böyle geldim böyle gitmek istemiyorum!

kızlaar mrb ya ne zamandır giremiyodum sınavlarım vardı..sizlere cvp da yazamadım.
opera,clubone,princessnow..nickini yazamadığım arkadaşlar desteğinizi görmek mutlu etti beni yanlız olmadığım için sevindim
notablecim ben dediğin şeye varım.tanışıp birbirimizi teşvik edebiliriz.bu yaz kendimde artık radikal değişiklikler yapmak istiyorum her anlamda...bu sorunum da en başlarda geliyo.bol bol kitap okuyup -sesli,kalemle- alıştırma yapmayı düşünüyorum.sonra okuduğum şeyleri izlediğim filmleri aynada kendime bakarak anlatmaya çalışıcam.sosyalleşmeye calışıcam.
şimdi böyle diyorum ama umarım boşvermem bunlar
hakikaten konuşma özürlü olduğuma karar verdim ya söylemek istediğim şeyler ağzımdan cıkmıyo resmen,kendimi ifade edemiyorum
insan kendini ifade edemezse başkaları medyum değil ki anlayabilsin dimi..sosyal hayat için en önemli şey bu
ama ben kendimi ifade edemedikçe insanlardan kaçıyorum.artık kendimi belli etmek istiyorum
bunu hep birlikte başarabiliriz kızlar ???

Sanırım ben de sizdenim.Ben de önceden çok daha fazlaydı bu durum ergenlikten dolayı sanırım.Kızlar size tavsiyem ne bulursanız okuyun.Takvim yaprağı olsun gazete olsun.Dışarda giderken asılı olan ilanlar olsun.Aklınıza gelebilecek herşey.Ben üniversite okuyorum şu an.
Kütüphaneden normalde istediğin kitaba bilgisayardan bakarsın yerini bulup onu alırsın.
Ama ben kütüphaneye çıkıyorum raflar arasında dolaşıyorum ve rastgele kitap seçiyorum ve okuyorum.
Bunun bana çok faydası oldu.Değişik konularda bilgi edinmemi sağladı.Her ortamda söyleyecek bişeyiniz oluyor bu şekilde.Hem de çok okuduğunuz için kelime hazineniz ve konuşma akıcılığınız artıyor.
İkincisi kendinize önem verin.Eğer siz kendinize önem vermezseniz sevmezseniz başkaları hiç sevmez.
Ayrıca her konuştuğunuzda doğru şeyi söylemek zorunda değilsiniz.Her insanın hata yapma hakkı vardır.
Korkularınızın üzerine gidin.
Yaşlarınız nedir bulunduğunuz ortam nasıldır bilmiyorum ama ben lisede sınıfta kaldım bir yıl şehir değiştirmeden dolayı uyum sağlayamamıştım.
Ve hocalarım ısrarla benim kendi bölümümde yapamayacağımı sözele geçmemi söylediler.Sözele geçersem 1 yılım ziyan olmayacaktı.
Ama o zaman ben hayallerimden vazgeçmiş olacaktım.
Herkesin benim yapamayacağıma inanmasına inat bölümümü değiştirmedim.
Ve çok zor bi süreç atlattım tekrar okul değiştirdim 2 yıl sınıfımda hiç kız yoktu okuldakileri de tanımıyordum.
Yapayalnızdım sizin anlayacağınız.
Şimdi Gazi üniversitesinde okuyorum.
Kendinize inanın lütfen ve harekete geçin.

canım ben de ankarada öğrenciyim yaşım da 22 küçük de değilim ama bazen ergenliği hala aşamadığımı düşünüyrum.bunun için kimi zaman ailemi kimi zaman çevremi ve en çok da kendimi suçluyorum.kendimi suçlamaktan bi türlü vazgecemiyorum...
ne bulursanız okuyun demişsin ya o kadar haklısın ki ama kitap okuma alışkanlığım yok malesef:(((buna çok fazla üzülüyorm tahmin bile edemezsin.halbuki benim bölümüm çok okunması gereken bi bölüm bunun ezikliğini hep yaşadım.bu kadar cok istiyorum ama bi taraftan da görev gibi geliyo ondan kaçıyorum.bişey yapmak zorunda kalmaktan nefret ederim de...
ama umarım bu yaz her şey değişicek kendimi değiştirmeye calışıcam

keklik cnm nasıl gidiyor dediğin çalışmaları yapmaya başladınmı kalemle falan çalışıyormusun ben tekerlemeleri kalemle çalışmaya başlamıştım fakat 20 dkka dayanabiliyorum hem çok yorucu hem de ne biliyim motivasyon sorunu yaşıyorum çoğu zaman zor geliyo 20 dkka olsun ona çalışmak seninle paylşmk istedm sen neler yaptn belki burdan motive edebilirz birbirimizi :)

Bunu avantaja da çevirmek senin elinde.. Bence ilk başlarda yeni tanıştığın insanlarla belirli bir seviye içinde olmak çok güzel ve çoğu kimsenin ulaşamayacağı bir şey. Bu senin onların gözünde ki değerini arttırır tabi dozunu ayarladığın sürece. Dostların konusuna gelince konuş onlarla artık bana verdiğiniz değeri hissedemiyorum de ya da onların sana yaptığının aynısını sende onlara yap ama sadece anlamaları için ve emin olki dediğin kadar yakınsanız kesinlikle işe yarar seninle konuşmak isterler ve sende anlatırsın mevzuyu. Ama şu da var senin kendine saygın olmazsa insanlar neden sana saygı duysun eğer problem bazı konularda bilgi sahibi değilsen yada az çok biliyorsan ya da tamamen biliyor ama kendine güvenmiyorsan (ama buda bir şeylerin tam oturmamış olduğunun bir göstergesidir)kendi ilgi alanına göre bi kursa yazıl illa paralı olmak zorunda değil halk eğitim bile olabilir en azından bir dil kursu sonra kendini geliştirirsin bakmışsın çeviri yapabilecek duruma gelmişsin Ve bu işten parada kazanabilirsin ne biliyim bu tür şeylerle uğraş. Her bulduğunu okuman her konuda az çok bilgi sahibi olmanı sağlar bu da çok yararlı olur bence :) Umarım her şey düzelir ve mutluluğuna ve öz saygına ulaşabilirsin :)

Back
X