Böyle Gelinim Olsun, 10 Milyar Borcum Olsun...

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
"Ben de gelin aldım" dediğini duyar gibiyim.

Almışsındır, kim bilir ne zorluklarla :) Kim bilir ne sıkıntılarla(!) almışsındır bitanecik gelinini.

Gelinin sana acıdı mı? Kıyamadı mı? Evet.

Ev yaptırıyoruz de, gelin hiç bişey istemesin.
Hatta maddi durumundan bile bahsetme, gelinin düşüncelidir anlamıştır, size sıkıntı vermesin.
Evleri yapılana kadar sizinle otursun gelininiz, eşyayı da evleri yapılınca alsınlar, sizin eşyalarınız çok nasıl olsa gerek yok şuanda.
Hiç bişey istemesin, talepte bulunmasın, ne âlâ... 5 bilezik istesin, 5.yi alamayınca 4 bileziğe de gönül rızasıyla razı olsun.
Öyle şaşalı bir düğün de istemesin, en makulu neyse o olur onun için. Çünkü önemi yok, önemli olan huzur... Huzuru olsun yeter, başka bişey istemez gelin.

Düğün olsun, düğünde takılan para ve küçük altınların hepsi düğün masraflarına gitsin.
Ev yaptırılırken yapılan borçtan bir miktarı acil olduğu için, gelinin çıkarsın 1 bileziğini versin.
Gelin sana "anne" derken, sen ona "kızım" diyeme 1 kere. Deme, belki ağzın aşınır. İsmiyle de seslenme, "gelin" diye hitap edersen anlar o bilir haddini.

Seni anne bildi diye anlattığı sıkıntısını sen git herkese ifşa et, ne kadar özel olduğu önemli bile değil.

Sonra geline çok sıkıntı ver, kendi yaşıtınmış gibi onunla aşık at, senin kadar biliyormuş gibi bilmediği şeyleri yüzüne vur.
Gelinin seninle aynı evde yaşayamaz olsun, evini ayırsın, bedduadan başka birşey bilme. Gelinin eşya istememişti, dolu dolu evinden ona 1 çöp layık görme. Hatta çok sevdiğin eşyalarından bi tanesini isteyen oğluna "sana veriririm ama o geline vermem" de.
En eski en layık görmediğin şey ne varsa onu ver gelinine, yeni evine onu koysun. Hiç eşyası olmayan gelinine sen bir çöp bile verme.

Maddi bütün yükü oğlunuza bindirmişsiniz ya, yeni sıkıntılarınızla başedemeyen oğlunuz, gelininize taktığınız 1 bileziği daha sizin borçlarınız için bozdursun.
Kalan 2 bileziği de oğlunuz kendini idare edecek kadar aldığı arabaya ödesin, siz bir de utanmadan o arabayı da isteyin ver biz kullanalım diye.

Sen bir kere arayıp bir ihtiyacınız var mı deme, oğlun her aradığında hep kendi sıkıntılarından bahset.
Başına türlü türlü sıkıntılar gelsin, bir kere ben kimin ahını aldım deme, bir kere olsun helallik isteme gelininden.
Hep sen çok bil, hep senin dediğin doğru olsun.

Evet, böyle gelinim olsun, hakikaten 10 milyar borcum olsun. Nasıl olsa gelin onu da öder...

Son düzenleme:
Yazar güzel yazmış, iyi kurgulanmış bir şiir.
Beğenip paylaştığı için arkadaşımıza teşekkür ederiz, lafım sadece yazarına.
Hangi gezegende yaşıyor ise ben de gitmek isterdim, böyle şiirsel bi yere.
Ama bizim dünyamızda böyle birşey yok, olmadığını üstte yazan konuyla ilgili şiiri birebir kıyaslarsak daha net anlayabiliriz.
Merhaba kızlar bgn facebok da gezınırken okudum hosuma gıttı sızınlede paylasmak ıstedım ...

Kayınvalide güzel insandır...

Sevdiğin , aşık olduğun insanı bu yaşına getirmiş , sanki senin için hazır etmiştir.
O yüzden eli öpülesi insandır..
Teyze kadar anne yarısıdır .
Hatta açacağı kol kanatla 2. annedir. Teyzeden ötedir..
Sen kim bilir hangi dünyevi işteyken
O, hasta olan sevdiğin insanın günlerce gecelerce başında beklemiştir.
Yememiştir yedirmiştir. Giymemiştir giydirmiştir.
Senin öz be öz annenden farklı bir kadın değildir O. . .
Hatta daha da hassastır..
Canını paylaşmıştır başka bir kadınla yine de gıkını çıkartmamıştır.
Üstüne üstlük o kişiyede evlat demiştir..
Senin bu kadınla yarışacağın hiçbir şeyin olamaz.
Hiçbir savaşın olamaz..
Senin tek görevin bunları unutmadan O'nu sevebilmektir.
Gönül için savaşmalısın O'nunla taht meselesi için , sahibiyet için değil.
O seni 1 seviyorsa sen O'nu 5 seveceksin ki gelin değil evlat olabilesin...

dünki k.valide konusuna cevap gibi olmuş bu..

ama şu son kısma güldüm :)

"Evet, böyle gelinim olsun, hakikaten 10 milyar borcum olsun. Nasıl olsa gelin onu da öder... "

:1:

dünki k.valide konusuna cevap gibi olmuş bu..

ama şu son kısma güldüm :)

"Evet, böyle gelinim olsun, hakikaten 10 milyar borcum olsun. Nasıl olsa gelin onu da öder... "

:1:

Bugün temizlik yapayım diye giriştim eve, değerli kayınvelidemin layık gördüğü eski bir kanepem var, altını temizlemeye çalışırken elimde kaldı, hiç üşenmedim açtım bilgisayarı, bunca işimin arasında sevgili kayınvalideme içimi döktüm. Bana layık gördüğü herşey için ona sonsuz teşekkürler.

hay ağzına sağlık, işte bu kadar, gelin çalışsada çalışmada verilen para oğlumuzun parası olur canım, bu işler böyle, baştan nasıl alışıyolarsa öyle gidiyo

Bugün temizlik yapayım diye giriştim eve, değerli kayınvelidemin layık gördüğü eski bir kanepem var, altını temizlemeye çalışırken elimde kaldı, hiç üşenmedim açtım bilgisayarı, bunca işimin arasında sevgili kayınvalideme içimi döktüm. Bana layık gördüğü herşey için ona sonsuz teşekkürler.

zamanla olur, eşya değilmi alınır, en azından evin barkın ayrı bak ev ayırmak için çırpınan nice arkadaş var

Bu arada, aslında 40 milyar borcum olsun diyecektim, limiti düşürdüm, bir gelin olarak o kadarını şu darlıkta gerçekten ödeyemem :) Belki 10 milyar, aç kalarak kesin öderim.

Böyle doğrudan yana yazıları seviyorum..:ssz:
Kv,kp,görümcem,eltim iyi olsun,insan olsun,adil olsun benim de
20 milyar borcum olsun gıkım çıkmaz öderim valla :9:
Ama yok hiç vermeyecekler hep alacaklar almayı pek seviyorlar
:44:

Bu arada merak ettim, dünkü k.valide konusu nedir?

senin konunun ilk sayfasına da eklenmiş,hani k.valide ağzından şiir gibi bir şey paylaşılmıştı dün onu diyorum :)

aşık atışması gibi olmuş ama güzel yazmışsın.

"Ben de gelin aldım" dediğini duyar gibiyim.

Almışsındır, kim bilir ne zorluklarla :) Kim bilir ne sıkıntılarla(!) almışsındır bitanecik gelinini.

Gelinin sana acıdı mı? Kıyamadı mı? Evet.

Ev yaptırıyoruz de, gelin hiç bişey istemesin.
Hatta maddi durumundan bile bahsetme, gelinin düşüncelidir anlamıştır, size sıkıntı vermesin.
Evleri yapılana kadar sizinle otursun gelininiz, eşyayı da evleri yapılınca alsınlar, sizin eşyalarınız çok nasıl olsa gerek yok şuanda.
Hiç bişey istemesin, talepte bulunmasın, ne âlâ... 5 bilezik istesin, 5.yi alamayınca 4 bileziğe de gönül rızasıyla razı olsun.
Öyle şaşalı bir düğün de istemesin, en makulu neyse o olur onun için. Çünkü önemi yok, önemli olan huzur... Huzuru olsun yeter, başka bişey istemez gelin.

Düğün olsun, düğünde takılan para ve küçük altınların hepsi düğün masraflarına gitsin.
Ev yaptırılırken yapılan borçtan bir miktarı acil olduğu için, gelinin çıkarsın 1 bileziğini versin.
Gelin sana "anne" derken, sen ona "kızım" diyeme 1 kere. Deme, belki ağzın aşınır. İsmiyle de seslenme, "gelin" diye hitap edersen anlar o bilir haddini.

Seni anne bildi diye anlattığı sıkıntısını sen git herkese ifşa et, ne kadar özel olduğu önemli bile değil.

Sonra geline çok sıkıntı ver, kendi yaşıtınmış gibi onunla aşık at, senin kadar biliyormuş gibi bilmediği şeyleri yüzüne vur.
Gelinin seninle aynı evde yaşayamaz olsun, evini ayırsın, bedduadan başka birşey bilme. Gelinin eşya istememişti, dolu dolu evinden ona 1 çöp layık görme. Hatta çok sevdiğin eşyalarından bi tanesini isteyen oğluna "sana veriririm ama o geline vermem" de.
En eski en layık görmediğin şey ne varsa onu ver gelinine, yeni evine onu koysun. Hiç eşyası olmayan gelinine sen bir çöp bile verme.

Maddi bütün yükü oğlunuza bindirmişsiniz ya, yeni sıkıntılarınızla başedemeyen oğlunuz, gelininize taktığınız 1 bileziği daha sizin borçlarınız için bozdursun.
Kalan 2 bileziği de oğlunuz kendini idare edecek kadar aldığı arabaya ödesin, siz bir de utanmadan o arabayı da isteyin ver biz kullanalım diye.

Sen bir kere arayıp bir ihtiyacınız var mı deme, oğlun her aradığında hep kendi sıkıntılarından bahset.
Başına türlü türlü sıkıntılar gelsin, bir kere ben kimin ahını aldım deme, bir kere olsun helallik isteme gelininden.
Hep sen çok bil, hep senin dediğin doğru olsun.

Evet, böyle gelinim olsun, hakikaten 10 milyar borcum olsun. Nasıl olsa gelin onu da öder...

inanmıyorum ya işte o gelin benim.yazar bizim yakın komşu sanırım.aynı bizi tarif etmiş.aynısı ama ya.kendimi gördüm valla...

Bu zamanda kayınvalidelerin beklentileri epey fazla oluyor.
E hal böyleyken çoğu gelin de eziliyor.Kayınvalide destek yerine köstek veriyor.

Rabbim bizi herşeyin hayırlısıyla karşılaştırsın...
Hayırlı bir kayınvalide olalım .İyi gelinlerle damatlarla karşılaşalım inşallah...(amin)

alkışşşşş :37::37::37::37::37::37:
güzel anlatmışsın vallaha.
aynı bennnnn

Son düzenleme:
Kırık dökük olsun evinin eşyası olsun.
Mutlu huzurlu olduktan sonra, kendi evini bildikten,
kendi kapını kapattıktan varsın eski olsun.
Ayrılmışsın ya arkadaşım , bundan sonrası sefan olsun. :7:

eskiden gelinler beklentiye girerdi şimdi kv ler ,

ayrıca yazınızın bazı kısımlarında kendimi gördüm , evet beklentiye girmedim para biriktirdik onların takacağı altına kadar kendimiz aldık haliyle herşeyin en düşük fiyatlısını , bir düğün yaptık tabir yerindeyse 3 kuruşa mecbur kendi paramızla yapınca bütçemiz buna yetti , herşeyin olabildiğince ucuzuna kaçtık ama yine de huzurluydum çünkü karışan eden yoktu , gelinliğimi bile eşimle birlikte beğendik aldık taki düğüne kadar görmedi kimse, bohça mı yapılcak eşimle, mobilyamı alıncak eşimle, azıcık aşım kaygısız başım , yazınızdaki tek eksik ayrı eve çıktım bunada karışamazlardı herşeyi kendimiz yaptık çünkü...

Final süper olmuş
Ama cidden okurken yok artık dedim
Ben bu kadar tavizi öz babama bile vermem...

Çünkü insanoğlu nankördür.

Final süper olmuş
Ama cidden okurken yok artık dedim
Ben bu kadar tavizi öz babama bile vermem...

Çünkü insanoğlu nankördür.

Katılıyorum, ben en çok şu kısmına takıldım, senin ona güvenip verdiğin sırrı başkalarına açması.. Çok ayıp, yakışmaz bir anneye..

Katılıyorum, ben en çok şu kısmına takıldım, senin ona güvenip verdiğin sırrı başkalarına açması.. Çok ayıp, yakışmaz bir anneye..

Yapılıyor canım yapılıyor. Kocaman aklı başında kadın diyorsun ama her zaman umduğun gibi olmuyor.

Back
X