Bozulan Kombi Masrafı

evin sigortası var mı ? ev sigortalarında yılda 1 kez kombi bakımı-arızası ile ilgiili usta ücreti ödeniyor genelde. ev sahibine sorun isterseniz..
Evin sigortası olduğunu hiç sanmıyorum ama söylediğiniz iyi oldu, araştırayım cüzi bir meblağ ise kendim yaptırayım bundan sonra böyle durumlar için.

canım evın demırbası o ev sahıbı karsılamalı :)
ev sahıbıne soyle o kendı ustasını getırır belkı veya sen yaptır faturayı bana gonder yada kiradan düşelım de dıyebılır
ama evın demırbası oldugu ıcın ev sahıbıne aıt

850 lira tuttu, kiram 1000 tl
aynen boyledır normal canım
bunu soyle dusun
dıyelım kı evın bır odasının petegı bozuk degısmesı lazım
kım karsılar
ev sahıbı
banyoda elektrıklı ısıtıcı ıle dus alınıyor
bozuldu kım karsılar tabıkı ev sahıbı
apartmanın catısı onarılacak
asansor onarılacak
kım karsılar tabıkı ev sahıbı
yanı evın demırbasları bunlar

Evet haklısınız benim ev sahibim zengin ama o beni ilgilendirmez zengin de olsa fakir de olsa mülk sahibinin mülkünden gelir elde etmesi ve iyi bakılmasını istemesi en doğal hakkı. Sonuçta kimse parayı sokaktan toplamıyor, ben zaten olaya ev sahibi veya kiracı olarak değil hakkaniyetli olan hangisi gözüyle bakıyorum kızların fikirlerini alayım dedim. Benim de hatam var ama açıkçası %100 benden kaynaklı bir arıza olmadığını düşünüyorum o yüzden yarı yarıya anlaştık.
canım elınde kerpeten kargaburnuyla dalıp kombıyı zorlamadın ayarını bılerek bozmadın kı
ustanın daha sert cevır demesı normal o bıraz sert cevırınce kırılacak bırsey degıl cunku hıg dıye kırılacak seyı kombıye yapmazlar eskıdıgınden olmus o :)
usta gelsın muayene etsın bakalım ne dıyecek buyuk ıhtımal bakım da ıstıyordur

canım evın demırbası o ev sahıbı karsılamalı :)
ev sahıbıne soyle o kendı ustasını getırır belkı veya sen yaptır faturayı bana gonder yada kiradan düşelım de dıyebılır
ama evın demırbası oldugu ıcın ev sahıbıne aıt
Ya zaten tamamını kiradan düşmeye benim gönlüm razı gelmezdi sonuçta 4 yıldır oturuyorum ve eski de olsa benim de zorlamam sonucu olmuş. Kaldı ki milattan önce kombi değil 8 yıllık orta yaşlı sayılır araştırmama göre :D Başka biri olsa bu kadar ince düşünmez, ev sahibi de kiracı da olsa kimi insan yamyam gibi cebimden para çıkmasın da gerisi önemli değil der geçer. Hem haksızlık olmasın diye düşünürken bir yandan hakkını korumak zor yaw amaaan.

canım elınde kerpeten kargaburnuyla dalıp kombıyı zorlamadın ayarını bılerek bozmadın kı
ustanın daha sert cevır demesı normal o bıraz sert cevırınce kırılacak bırsey degıl cunku hıg dıye kırılacak seyı kombıye yapmazlar eskıdıgınden olmus o :)
usta gelsın muayene etsın bakalım ne dıyecek buyuk ıhtımal bakım da ıstıyordur
Yaptılar hepsini nisam dediklerine göre detaylı bakım da yapılmış basınç sorunu olmaz artık uzunca süre dedi.

Kızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.

Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
Bizim defalarca değişti su basma vanası. 10 senelik kiracuyım. Hep biz değiştirdik. Öyle çok pahalı da değil. Size ne kadar masraf çıkardılar ki

Ya zaten tamamını kiradan düşmeye benim gönlüm razı gelmezdi sonuçta 4 yıldır oturuyorum ve eski de olsa benim de zorlamam sonucu olmuş. Kaldı ki milattan önce kombi değil 8 yıllık orta yaşlı sayılır araştırmama göre :KK70: Başka biri olsa bu kadar ince düşünmez, ev sahibi de kiracı da olsa kimi insan yamyam gibi cebimden para çıkmasın da gerisi önemli değil der geçer. Hem haksızlık olmasın diye düşünürken bir yandan hakkını korumak zor yaw amaaan.
senın ne kadar dıkkatlı oldugunu bılıyorum asla amaan banane demezsın kendını suclu hıssettıgını goruyorum :D ama sucun yok rahat ol senden kaynaklı olsa usta soylerdı bırdaha dıkkat edın derdı
kombının degısmesı gerekse ne olacakdı degıl mı ama :)

Yaptılar hepsini nisam dediklerine göre detaylı bakım da yapılmış basınç sorunu olmaz artık uzunca süre dedi.
eee tabı usta gelmısken ev sahıbı de kırayı boluselım dıyecek ve kıracıda kabul edecekken bır guzel elden gecırılır tam anlamıyla kombı :) 10 sene otur cıkma evden :D su sendekı gonul bollugundan bende ıstıyorum

Bizim defalarca değişti su basma vanası. 10 senelik kiracuyım. Hep biz değiştirdik. Öyle çok pahalı da değil. Size ne kadar masraf çıkardılar ki
Ustanın dediğine göre onun bağlı olduğu parça da kırılmış ondan 850 liraymış. İnmediler de, her yanı su basında panikle kombinin üstündeki servisin numarasını aradım direk. Aslında birkaç yere sorsaymışım olurmuş ama anlamadığım işler bunlar da.

6-7 aydır kirada otururken kombi bozuldu. Öyle parça kırılması falan değil çat diye bozuldu. Servis çağırdık, yanlış hatırlamıyorsam borularda bir tıkanmadan bahsetti, yıllık bakımları yapılmadığı için olmuş, ev sahibiniz ödemeli bunu dedi. Ev sahibimiz tabiki de ödemedi. Ben verdiğimde sağlamdı sizin elinizde bozuldu ben karışmam deyip çıktı işin içinden. Biz de kuzu kuzu ödedik.

senın ne kadar dıkkatlı oldugunu bılıyorum asla amaan banane demezsın kendını suclu hıssettıgını goruyorum :D ama sucun yok rahat ol senden kaynaklı olsa usta soylerdı bırdaha dıkkat edın derdı
kombının degısmesı gerekse ne olacakdı degıl mı ama :)
Ay valla taşınır giderdim nisam bir sürü müzakereler bilmemneler o kadarını kafam götürmezdi :)))

eee tabı usta gelmısken ev sahıbı de kırayı boluselım dıyecek ve kıracıda kabul edecekken bır guzel elden gecırılır tam anlamıyla kombı :) 10 sene otur cıkma evden :D su sendekı gonul bollugundan bende ıstıyorum
Aynı binada başka kiracısı da vardı kirasını bile alamıyordu doğru düzgün :)) Ben düzenli kira ödemenin zaten olması gereken olduğunu düşündüğümden hiç aksatmadım ki hala da öyle düşünüyorum. Şehir dışında ev sahibi nisam, faturanın resmini gönderdim isterseniz siz de servisi arayın bilgi alın dedim.

Ay valla taşınır giderdim nisam bir sürü müzakereler bilmemneler o kadarını kafam götürmezdi :)))

Aynı binada başka kiracısı da vardı kirasını bile alamıyordu doğru düzgün :)) Ben düzenli kira ödemenin zaten olması gereken olduğunu düşündüğümden hiç aksatmadım ki hala da öyle düşünüyorum. Şehir dışında ev sahibi nisam, faturanın resmini gönderdim isterseniz siz de servisi arayın bilgi alın dedim.
valla canım haksızlık yapmayayım derken kendın kul olarak kendı hakkını da unutma ve yedırme bence gucu sana yetmıs resmen en sinir oldugum sey mıllet odemez ama ona yapamaz duzenlı oduyorsun ya durustsun ya sana gelır ıste buna ızın vermemen gerek cunku bunun sonu yok kombıyle baslar çatı asansor asagı komsuya su akıtan boru derken herseyı sen karsılamaya baslarsın

Ev sahibim parayı sever ama ben de iyi bir kiracıyım o yüzden reddetmez beni, ben sadece sizlerin de fikrini almak istedim ilk kez başıma geldi bu durum. Yani tamamen ben hatalıysam öderim ama normalde o kadar zorlamadan kırılmaz o parça o nedenle ikilemde kaldım.
Dün kombiye su bastım elimde kalmadı, demek ki sizin kombi bayağı eski ya da her neyse. Bence yarı yarıya olması uygun. Sonuçta evden çıkarken yanınızda götürmeyeceksiniz. Yine onun evine kalacak.

valla canım haksızlık yapmayayım derken kendın kul olarak kendı hakkını da unutma ve yedırme bence gucu sana yetmıs resmen en sinir oldugum sey mıllet odemez ama ona yapamaz duzenlı oduyorsun ya durustsun ya sana gelır ıste buna ızın vermemen gerek cunku bunun sonu yok kombıyle baslar çatı asansor asagı komsuya su akıtan boru derken herseyı sen karsılamaya baslarsın
Fifti fifti hakkaniyetli oldu işte nisam değil mi :)) açıkçası başka evlerde de kirada çok oturdum ama demek ki şanslıymışım tesisat kombi vs hiçbir sorun yaşamadım, girdim kiramı düzenli ödedim depozitomu aldım çıktım şimdiye kadar, bu ilk oldu ondan böyle ciddiye alıp konu falan açtım :D öyle boru asansör diye gelseler delirdiniz herhalde derdim daha neler :))

Fifti fifti hakkaniyetli oldu işte nisam değil mi :)) açıkçası başka evlerde de kirada çok oturdum ama demek ki şanslıymışım tesisat kombi vs hiçbir sorun yaşamadım, girdim kiramı düzenli ödedim depozitomu aldım çıktım şimdiye kadar, bu ilk oldu ondan böyle ciddiye alıp konu falan açtım :KK70: öyle boru asansör diye gelseler delirdiniz herhalde derdim daha neler :))
evın demırbası arızalanmıııısssss sen fııftı fıftı hakanıyetlı oldu dıyorsun :KK70:
ev sahıbıne hedıye etmıs oldun ne dıyelım :) saglık olsun
az buz parada degıl verdıgın yanı
hem saglık olsun deyıp hem soylenısıme ne demelı :KK70:

6-7 aydır kirada otururken kombi bozuldu. Öyle parça kırılması falan değil çat diye bozuldu. Servis çağırdık, yanlış hatırlamıyorsam borularda bir tıkanmadan bahsetti, yıllık bakımları yapılmadığı için olmuş, ev sahibiniz ödemeli bunu dedi. Ev sahibimiz tabiki de ödemedi. Ben verdiğimde sağlamdı sizin elinizde bozuldu ben karışmam deyip çıktı işin içinden. Biz de kuzu kuzu ödedik.
Anladığım ev sahibi-kiracı ilişkisine bağlı herkes farklı tecrübeler yaşamış çünkü. Ona karışmam buna karışmam diyen ev sahibi de zor ya, aynı kötü kiracının da ev sahibi için zor olması gibi. Bir şekilde anlaştık ev sahibiyle ama ödemem deseydi kıllanırdım artık, gözüm kiralık evlerde olurdu :)) veya ben hepsini kiradan düşsem sineye çekerdi belki ama sonradan acısını çıkarırdı zam zamanı mesela 🤦🏻‍♀️

Bu işlerde karşılıklı denge ve iyi niyet olmalı yoksa zor, karşılıklı inatlaşmaya kadar gider ev sahibi fahiş zam yapmaya kalkar kiracı çıkmaya kalkar falan ne gerek var halbuki.

evın demırbası arızalanmıııısssss sen fııftı fıftı hakanıyetlı oldu dıyorsun :KK70:
ev sahıbıne hedıye etmıs oldun ne dıyelım :) saglık olsun
az buz parada degıl verdıgın yanı
hem saglık olsun deyıp hem soylenısıme ne demelı :KK70:
Yok ya yine de kırmış oldum parçayı nisam ev sahibinin malı sonuçta varsın hediye olsun :))

Back
X