• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya ortanız yok mu sizin ? ben size saygı duyup açıklaöa yaptım, verdiğiniz cevaba bak. 9 sayfa yazanlar aptal saptal bir siz akıllısınız. ben kızıma kısmadım, benim ailem çoluğum çocuğum nerden geldi gündeme. ona yetebilmek adına 2. dahi yapmadım. en iyisini yer en iyisini giyer sağlık eğitim kendime dair tüm şartların en iyisini sağlarım. ben size o kafayı izah ettim, ailesi böyle ne yapsın öldürsün mü ailesini ? anlamadım ki seçemiyoruz annebabamızı , ben önerimi ilettim 55 bin lik maaşınla çek git zaten liseden beri çalışıyormuşsun dedim. bence ekonomiden haberi olmayan sizsiniz kızımın okulu bu yıl 650 bin( neyse ki burslu ) bugün 3 kozmetik aldı 3 bin, markete gittim 2 bin tuttu, soda o bu, şort aldı 1400 tl di galiba, charm aldı 1000 tl tuttunbişeyler ekletti. bunlar bugün oldu ? işte gerçek ekonomi bu, 11 yaşına bu çocuk. Bu kız nasıl okudu etti acaba bu cimri aile ile ? o kadar cimriler ki istediği bölüm olsun diye özele göndermişler. yapmayın Allah aşkına ergenlik cidden 30 dan önce bitmiyor bu konuyla anladım.
11 yaşındaki bir çocuğa şu yazdıklarınız normal mi cidden.Param var ,harcarım bile diyemezsiniz.Bu doyumsuz ,büyüdükçe maddiyatla mutlu olamayan hep daha fazlasını isteyen bu çocuklar korkutmuyor mu sizi.

Bir öğretmen olarak son yıllarda öğrencilerimde gördüğüm en büyük problem bu.Çocuk her istediği ile şımartılmışsa ailesine asla vefası yok.İstediklerine ulaşamadıkça hırçınlaşıyor,aileyi yok sayıyor.Yapılan bunca fedakarlık onların gözünde çöpe dönüşüyor.Konu sahibi gibi.

Üşenmedim okudum, konu sahibi sen şımarıksın ama ailende normal değil. Mesela her şeye banane almasaydı, yapmasaydı demek çok bencilce çok düşük bi hareket, bu kafada olursan kimse yanında barınmaz. Yap yap sonra ee yapmasaydın demek olur mu ne kadar aşağı bi davranış şekli.
Ayrıca şu konuda haklısın kaza yapacaksın ve ailen sen daha hastanedeyken masraf derdine düşecek yani onlarca kaza ve dolayısıyla hasta yakını gördüm böyle bi şeye binde bir şahit oldum diyebilirim. Bir anne evladı fizik tedavi görmesi gerekirken nasıl kredi çek diye darlayabilir ve koskoca forum bunu normal görür anlamıyorum. Mangalda kül bırakmayan anneler nerdesiniz, belli ki anne böyle olduğu için çocukta banane dilini kullanıyor, vefa göstermezsen çocuktan vefa bekleyemezsin.
Ne ekersen onu biçiyosun işte. Ben maddi olanaklar kadar manevi olanaklarada bakıyorum.
Bi diğer takıldığım şey sinyal verdim yola atladım o çarptı 50-50 suç bence demen, mesela bu bi mühendise yakışmayan zekada bi yorum, böyle akıl mantık olmayan şeyleri savunma, bu şekilde konuştuğun için belkide ciddiye alınmıyosun. Mesela takip mesafesini bile bilmiyosun bide oraya ek bilgi eklemişsin, halbuki aynı şerit ayrıntısını bilmeden, hatalı sollama vs bunlarıda bilmiyosun. Önce hatanı kabul et, birinin canınada zarar gelebilirdi.
Harcama konusuda devasa abartılmış, atandığım ilk sene bir maaşımı masada bıraktığım zamanları biliyorum. Harcamicamda ne zaman harcicam sefam olsun hiç keşke demiyorum. Evlendim çocuğum var artık şuursuzca harcamalar yapamam. Bunu yapacak zamanda konu sahibinin olduğu dönem, ileride istesede yapamayacak.
Yani kızımı özelde okutcam istediğini alacam, yurtiçi yurtdışı tatilleri yaptıracam ve böyle 25 sene büyütücem sonra dönüp aa kızım 55binle geçin,tatil yapma, istediğin telefonu alma diyeceğim.
Sadece eşimin emeği olan ilk aracını acemiliğim sonucu yüzde 90 hata ile perte çıkarttım,onu aramama iyi olduğumu bilmesine rağmen beni gördüğünde gözlerindeki endişeyi korkuyu sarılmasını unutamıyorum, bir kez bir an bile lafını yapmadı, koca böyle yapmazken anne/babayı asla kabul etmiyorum çok zoruma giderdi.
Bir tanecik evlat yani kız evladı, fizik tedavisine kadar önemsemeyen bir ailesi varken bu kafada olması normal.
Böyle davranmaya devam etsinler elin adamından medet umar oda.

ya ortanız yok mu sizin ? ben size saygı duyup açıklaöa yaptım, verdiğiniz cevaba bak. 9 sayfa yazanlar aptal saptal bir siz akıllısınız. ben kızıma kısmadım, benim ailem çoluğum çocuğum nerden geldi gündeme. ona yetebilmek adına 2. dahi yapmadım. en iyisini yer en iyisini giyer sağlık eğitim kendime dair tüm şartların en iyisini sağlarım. ben size o kafayı izah ettim, ailesi böyle ne yapsın öldürsün mü ailesini ? anlamadım ki seçemiyoruz annebabamızı , ben önerimi ilettim 55 bin lik maaşınla çek git zaten liseden beri çalışıyormuşsun dedim. bence ekonomiden haberi olmayan sizsiniz kızımın okulu bu yıl 650 bin( neyse ki burslu ) bugün 3 kozmetik aldı 3 bin, markete gittim 2 bin tuttu, soda o bu, şort aldı 1400 tl di galiba, charm aldı 1000 tl tuttunbişeyler ekletti. bunlar bugün oldu ? işte gerçek ekonomi bu, 11 yaşına bu çocuk. Bu kız nasıl okudu etti acaba bu cimri aile ile ? o kadar cimriler ki istediği bölüm olsun diye özele göndermişler. yapmayın Allah aşkına ergenlik cidden 30 dan önce bitmiyor bu konuyla anladım.
Sizin böyle büyüyen kızınız ileride o şortu marka alıcak, charm yerini altına pırtlantaya bırakacak, ne gördüyse nasıl yetiştiyse onun standartı “normali” o olacak, işte burda bizim ekonomimiz devreye giriyor. Bu şekilde büyüyen çocuklar üç kuruşa nasıl alacaklar, hadi kendi ayakları üstünde dursunlar 55bin maaş alır 20si kiraya gitti 10 fatura gıda diyelim, kalanla ne alacak.
Nasıl ev araba alacak, nasıl istediği takıları kozmetiği alacak, tökezlediğinde sana şu kadar harcadık hadi bakalım ayaklarının üstünde dur mu denecek.

Back
X