- 9 Mart 2011
- 225
- 1
- 68
- Konu Sahibi yeLizegemen
-
Hayatında başka biri vardır die düşünüyosunuz değilmi ? Biz onu da düşündük sorduk kaç kere defalarca bi var dedi bi yok dedi illa sebep mi olması lazım dedi. ona göre istememekte bir sebepmiş hepimizi mahvetti gitti şimdi ne yapıo allah bilir.
evet illa bir sebep gerekmiyor yılların birikimi olabilir bi yaştan sonra tahammül edememiştir.
evlenmek kadar ayrılmakta doğal.siz hayatınızı kurmuşsunuz onu mutlu bi şekilde yürütmeye bakın bence..
kolay yazmadım doğal dedim..onların düşüncelerine saygı duymanız gerekiyor bakın evlenmiş hayatınızı kurmuşsunuz onlar yaşıyor sıkıntılarını ne yaşadıklarını evlatta olsnız bilemezsinizki.. niye bencil düşünüyorsunuz ne yapsaydılar siz evlendiniz diye demekki dayanma gücü kalmamış babanızın olamazmı??Evlenmek kadar ayrılmakta kolay! Doğru buna lafım yok benim bahsettiğim olay bu değil ki ben yeni evleniyorum bu olayı yaşıyorum anlatmak istediğim bu. Boşanmanın anormal olduğunu yazmadım zaten.
özellikle allahım annenize sabır versin....
benim yazınızı okuduğumda ilk aklıma gelen şu oldu -sebepsiz yere ayrılmasından dolayı-
nasıl kadınlar belirli yaştan sonra menapoz dönemine giriyorsa erkeklerin de andropoz dönemleri var.ve çevremizden gördüklerimiz ve duyduklarımız kadarıyla erkekler bu dönemi farklı yaşıyorlar.ergenlik çağına girmiş gençler gibi kimlik savaşı veriyorlar.farklı hayatlar,farklı giyim tarzı vs.... kaldı ki arada başka kadın da olmadığına göre sebep bu olabilir mi ne...
kolay yazmadım doğal dedim..onların düşüncelerine saygı duymanız gerekiyor bakın evlenmiş hayatınızı kurmuşsunuz onlar yaşıyor sıkıntılarını ne yaşadıklarını evlatta olsnız bilemezsinizki.. niye bencil düşünüyorsunuz ne yapsaydılar siz evlendiniz diye demekki dayanma gücü kalmamış babanızın olamazmı??
Tabii buda olabilir 40 yaşında benim babam bide çok genç yaşta evlenmiş hayatını yaşayamadan evlenmiş çok iyi anlıyorum şimdi belki hayatını yaşamak istiyor olabilir ama 25 yıl sabretmiş sabretmiş tam ben evleniyorum o boşanıyo etrafımızdaki herkes şunu düşünmeye başladı baban senin yokluğuna dayanamadı ve evi terk etti(Babam bana çok düşkündü).
canım ya hiç böyle birşey olabilir mi.senin yokluğuna dayanamadı gitti ne demek.umarım bu söylenenlere hiç kulak bile asmamışsındır.çok saçma...bu zamana kadar hangi baba kızı evlendi diye evi terk etmiştir.örneği bile yok.. insanoğlu işte yangına herzaman körükle gider.
Hayatında başka biri vardır die düşünüyosunuz değilmi ? Biz onu da düşündük sorduk kaç kere defalarca bi var dedi bi yok dedi illa sebep mi olması lazım dedi. ona göre istememekte bir sebepmiş hepimizi mahvetti gitti şimdi ne yapıo allah bilir.
annenin yanında ol cnm olgun olman gerekiyor çok biliyorum çok zor ama üzülmemeye güçlü olmaya çalışçaksın senin moralinin bozuk olması eşinide annenide üzer senin evliliğinede zarar verir şöyle düşün ilk boşanan senin ailen değil sonda olmucak tabiki insanın başına gelmesi çok kötü heleki zamansızsa yaşayan bilir ama güçlü olmaktan başka çaren yok yapçak bişeyin olsa zaten yapardın çocukta değillerki hayır bunu bize yapamazsın da diyemezsin şöyle düşün sen bunu yaşadın bundan sonra tabiki hiçbişey eskisi gibi olmucak ama eğer baban böyle birşeyi göze alabiliyorsa demekki öncesindede herşey yerinde değilmiş yada hayır çok iyi bi evlilikleri vardı diyorsan sen görememiş olabilirsin belkide bazı şeyleri insan hayatta neler yaşamıyorki az önce dediğim gibi ilk değilsin sonda olmucaksın bende aynı şeyleri yaşadım çünkü biliyorum az çok neler hissettiğini :) bak bu bir hayatsa eğer ve birkez bunu yaşama hakkı bizlere sunulduysa mutlu olmakta kabusa çevirmekte bizim elimizde baban yolunu seçmiş sana sadece saygı duymak düşer ne yapmış olursa olsun doğru veya yanlış o onun seçimi tabiki ortada kalan bir insan var oda annen ve bunu bize ve anneme nasıl yapar diye düşünen sen annenin yanında ol canım gerektiği yerde pollyanna olmayı bilmelisin anne babalar yaşlandıkça çocuklaşır onlarda hatalar yapabilir anneni şımart ne bileyim böyle konuşmaya çalış çiçek al götür bi kek yap çay demle oturun için ilgisini farklı yönlere çek Allah başka acılar göstermesin canım birtek ölüme çare yok :)) iyi bak kendine ve sevdiklerine
bence mutsuzlugunuzu ewliliğine yansıtıpta eşinizide huzursuz etmeyin.her ne olursa olsun o sizn babanz.yine görüşmeye dewam etmelisnz.belki daha öncedende boşanmak istemiştir ama sizin için sabretmiştir.sznde yuwa kurdugunuzu görünce daha çok içi rahatlamıştır we uygun zaman oldugunu düşünmüştür.diye düşüyorum ben.yinede annenize destek olunuz sizin durumunuzdan daha kötü onun durumu.mutsuzlugunuzu ona yansıtmayın we onun mutlu olmasını sağlayın elinizden geldiği kadar. allah size kolaylık wersin tabi sizden çok annenize..
Belki babanız yıllarca bu evliliği istemeden sürdürdü, yıllarca annenizle evlenmiş olmanın pişmanlığını yaşadı. Ama sizin psikolojinizi düşünerek boşanmadı ve sabretti.
"Kızım evlenince ayrılacağım" diye tarih belirledi belki kendine yıllar önce.
Siz yuvanızı kurarken, ele güne karşı sizi düzgün bir aile olarak temsil etmek adına ayrılmadı annenizden belki. Ve bu uğurda yıllarını feda etti?
.
Benim de aklıma ilk bu geldi.Kardeşin erkekse bu olasılık kuvvetli.Kızımı evlendirene kadar diye şartlanmış olabilir.Burada da okuyoruz bazen çocuğum büyüyene kadar diye sınır koyanlar oluyor.
Bir de şu var,bizim evde en son ben evlendim.Ben evlendikten sonra annemle babam boş kaldılar ve birbirleriyle uğraşmaya başladılar.İki insan yıllar sonra başbaşa kalınca bocalıyor sanırım.Bir süre öyle devam ettiler sonra alıştılar,zaten o arada torunlar doğmaya başladı.Sizde kardeşin varmış ama büyükse ve evde fazla bulunmuyorsa böyle de olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?