Böyle bir dünyada yaşamaktan nefret ediyorum.

yagmur0301

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
814
0
0
45
Diğer
Kızlar dünden beri sinirlerim moralim çok bozuk. Nasıl bir ülkede nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım. İş yerinden bir arkadaşımızın kızını 65 yaşında bir dedemiz taciz ediyo, kendi evinin bodrumunda, çocuk annesine anlatıyo. Neyse adam bir gece nezarette kalıyo ve araya hatırlı kişilerin girmesiyle serbest bırakılıyo. Çocuğunun annesine hatırlı bir büyüğümüz ve yaşadığımız yerin mülki amiri konumundaki kişi bir sürü laf sayıyorlar. Üstüne bir de olayı iftira diye kapatıp, kıza böyle bir şeyi ortalığa duyurdu diye tazminat davası açacağını söylüyor dedemiz. Arkadaş da eşi de asgari ücretle çalışan insanlar. 6 yaşındaki bir çocuk böyle bir şeyi nasıl planlayacak anlamıyorum. Olayın yaşandığı yer bizim mahalle ve benim kızım arada bir arkadaşlarıyla parka oynamaya gider ve dedenin evinin bulunduğu yolu kullanır. Çok kötüyüm çok üzgünüm çok kızgınım kızlar ya. Biz çocukken hava kararana kadar sokakta erkeklerle oynardık, karanlık oldu diye bizden büyük abilerimiz bizi eve bırakırlardı ve hiç de ters bir hareketleri olmazdı. Noluyo insanlara anlamıyorum. İnsanlık dışı dede kendine saygın yok anladım ama mesleğine de mi saygın yok. Emekli imamsın halkın el üstünde tuttuğu bir statün var. Sana da güvenmeyip de kime güvenicez. Dondurma parası vericem diye çocuğun en zayıf noktasından nasıl vurursun hangi çocuk dondurmaya çikolataya hayır der. Bu çocuk bunu nasıl atlatıcak hiç düşünmedin mi. Allah cezanı verir mutlaka ona şüphem yok da inşallah çektiğin cezayı arkadaşım da görür.

Niye şaşırıyorsunuz ki?
İlk defa yaşanmıyor ama umarım son olur.
Bu ülkede Hüseyin Üzmez gibi bir organizma var.
Adamı herkesle dalga geçer gibi salarlarsa oratlık Üzmezcik dolacaktır elbet.a

Zaman çok kötüye gidiyor. Bence çocuğunuzu çok fazla sıkmadan onu sürekli gözünüzle takip edin. Dışarıya çıktığında sürekli kontrol edin pek tekin bir yer değil orası artık sanırım. Ama sakın çocuğunuza farkettirmeyin kızınızında psikilojisi bozulabilir. :26:
Dedede eminim Allahından bulur. Bu dünyada olmasada öbür dünyaya az kalmış nasıl olsa.:1:

Niye şaşırıyorsunuz ki?
İlk defa yaşanmıyor ama umarım son olur.
Bu ülkede Hüseyin Üzmez gibi bir organizma var.
Adamı herkesle dalga geçer gibi salarlarsa oratlık Üzmezcik dolacaktır elbet.a
Şaşırmıyorum kızıyorum ilk değil son da olmayacak onu da biliyorum. Ama neden, o kadar başına vurduysa bunun başka yolları da var. Küçücük minicik bir çocuk bu ya. Senin anladığını o anlamaz ki, korkar sadece korkar. Dedenin yaptığını anlamaz belki bodrumda olmaktan karanlıktan kapalı yerden korkar o çünkü çocuk o ya Allah belasını versin. Elini kolunu sallaya sallaya gezicek.

Şaşırmıyorum kızıyorum ilk değil son da olmayacak onu da biliyorum. Ama neden, o kadar başına vurduysa bunun başka yolları da var. Küçücük minicik bir çocuk bu ya. Senin anladığını o anlamaz ki, korkar sadece korkar. Dedenin yaptığını anlamaz belki bodrumda olmaktan karanlıktan kapalı yerden korkar o çünkü çocuk o ya Allah belasını versin. Elini kolunu sallaya sallaya gezicek.

Kızmakta çok haklısınız, haklıyız.
Peki şöyle yapsanız:
Siz bu adamın suçlu olduğunu biliyorsunuz.
Eminim sizin gibi başkaları da farkındadır.
Kadın hakkında planlananlar için sosyal baskı oluştursanız ve her şeyin farkında olduğunuzu belli etseniz.
Kadına ve kızına güç olursunuz en azından.

Adaletsizlik heryerde vardir malesef. Insanlar insanliktan cikmis bir donemde yasiyoruz artik.
Allah o minik kizin ve ailesine sabir versin ve o pisligi bildigi gibi yapsin.

Zaman çok kötüye gidiyor. Bence çocuğunuzu çok fazla sıkmadan onu sürekli gözünüzle takip edin. Dışarıya çıktığında sürekli kontrol edin pek tekin bir yer değil orası artık sanırım. Ama sakın çocuğunuza farkettirmeyin kızınızında psikilojisi bozulabilir. :26:
Dedede eminim Allahından bulur. Bu dünyada olmasada öbür dünyaya az kalmış nasıl olsa.:1:

Son üç-dört yıla gelinceye kadar burası o kadar tekin bir yerdi ki zaten küçük bir yer. Hiç böyle şeyler duyulmazdı, ne zaman buranın sanayisi gelişti göç almaya gelişmeye başladı o zaman da bu tür şeyler artmaya başladı. Dört yıl kadar önce eşiyle tartışıp ittirince kafasını çarpıp ölen kadın buranın ilk cinayetiydi. Daha neler görücez Rabbim. Akşama kadar işteyiz çocuklarımız önce Allaha sonra bakıcılarımıza emanet.

ne oluyor bu millete anlamıyorum. . Yapanlar cezalarını çekmiyorlar hiçbirşeyin caydırıcılığı yok. ya sen o günahsızdan ne istiyorsun bu nasıl bir akıl vicdan ahlak namus yok yok artık insanlrda din iman namus vicdan kalmamış.Allahım böylelerine fırsat vermesin gün yüzü göstermesin!

Kızmakta çok haklısınız, haklıyız.
Peki şöyle yapsanız:
Siz bu adamın suçlu olduğunu biliyorsunuz.
Eminim sizin gibi başkaları da farkındadır.
Kadın hakkında planlananlar için sosyal baskı oluştursanız ve her şeyin farkında olduğunuzu belli etseniz.
Kadına ve kızına güç olursunuz en azından.

Arkadaş istirahat aldı bugün çok kötüydü. Tabi destek için elimizden ne geliyosa yapıcaz. Şu an nasıl bir yol izleyecekler bilmiyorum inşallah karşıdakilerden korkup da çekilmezler. Bugün ona yarın bize. Allahım yavrularımızı korusun

ne yazık ki ben artık bu tip şeylere hiç şaşırmıyorum..zihin engelli bir kız tecavüz edilirken bağırmadı diye tecavüzcüleri serbset bırakılıyor bu ülkede! 13 yaşındaki bir kızcağız bilmem kaç kişinin tecavüzüne uğruyor ama psikolojisi bozulmamıştır diye rapor veriliyor! lanet okuyorum bazen..

Kızlar arkadaşımız ne yapacağını şaşırmış durumda. Ona yol göstermek istiyoruz ama ne yapabileceğimiz konusunda br fikrimiz yok. 2 ay sonra mahkeme varmış. O zamana kadar Adli tıptan rapor alsa mesela nasıl alınır bilen var mı. Yani ortada tecavüz yok sadece taciz var. Bunu nasıl ispatlayabilir. Çocuğun ruh halinden falan anlayabilirler mi acaba. Yol gösterecek olan var mı.

dışarı çıkılcak hal kalmadı dünyada... Allahın adaleti sonsuz cezasını yakın zamanda verir arakdaşında görür inşallah... yaşından utanmamış da imamlık mesleğini kötülemeye de mi utanmamış öle yüzce bi mesleği :( Allah ıslah etsin

ya okuyunca delirdim sinirden bi de şerefsize arka çıkıyorlar utanmadan dava açıyorlar.hakikaten nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz ya.çocuk kendine yapılanın farkındaysa psikolojisi bozulmuştur muhtemelen.farkında değilse bile uzman bir psikolog çocuğun ifadesinden anlar yalan söyleyip söylemediğini.rapor alsınlar biran önce

Kızlar arkadaşımız ne yapacağını şaşırmış durumda. Ona yol göstermek istiyoruz ama ne yapabileceğimiz konusunda br fikrimiz yok. 2 ay sonra mahkeme varmış. O zamana kadar Adli tıptan rapor alsa mesela nasıl alınır bilen var mı. Yani ortada tecavüz yok sadece taciz var. Bunu nasıl ispatlayabilir. Çocuğun ruh halinden falan anlayabilirler mi acaba. Yol gösterecek olan var mı.

Kadın dernekleriyle iletişime geçin.
En azından mail yoluyla.
Onlar size yol gösterecektir.

Son üç-dört yıla gelinceye kadar burası o kadar tekin bir yerdi ki zaten küçük bir yer. Hiç böyle şeyler duyulmazdı, ne zaman buranın sanayisi gelişti göç almaya gelişmeye başladı o zaman da bu tür şeyler artmaya başladı. Dört yıl kadar önce eşiyle tartışıp ittirince kafasını çarpıp ölen kadın buranın ilk cinayetiydi. Daha neler görücez Rabbim. Akşama kadar işteyiz çocuklarımız önce Allaha sonra bakıcılarımıza emanet.

hangi şehirde oturuyorsunuz acaba çok merak ettimde:26:

Şu mübarek gün Allah bildiği gibi yapsın.... çocukcağız hayatının hiç bir döneminde unutmayacak yaşadıklarını... dilerim bu tür olaylar bir daha olmaz.

Back
X