Böyle bir yorum yapilir mi hic?

_ecrinnur_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
228
1
46
Diğer
kizlar daha önceki konularimi bilyiorsunuzdur belki..hani babam verdi bni sonra caydi..daha sonra akrabalari üzeri tehdit etti sevdgm insani..kiz miz yok onlara ne bicm aile diye...hakaretler fln...onlarla yüz yüze konusmadan meseleyi cözmeden..bi ara beni de kiskirtmislardi ama simdi aklim basima geldi..

neyse haberlerden biliyorsunuzdur, hani kizin birisi kactigi icin abisi tarafindan vahsi bi sekilde öldürülmüs. iste bu haberi izlerken annemin yaptigi yorumu size aktarayim: haketmis, kacmak ta neymis! aile istemiorsa o da istemeyecek! bunu duyunca sok oldum..insan nasil böyle düsünür aklim almiyor hala..tamam kacmak iyi bisey degil ama yinede...yasadiklarimdan dolayi bana resmen gizli tehdit yapiyo gbi algiladim...bilmyiorum yada aceba benmi abartiyorum...icimi dökmek istedim kizlar

Son düzenleme:
bencede annen senin kaçmaman için sana gözdağı vermek istemiş ama anneler böyle şeyler söyleyerek kızlarını üzmekten başka birşey yapmıyorlar benim annemde hep şu memlekete kız verilmez bu memlekete kız verilmez diye ayrım yapardı yada bizim onaylamadığımız biriyle evlilik yapacağına ömür boyu evde kalsın daha iyi gibi şeyler söylerdi bende çok üzülürdüm ve sonuç annemin saydığı asla kız vermem dediği x ilden birine aşık olunca aileme söylemeye bile cesaret edemedim kaçarak evlilik yapmama sebep oldular neyseki şimdi eşimi çok seviyorlar

canm sanki icimi okudun ya..aynen yöre farkliligi sehir den dolayi insan sevmeme meselesi var ortada:))

sadece bir kez onu ailesi ile birlikte gördüler ve hemen kesip attilar...bunca zamana kadar alistim ona, sevdim onu, nasil bi siz istemiyorsunuz diye atarim icimden...unutmaya calisdim ama unutamadim, piskolojim bozuldu intihari düsündüm cünki o olmadan hersey anlamsiz tatsiz geliyordu bana..duygularimin hic önemi yok onlar icin...ben ondan baskasiyla evlenemem, yapmam onu hayal ederim sürekli evlenirsem...sevmedigim biriyle asla evlenmem....simdi tekrar konusdugumuzu nasil söylerim...böyle yaparak gercekten de dedigin gibi kacmaya sebebiyet veriyorlar...

Son düzenleme:
benim eşimden önce başka bir erkek arkadaşım vardı ailemden bişey saklamayayım bilsinler dedim anneme söyledim böyle böyle biz xx le çıkıyoruz ve ciddi düşünüyoruz ilerde dedim annemde o kişiyi tanıyor du çünkü mağazaları vardı ve oradan alışveriş yapıyorduk neyse annem başladı sen onunla yapamazsın mutlu olamazsın ayrılacaksın vs vs evden çıkmamı yasakladı bir süre çok sıktı ve çok zor dönemler atlattım bana yanında aramamı ve herşeyin bittiğini söylemmemi istedi bende mecbur kaldım aradım herşey anlattım durumu tabi aramıza ister istemez soğukluk girdi benim evden çıkma yasağım bitince tekrar görüştük xxx le anneme ayrıldım dedim ama 7 ay çıktık ama 7 ayda toplasan 7 kez buluşamadık bile hem benim evden çıkmama sık izin vermiyorlardı hemde o ailemin onu istemediğini daha doğrusu o memleketten birine beni asla vermeyeceklerini öğrenince araya soğukluk girdi ve bitti aradan uzun bir zaman geçti ve ben onu unuttum başka birine aşık oldum ve o zamanında yaşadığımın aşk olmadığını anladım gerçek aşkı tadınca ama sorun şu ki aşık olduğum insan bir öncekiyle aynı memleketten di şimdi ben nasıl söylerdim anneme tekrar ben böle birini seviyorum diye çok seviyorduk birbirimizi ve kaybetmeyi göze alamazdık 1 yıl süren bir ilişkimiz vardı ve ailemin beni onun memleketindeki birine asla vermeyeceğini biliyordu bizde kaçtık sonrasında ailemle barıştık tabi şimdi eşimi çok seviyorlar hatta annem bizim çocuk der eşime

işte böyle bir hikayem var benimde ama sen kaçmayı düşünme sakın aileni ikna etmeye bak çok şükür ben pişman olmadım ama olabilirdim de eşimle anlaşamasaydık kötü biri çıksaydı ailemlede barışamamış olsaydım çok kötü olurdu gidecek hiçbiryerim olmazdı
yani intiharı aklından çıkar ve aileni ikna etmeye bak kararında ne kadar ciddi olduğunu anlamalarını sağla ve herşey güzellikle olsun inşallah

birazcık göz dağı vermiş hata yapmaman için biraz sert uyarı olmuş.. hıc bı anne baba evladının kotulugunu ıstemez kı bunda bı sey yok cnm bnm uzme sen kendını

annen bunu kesinlikle içten söylememiştir. büyük ihtimalle senin kaçıp gideceğinden korktuğu için bu yönteme başvurmuş olmalı. bi nevi aklınca seni korkutacak işte kaçarsan böyle bişey başına gelir gibilerinden. gül geç bu duruma tama kafana

tamam kizlar, haklisiniz onun icin demistir

yellowkittycim, mutlu olmana sevindim..ama annende cok önyargili davranmis....

zaten kacmayi istemiyorum aslinda...icime sinen birsey degil aileyi yüzüstü birakip gitmek, ne kadarda sorunum olsa da ailemle. bu sorunlarin 1000katini yasamak ta var diger aile ile..

simdi tutturmus ev bakalim, ev dizelim. ailesi de yardim ediyor ev dizmek ve alisveris yapin diyor.
ben kacmayi dogru bulmuyorum dedim..ikna edelim dedim. ama babama küfür etti baban, babam simdi nasil gelsin senin baban hatasini anlamaz yanilmisiz demez asla dedi...bende der dedim (onu ikna etmek icin)...ben gelirim tekrar konusmaya ama babam gelirmi bilemem dedi...of of

canım zamanla herşey yoluna girer yeterki siz birbnirinizden vazgeçmeyin sevginizi görmelerini sağlayın konuşun ailelerinizle biz birbirimizden başkasıyla olamayız çok seviyoruz birbirimizi ve güzellikle olsun istiyoruz ne sizden vazgeçmek istiyoruz nede birbirimizden deyin hatta sizde onlara göz dağı vermek için ailelerinize ya birbirimizin oluruz yada kara toprağın deyin belki ikna edici olabilir

bende içten söylediğine inanmıyorum.. Seni korkutmak için söylemiştir. Ki haklıda annen sakın kaçayım deme. Hiçbir zaman başın dik olamayacağı bir hayatın olur seni küçümserler. Burada kaçarak evlenenler konusu var orayı oku bi böyle bir düşünce aklından geçiyorsa..

tatlim:) insallah...ben de ikna yolunu istiyorum...aile rizasi almadan yapilan evlilikten cünki hayir gelmez diye bilinir...

cok cok cokkk tsk ederim bu önerilerin icin...her seyi deniycem yazilan(54:

haklisin...hem artik aileyi karsina aldigin icin arkanda kimse de olmuyor...ve kolayca ezebiliyorlar...

tatlim:) insallah...ben de ikna yolunu istiyorum...aile rizasi almadan yapilan evlilikten cünki hayir gelmez diye bilinir...

cok cok cokkk tsk ederim bu önerilerin icin...her seyi deniycem yazilan(54:

burada bende aile onayı almadan evlilik yaptım ama çok şükür bizimki hayırlı oldu çünkü ailelerimizin gönlünü aldık sonradan

Açıkçası bu mewmleket farklılığı yüzünden bu kadar katı tutumlar sergileyen aileleri anlayamıyorum. Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum..

evet canm bende anlamiorum...yha her iki taraf ta ayni dinden ayni türk, gencler de anlasiyor...daha ne sorun olsun kii...hem ne ailelerin anlasamamasi, biz anlasioz biz evlenioz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…