böyle bir durumda siz olsanız napardınız? acil yardım lütfen

dertli93

Previously
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
367
74
ben küçük bir şehirde üniversite okuyorum. burda bir arkadaşım oldu. kız arkadaşım. eskiden baya birileriyle gezmiş tozmuş. şimdi de bir sevgilisi var ve onunla birlikte olmuşlar. benim aklıma takılan ise şu. bu arkadaşımla görüşmeye devam etmeli miyim? yani sonuçta pek iyi anılmıyor ve ben de onun yanında göründükçe benim de hakkımda yalan yanlış dedikodular çıkmasından korkuyorum. onu da bu zor günlerinde bırakmak istemiyorum. ama kendim de zarar görmek istemiyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum :KK43: lütfen yardım

Birlikte olmak bu kadar korkunc utanc verici ayiplanicak cevredendışlanıcak arkadasliginizi kesicek bir sey mi?
bana göre değil. olsa yıllardır yanında olmazdım ama kendi geleceğim için de endişelenyorum. yapmadığım şeylerden kulp takılmasından

bu ne demek pardon? sen olsan napardın
Neden bu önyargin?
Biriyle birlikte oldu diye dunyanin en kotü şeyini mi yapti, sana nasil zarar gelebilir boyle bi durumdan ?
Sen onun arkadasi degilsin cunku arkadasligimi kesmeli miyim diye soruyosun
Benim bildigim bi arkadas her ne yaparsa yapsin ki birlikte olmayi da en kotü şeymiş gibi lanse ediyosun, yaninda olmasi lazim.

bana göre değil. olsa yıllardır yanında olmazdım ama kendi geleceğim için de endişelenyorum. yapmadığım şeylerden kulp takılmasından
Sana ne gibi bi kulp takilabilir ?
Arkadasi birlikte oluyor bu da kesin oluyordur mu denilicek ?
Sen kendini bildikten sonra neden bu çaban ?
Baskalari ne der diye burda arkadasligini sorguluyosun

Madem arkadaşınızin (!) geçmişi konusunda bu kadar rahatsız olduysaniz daha fazla onun ozelini sizinle paylaşmasına izin vermeyin. O sizi arkadaş olarak görüp anlatıyor demek ki. Son olarak bunun nesi dert onuda anlamadım. Bu sizin verebileceginiz bir karar. Buradaki bayanlar ne desin? AA evet ondan uzak dur kotu anilma mi ?

Neden bu önyargin?
Biriyle birlikte oldu diye dunyanin en kotü şeyini mi yapti, sana nasil zarar gelebilir boyle bi durumdan ?
Sen onun arkadasi degilsin cunku arkadasligimi kesmeli miyim diye soruyosun
Benim bildigim bi arkadas her ne yaparsa yapsin ki birlikte olmayi da en kotü şeymiş gibi lanse ediyosun, yaninda olmasi lazim.
mesele biriyle birlikte olması değil. kız da biraz oynaklık var. yani birlikte olduğu insanla ayrı kaldılar kısa bir süre. o kısa sürede bile sevgilisi oldu. birlikte olduğunu duyunca zaten en büyük destekçisi ben oldum. ama rahat durmuyr. yapma etme diyorum dinlemiyor.

Şu önyargılarınızdan bir kurtulun ya! Bu ne şimdi bir insanın arkadaşlığı daha önemli benim için, çevremde ki sığ insanların düşüncelerine göre mi arkadaş seçicem?

Birlikte olmuş derken cinsel birliktelik yasamislar bu kızın adı çıkmış benimde çıkar korkusu yaşıyorsunuz. Şimdi bu kız zor durumdaysa kimsede yardımcı olmuyorsa yari yolda mı bırakacaksınız milletin dediğine bakmayin kızın bu durumundan nasıl kurtulacaginin çözümüne bakın

erkek arkadaşıyla ayrıldılar. ben elimden geleni yaptım barıştırmaya çalıştım onları ama adam istemiyor

Adam istemediği halde barıştırmaya mı çalıştınız? Yani şimdi ne desem bilemedim, benim arkadaşlık işleri öyle yürümüyor, birisiyle beraber olmasına takılmam, seni sevmeyeni sen hiç sevme dostum, bu ağladığın günleri beraber atlatıcaz derim.

hmmm "kızda oynaklık var." diyorsunuz, kendi kafanızda birini bulun arkadaş olarak. Daha rahat milletin ne yaptığına/ettiğine dair dedikodu yaparsınız. Kişi kendinden bilir işi, siz bu lafı edebiliyorsanız, başkalarının ne diyeceğini tabi ki kafaya takarsınız. Çözülmeyecek sorun değilmiş.

mesele biriyle birlikte olması değil. kız da biraz oynaklık var. yani birlikte olduğu insanla ayrı kaldılar kısa bir süre. o kısa sürede bile sevgilisi oldu. birlikte olduğunu duyunca zaten en büyük destekçisi ben oldum. ama rahat durmuyr. yapma etme diyorum dinlemiyor.
Lutfen kes o kizla arkadasligini
Ayy sana da bulastirir..

Ya bi de arkadas mi diyorsun hala ? O kiza yazik seni arkadasi olarak gorup paylasmis

Canım madem oncesini biliyorsun bu kıza iyi demiyorlar neden arkadaşlık ettin ettin ama yari yolda bırakacaksın olmadı işte ya baştan mesafe koyacaktin yada yada devam

mesele biriyle birlikte olması değil, mesele karakteri diyorsan o zaman birlikte olduklarını yazmana bile gerek yoktu.. hoşlanmadığın insanlarla arkadaşlık yapma.. ama adım çıkar diye korkup sevdiğin arkadaşını bırakmayı düşünüyorsan; herkes hayatından sorumlu, dedikodu yapan bir zihniyet seni iyi bilse ne? kötü bilse ne?

X