- 20 Ağustos 2014
- 3.445
- 9.519
- 358
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
Bizim ülkede maalesef her şeyde olduğu gibi bu durumda da endaze yok.bazıları tamamen başıboş bırakıyor, çocuk ne yaparsa yapsın umursamıyor, geçenlerde markete gittim on onbir yaşlarında iki çocuk market arabasını almış üzerine de binmişler resmen kaykay salonuna çevirmişler marketi, yanlarından geçemiyorsunuz yol vermiyorlar, öyle bir bağırıyorlar ki öyle böyle değil. Bir de insanların üzerine sürüyorlar neredeyse bir kadının beline çarpıyorlardı, kadın kendini yana atıp kurtuldu, annelerine baktım umuru bile değil, arkasını dönüp ne oluyor diye bakmıyor bile, bir şey söylesen bu sefer sen benim çocuğuma ne diyorsun olacak.
Ama birde madalyonun diğer tarafı var, bazen ne yaparsak yapalım çocuklar durmuyor, susmuyor özellikle iki yaşındaysa.Benim dört yaşındaki oğlum anlıyor, konuşuyoruz ama iki yaşındakine anlattığımda olayı eğlenceye çeviriyor, bir süre sonra yapmayacaksa bırakacaksa bile artık bırakmıyor.
Hangi ülke hatırlamıyorum ama avrupanın bir ülkesinde huzur evi ve kreşi birleştirmişler, yaşlılara yaşamsal motivasyon vermesi amacıyla çocuklarla aynı yerde bulunmalarını hem de çocukların yaşlıların şevkat ve birikiminden yararlanmalarını amaçlamışlar.Ama bizim ülkede düşünüyorum da insanlar yaşlandıkça çocuk düşmanı olabiliyorlar.
Ama birde madalyonun diğer tarafı var, bazen ne yaparsak yapalım çocuklar durmuyor, susmuyor özellikle iki yaşındaysa.Benim dört yaşındaki oğlum anlıyor, konuşuyoruz ama iki yaşındakine anlattığımda olayı eğlenceye çeviriyor, bir süre sonra yapmayacaksa bırakacaksa bile artık bırakmıyor.
Hangi ülke hatırlamıyorum ama avrupanın bir ülkesinde huzur evi ve kreşi birleştirmişler, yaşlılara yaşamsal motivasyon vermesi amacıyla çocuklarla aynı yerde bulunmalarını hem de çocukların yaşlıların şevkat ve birikiminden yararlanmalarını amaçlamışlar.Ama bizim ülkede düşünüyorum da insanlar yaşlandıkça çocuk düşmanı olabiliyorlar.