- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
keklik, konunu okudum da dikkatimi çeken birşey oldu, kendini ne güzel anlatmışsın, dışardan ve içerden.. inan çok azdır kendini böylesine tanıyann![]()
teşekkür ederim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
keklik, konunu okudum da dikkatimi çeken birşey oldu, kendini ne güzel anlatmışsın, dışardan ve içerden.. inan çok azdır kendini böylesine tanıyann![]()
ben senden bir adım öndeyim.ben çok zayıftım gören acıydu afrikalı gibiydim 34 beden giyodum çocuk mağazalarından alışveriş yapıyodum.37 kiloydum.şimdi 45 kiloyum.iyiyim yani.
off çok kötü çokk yaşamayan bilemez..boyun kaç
Merhaba,
Herkes mükemmel olamaz, hepimizin kusurları, eksikleri var.
Yanlız bu kusurlar insanı her gün düşündürüyor ve rahatsız ediyorsa insan psikolojisi bozuluyor ve takıntılı bir hal alıyor.
Bence negatif yapını pozitfi yapmaya çalış, olumlu düşünce çok önemli.
Benim sayfamda uzun bir yazım var, ben de aynen senin gibi çıkış arıyorum.
İnşallah az kaldı:)
keklik inan bana seninle pek çok derdi paylaşıyoruz ve o kdr iyi anlıyorum ki seni ... özellikle kendini ifade edememe konusunda bende öyle düşünüyorum kendim hakkında , ve kiminin hiç de önemsemediği bu küçük şeyler benim hayatımı o kadar yaşanmaz hale getiriyor ki , depresyona girmek üzereyim
benm sorunum hızlı ve anlaşılmaz konuşmam fakat bunu arkadaşlarıma aileme sorduğumda konuşmamın gayet normal olduğunu sadece bazı zamanlar fazla hızlı konuştuğumu bunu aşarsam bi soryun kalmıycğını söylüyorlar fakat kendimi ifade ederken çoğu zaman öye zorlanıyorum ki dışardan ne derlerse deinler ben yine üzülüyorum yine taııyorum arkadşlarım naısl bu kadar akıcı ve rahat konuşuyor ben neden yapamıyourm diye diye kendime olan güvenimi saygımı yitiriyorum... hızlı konuşmamın sebebi bazı harfleri telaffuz ederken ve bazı kelimelerde zorlanmam ... bir cümle kurarken gayet iyi akıcı konuşurken birdenbire kelimeleri yutmaya ya da söyleyemeyip takılmaya , hatta" kekelemeye " başlyorum bu da beni o kadar üzüyor ki ben bunu kendime yediremiyorum biraz mükemmelliyetçiym ve bnde senin gbi insanların hakkımda ne düşündüklerine çok önem veririm değer görmek sevilmek ve saygı duyulmak isterim açık açık söyleyebiliyorum bunları burda kendimi o kadar iyi tanıdm ki bu prob. yüzünden şu son bi kaç yılda .. dışarıdan çok bi problemin varmış gibi görünmüyo deseler de ben çok zorlanıyorum konuşurken yavaş konuşucam diye harfleri düzgun çıkartıyım da takılmayayım diye .... mesela " odadadırlar heralde " diyicem ya bunu anlaşılır bi şekilde söyleyemiyorum elimde olmadan pırrrt bişiler çıkıo ağzımdan ama anlaşılmıo ve bunun gibi pek çoğunun cümle kurarken böyle çıktığını düşünsene ....her zaman değil ama arkadşlarıma ders anlatırken veya başıma gelen bi olayı anlatırken kelime seçemediğim için takılıp duruyorum genelde ..
napıcaz nasıl yapıcaz hiiç bilmiyorum bu zamana kadar ailemin desteğiyle geldim ve üniversiteyi kazandım ama hala yaşıyorum aynı problemi benimle aynı duyguları paylaşan birini gördüm ve öyle rahatladım ki hemen bende paylaşmak istedim yalnız değilsin ...:)
ben bunu aşmak için son zamnlarda ayna karşısında kendi kendime konuşuyorum bişiler anlatıyorum öyle ne olursa ya da takıldığım kelimeleri yazıp bunlara aklıma gldikçe çalışmaya çalışıyorum çok faydası olmadı ama en azından bişiler yapıyorum bunu aşmak için benim durumumda böyle işte inş aşıcaz ama ne zaman ve nasıl bunu hiç bilmiyorum ...
keklik inan bana seninle pek çok derdi paylaşıyoruz ve o kdr iyi anlıyorum ki seni ... özellikle kendini ifade edememe konusunda bende öyle düşünüyorum kendim hakkında , ve kiminin hiç de önemsemediği bu küçük şeyler benim hayatımı o kadar yaşanmaz hale getiriyor ki , depresyona girmek üzereyim
benm sorunum hızlı ve anlaşılmaz konuşmam fakat bunu arkadaşlarıma aileme sorduğumda konuşmamın gayet normal olduğunu sadece bazı zamanlar fazla hızlı konuştuğumu bunu aşarsam bi soryun kalmıycğını söylüyorlar fakat kendimi ifade ederken çoğu zaman öye zorlanıyorum ki dışardan ne derlerse deinler ben yine üzülüyorum yine taııyorum arkadşlarım naısl bu kadar akıcı ve rahat konuşuyor ben neden yapamıyourm diye diye kendime olan güvenimi saygımı yitiriyorum... hızlı konuşmamın sebebi bazı harfleri telaffuz ederken ve bazı kelimelerde zorlanmam ... bir cümle kurarken gayet iyi akıcı konuşurken birdenbire kelimeleri yutmaya ya da söyleyemeyip takılmaya , hatta" kekelemeye " başlyorum bu da beni o kadar üzüyor ki ben bunu kendime yediremiyorum biraz mükemmelliyetçiym ve bnde senin gbi insanların hakkımda ne düşündüklerine çok önem veririm değer görmek sevilmek ve saygı duyulmak isterim açık açık söyleyebiliyorum bunları burda kendimi o kadar iyi tanıdm ki bu prob. yüzünden şu son bi kaç yılda .. dışarıdan çok bi problemin varmış gibi görünmüyo deseler de ben çok zorlanıyorum konuşurken yavaş konuşucam diye harfleri düzgun çıkartıyım da takılmayayım diye .... mesela " odadadırlar heralde " diyicem ya bunu anlaşılır bi şekilde söyleyemiyorum elimde olmadan pırrrt bişiler çıkıo ağzımdan ama anlaşılmıo ve bunun gibi pek çoğunun cümle kurarken böyle çıktığını düşünsene ....her zaman değil ama arkadşlarıma ders anlatırken veya başıma gelen bi olayı anlatırken kelime seçemediğim için takılıp duruyorum genelde ..
napıcaz nasıl yapıcaz hiiç bilmiyorum bu zamana kadar ailemin desteğiyle geldim ve üniversiteyi kazandım ama hala yaşıyorum aynı problemi benimle aynı duyguları paylaşan birini gördüm ve öyle rahatladım ki hemen bende paylaşmak istedim yalnız değilsin ...:)
ben bunu aşmak için son zamnlarda ayna karşısında kendi kendime konuşuyorum bişiler anlatıyorum öyle ne olursa ya da takıldığım kelimeleri yazıp bunlara aklıma gldikçe çalışmaya çalışıyorum çok faydası olmadı ama en azından bişiler yapıyorum bunu aşmak için benim durumumda böyle işte inş aşıcaz ama ne zaman ve nasıl bunu hiç bilmiyorum ...
canım merhaba:)bu yazdığımın benim gibi aynı duyguları paylaşan biri tarafından okunduğunu aynı şeyleri hissettiğimizi bilmek mutlu etti beni.sanırım sen de benim gibi mükemmeliyetçisin.ben sorunumuzu daha çok da buna dayandırıyorum.ne kadar çok hata yapmak istemiyosam o kadar çok hata yapıyorum.rahat olmak lazım.insan düşünüyo ya konuşurken nasıl rahat olunmaz nasıl kasılır diye.ama baya baya kasıyorum işte.bugün mesela okulda arkadaşlarla konuşuyoduk.aralarında pek muhabbetimin olmadığı insanlar da vardı.bişey söylüyorum ama bi taraftan da aklımda acaba düzgün telafuz edebilcek miyim dil sürtmesi olcak mı diye düşündüm.bu da konsantre olamama neden oluyo.halbuki ne düşünüyosan çatır çatır söyle ona odaklan dimi.demişsin ya'odadadırlar' derken zorlanıyorum diye ben de mesela birisi bişey anlatır ya sorarsın 'sen ne dedin o ne dedi' .ben de bunu yutuyorum resmen:)))söylemem icin yavaş yavaş konuşmam lazım:)
ben de senin gibi aynaya bakarak konuşma çlışmalarına başlıycam,sesli kitap okuycam.okulum var pek vaktim yok tatilde inş.sen yapmaya devam et eminim faydası oluyordur.bu arada çok kitap okur msun?
pes diyorum resmen aynıyız:) ben de l r harflerinin geçtiği kelimelere bayılırı:=:).Aslında tane tane konuşmak gerekiyor özellkle o kelimeler geldiğinde gerekirse biraz heceleyerek.İnternetten kendin güvenle ilgili sürekli bişeyler araştırıyorum ama ilk önce gelişmek gerekiyor.Eğitim kültürel açıdan bir kompleksimizin olmaması ilerde başlamızı sağlıyor.
Mesajın da beni de anlatmışısn canım ama büyük bi dert halinde görmemen çok iyi çünkü o şeytanın vesvesesinden başka bişey olmaz.Bn iletişim konusunda çk dikkatli davranıyorum ne kimseye olumsuz bir imaj bırakmak istiyorum ne de kimseyi üzmek istiyorum.Bu durum beni sessiz bir kişi olarak tanımlanmama sebep oluyor ama insanlar genelde konuşkan etkileyci insanlarla arkdaşlık kurmak ister.İşe gittiğimde bana günaydın diyen(ben demeden) hiç yok diyebilirim 9 sat boyunca tek başıma otururum arada küçük sohbetler ederim bunlarla da genelde iyimser olmaya çalışırm insanların beni kibirli bilmiş olarka görmelerindense böyle görmelerine razı olurum yalnız işyerinde terfi durumunu olumsuz etkiliedğini söyleyebilirim.Çok içe dönük yeni bir şeyler denemeyen br insan oldğumu düşnüyorum aslında değişmek çok basit iyi arkadaşlar edinip herşeye yeniden başlanabilir.İş dışında akvitem hiç yok diyebilrim sadece spor bu konuya yazan kişiler aslında tanışska fena olmaz mı ne :)
Sanırım ben de sizdenim.Ben de önceden çok daha fazlaydı bu durum ergenlikten dolayı sanırım.Kızlar size tavsiyem ne bulursanız okuyun.Takvim yaprağı olsun gazete olsun.Dışarda giderken asılı olan ilanlar olsun.Aklınıza gelebilecek herşey.Ben üniversite okuyorum şu an.
Kütüphaneden normalde istediğin kitaba bilgisayardan bakarsın yerini bulup onu alırsın.
Ama ben kütüphaneye çıkıyorum raflar arasında dolaşıyorum ve rastgele kitap seçiyorum ve okuyorum.
Bunun bana çok faydası oldu.Değişik konularda bilgi edinmemi sağladı.Her ortamda söyleyecek bişeyiniz oluyor bu şekilde.Hem de çok okuduğunuz için kelime hazineniz ve konuşma akıcılığınız artıyor.
İkincisi kendinize önem verin.Eğer siz kendinize önem vermezseniz sevmezseniz başkaları hiç sevmez.
Ayrıca her konuştuğunuzda doğru şeyi söylemek zorunda değilsiniz.Her insanın hata yapma hakkı vardır.
Korkularınızın üzerine gidin.
Yaşlarınız nedir bulunduğunuz ortam nasıldır bilmiyorum ama ben lisede sınıfta kaldım bir yıl şehir değiştirmeden dolayı uyum sağlayamamıştım.
Ve hocalarım ısrarla benim kendi bölümümde yapamayacağımı sözele geçmemi söylediler.Sözele geçersem 1 yılım ziyan olmayacaktı.
Ama o zaman ben hayallerimden vazgeçmiş olacaktım.
Herkesin benim yapamayacağıma inanmasına inat bölümümü değiştirmedim.
Ve çok zor bi süreç atlattım tekrar okul değiştirdim 2 yıl sınıfımda hiç kız yoktu okuldakileri de tanımıyordum.
Yapayalnızdım sizin anlayacağınız.
Şimdi Gazi üniversitesinde okuyorum.
Kendinize inanın lütfen ve harekete geçin.
biliyorum bi tek ben değiştirebilirim kendimi.kendinden başka kimse yardımcı olamaz insana öğrendim.ama uygulamaya geçemedim işte bi türlü.beyinimin bana koyduğu engelleri aşamadım.artık tembellik mi diyim korku mu bilemiyorum.
öyle bi kitabı ilk defa duydum eğlenceli bişeye benziyo:)güzel bi fikir olabilir.teşekkür ederim