- 30 Kasım 2016
- 11
- 14
- 88
- Konu Sahibi karahindibag
.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?Acili poliklinik gibi kullanmamanız gerektiğini bi öğrenebilseniz bunlar olmayacak.
Acil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?
Yok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!Acil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.
Konu sahibi kızım 3 gündür grip diyosun acile götürüyorsun. Bu acil hizmetini suistimal etmektir. O doktorun gece orada durmasının bir sebebi var ve bu grip gibi hastalıklara bakmak değil.
Hem gerçek acil hastalarının hakkına giriyorsunuz hem de doktorun.
Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale o anki duruma göre değişiyor çünkü oraya getirilme süresi çok önemli... Genelde ilk olarak pıhtı giderici ilaç verilir sonra hastanın durumuna göre devam edilir.Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?
Basin sagolsunYok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Bu arada kalp krizi geçiren arkadaşı dün defnettiler!
Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.Yok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Bu arada kalp krizi geçiren arkadaşı dün defnettiler!
Haklısın valla. 3 gün doktora götürmeyip, 3. Gün akşamı doktora götürmek mantıksız evet. Ebeveyn olarak bu kadar ilgisizken, doktorlara giydirmek sakil durmuş. 3 gün boyunca hiçbir doktora danışmadan ve hastalığın ne olduğunu bilmedem çocuğa ilaç kullandırma hadisesi var ki o daha beter.Acil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.
Konu sahibi kızım 3 gündür grip diyosun acile götürüyorsun. Bu acil hizmetini suistimal etmektir. O doktorun gece orada durmasının bir sebebi var ve bu grip gibi hastalıklara bakmak değil.
Hem gerçek acil hastalarının hakkına giriyorsunuz hem de doktorun.
Çok kısa sürede getirilmiş. 10 dk sürmemiştir. Hatta arkadaş hastaneye(devlet) geldiğinde uyanıkmış. Konuşuyormuş. Ama biz bir şey yapamayız deyip gönderiyorlar. Onlar da helikopterle daha merkezde bir yere özele geliyorlar. Anjiyo yapılmış orada da. Ona rağmen hakkı rahmetine kavuşmuş. Bilemiyorum. Sevdiğim bir insandı. Özel de ilk müdahale olarak anjiyo gerekli görülebildiyse devlette neden görülmedi diye sorgulamadan edemiyorum. Çok muallak,çok üzücü bir durum.Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale o anki duruma göre değişiyor çünkü oraya getirilme süresi çok önemli... Genelde ilk olarak pıhtı giderici ilaç verilir sonra hastanın durumuna göre devam edilir.
İlk 3 dk çok önemli sonrasında sıkıntıya düşüyor hasta. Devamında bilinç kaybı beyin hasarı hatta yoğun bakımlık oluyor. Orada müdahale etmeleri gerekiyordu. Bu durumda haklısınız. Kalp krizinde 6. Dakikadan sonra hastanın kalbi atıyor olsa da ya beyin hasarı kalıyor ya da kalp çalışma %'si düşüyor. Çok saçma iş yapmışlar. İlk gittiğiniz yerde herhangi bir müdahale olmaması çok şaşırtıcı... Diğer hastaneye giderken helikopterde herhangi bir ciddi müdahale yapılmadı ve gidiş süresi çok sürdü ise evet kişinin hayatını kaybetmesi olağan ne yazık ki ! Başınız sağ olsun Allah rahmet etsin. Siz ihmale gelmişsiniz belli kiÇok kısa sürede getirilmiş. 10 dk sürmemiştir. Hatta arkadaş hastaneye(devlet) uyanıkmış. Konuşuyormuş. Ama biz bir şey yapamayız deyip gönderiyorlar. Onlar da hekopterle daha merkezde bir yere özele geliyorlar. Anjiyo yapılmış orada da. Ona rağmen hakkı rahmetine kavuşmuş. Bilemiyorum. Sevdiğim bir insandı. Özel de ilk müdahale olarak anjiyo gerekli görülebildiyse devlette neden görülmedi diye sorgulamadan edemiyorum. Çok muallak,çok üzücü bir durum.
Hım, siz şimdi hakediyorlar da dayak yiyorlar cümlesini kurdunuz ve insanlık mı bekliyorsunuz? Enteresan. Doktorların her mantıksız soruya cevap vermek, herkese iyi davranmak, gülücükler saçmak zorunda olduğunu düşünmek de ayrı bir gülünç.Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Allah düşürmesin kimseyi cok zor insafsız birine denk gelmek. Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim bende o kadını gördükten sonrq zaten canınlq ugrasiyorsun birde bu sekilde bir tavir ve hareketlerle karailasmak gerçekten insani cileden çıkarıyor.
Ne olursanız nerede çalışırsanız calisin ne olur insan olun...
Helikopter de sakinleştirici verildiğini biliyorum sadece. Onun sebebi de arkadaşımızın yükseklik korkusu varmış. 32 yaşında daha bir senelik evli dünya iyisi bir insandı. O kadar üzüldük ki anlatamam. Bilemiyorum. Babam ilk merdivenden düştüğünde beyin tomografisi alındı. Bir şeyi yok diye gönderildi( devlet acilinde) adam meğerse inme geçirmiş. Ona teşhis koyamadılar,buna teşhis koyamadılar. O zaman devlet hastaneleri ve acil servisleri niye var bilmiyorum.İlk 3 dk çok önemli sonrasında sıkıntıya düşüyor hasta. Devamında bilinç kaybı beyin hasarı hatta yoğun bakımlık oluyor. Orada müdahale etmeleri gerekiyordu. Bu durumda haklısınız. Kalp krizinde 6. Dakikadan sonra hastanın kalbi atıyor olsa da ya beyin hasarı kalıyor ya da kalp çalışma %'si düşüyor. Çok saçma iş yapmışlar. İlk gittiğiniz yerde herhangi bir müdahale olmaması çok şaşırtıcı... Diğer hastaneye giderken helikopterde herhangi bir ciddi müdahale yapılmadı ve gidiş süresi çok sürdü ise evet kişinin hayatını kaybetmesi olağan ne yazık ki ! Başınız sağ olsun Allah rahmet etsin. Siz ihmale gelmişsiniz belli ki![]()