• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böyle durumda olanlardan cevap ve tavsiye bekliyorum

Anne babasına güvenmesi doğal değil mi? yani sonuçta onun annesi ve babası. Anladığım kadarıyla size ev vermişler. Biraz eski bir ev onun bakımını yapmışsınız. Bu esnada kira vermemeniz iyi bir şey değil mi. Bu evi sizden alacaklar mı? siz neden güvenmiyorsunuz?
valla evlenince evlenince anne babasının derdinin sevkat merhamet olmadığını tek deger verdiklerinin para oldugunu ogrendim.zaman ilerledikçe baska hesaplar içinde oldukları meydana çıktı.kocaminda arkamda olmamasi böyle sacma sapan durumlara sebep.

Bizim gibiler ☺ tatlim bizim gibiler kendi annelerine gidip kayinvalide ve kayinpederine gitmemezlik yapmayan , oğlunun koynuna girip kayinvalidesi ve kayinpederini dislamayan , ev verdikleri yani tapusunu vermeseler bile oturmamizi sagladiklari icin sukreden tapu meraklisi olmayan kisileriz Bizler ☺ sizin gibiler ise hem ev versinler yetmedi tapusunuda versinler ama yemege cagirmasinlar bizi rahat biraksinlar diyip kimsesizler yurdundan adam alip evlenmis gibi davranmak isteyenler dipnot: takilarini hibe etmek istemiyorsan o guzel zeki aklinla takilarini elinde tut ve verme allah akil mantik fikir vermis azicik kullan beyin bedava deme yani ☺ bizim gibileri anlayamazsn sen tapu derdindesin cunku
ben surda tapuyu ustume yapsin mi dedim insallah gözünüzle okur o beyninizle anlarsiniz.

Konuyu okurken bir aile olgusu, şevkati, sevgisi hissedemedim, uslup düşmanca sanki bir savaş var onu okuyoruz..

Hamilesiniz, nefretle bahsettiğiniz insanlar çocuğunuzun babası babaannesi dedesi...Hamilelikte bu denli gerginlik iyi değil biraz rahat bırakın kendinizi..

Ev konusundaki fikrime gelecek olursak, küçük kardeş evlenince evde oturma sırasının ona gelmesi çok normal o zamanda siz kiraya çıkarsınız herkes gibi, ölüm yok ucunda bebeğinize boşuna bu kadar stres yasatmayin lütfen...
iste kocamda anlasa ona göre artik kredi mi ceker birikim mi hangisi ile ev sahibi olacaksak ona yöneliriz.kocam ayri alem ailesi ona bagimliligini arttirarak değil azaltarak sorumluluk sahibi olmasi işlerine gelmiyor.sorumsuzluga yonlendiriyorlar.bide bu halini de begenmiyorlar.ben geldigim aile düzeninde babam evinde yemeği yerdi.kayinpederde evinde yiyor.benim koca değişik.yorumlarin icinde yazar benden beklentileri.onlarin beklentisini karşılaşacağıma onlara yatirim yapacagima o kadar para ile kendime ev alirim.bunu anlatmaya calisiyorum.

Siz gelecegi düşünüp ev satin alalım diyorsunuz kocaniz nasilsa oturuyoruz annemin evinde diye rahat davraniyor hala ailesinin evinde yemek yensin istiyor.bu durum sizin kurdugunuz cekirdek aileyi benimsemedigini gösterir. Hayat bu belli olmaz ilerde kayniniz evlenince çıkın birazda 2.oğlum otursun bu evde diyebilirler haklarida var.Siz yatırım yapmak istediginizi soyleyin ev aldirin Bebiste olacak sanirim.Allah akil fikir versin şu erkeklere yeni aile kurdugunu anlamıyorlar.

Evi oturmanız için size tahsis etmişler 3-4 yıl olmuş. 4 yıl kira verseydiniz cebinizden çıkan tutar neolacaktı?
Hangi şehir bilemiyoruz ama ortalama kira bellidir enkötü 750 desem 36bin yapar yaptığınız masraf ?

Siz 36 bin ödemekten onlar 36 bin gelirden feragat etmiş . Tabiki eşinizden yardım talep edicekler hem eve oturt gelirden ol hemde eleman öı tutsunlar ?

Bukadar zaman çalışıp gelirinizle neyaptınız ? Kira yok yemek yok

Bakıyorum baştan sona soru sormuşum çünkü sizi anlamadım.

Maddi sorumlulukları azaltın eşinize yıkın madem ki sorumluluklar ağır geliyor konuştunuz anlamadı o zaman ben ev alıyorum kredim var deyin ya da gidin kredi çekip araba alın /altın alın kenara atın eşiniz de yetmeye çalışsın yetemeyince ister istemez siz bağımlı kalacağı için sizin gönlünüzü yapmaya çalışır
Eşiniz ailem de ailemci tiplerden anlaşılan bırakın ne yaparsa yapsın siz mesafeyi koruyun
Evde yemek pişsin sonuçta o evde yaşandığına göre ocak da kaynamalı kızarsa da bu evde yaşadğımıza göre yemek de pişecek elbet artık evli bir adamsın eşin çocuğun var annenlere şu günler gideriz şeklinde telkinlerle alıştıracaksınız

ben bize madem böyle imkan tanıdılar biz burda otururken ev alalım benim maaş krediye gitsin kocamınki ile geçinelim. istiyorum kocam bir türlü ikna olmuyor her şeyi üstüme yıkıyor.kendi arkadaşları da uyarıyor ve bir anlam vermeiyor sürekli annesinde yemek yemesini.

evinde oturduğumuz için böyle yapıyor para harcamaktansa böyle yapmak daha işine geliyor.bir ters düşme bir sıkıntıda kapının önüne koymaya kalkarlarsa bizi gidecek yerde yok.ama dinleyen kim.
Koyarsak koysun yaa niye bu kadar dert ediyosunki herkezin kendi evi yok kiraya cikarsiniz birde madem gelecekten bu kdr kuskunuz var kendi adiniza bı hesap actirin oraya kredi oduyomus gibi para yatirin gerekirse esinizede bilgi vermeyin para sizin paranız sonuçta eğer dusundugunuz gibi kapıya konma durumunuz olursa ordan hazır parayı cekersiniz ustunede küçük bı mebla kredi çeker işinizi görürsünüz bence sıkıntı yapilacak bı durum yok o değilde eşinizin sizinle yemek yememesi hala bekar gibi annesinde yemesi çok can sıkıcı buna bı el atın bence

Ne kadar sürer demissin, “ kück kaynin evlenene kadar sürer”
Bastan konussun esiniz evden cikarsam harcadigm zarari alirim diye.. en onemlisi ev sizin ustunuze degil. Baba oldukten sonra isler karisir.

ben bize madem böyle imkan tanıdılar biz burda otururken ev alalım benim maaş krediye gitsin kocamınki ile geçinelim. istiyorum kocam bir türlü ikna olmuyor her şeyi üstüme yıkıyor.kendi arkadaşları da uyarıyor ve bir anlam vermeiyor sürekli annesinde yemek yemesini.

evinde oturduğumuz için böyle yapıyor para harcamaktansa böyle yapmak daha işine geliyor.bir ters düşme bir sıkıntıda kapının önüne koymaya kalkarlarsa bizi gidecek yerde yok.ama dinleyen kim.
Ters dusme durumunda kiraya cikarsiniz. Herkes bir anda ev sahibi olmuyor ki. Sizin asil probleminiz ev degil. Siz evli olamamissiniz. Ayni evde yasamaniza ragmen evli gibi beraber yemek yemiyorsunuz ayni masada oturmuyorsunuz. Bence once bunu cozmelisiniz.

Siz gelecegi düşünüp ev satin alalım diyorsunuz kocaniz nasilsa oturuyoruz annemin evinde diye rahat davraniyor hala ailesinin evinde yemek yensin istiyor.bu durum sizin kurdugunuz cekirdek aileyi benimsemedigini gösterir. Hayat bu belli olmaz ilerde kayniniz evlenince çıkın birazda 2.oğlum otursun bu evde diyebilirler haklarida var.Siz yatırım yapmak istediginizi soyleyin ev aldirin Bebiste olacak sanirim.Allah akil fikir versin şu erkeklere yeni aile kurdugunu anlamıyorlar.
son derece haklısınız.işin garip kısmı ailesi onun kontrolünde olsun. ona hizmet etmesi için aile olmamamız umurlarında değil.kendileri de aile olamamışlar.

Evi oturmanız için size tahsis etmişler 3-4 yıl olmuş. 4 yıl kira verseydiniz cebinizden çıkan tutar neolacaktı?Hangi şehir bilemiyoruz ama ortalama kira bellidir enkötü 750 desem 36bin yapar yaptığınız masraf ?Siz 36 bin ödemekten onlar 36 bin gelirden feragat etmiş . Tabiki eşinizden yardım talep edicekler hem eve oturt gelirden ol hemde eleman öı tutsunlar ?Bukadar zaman çalışıp gelirinizle neyaptınız ? Kira yok yemek yok.Bakıyorum baştan sona soru sormuşum çünkü sizi anlamadım.
burada yeni ev paraları çok uçuk.ailesi hayvan bakımında masrafı azaltmak için çocuklarını diplerinde tutmak işlerine geldiği için dibinde kocam sadece evlatları olduğu için sevdiğini sanıyor.arkadaşları kahvede ortak hesabı üstüne yıkmak için bir şeyler ısmarlatmak için çağırıyor.kocam arkadaşlarının onu sevdiğini sanıyor.ben tutabildiğimi tuttum.fakat onun istediği ayarda bir birikim yatırım yapmamız için karı koca birimizinkini atıp birimizinki ile geçinebilirdik. bu durum kocamın işine gelmiyor.

Maddi sorumlulukları azaltın eşinize yıkın madem ki sorumluluklar ağır geliyor konuştunuz anlamadı o zaman ben ev alıyorum kredim var deyin ya da gidin kredi çekip araba alın /altın alın kenara atın eşiniz de yetmeye çalışsın yetemeyince ister istemez siz bağımlı kalacağı için sizin gönlünüzü yapmaya çalışır
Eşiniz ailem de ailemci tiplerden anlaşılan bırakın ne yaparsa yapsın siz mesafeyi koruyun
Evde yemek pişsin sonuçta o evde yaşandığına göre ocak da kaynamalı kızarsa da bu evde yaşadğımıza göre yemek de pişecek elbet artık evli bir adamsın eşin çocuğun var annenlere şu günler gideriz şeklinde telkinlerle alıştıracaksınız
şu an çalıştığım işin şartları parası iyi ve kocam o sevmediği kızdığı babasını model almaya çalışıyor.babasının emekli maaşı ve koyun bakımından kazandığı paraya rağmen kayınvalidemi resmen aç bırakmasına şahit olunca.başıma aynı şeyler gelmesinden korktum.kayın peder bağkur emekli maaşını karısına verse her türlü evin ihtiyacı giderilir kayınvalidem de sıkıdır.sonuçta o kadın evin işini görüyor.gençliği hep çalışmak ile geçmiş ama emekli edememiş kendini 45 yaşında sırf bu kayınpederin bu durumundan dolayı çalışıp kendi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Koyarsak koysun yaa niye bu kadar dert ediyosunki herkezin kendi evi yok kiraya cikarsiniz birde madem gelecekten bu kdr kuskunuz var kendi adiniza bı hesap actirin oraya kredi oduyomus gibi para yatirin gerekirse esinizede bilgi vermeyin para sizin paranız sonuçta eğer dusundugunuz gibi kapıya konma durumunuz olursa ordan hazır parayı cekersiniz ustunede küçük bı mebla kredi çeker işinizi görürsünüz bence sıkıntı yapilacak bı durum yok o değilde eşinizin sizinle yemek yememesi hala bekar gibi annesinde yemesi çok can sıkıcı buna bı el atın bence
ben el attıkça daha çok annesine yanaşıyor.ne türlü dediysem vazgeçmedi arkadaşları yada akrabaları da söylese millet akıl veriyor herkes kendi aklına sahip olsun akıl vermesin para versin millet diyor.

Ne kadar sürer demissin, “ kück kaynin evlenene kadar sürer”Bastan konussun esiniz evden cikarsam harcadigm zarari alirim diye.. en onemlisi ev sizin ustunuze degil. Baba oldukten sonra isler karisir.
bende öyle düşünüyorum.o zaman o da bir kenarda biriktirdiğini çıkarıp ortaya koyup hadi sende ne biriktirdiysen koy ortaya ev alalım der mi şüpheliyim.ben ona biriktirdiğim ne varsa elimde ne varsa ev almak istediğimi dile getirdim net bi şekilde.tek ev almaya kiraya ihtiyaçlara yetecek kadar param olsa ona eyvallahım olmaz.fakat tek olmuyor ondan da destek gelmiyor.

Ters dusme durumunda kiraya cikarsiniz. Herkes bir anda ev sahibi olmuyor ki. Sizin asil probleminiz ev degil. Siz evli olamamissiniz. Ayni evde yasamaniza ragmen evli gibi beraber yemek yemiyorsunuz ayni masada oturmuyorsunuz. Bence once bunu cozmelisiniz.
ailesi de evli olamamış arkadaşları boşuna şirket gibi bir evliliğiniz var deyip durmuyor fakat kendi ailesinde böyle görmüş bizde de bunu devam ettirmeye çalışıyor yüzüne vursan suçlu kötü sen olursun hiç ucundanda olsa bir düşünme payı hak verme diye bir şey olmaz.

son derece haklısınız.işin garip kısmı ailesi onun kontrolünde olsun. ona hizmet etmesi için aile olmamamız umurlarında değil.kendileri de aile olamamışlar.

burada yeni ev paraları çok uçuk.ailesi hayvan bakımında masrafı azaltmak için çocuklarını diplerinde tutmak işlerine geldiği için dibinde kocam sadece evlatları olduğu için sevdiğini sanıyor.arkadaşları kahvede ortak hesabı üstüne yıkmak için bir şeyler ısmarlatmak için çağırıyor.kocam arkadaşlarının onu sevdiğini sanıyor.ben tutabildiğimi tuttum.fakat onun istediği ayarda bir birikim yatırım yapmamız için karı koca birimizinkini atıp birimizinki ile geçinebilirdik. bu durum kocamın işine gelmiyor.

şu an çalıştığım işin şartları parası iyi ve kocam o sevmediği kızdığı babasını model almaya çalışıyor.babasının emekli maaşı ve koyun bakımından kazandığı paraya rağmen kayınvalidemi resmen aç bırakmasına şahit olunca.başıma aynı şeyler gelmesinden korktum.kayın peder bağkur emekli maaşını karısına verse her türlü evin ihtiyacı giderilir kayınvalidem de sıkıdır.sonuçta o kadın evin işini görüyor.gençliği hep çalışmak ile geçmiş ama emekli edememiş kendini 45 yaşında sırf bu kayınpederin bu durumundan dolayı çalışıp kendi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

ben el attıkça daha çok annesine yanaşıyor.ne türlü dediysem vazgeçmedi arkadaşları yada akrabaları da söylese millet akıl veriyor herkes kendi aklına sahip olsun akıl vermesin para versin millet diyor.

bende öyle düşünüyorum.o zaman o da bir kenarda biriktirdiğini çıkarıp ortaya koyup hadi sende ne biriktirdiysen koy ortaya ev alalım der mi şüpheliyim.ben ona biriktirdiğim ne varsa elimde ne varsa ev almak istediğimi dile getirdim net bi şekilde.tek ev almaya kiraya ihtiyaçlara yetecek kadar param olsa ona eyvallahım olmaz.fakat tek olmuyor ondan da destek gelmiyor.

ailesi de evli olamamış arkadaşları boşuna şirket gibi bir evliliğiniz var deyip durmuyor fakat kendi ailesinde böyle görmüş bizde de bunu devam ettirmeye çalışıyor yüzüne vursan suçlu kötü sen olursun hiç ucundanda olsa bir düşünme payı hak verme diye bir şey olmaz.
Çok enteresan adama bak ya akıl vermesin para versin ha demekki para verene kul köle olurum vermeyenle muhattap dahi olmam zihniyete bak valla işiniz zor şu laftan sonra anladım sizi siz ev alarak esinizi bu bagimliliktan kurtarmaya calisiyosunuz Allah yardım etsin işiniz çok zor

ailesi de evli olamamış arkadaşları boşuna şirket gibi bir evliliğiniz var deyip durmuyor fakat kendi ailesinde böyle görmüş bizde de bunu devam ettirmeye çalışıyor yüzüne vursan suçlu kötü sen olursun hiç ucundanda olsa bir düşünme payı hak verme diye bir şey olmaz.[/QUOTE]

Çok şımartılmış o zaman. Ne zamana kadar şımartılacak ki? Hayat öyle değil. Yarın çocuğunuz olduğunda o masaya oturmak durumunda kalacaksınız. bence annesi ile bu durumu konuşmalısın. Eşinle de. kırmadan.

Para para para, dinleri imanları para olmuş nasıl yere düşmüşsün sen Allah yardımcın olsun..
Bebeği olacak adam evinde gelip yemek yemediğini yeni duydum onda da yemek maliyetini düşünüyordur eminimki, ne itici bir tip adam , kapılardan bacalardan ırak !!!

Para biriktirdigini sakla.
zaten anlamadım hani bazı sonu kötü olacak şeylerde de böyle. inatlaşır bir tavrım olmasa dahi söyledikçe kendi lafı kıymetli oluyor ev almama fikrini daha çok övüyor bana karşı.

elimden geldiğince birikim yapmaya çalışiıyorum fakat kocasının ailesinin gözü benim birikimlerde.onları hayvancılığa aktaracak yer arıyorlar.kocamın kafasına girmeye çalışıyorlar.doğalgazlı evde soba yaktırmaya çalışıyorlar kocamla konuşup.kocam hayvancılık ile ilgili tüm bilgiye sahip fakat bunu yapacak karaktere sahip değil.kayınpeder dümen çevirmesi ile ünlüdür ne yazıkki. fakat hayvanlarının başında durur parasının hesabını bilir kimseye eyvallahı yoktur kendi malı ile ilgili.kocam hem param olsun hem benim olsun harcanmasın.artsın hem kendi başıma gezeyim tozayım top oynayayım diye düşünür hatta bunu kendisine dile getirdim.dedim ki senle babanın farkı bu baban malının başından ayrılmıyor sen gezmenden tozmandan top oynamandan ödün vermiyorsun.dedim işine gelmedi.

Ya bazı kadınlar nasıl böyle olabiliyor?

Herşeye kötü herşeye olumsuz bakış
Yazık hayatı hem kendine hem çevresine zsindan ediyor ya

Çok şımartılmış o zaman. Ne zamana kadar şımartılacak ki? Hayat öyle değil. Yarın çocuğunuz olduğunda o masaya oturmak durumunda kalacaksınız. bence annesi ile bu durumu konuşmalısın. Eşinle de. kırmadan.[/QUOTE]eşimin nasıl yetiştirildiğinin inanın ben çözemedim.ona sorsan hep yokluk çekmiş.hep ezilmiş.

Kayınvalide de benzer şeyleri yaşadığına göre empati kurabilir onunla konuşsanız? Anne bak oğlun benim kocam sen de kocandan benzerini görmüşsün emekli olamamışsın tarzı konuşsan olmaz mı?

Back
X