Saç Rengi ve Saç Boyama boyalı saçtaki kızıl yansıma nasıl kapanır?

immanuelkant

Antepli:))
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
758
525
138
Arkadaslar sacim kizildi 3 kez koyu kullu kumral 6.1e boyadim guzel de oldu ama tepemde hala isik vurunca kizil yansiyan yerler var, boyadan yiprandi bir kez daha boya surmek istemiyorum. Cila vs ile bu kizil yansimayi nasil kapatirim?

Saçtaki kızıllığı gidermek için saç boyası olarak matrix 6.A tercih ediyorum. Saçtaki Turunculuk yada kızıllığı gidermek için farklı boya markaları da tercih edilebilir. 5.A ile 7.A numaralarının yarı yarıya karıştırarak 6.A yı bulabiliyoruz.
İki boyadan da çeyrek tüp olacak şekilde sıkın. Ortalama 30 gram birinden 30 gram diğerinden diyelim çünkü matrix in tüpü 100 gram.

60 gram boyanın üzerine 60 gram % 6lık oksidan ilave edin. 20 volum ardından boyanın içerisine yaklaşık olarak bir çay bardağına yakın çeşme suyu ilave edin ve hepsini karıştırın. Karışım biraz cıvık olacak. Hem saça daha iyi temas edecektir hemde daha seri sürme kolaylığı sağlayacaktır. Hazırladığınız karışımı çok hızlı bir şekilde saçın kızıl olan yerlerine sürmeye başlayın. Hızlı olmak gerekli çünkü her yerin rengi eşit olması açısından.
Saçtaki kızıllığı alırken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır!

Ör: bazı saçlarda kızıllık daha az ise daha hızlı boyayı alır bu nedenle böyle bir cila 5 dk dan fazla bekletilmez.

Yada saç sarıdır ve çok az turuncu yansıma vardır böyle bir saç içinse buradaki tarif çok koyu netice verir.

Ama Matrix saç boyasının kül serisi saçtaki kızıllığı güzel alıyor bu nedenle beğendiğim ve tercih ettiğim bir saç boyası. :KK24:

Back
X