Böyle bir durumda ne yapılır?

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Merhaba.....
Kizlar size iki soru soracagim:
Esinizin ailesine ait bir mulk oldugunu dusunun ve ogluna bu ev sizin ancak yaslandigimizda bize bakmaniz sarti ile diyorlar.(yani ayni evde beraber yasamak sarti , illaki kendi evlerinde olmak zorunda degil)
Sizce ebeveynlerin cocuklarina miras olarak birakmayi dusundukleri bu tur mulkleri bize bakarsaniz sarti ile birakiyor olmasi sizce normal mi?
İkinci sorum ise diyelim ki böyle bir durum var ve esiniz bu şartı size sormadan kabul ediyor,bu durumu öğrendiğinizde ne yapardiniz?
Benim basima gelmedi ama gelen kisileri duyuyorum böyle yapan cok aile var .sizlerin fikirlerini ogrenmek istedim.

Yaslandiklarinda elleri ayaklari tutmadigi zamanlarda kabul edilebilir.
Ev vermeseler de zaten cocuklar bir sekilde bakmak zorunda o zaman.

Ama sagliklari yerindeyken birlikte yasamak isteklerini ben olsam kabul etmem

Ne yapacaklar baskasina mi verecekler sanki?
Ölünce zaten cocuklarina kalmayacak mi?

Esim benden habersiz kabul ederse kavga cikar

Herkes kendi ailesine kol kanat germek, zor zamanında yaşlılığında-hastalığında yanında olmak ister.. Ama kabul edilmeli ki evlilik iki kişilik. Alınan kararlarda tek başına alınamaz.
O başka bir mevzu diyelim...
Ama eve 3. kişi geldiğinde o aile birliği bozulmuş demektir...

Ben aileyle birlikte yaşayan mutlu bi çiftle karşılaşmadım... Hele ki yaşlı insanlara bakmak... Bu gerçekten zor bişey, başa gelmez diye bişey yok ama illa aynı evde bakılmak zorunda değil.

Ben takılmazdım sanırım çünkü hayat bu genç yaşlı fark etmiyor 5 dk sonrasının garantisi yok Rabbim kimseyi kimsenin eline düşürmesin ama öyle bir durumda bakarım.

Bunu yapan insanlar, elden ayaktan düşdüklerinde bile evlatlarının gönüllü olarak kendilerine bakmayacaklarını hissediyorlar demek. Çok yazık.

Ben o kadar yaşarsam, evimi satıp, şöyle lüks bir huzur evine yerleşirim galiba.

Aynı durum bizde var bizim kendi evimiz bizim evin topusu babannemlerde ailecek yasiyoruz babam falan istedi ama vermedi diyorlar vermeyiz bizde kalcak sonra bize bakmazsiniz diye cok sacma iste

Gerçekten durumlar rezalet ..
Sanırım ben de aynısını yapardım . Bebelerim küçük, ılerde nolur bilmiyorum fakat kimseye de yük olmak istemem .

Evlatlar ebeveynleri ile ilgilenmek zorunda.ama boyle şart kosulmasi cocuklarina guvenmediginden degil de sanki kendisini garantiye aldirmak gibi bisey.yani boyle seyleri mal mulkle para teklif ederek yaptirmak itici geliyor bana da.Ana baba ve evlat arasinda maddi konularda sart olmasi egreti duruyor...Daha el ayak tutarken boyle seylerin hesabinin tutulmasi ana baba da olsa cok garip yaa...Esim eger boyle birseyi yapsaydi bana sormadan onay verdigi icin kabul etmezdim cunku böyle durumlarda bayana kalıyor tum sorumluluk ama adi oğlu bakiyor oluyor.o yüzden eşe de sorulmali.bunun disinda her insan anne babasi da olsa evinde yasli bakabilecek ruh haline sahip olamayabiliyor bazi insan yasli insani idare edemez ve bakarken daha cok.kirip uzebilir.bunun farkindaysa ciftlerden biri , uzlasmaya gidilmeli, bu demek degildir sokaga atmak.cocuklar anne babalarina hayatlarınin sonuna kadar yaninda olmalilar.ayni evde olmuyorsa,mutlaka gozkulak olabilecek yakinlikta bi evde bakici tutularak bakilmali veya kendileri sık sık ilgilenmek icin yanlarında olmali ziyaret etmelidir.bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla olay sizin başınıza gelmemiş. Bu düşüncelerinizi eşinizle paylaşın bence.

Anladığım kadarıyla olay sizin başınıza gelmemiş. Bu düşüncelerinizi eşinizle paylaşın bence.
Evet gelmedi ama etrafimda basina gelen yakinlarim var. Acikcasi cogunlugun bu konuda ne düşündüğünü merak ettigim icin bu konuyu actim.Benzer bir olay yasarsam elbette esimle de paylasirim.

İnsanlık ne hale düşmüş...artık analar babalar bize bakarsanız evimizi veririz diye gelecek telaşına düşmüş...Rabbim doğarken çocuk ediyor ölürken de çocuk ediyor...muhtaç kalıyorsun evlatlara...bana bakacaklar mı diye korkuyorsun...
Koşulsuz şartsız bakmak varken ev teklif eder hale gelmiş yaşlılarımız...işin garibi de konu sahibi bunu da ayıplıyor.bunun karşılığında böyle bir şey istenir mi diye...insan yaşlanmıcam benim başıma gelmicek sanıyor tabi..
Hayır canım normal değil bu teklif.ama neden biliyor musun?o aileye bu korkuyu yaşatanlar utansın.bu teklifi yaptıran toplum utansın.
Eşime öğrendiğimde sen anana babana ev karşılığında mı bakacaksın yazıklar olsun derim.
Mal mülk dünyada kalır...geriye ruhumuzdan başka hiç bir zerre kalmayacak...o ruhla da Allah karşısına çıkacağız...

Aynı durum bizde var bizim kendi evimiz bizim evin topusu babannemlerde ailecek yasiyoruz babam falan istedi ama vermedi diyorlar vermeyiz bizde kalcak sonra bize bakmazsiniz diye cok sacma iste

Saçma değil. Bugün bu konuyu biz de arkadaşlarla konuştuk. Öyle şeyler görüyoruz ki. Bende ölene kadar hiç bir malımı çocuklarımın üstüne yapmam. Hatta mümkün olduğunca satıp savıp yiyeceğim. (Tabi Allah izin verirse) Zaten evladın eline düşmekte istemem. Maaşım var gidip huzurevinde kalırım. Çalış çabala bir şeyler yap sonra çocuk malı üstüme yap desin. Yemezler artık. Zaten malı üstüme yap diyen evlat hesap kitap peşindedir. Ben asla ve asla yapmam çatır çatır yerim.

Maalesef bu durumlara geldik. Arkadaşımın eşi bile kayınvalidesine üstüne mal verirse bakacağını söyledi. Arkadaşım da eşini haklı buldu. Şimdi mal paylaşımı yapamıyorlar. İki kardeşler ikisi de anneleri hakkını onlara versin istiyor. Ama kadına bakmaya gelince gelinler istemiyorlar.
Yazık vallahi. Nereye gidiyoruz bilmiyorum.
Rabbim kimseye düşürmesin. En iyisi huzurevi.

Ben anne babaya bakilmaz demiyorum,illaki evine yanina almak degildir bakmak..Ayrica ben burada size danisilmadan is yapilsa ne düşünürsünüz diyorum.ilk sorum icin fikrinizi belirtmissiniz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…