Böyle Gelinim Olsun, 10 Milyar Borcum Olsun...

Nedense eş ailesi ile olan ilişkilerde taviz tavizi doğruyor. Önce 500tl borç isterler adı borç geri ödemesi yok adından ibaret yani sadece hani istemesi kolay olsun diye….sanırım onlar bizden daha iyi biliyor insan psikolojisini sen ben 50 kere okul okuduk diyelim kendimizce, adam biliyor “karşılıksız” derse antipatik olur ama “ borç” dese kısmen daha sempatik. Sonra bu miktar hiç bitmez bazen artar bazen sabit kalır, diğer ihtiyaçlarını saymıyorum bile….o yüzden başından kötü olacaksın daha iyi.. sonradan kötü olunca eşinle de aran bozuluyor. En azından başından herkes kabul etmiş oluyor.

neden herkes maddi beklentilere giriyorsa..kaynana kayinbaba destek olacaklarina daha cok kostek olurlar ya...oglunun yuvasi dagilsa sevinecekler sanki...ben hep susma taraftari degilim...bir yerde sesini cikarmak gerek...yoksa hep altta kalanin cani ciksin mantigi...sinir oluyorum boyle seylere.

Allah her zaman haklıyı haksızı görür canım hiç dert etme
evin ayrı yolun ayrı zamanla eşya da olur altın da
sen eşinle huzurluysan anlaşabiliyorsan gerisini takma kafana:31:

Katılıyorum, ben en çok şu kısmına takıldım, senin ona güvenip verdiğin sırrı başkalarına açması.. Çok ayıp, yakışmaz bir anneye..

Konu şuydu: Evde huzur vermeyen görümcelerim yüzünden moralim çok bozuluyordu, kayınvalideme hiç bahsetmemiştim bana nasıl davrandıklarını şikayet olarak algılamasın diye. Benim moralimin bozukluğunu kendi üstüne alınarak eşime serzenişte bulunmuş aduket bizi istemiyor sanırım falan diye.
Yemin ediyorum bunu duyunca şunu yaptım : Gittim yanağından öptüm, başımın üstünde yeriniz var dedim. Benim başka bir sıkıntım var üstünüze alınmayın dedim, görümceleri anlatmadım tabi dedim ki biz oğlunla hala birlikte olamadık ben yapamıyorum. Aslında moralimi bozan görümcelerdi.

Hergün bir öncekinden daha beter hale gelince ailem geldi beni almaya, o gün evde kavga çıktı. Ve bunu o gün söyledi, bir de şunu ekleyerek "bizim sorunumuz var sorunumuz var hergün sorunları varmış doktora gidin dedim gittiler bişey yok demiş" diyerek en özelimi ailemin yanında ifşa etti o kadar utandım ki orda abim var babam var eniştem var...

Zihnimde en çok yer tutanları anlattım burda. Daha neler var neler.

Kendimden o kadar taviz verdim, ve o kadar fedakardım ki.

Bir gün olsun Allah razı olsun diyen olmadı. Ben ne yaptım da kötü oldum? İşte beni bir tek bu üzüyor.

Back
X