyoruz okula nasıl gidecek bu çocuklar nasıl okul beğenecez biz :44:

selam ; dün tesadüfi olarak 4 yaşındaki oğlu yaklaşık 2 yıldır kırmızı balık a giden bir baba ile tanıştım. bayaa konuştuk, anlattı , memnun kalmışlar. kafama bayaa yattı orası kızlar. hem yakın hem gidenler memnun. gerçi kendim halen gidip bakmış değilim nasıl olsa eylülden sonra başlayacak diye acele etmiyorum. ama gidip baktıktan sonra da yazarım tekrar.

arkadaşlar sonunda kırmızı balık a gittim. sahibi güner hnımla görüştüm. kafama yattı. saat 10-12 arası oyun gurubu var. ister haftada 1 gün götür ister 2 ister 5. güner hanım özellikle yemek yeme alışkanlıklarının gelişmesi için oyun gurubundan ziyade yarım gün gitmesi gerektiğini çünkü o zaman tüm çocuklar beraber sabah kahvaltısı ve öğlen yemeğine oturduğunu , kendi kendine ve her çeşit sebze yada katı gıda çok daha kolay yemeye başladıklarını söyledi. ayrıca konuşma ve wc eğitiminin de çok daha kolay halledildiğini anlattı bizim doktorumuzun ofisinde birde pedagog vardı. geçen bende ona pütürlü yemiyor , kendi kendine yemiyor nasıl yapsam diye danıştığımda o da aynen , hergün yada full time olmasada kreşe götürmemi , çocukları beraber görünce çok daha kolay yaptıklarını söylemişti. o yüzden bende karar verdim gelecek hafta 1 gün denemeye gidicez. sonra seyahata gidicez , eylül ayında haftada 2 oyun gurubu ile başlayıp alıştıkça yavaş yavaş 5 yarım güne doğru arttırıcam.

Sanırım aynı civarda kreş arıyoruz.Benim kızımda 2 yaşında ve eylül gibi başlatmayı düşünüyorum.Çok sevdiğimiz bakıcımız hastalandı.Bundan sonra en iyisi kreş.Bir arkadaşım 2 yaşındaki kızını am gün başlattı ve çok memnunmuş.Araştırdıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.Bende başlıyorum pazartesi.

Mutlukids space
elma ağacı ve sare şafak ilk deneyeceklerim

Kırmızı Balığıda araştırıcam

kolay gelsin size

ne yaptın araştırdın mı hepsini?

erintra bugün elmaağacı ve mutlukids e de baktım. mutlu kids in artısı saat 11 de meyve saati olması. benim oğlumun yemek sorunu var belki çocuklarla birarada daha kolay yemeyi öğrenir. eksisi bize biraz uzak ben arabayla getrip götürürm ama çalıştığım güne denk gelirse , yardımcımızın yağışlı vs günde bebek arabasıyla yürümeleri için uzun geldi. 2009 luların sınıfı 8-9 kişi oluyormuş. 2 öğretmen varmış
elma ağacı çok yakın , arka bahçesinde yüzme havuzu var :) benim oğlum suya bayılır ama tabii artık kış geliyor. onun bir artısı yok. oyun grubunda yiyecek yok. 11 -12 çocuk oluyorlarmış. 3 öğretmen
ikisinin de görüntüleri daha büyük. ve daha pahalılar. kırmızı balık daha ufak daha az çocuk var ve daha ucuz. oradada oyun grubunda yiyecek yok. bilemiyorum. bakınca diğer ikisine göre daha mütevazı ve gösterişşiz duruyor. ama çocuğu oraya giden birbirinden bağımsız iki veli ile görüştüm (ki biri çocuk doktoru bir anneydi ve biri banka şube müdürü bir babaydı)tesadüfi olarak ve çok memnunlardı.
bir kere danıştığımız pedagog dedi ki 3 yaşından önce eğitim öğretim peşinde olmak yanlış. sadece yaşıtlarıyla birarada bulunabileceği bir oyun ortamı olsun, şirin sıcak bir yer olsun yeter. benim korkum oğlan pek doğru düzgün konuşmuyor. ağzı çok dolu ama kendi dilinde, ayrıca genelde 24-36 ay oluyor gruplar ve dolayısı ile daha iyi konuşan , kendini daha net ifade eden ve ay farkıyla daha büyük çocukların arasında ezilir ve pısırık bir çocuğa dönüşürmü? pedagog da tam tersi konuşmasının sosyalleşmesinin daha hızlı olacağını tavsiye ediyor. benimde bu tip işlerde içim hiç rahat etmiyor. offf denemeden bilemeyeceğim heralde

merhabalar bende nadire çocuk evi ile görüşmeye gidicem,siz konuştunuzmu?fiyatları nasıl,ben 63e çok yakınım,dolaysıyla bize orası uygun geliyor.

denizmeltemi merhaba.benim kızım sizinkilerden çok daha küçük 15 aylık henüz,ama erken yürüdü ve şuan azda olsa konuşabiliyor,çok arkadaş seviyor ve hiç yaşıtımız yok,parka falan götürüyorum anneler çocuklarına gidelim dediğinde kızım çok üzülüyor herkesle oynamak paylaşmak istiyor,çantamızda ne var yok dağıtıyor çocuklara geçenlerde bişey bulamayınca ıslak mendili dağıttı tek tek:)bizde eşimle oyun gruplarına götürelim dedik,gidip konuşucaz,ama ben henüz onu bırakıp gelemem,yanında olmam gerek en azından dışarda arabada beklerim.kırmızı balıkla konuştunuz memenunlarmış,diyorsunuz.fiyatları nasıl?

kırmızı balık için 2 gün 2 saat 220 tl, diğerleri 350- 400 civarı.
senin kızın küçük anneli bir yere gitmelisiniz. ıraz toros suman ın oyun grubu var. onu tavsiye ederim suadiyede minibüs caddesine çok yakın. ıraz toros suman ın oyun grubu diye netten araştır. haftada 1 gün 1 saat 200 tl anneyle beraber katılınacak. geçen kış biz oğlumla kyndroo ya gittik.ben internet fırsat sitelerinden geçen kış indirimli almıştım. ama normal fiyatı çok pahalı geldi. istersen kyndroo gymboree mygym gibi yerleride araştır. ha birde ataşehirde neşe erberk in kreşinde cumartesi sabahları uygun fiyatlı oyun grubu vardı

merhabalar.evet ben gymboreeyi araştırmıştım divanın arka sokağında değilmi?orası bana biraz pahalı geldi,yalnış hatırlamıyorsam 800falan demişlerdi.oyungruplarına katılmasını çok istiyoruz ama bu mevla şuan için bize lüx.ama ıraz torosu araştırabilirim,çok teşekkürler.diğer kreşlerde oyun gruplarında yanında bulunamıyormuyuz peki?ben bulunabiliyoruz zannediyordum,mesela nadire çocuk evinin kapısında 0-3yaş oyun grubu diyor,küçük çocuklarını aileler nasıl bırakabiliyorkii?iyi araştırma yapmalıyız,hem fiyatı el yakmıcak hemde güzel biyer.

zasacım genelde kreşlerin oyun grubu yazan yerleri annesiz oluyor. sadece bildiğim neşe erberk in ataşehirdeki kreşi cumartesi sabah vardı fiyatı uygundu, anneli olarak katılınıyor. diğerlerini varsa ben bilmiyorum. genelde mygym gymboree kyndroo falan anneli oyun grubu yapıyor.fiyatlar yüksek onlardada. avrupa tarafında oturan arkadaşlar için british school oyun grubu çok uygun fiyatlı ama bize çook uzak.ben zaten artık annesize gitmeli mi gitmemeli mi noktasındayım.pedagog konuşmadan, yemek yemeye, wc eğitimine kadar herşeyinde faydalı olacağını, tüm gün hatta yarım gün bile değil ama günde 2 saat gönder sana olan bağımlılığı fazla falan diyor ama ben 1-2 ay erteledim bu işi. annemler kurban bayramına kadar burada. ev kalabalıkken daha mutlu çocuk. birde komşumuz torununa bakmaya başladı. oğlumdan biraz küçük tatlı bi kız. haftaiçi sabah 1 saat falan onunla oynamaya başladı. bazen oyuncaklarla oynuyorlar bazen müzik açıyoruz hep beraber dans ediyoruz falan. çok mutlu. kendi evimizde oyun grubu yapmış olduk. böyle gitsin 1-2 ay daha. sonra bakıcam.

şaka gibi;2 gün 2 saat 220 tl alelade bir kreş hem de.arkadaşlar yakın olanlar british international school etiler/zekeriyaköy şubelerinde oyun grubunu değerlendirebilir.haftada 2 gün 2 şer saat ve fiyatlarıda tamamen ingilizce içerikli o dolu dolu programa göre de çok çok uygun 1 yıl önce 20 tl idi ...köklü ve kaliteli bir kurum ile 2 gün 220 tl olayını gözümün önüne getirdim de gerçekten korkunç...

konu üzerinden bi 5 yıl geçmiş. arama sırası bende kızım 2ye giriyor.birbirimizden accık ayrı kalmalar başlasın dipdibeyiz. hareketli oyuun grubu arıyorum. bostancı semalaırında. arayan bilen götüren fiyat bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…