Bozulan Kombi Masrafı

Ayni sorunu ben de yaşadım gecen sene tasindim ve o düğme önceki kiraci tarafından kırılmış ve akan su icin de yogurt kovasi ile idare etmisler
Ben yaptırıp kiradan dusmustum ama o düğme cok sıkıntılıydi basinc devamli düşüyor ve sorun oluyordu. Kombi degismesi gerekiyorken ev sahibiyle cok tartistik bu konuda.
Siz kendiniz de hatali olduğunuzu soylemissiniz ama eski seyin bozulması sizinle.alakali değil ve siz iyi niyetle yaklasmissiniz.
O dugmenin maliyeti 300 liraydı geçen sene. Ben su basmak icin komsumu cagiriyordum o da kerpetenle acip yapıyordu. Yapan usta demisti parcasi 300 diye. Eger tek sorun oysa, yari yarıya paylasirsiniz.
Kombi demirbas ve ev sahibi karsilamak zorunda.
Fazlasıyla iyi niyetle yaklaştım çünkü gerçekten de hak gözetmek istedim o yüzden 50/50 kafama yattı ama bu karşı tarafta ben buna yıkarım bütün masrafları intibası uyandıracaksa çok bekler açıkçası :)) Ustanın dediğine göre parçaya bağlı başka yerler de kırılmış ondan 850 liraymış, gösterdi hepsini ama anlamadığım şeylerdi. ilk kez yaşadığım bir durum olumca acemilik de var. Google puanı yüksek bir servisti yorumlarda uygun fiyatlı ve iyi hizmet demişler biraz da ona güvenip ödedim ama şişirmiş de olabilir fiyatı günahı boynuna artık. Yaptıkları işe 1 sene garanti verdiler ama dediğiniz gibi sürekli tekrarlayacak bir sorun olursa ev sahibiyle her seferinde sendendi bendendi uğraşacağıma masrafına da katlanır taşınır giderim valla 🤦🏻‍♀️

Fazlasıyla iyi niyetle yaklaştım çünkü gerçekten de hak gözetmek istedim o yüzden 50/50 kafama yattı ama bu karşı tarafta ben buna yıkarım bütün masrafları intibası uyandıracaksa çok bekler açıkçası :)) Ustanın dediğine göre parçaya bağlı başka yerler de kırılmış ondan 850 liraymış, gösterdi hepsini ama anlamadığım şeylerdi. ilk kez yaşadığım bir durum olumca acemilik de var. Google puanı yüksek bir servisti yorumlarda uygun fiyatlı ve iyi hizmet demişler biraz da ona güvenip ödedim ama şişirmiş de olabilir fiyatı günahı boynuna artık. Yaptıkları işe 1 sene garanti verdiler ama dediğiniz gibi sürekli tekrarlayacak bir sorun olursa ev sahibiyle her seferinde sendendi bendendi uğraşacağıma masrafına da katlanır taşınır giderim valla 🤦🏻‍♀️
Geçtiğimiz yaz annemlerin buzdolabı bozuldu 750 TL tuttu. 3 parça değişti. Artık fiyatlar öyle 100-200 TL değil.

Valla benim kombi degisti komple ama 2 ay sicak su kullanamadim ev sahibi hep salladi yaptiracagim diye
Kombinin değişmesi gerektiği ve bunu da ev sahibi yaptıracağı için idare ettim kettleda su ısıtıp yikandim falan
Bundan dolayi indirim istedim ne indirimi dalga mi geçiyorsun dedi yapmadi begenmiyorsan cik diyor
Onca eziyeti cekeyim pandemi ortasinda çıkacağım !
Ustune kiraya 100.lira zam yaptı ki üst sınırın da ustunde
Yani inanin kötü ev sahibi insani ev sahibi edermis de o kadar durumum yok zaten tayinciyim gerçekten şu ev sahiplerinin cakalligindan bıktım ben de
Çıkarken son kirayi depozito yerine saydiracagim yoksa yaptigi masrafa sayip onu da vermez pislik
Benzer bir konuyu ben de açacaktım bu konuda icimi dökmüş oldum valla cok zor böyle sacma sapan tiplerle uğraşmak.
Siz hakkaniyetli davranmissiniz iciniz rahat olsun

Bu arada bence de ev sahibinin ödemesi gerek demirbaş olduğu için. Site aidatlarında bile yapılan tadilat vb işleri demirbaş diye ayırıp, kiracinin tutarını ayırıyorlar. Diyelim ki aidat 300 TL gelmişse, 50 TL’ye bozulan bir şeyi yaptırdılarsa kiracının tutarını 250 TL diye belirtiliyor.

Bence ev sahibinin ödemesi doğru olur. Parca dönmezse elbette zorlarsınız. Kırılması sizin suçunuz değil. Böyle masrafları her zaman üstünüze alırsanız sonu gelmez. Ben bekarken eylül sonu bir eve taşındım. Ekim ortası da kambiyi yaktım ısınmıyor. Ev sahibini aradım sorun var diye. Bana tamirci çağırdılar servis kombide bir iki şey değiştirdiler ödemeyi yaptım ve kiradan düşmeyi düşünüyordum. Kombi bakımı yapmadığım için ödemeyi üzerime yıktılar. O kış tam da ısınamadan geçti. Sonraki kış bakımını yaptım ama bu sefer de kombi hiç ısıtmadı. Beyni bozulmuş meğer. Servis cagirdim onu da bana yıktılar. Beyni yaptık bu sefer yine ısınmıyor 30 senelik evin petekleri çamur olmuş bildiğiniz. Onu da bana atmaya çalıştılar. Kabul etmedim artık. Yaptırıp kendim kiradan düştüm. Baştan her şeyi kabul etmemek gerekiyor. Bazi insanlar sizi kullanacaklarini anlayinca sürekli yukleniyorlar.
Benim ev sahibi de herseyi yıkıyor ben de zit gidiyorum artik
Normalde ev sahibine soylediginizde ya yaptir düş kiradan demeli ya da ben ustami getirip yaptiriyorum demeli benimki ikisini de demez hallederiz yaptiririz der bekle 3 ay üstüne!
keske ilk anda yaptirmayip ev sahibini arasaydınız. benim gordugum kombi sorunu olunca kiracilar ev sahiplerini ariyor ve ev sahibi kendi ustasini gonderip yaptiriyor.
Hepsi ayni degil maalesef
Ben mayis ayında haber vermistim ağustosta kombi icin firmalarla görüştü ekime kadar kombisizdim kirayi da normal.odedim indirim istedim vermedi

Bu arada basinc denen sey yilda bir kez ayarlansa yeterli kombiyi takan servis oyle dedi ben 2-3 gunde bir su basiyorum tesisat sorunuymus bilginiz olsun

İşte ev sahibi de diyo ki sen eve girer girmez kırılsa sen sorumlu değilsin ama 4 yıldır oturuyorsun senle birlikte eskidi sorumluluk sana ait. Piyango sana vurdu misali. Ama öyle şey olur mu durduğu yerde çalışan kombi aktif kullanılan bişey değil ki eskiteyim üstelik demirbaş ben yaptırıcam iki ay sonra çıkıp gideceğim belki, yine de benim de hatam vardır diyerek baştan yarı yarıya diye düşünmüştüm ben.

yine de aşırı saçma, evin demirbaşı çünkü. tabii ki kullanılınca eskiyecek. O zaman kombi tamamen ömrünü doldurduğunda da atıyorum 5 yıllık kiracı mi yenileyecek kombiyi? tabii ki ev sahibi yaptıracak. Atıyorum tesisatta problem çıksa eski boruların değişimini siz mi karşılayacaksınız? Ya da binanın duvarları eskise çatlasa siz mi yaptıracaksınız... Nasıl ki bunları siz yaptırmıyorsanız, o musluğu da siz yaptırmayacaktınız.

Bu tip muhabbetlerde hemen atlayıp ben yaptırıyorum demek yerine sözü ev sahibine bırakmak daha doğru. Ama geçmiş olsun bundan sonraki tüm arızalarda sizden de ödemenizi bekleyecektir...

yine de aşırı saçma, evin demirbaşı çünkü. tabii ki kullanılınca eskiyecek. O zaman kombi tamamen ömrünü doldurduğunda da atıyorum 5 yıllık kiracı mi yenileyecek kombiyi? tabii ki ev sahibi yaptıracak. Atıyorum tesisatta problem çıksa eski boruların değişimini siz mi karşılayacaksınız? Ya da binanın duvarları eskise çatlasa siz mi yaptıracaksınız... Nasıl ki bunları siz yaptırmıyorsanız, o musluğu da siz yaptırmayacaktınız.

Bu tip muhabbetlerde hemen atlayıp ben yaptırıyorum demek yerine sözü ev sahibine bırakmak daha doğru. Ama geçmiş olsun bundan sonraki tüm arızalarda sizden de ödemenizi bekleyecektir...
Ben yaptırıyorum da dememiştim işin garibi, kombi arızalandı der demez ama böyle şeyler kiracıya aittir diye başladı hemen :)) sonradan izah ettim bakın şöyle şöyle vs yarı yarıya öyle anlaştık. Kuruş ödemem açıkçası, gerekirse çıkar giderim yine ödemem, çıkmasam da dark side’a geçmiş halimi görmüş olur :)) en uyuz olduğum şeylerdendir iyi niyetin suistimali. Ben kırdım diye yarısını ödemeyi planladım ki yine olsa öderim benim de hatam vardı çünkü. Bu demek değil ki kimse kimseyi enayi yerine koysun. Ama dediğiniz doğru, böyle durumlarda ev sahibine haber edeceğim muhakkak. Saolun kızlar iyi oldu konuyu açtığım, yol yordam nedir öğrenmiş oldum.

Back
X