Allah gönlünüze göre versin inşallahSelam arkadaslar ben pko hastasi oldgm icin asiri kilo insulin direnci karaciger yaglanmasi yumurtalkklarda kist ve en önemlisi adet görememe sorunu yasiyorum, doktorum kilo vermemi söyledi sart oldugunuda söyledi.
Vucudum cok zorlaniyo kilo vermekde elimden geleni denemeye calisiyorum suan.. aslinda sorum su benim gibi adet göremeyen ama ilac ile adet gören hamile kalan arkadaslarimiz varmi? Ben duphaston aliyorum 1 sene adet olmadim suan adet oluyorum ama duphaston ilaci ile.. böyle sknti cekip bu sekl hamile kalanlar yazabilirmi rica etsem..❤
Ben değilim ama arkadaşm da vardı aşılama ile gebe kaldı önce kilo verin sonra deneyin Rabbim hayırlısını versinSelam arkadaslar ben pko hastasi oldgm icin asiri kilo insulin direnci karaciger yaglanmasi yumurtalkklarda kist ve en önemlisi adet görememe sorunu yasiyorum, doktorum kilo vermemi söyledi sart oldugunuda söyledi.
Vucudum cok zorlaniyo kilo vermekde elimden geleni denemeye calisiyorum suan.. aslinda sorum su benim gibi adet göremeyen ama ilac ile adet gören hamile kalan arkadaslarimiz varmi? Ben duphaston aliyorum 1 sene adet olmadim suan adet oluyorum ama duphaston ilaci ile.. böyle sknti cekip bu sekl hamile kalanlar yazabilirmi rica etsem..❤
Amin tesekkür ederimAllah gönlünüze göre versin inşallah
Sorun zaten orada vucudum zorlaniyor veremiyor vardiyali isteyim düsünün saat gec ve hala isteyim suan hic bir diyete uyamiyorum tiroidlerim calismiyor bir suru sknti stress hayatimda hic eksik olmuyo.. zayiflamak bende cok istiyorumBen değilim ama arkadaşm da vardı aşılama ile gebe kaldı önce kilo verin sonra deneyin Rabbim hayırlısını versin
Biliyorum bende duyuyorum cevremde cok oluyo öyle seyler ama insanin kendi bu durumda olmasi ap ayri bisey malesef.. insallahValla aynı sizinki gibi diye spesifik bir şey söyleyemem ama ben neler neler gördüm! Aşırı kilolu, şeker hastası, tiroid hastası, miyomlu, pko lu… Hepsinin tedavi sonrası bebekleri oldu. Allah nasip ediyorsa oluyor, siz her şeyden önce tedavinizi ihmal etmeyin, sağlıklı kilo verme yoluna girin bir de kalbinizi ferah tutun. Güzel haberinizi bekleriz inşallah
Öncelikle stres yapmayın varsa vaktiniz yürüyüş yapın bol su tüketinSorun zaten orada vucudum zorlaniyor veremiyor vardiyali isteyim düsünün saat gec ve hala isteyim suan hic bir diyete uyamiyorum tiroidlerim calismiyor bir suru sknti stress hayatimda hic eksik olmuyo.. zayiflamak bende cok istiyorum
Calisan bir kadinim malesef tüm gün zaten is yerimde ayakda geciriyorum üstüne bide ayaklarimda topuk dikeni var fazla geliyo yürüyüs arti ayakda kalma.. keske tek sknti yürüys ile bitseÖncelikle stres yapmayın varsa vaktiniz yürüyüş yapın bol su tüketin
Yeşilçay ve mate birlikte karıştırıp üstüne sicak su koyun demlensin günde 2 kere için devamlı içince ödem attira attira zayıflatıyor tabi yemenede dikkat edersenSelam arkadaslar ben pko hastasi oldgm icin asiri kilo insulin direnci karaciger yaglanmasi yumurtalkklarda kist ve en önemlisi adet görememe sorunu yasiyorum, doktorum kilo vermemi söyledi sart oldugunuda söyledi.
Merhaba yaziniz cok güzel sevindim , matofin kullaniyorum insulin icin ama elimden geleni yapmaya da caliscam1-İnsülin direnci için hap kullanıyormusunuz? Kullanmıyorsanız doktorunuzdan talep edin..Bu sizin doktor eğer uygun görürse kilo vermenizi kolaylaştıracak...
2- Hemen bir diyetisyene gidin ve harfi harfine uygulayın...Veremiyorum diye birşey yok...Verilebiliyormuş denedim...
3- Ben doktoromun önerisi ve diyetisyen eşliğinde "gaps diyeti" yaptım..Ama öyle bir katılıkta yaptım ki hayatta asla kaçırmam yerim dediğim şeyi gözümün önünde yediler ama parmağımı dudaklarıma dahi değdirmedim öyle bir istikrardan bahsediyorum...Söz konusu evlat özlemi olunca,hayatımda inmediğim kiloya indim ...Kendimi tanıyamıyordum ve herkes şok oluyordu...
Kendi kendime tedavisiz hamile kaldım...
Pko'luyum...
Doğumdan sonrada geç de olsa kendi kendime regl olmaya başladım...
Rabbim size de nasip etsin...
İnanç,dua ve gayret...
Rabbim tez zamanda çabalarınızın karşılığını versinMerhaba yaziniz cok güzel sevindim , matofin kullaniyorum insulin icin ama elimden geleni yapmaya da caliscam
Amin tesekkür ederimRabbim tez zamanda çabalarınızın karşılığını versinSağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evladınız olsun
Yani şöyle söyleyeyim ekim gibi en son çatlatma iğnesinden de olumsuz sonuc aldıktan sonra şubat en son adet olmuştum...Bir daha da hamile olduğumu öğrenmiştik...Ama dediğim gibi hayatımın en zayıf dönemini yaşamıştımAmin tesekkür ederimzayifladikdan nezaman sonra hamile kaldiniz yani üstünden kac süre gecti
Ya cok iyi insallah banada nasip olur benden kilolu bir tanidigim var suan 5 aylik hamile sasitim kaldim niye bende olmuyor diyeYani şöyle söyleyeyim ekim gibi en son çatlatma iğnesinden de olumsuz sonuc aldıktan sonra şubat en son adet olmuştum...Bir daha da hamile olduğumu öğrenmiştik...Ama dediğim gibi hayatımın en zayıf dönemini yaşamıştım
İnsülin için yazdığı ilacı hatırlamıyorum ama klomen kullanmıştım..Zaten öyle iştahı kapatan birşey bende hatırlamıyorum ama sen çaba sarfederken kilo vermeye o da yardımcı oluyor..Yoksa aylarca yapmadıgım kalmamasına rağmen dogru düzgün kilo veremıyordum...Ya cok iyi insallah banada nasip olur benden kilolu bir tanidigim var suan 5 aylik hamile sasitim kaldim niye bende olmuyor diyematofin cok migdemi bulandiriyor ama istahimi kesmiyor napcam bilemedim insulin ilacin ismi bu arada matofin yani .. adetlerim düzensiz suan duphaston ile adet oluyorum 2 ay önce klomen aldim tutmadi sanirim kist yapti adetim bu ay siyah / kahverengi seklindeydi öylede bitti
Aynen öyle dediklernde öyle haklisin ki bakalm benim hikayem nasi olucakk.. incir kürü nasil oluyor bende arastiriyodum onu tamda ama birsey bulamadim düzgün daha dogrusu anliyamadim nasil yapildigini / kullanildigini tarifini verebilirmisin acaba?İnsülin için yazdığı ilacı hatırlamıyorum ama klomen kullanmıştım..Zaten öyle iştahı kapatan birşey bende hatırlamıyorum ama sen çaba sarfederken kilo vermeye o da yardımcı oluyor..Yoksa aylarca yapmadıgım kalmamasına rağmen dogru düzgün kilo veremıyordum...
Bir ara duphaston da yazmıştı...Yanlış hatırlamıyorsam en son progeston hapıyla hamile olana kadar devam etmiştim...Yani herkesin geni,bünyesi farklı bazıları evet kilolu hamile kalabiliyorlar ama bana ısrarla ver ver ver demelerinden sıkıldım ve bak verdim işte diyebilmek istedim..
İlk gittiğimde doktora o da pko'dan kistler var zaten böyle hamile kalma onları temızleyelım dökülsün demişti..Bende de o sekılde kahverengi çok oluyordu ki hala oluyor...pko için de avantaj olarak geç menepoz olursun demıstı çoğu yumurtalarım dökülmediği için ergenlıgede gec girmek tabi etkiliyordur...
Zaten bu kısır döngüyü kırmak mesele..
Pkoyuz..Kilo alıyoruz normal insanlardan da az yesek yapışıyor kalıyor...
O yüzden resmen işkence diyeti diyebilirim yaptığıma...He şimdi o diyete kalkışamıyorum mesela baska yöntemlere bakıyorum ama...
O keskin diyette hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim...
Bunun dışında incir-havuç kürü yaptım buarada...Tabi başka değerlerimde sıkıntı olmadığı için yaptım ben..1 kere yaptım zaten sonrasında hamileydim..Yani o kadar çok mücadele verdim ki birinden birini Allah vesile etti..Ama baş kahraman kilo..Hamile kalınca o dilime dokundurmadıgım çikolata ya da ne varsa abartmadan yicem diyerek telkin ettim kendimi..
Ya hep Ya hiç kuralı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?