• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle mi Başlıyor Sonlar....

jelyb10

++MaVi BerEliM++
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
1.471
2
358
39
Yalova
onunla ilk tanıştığımız şehirdeyim şimdi.o burdan çok uzakta.aslında bende burda olduğumdan emin değilim.beynim başka yerde kalbim onun yanında.asla ayıramayacaklar bizi dedik.annesi istemedi beni.sorun sadece batılı olmamdı.böyle empoze etti herkese.aslında kardeşinin kızını istiyormuş kına gecemde öğrendim bunuda.en güzel günümde buda bir tokat gibi indi yüzüme.evlenmeden öncede eşimle konuşmalarına şahit oldum defalarca.ne cahilliğim kaldı ne para yiyiciliğim...kinlendim içlendim nefret ettim o kadından.ama yinede çabaladım düzeltmek için eşimi seviyorum çünkü.nihayetinde evlendik.evliliğimizin 1.yılında eşimin doğuya tayini çıktı.bebeğim 1 aylıktı.bıraktı gitti bizi.ağladım sızladım beni bırakma dedim araya soğukluk sokma dedim.dinleteemdim.asıl sorunsa beni annesinin yanına bırakması.çok kötü durumdayım.annesini sevmiyorum.ailesi kalabalık gelen giden bitmiyo.gezmeyi çok seviyor.geze geze bebeğimide hasta etti.pis dağanık sürekli arkasını topluyorum.bunlar sadece görüen sorunlar.asıl sorun benim içimde.ne annemle nede onun ailesiyle değil yuvamızda olmak istiyorum.akşam kocam eve gelsin istiyorum.son zamanlarda o kadar çokkavga ediyoruz ki boşanma derecesine geldik diyebilirim.oda beni seviyor biliyorum.ama çok yıprandık.aslında ben en doğrusunun ayrılmamız olacağını düşünüyorum.ama onu asla bu durumda bırakamam.ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum.bilmediğim bir şehirde tanımadığım insanlar.karakterlerimiz farklı kültürümüz farklı.çok zorlanıyorum.onlara uyum sağlayamıyorum.ne olur banada yardımcı olun.inanın öyle bir duruma geldim ki canıma kıymayı bile düşündüm.ama anneyim ben yapamam.yapmamalıyım.eşimde aynı durumda.sıkıntıdan suratımda yaralar çıkmaya başladı.onunda sık sık burnu kanıyormuş.biz ne hale geldik...

esin seni yanina alamiyor mu, calisti yere?

yada konus esinle ben burda rahat edemiyorum kendi evimizde oturmak istioyrum de, bukadar zor mu bu? kendini yipratmaktan zor olmaz herhalde. al cocugunu evinize git.. yada ben birazda annemlerde kalmak istiyorum de böyle bir sansin yok mu?

bir arada olmanıza engel nedir ki?sizi neden götürmedi tayininin çıktığı yere;bu ayrılık dahada zorlaştırmıyomu zaten sorunlarınızı,ikinizin elinde diye düşünüyorum tabi detayları bilmiyorum ama;

eşim asker ve zor şartlar altında görev yapıyor.lojmanda çıkmadı ne yazık ki bize.gittiği günde çatışmanın içine düşünce aldırmaya korkmuş yanına bizi.aslında sorun kayınvalidemin tripleri.eğer ben kendi evimizde kalsaydım yada annemde eşime sırtlarını döneceklerdi.eşimde bu yüzden sırf kendi kafası rahat olsun diye beni onların yanında bıraktı.düşünemedi durumların bu noktaya gelebileceğini.benim ondan vazgeçeceğimi düşünemedi hiç.şimdi benim bütün eşyam orda eşimin annesinde.kuruldu bana oda yapıldı falan filan.bende 2 aylığına anneme geldim gezmeye.gidince annesi ameliyat olucak ben bakıcam.gitmicem diyemiyorum o yüzden.desemde çok büyük kavga çıkar.eşim ailesinden kopar.sırf bu yüzden bütün bunlara katlanıyorum.ama bende sabır kalmadı.çok kötüyüm

uzuldum senin icin ya...kaynanayla birlikte mi yasiyorsunuz, orayi anlamadim da...

evet eşimin 2 yıl doğu görevi var.yani 2 yıl onunla kalmam gerekiyor.bu ay içindede gidicem.şu anda annemdeyim.ama geldiğimden beri ağşıyorum.onlarda perişan oldu:(

kaynanaya tepki koy, seni boyle rahatsiz etmesin. ama biraz sabret, belki esin gorevden donunce degisir hersey)) ins degisir ve cok mutlu olursun

nasıl tepki koyucam?bu zamana kadar sustuğum şeyler için söylenmeye başlarsam annesi doldurdu derler.

canim kendi ailende kalamazmisin?
kavga cikar diyemi korkuyorsun? iyi ama senin ruh sagligin kotuye gitmezmi orda

istesem kalırım ailemin yanında.ama o zaman çok tatsız şeyler yaşanıcak.eşimle zaten aram çok kötü dahada kötü olucak diye korkuyorum.yani anlayacağınız ben gerçekten bir çözüm yolu bulamıyorum.hiç bu kadar kötü kavga ememiştik ve ben asla ona karşı bu kadar saygısız kelimeler söylemmeiştim.evliliğim sallanıyor resmen:(

sadece sana önerim sabırlı ol ve herşeyi olduğu gibi bırak aksın hayat birşey yapmaya çalışma, düşünme, eşinle tartışma, sen neye karar verirsen ver her iş olacağı gibi olur kendini üzme çevremde var böyle insanlar biraz da okuduklarımdan yola çıkarsam sadece sabret ve plan yapma planlar olmayınca bunalıma girersin eşini de sıkma.senin Hayat kayınvalidenden ibaret değil sen ve eşinden ibaret.
sen plan program yapma zaten plan ve program yapan var bizi yaratan.

sadece sana önerim sabırlı ol ve herşeyi olduğu gibi bırak aksın hayat birşey yapmaya çalışma, düşünme, eşinle tartışma, sen neye karar verirsen ver her iş olacağı gibi olur kendini üzme çevremde var böyle insanlar biraz da okuduklarımdan yola çıkarsam sadece sabret ve plan yapma planlar olmayınca bunalıma girersin eşini de sıkma.senin Hayat kayınvalidenden ibaret değil sen ve eşinden ibaret.
sen plan program yapma zaten plan ve program yapan var bizi yaratan.

inan bende bunu yapmaya çalışıyorum.söylenmicem geçicek 2 sene biticek sus diyorum.telefon çalıyor eşim arıyor ve bir anda bütün öfkemi kusuyorum oracıkta.nasıl bir durum bu bilmiyorum.ama tek başıma başa çıkamıyorum

sana tavsiyem roman okuyabilrsin garip gelecek ama bulunduğun ortamdan birkaç gün uzaklaşıyorsun.
seni tanımıyorum kitap okurmusun muhammet bozdağın kitapları var 5 adet seri gibi hayata bakışın değişir. ben okudum ve değişti bana göre artık bu hayata üzülmek boş inan bana o kadar üzülecek şey var ki bilemezsin. sakın eşinle bibirinize olan saygınızı yitirmeyin sen ona o seni anlamıyor diye kızıyorsun o ise arada kalıyor bu bağlamda empati yapabilirsin. Dua etmeyi ihmal etme olur mu? keşke o kitapları alıp okusan

teşekkür ederim önerilerin için.oraya gidince kitap okuyacak vakit bulabileceğimi sanmıyorum ama yinede tavsiye ettiğin kitapları edinmeye çalışıcam.çünkü oraya gidince eşimin annesi ameliyat olucak.ona bakıcam bebeğimde çok küçük 6 aylık daha onunda yükü bende olucak tabi birde kalabalık aile hzimet lazım.yani inşallah kendime vakit ayırırımda okurum.

şimdiii;
Ailenin yanında kalamıyorsun,
Eşinin yanına gidemiyorsun
Kayınvalidenle kalmak istemiyorsun
Bebeğin var daha yeni ve emzirmek zorundasın
Kaynanan ameliyat olacak gitmek zorundasın
EŞini seviyorsun ama her konuşma kavgaya gidiyor ve ipler kopmak üzere..
2 yıl sabretmek zorundasın ve ne yapacaksın bilmiyorsun??

hakkatten bir çıkmaz gibi yani sanki dört bir yanın sarılmış gibi
senin bir şekilde oraya gitmemek için tutarlı geçerli ve ortamı toplayacak kalp kırmayacak bir bahaneye ihtiyacın var eğer bulamazsan kayınvalideniin yanına gdip sinirlerini yıpratacaksın yada evliliiğin bitme noktasına gelecek

şöyle yapsan gitsen ameliyat olup ayağa kalkana kadar biraz sabretsen sonrasında bir şekilde kendi ailenin yanına geçmek için bir bahane bulsan
okadar sabredemezmisin ?
sonuçta hasta kadın hem yardımcı olursun hem aradaki bozukluk yumuşar belki hasta olunca insanlar hassaslaşır
sonrasında iyileşince baktın daralıyorsun
ailenin yanına gitmek için geçerli bir sebep bulsan ??

valla kayınvalideni çekmek zorunda kalacağına eşinin yanına gitsen orayı çekmek zorunda kalsan
daha mantıklı olur .
ailene de neden gidemediğini anlayamadım ama ayrılma noktasına gelmişseniz
kimseyle değil onunla yaşaman gerekiyor

şimdiii;
Ailenin yanında kalamıyorsun,
Eşinin yanına gidemiyorsun
Kayınvalidenle kalmak istemiyorsun
Bebeğin var daha yeni ve emzirmek zorundasın
Kaynanan ameliyat olacak gitmek zorundasın
EŞini seviyorsun ama her konuşma kavgaya gidiyor ve ipler kopmak üzere..
2 yıl sabretmek zorundasın ve ne yapacaksın bilmiyorsun??

hakkatten bir çıkmaz gibi yani sanki dört bir yanın sarılmış gibi
senin bir şekilde oraya gitmemek için tutarlı geçerli ve ortamı toplayacak kalp kırmayacak bir bahaneye ihtiyacın var eğer bulamazsan kayınvalideniin yanına gdip sinirlerini yıpratacaksın yada evliliiğin bitme noktasına gelecek

şöyle yapsan gitsen ameliyat olup ayağa kalkana kadar biraz sabretsen sonrasında bir şekilde kendi ailenin yanına geçmek için bir bahane bulsan
okadar sabredemezmisin ?
sonuçta hasta kadın hem yardımcı olursun hem aradaki bozukluk yumuşar belki hasta olunca insanlar hassaslaşır
sonrasında iyileşince baktın daralıyorsun
ailenin yanına gitmek için geçerli bir sebep bulsan ??

benim onu o halde bırakmaya zaten vicdanım el vermez.gidicem bakıcam iyileşene kadar.sonrasında eşimin izni 6 ay sonra.ben gelirim seni ailenin yanına bırakırım diyor.abimde evlenicek gelin burda kalıcak muhtemelen.nasıl yapıcam nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum.sanırım buda benim sınavım.eşimle akşam tartıştık en son kapadı telini bir dahada açmadı.hiç böyle yapmazdı.demek ki oda farkında sona yaklaşıyoruz.

valla kayınvalideni çekmek zorunda kalacağına eşinin yanına gitsen orayı çekmek zorunda kalsan
daha mantıklı olur .
ailene de neden gidemediğini anlayamadım ama ayrılma noktasına gelmişseniz
kimseyle değil onunla yaşaman gerekiyor

onların adeti böyleymiş.gelin kayınvalide yanına yakışırmış.ben artık bu evden çıkmışım.

benim onu o halde bırakmaya zaten vicdanım el vermez.gidicem bakıcam iyileşene kadar.sonrasında eşimin izni 6 ay sonra.ben gelirim seni ailenin yanına bırakırım diyor.abimde evlenicek gelin burda kalıcak muhtemelen.nasıl yapıcam nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum.sanırım buda benim sınavım.eşimle akşam tartıştık en son kapadı telini bir dahada açmadı.hiç böyle yapmazdı.demek ki oda farkında sona yaklaşıyoruz.

yani anlamadım abşm dediğiniz kişi eşinizin abisi mi??
yani bir evde iki gelin mi ??:44:

yani anlamadım abşm dediğiniz kişi eşinizin abisi mi??
yani bir evde iki gelin mi ??:44:

hayır kendi abim evlenmeyi düşünüyor bu yaz.keşke öyle olsa ben eltimle aynı evde olmam der çıkardım güzel bahane olurdu.ama değil ne yazık ki.

Back
X