- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
Sizden daha zeki olduğumu söylemedim boşuna geriliyorsunuz binin iklimi gilmidi diyeBak bunlar benim hiç aklıma gelmemişti mesela :) benim çocuğum herhangi bir şeyle oyalanmıyor efendim. Oyuncak, kalem VS onu durdurmuyor. İstediği tek şey hareket etmek. Kişilere ve eşyalara zarar vermesine zaten müsaade etmiyorum. Hatta sırf bu yüzden beni tırmalamasına ya da ısırmasına göz yummak zorunda kalıyorum. Yeter ki bağırıp rahatsız etmesin kimseyi diye. Lakin ben çocuğumun yapısını değiştiremem. Yürüyerek ya da hareket ederek sakinleşiyorsa buna göz yummak zorundayım. Çocuk hareket etti diye rahatsız olan yetişkini de asla anlayamam. Sağlık ocağına gitmek zorundayız. Çocuğum hareketli diye sağlık kontrolüne de götürmeyeyim mi?
Bu durumda hiperaktif ya da otistik çocukları olan anneler kendilerini eve mi kapatsın? Zira onları "terbiye" ile durdurmak mümkün değil malum.
Ben demiyorum ki çocukları ortamın içine mıçarken, arsızlık yaparken anneleri müdahale etmesin. Elbette müdahale etmeli, gerekirse ortamdan uzaklaştırmalı. Ancak bazı çocuklar farklıdır ve hareket etmesi engellenemez. İnsanlar bunu anlamalı ve kendilerine herhangi bir zarar gelmediği sürece zaten sırtından ter boşalan anneye biraz empati kurabilmeli. Emin olun hiçbir anne halk tabiriyle "yaramaz " bir çocuğu var diye mutlu olmuyor. Sizin dışarıda şahit olduğunuzun yüz misli haliyle gün içinde savaşıyor. Ben bir öğretmenim. Hiçbir öğrencimin aynı tepkileri vermesini beklemedim. Aynı fabrikadan çıkmış gibi davranmalarını, aynı şekilde algılamalarını beklemedim. Oğlumdan da hareketsiz bir çocuk olmasını bekleyemem. Zira bunun mümkün olmadığını biliyorum.
Çocuğu hareketli olana kimse birşey de demiyor çocuğunuz hareket etmesin diyen oldu mu
Biz burda çocuğu Bagira bağıra sağda solda çarpa çarpa koşan insanları rahatsız eden ikaz etmek zorunda kaldığımız ve buna dur demeyen annelere kiziyoruz . Ve sizde bunu normal buluyorsunuz anlaşamadığımiz nokta bu.
Size gelelim çocuğum eşyalarınızı kirsin mi ? Çocuk çünkü o ? Olur mu ?