boyle bir konusma nasil yapilir?

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
431
310
26
Selamlar bu yaziyi kadikoy tuzla 130a otobusunde yaziyorum onumde 1.5 saatlik bir yol var bu sure zardi icerisindr bana mumkun olan tum fikirlerinizi vermenizi rica ediyorum.. cok sevdigim komsumun oglu sitemizin iftihari 19 yasindaki delikanlimiz turkiyenin en iyi unv ne gidiyor. Dun aksam uyusturucu kullandiginj ogrendjm. Eroin degil ama uyusturucunun iyisi kotusu olmaz. Arti bu yavrum seker hastasi. Unv. Birinci sinifta girdigi degisik sosyal ortamda kendini kanitlama cabasi yanlis arkadas secimi onu bj hale getirmis. Aileme kesinlikle soyleyemrm diyor. Ama bu sorumlulugu alamayip ailesine anlatmaya karar verdim. De nasiiilll!!!! Zaten seker hastasi diye oluyorlar cocuga. Yikilacaklar .. okafar duzgun okadar duzgun insnalarki. Konuya nasil girmem gerektigini hic bilemiyorum.. nerdeyse vaz gevicem. Acayip zor geliyor bir anne babaya uzerine titredikleri cocugunjn uyusturucu kullandigini soylemek. Desteginiz lazim :s ve fikirleriniz.

19 yaşında reşit birisi, ailesine söylemek ne kadar işe yarar?

Konuşması için başka yönlendireceğiniz birisi yok mu?

Kendilerinden baska yakinlarini tanimiyorum. Bilfikleriminde ulasimini bilmuyorum. Arti bunu belki kimsenin bilmesini istemeyebilirler. Resit diye kendi karari olsun diye birakacaklarini sanmam. O hala cocuk.

Canim bak direkt ailesine degil de, varsa bir abla abisine soyle. Onlar cocugu bir uzmana goturup yardim almasini saglayabilirler. Kendine yakin yasiti olan biri daha dogru yaklasabilir. Ona acilmakta daha rahat olur.

Reşit diye bırakmazlar tabi. Kaç yaşında olursa olsun hala ailesinin gözünde çocuktur. Demek istediğim bu yaştan sonra çok söz geçiremezler.

Aslinda ona yakin olan yasca ablasi olarak brn varim ailenin en buyuk cocugu. Soylediklerinizi brnde dusundum o imkanimda var her turlu drstegi saglarim.ona. ama fusunuyorumds benim vovugum olsa kizarim niye haberim yok diye en dogru karari hakkinds onlar verirmis gibi geliyor. Soylememeli mi yani acaba.. simdi tekrar dusunmeye basladim :s

Bence önce bu arkadaşla konuşmalısınız. İkna edebilirseniz ailesine beraber söyleyin.

O secenegi sundum aslind akendisine.. ailesinin tedavisi icicn ne kadar caba sarfettiklerini soyledi. O yuzden soyleyemem asla dedi ama ikna etmeye calisirim. Bu durumda ailesine anlatmayacagim.

Bence de acele karar verip hemen anlatmamalısınız. Ters tepebilir çünkü. Bu aralar daha sık görüşebilirsiniz, telefondan da yoklayabilirsiniz kendisini. Kolay gelsin umarım en kısa zamanda bırakır.

Psikoloğa gidip ailesiyle birlikte görüşme yapılabilir. Bu görüşme esnasında da aileye söylenebilir. Gizlenecek bi durum değil. Her ne kadar gizlemeye çalışsa da zamanla kendini ele verecektir. Tavırları, krizleri, kullandığı maddenin kokusu saçına ve tenine sinecektir.

uyuşturucu derken ne kullanıyor? Marijuana gibi bir şeyse abartacak bir şey yok demektir. Panikleyecek kadar yani...

önemli olan ne kullandığı eğer bağımlılık yapıcı kimyasal maddeler kullanmıyorsa bence kendi haline bırakın gençlik sonunda elbet geçip gidecek kimyasal olmayanlar da otlar falan işte önce ne olduğunu öğrenin sonra müdahale edin eğer bağımlı olduğunu söylüyorsa ailesine ya da bir yakınına söylemelisiniz

Aileye soylemek en dogrusu. Sonucta cocuklarini en.iyi onlar tanir. Bir sekilde ikna edip ediptedavi olmasi lazim basit bir sey degil bu

Anne baba kesinlikle bilmeli
18 yasindan buyuk diye her istedigini yapamaz.Kendi basiniza destek olmaya calismayin.Basarisiz olursaniz,yarin obur gun o cocuga birsey olsa vijdan azabiniz buyuk olur.Ailesine uygun bir dille anlatip, cocuga bu surecte nasil destek olmalari gerektigini ogrenip bilgilendirin.Cocuga kotu davrandiklarinda onu bu illete daha da iteceklerinide anlamalarini saglayin.
Birde kaynaginiz saglam mi?
Allah o gence yardime etsin tez vakitte kurtarsin.

Ailesine mutlaka soylemelisiniz.sizin yapabileceginizin en iyisini onlar zAten yaparlar. Allah yardimcisi olsun

X