Bron/Broen

flores

i believe i can fly ☁
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
2.994
3.598
448
Tür: Polisiye (Bence biraz da dram:)

"Danimarka ve İsveç'i birbirine bağlayan Øresund köprüsünde bir ceset bulunmasıyla birlikte, her iki ülkenin de cinayet masası dedektifleri harekete geçer. Tam bir işkolik olan İsveçli Dedektif Saga Noren, kaba saba, garip bir kadınken, Danimarkalı Dedektif Martin Rohde ise, yeni olduğu ameliyat sebebiyle fiziksel olarak zorluk çekmektedir.
İşlenen cinayetin faillerini bulmak üzere iki ülke polisi beraber çalışmaya başlarlar ve her kazılan topraktan çıkan bir başka ipucu ile bu cinayetin basit bir cinayet olmadığı anlaşılır..."

"Ben polisiye sevmem" demeden önce bu diziyi izlemelisiniz. Oyuncuların başarısından karakterlerin özgünlüğüne, kurgusundan atmosferine, her şeyiyle sağlam bir dizi. . 3. sezonu 2015'te tamamlandı. Salt polisiye değil, ilerleyen bölümlerde işin içine aileler, geçmişe dair yaralar, insan ilişkileri giriyor. Zaman zaman duygusal yönü ağır basan bir dizi. Baş karakter Saga'yı Sofia Helin canlandırıyor. Ona hayran kalmanız işten değil :) Bu arada Amerika'da da uyarlaması yapılmış The Bridge adında.

Spoiler vermeden birkaç enstantane paylaşacağım. Umarım izlersiniz ve beğenirsiniz.
İzleyen arkadaşlarla da kritiğini yapabiliriz :)

-İsveçli polis Saga ve Danimarkalı polis Martin. Köprüde bulunan cesetle ilgili soruşturmayı birlikte yürütüyorlar.

saga-noren-and-martin-rohde.jpg

1446751516_a1eb459d55.jpg

-Bahse konu Øresund Köprüsü

TheBridgeBronBroentitlesbridge.png

6997d14637f38dddd3eeba9ac49b6895.jpg

-Bu da bana göre dizinin en güzel tarafı. Jenerik müziği!!

Son düzenleme:
4. Sezonu merakla bekliyorum :)
Şimdiden Fransa , Amerika ve İspanya formatını satın almış o ülkelerde çekecekmiş bu yıl , yani çok büyük ilgi var , çok zekice kurgulanmış bir dizi :)
Müziklerini de çok seviyorum :)
Saga' nın da hastasıyım :) şimdi ki yeni ortağı da harika :)
Danimarkalıların konuşmasına dikkat ettin mi çok komikler :) isveççeden çok farklı :)

4. Sezonu merakla bekliyorum :)
Şimdiden Fransa , Amerika ve İspanya formatını satın almış o ülkelerde çekecekmiş bu yıl , yani çok büyük ilgi var , çok zekice kurgulanmış bir dizi :)
Müziklerini de çok seviyorum :)
Saga' nın da hastasıyım :) şimdi ki yeni ortağı da harika :)
Danimarkalıların konuşmasına dikkat ettin mi çok komikler :) isveççeden çok farklı :)
Evettt Mağtin Ğoğdö ilk bölümün en komik sahnesiydi belki de :D İsveççe kesinlikle daha yakışıklı bir dil :21: ben 3.sezonun başlarındayım şu an :) 2.sezon çok karışık gelmişti her şey çözülene kadar doğru düzgün anlamadım. Ama 3.sezon için çok iyi diyorlar yorumlarda. Bu bitince de Bridge'i izleyesim var. Saga'yı nasıl yazmışlar sırf onu merak ediyorum :) bu arada sen Türkçe altyazılı mı izliyorsun?

Evettt Mağtin Ğoğdö ilk bölümün en komik sahnesiydi belki de :KK70: İsveççe kesinlikle daha yakışıklı bir dil :21: ben 3.sezonun başlarındayım şu an :) 2.sezon çok karışık gelmişti her şey çözülene kadar doğru düzgün anlamadım. Ama 3.sezon için çok iyi diyorlar yorumlarda. Bu bitince de Bridge'i izleyesim var. Saga'yı nasıl yazmışlar sırf onu merak ediyorum :) bu arada sen Türkçe altyazılı mı izliyorsun?

Buraya da geliyor Danimarkalılar o konuşmalarına çok gülüyorum :)
3.sezon harika yine defalarca ters köşe yapıyorlar , bir türlü tahmin edemiyorsun , sezonun sonuna kadar kesinlikle ne olacağını katilin kim çıkacağını amacın ne OLDUĞUNU anlayamıyorsun , saganın başına da epey olay geliyor , çok açık etmeyeyim ama bayılacaksın kesin :) sen üçüncü sezonu bitirene kadar 4. Sezon çıkar herhalde :)
Ben önce Türkçe altyazılı izliyorum , sonra İsveççe altyazılı izliyorum İsveç Kanalı'ndan , çünkü Danca anlaşılmıyor oyüzden altyazı koymuşlar , benimde işime geliyor tabi :)

Buraya da geliyor Danimarkalılar o konuşmalarına çok gülüyorum :)
3.sezon harika yine defalarca ters köşe yapıyorlar , bir türlü tahmin edemiyorsun , sezonun sonuna kadar kesinlikle ne olacağını katilin kim çıkacağını amacın ne OLDUĞUNU anlayamıyorsun , saganın başına da epey olay geliyor , çok açık etmeyeyim ama bayılacaksın kesin :) sen üçüncü sezonu bitirene kadar 4. Sezon çıkar herhalde :)
Ben önce Türkçe altyazılı izliyorum , sonra İsveççe altyazılı izliyorum İsveç Kanalı'ndan , çünkü Danca anlaşılmıyor oyüzden altyazı koymuşlar , benimde işime geliyor tabi :)
Anladım :) merak ediyordum Danca konuşulan kısımları İsveççe yazıyorlar mı yoksa herkes biliyor diye öyle bırakıyorlar mı diye. Aydınlattın beni sağol :) inşallah çıkar hatta inşallah bir 5 sene daha sürer bu dizi doyum olmuyor cidden çok kaliteli :nazar:

Anladım :) merak ediyordum Danca konuşulan kısımları İsveççe yazıyorlar mı yoksa herkes biliyor diye öyle bırakıyorlar mı diye. Aydınlattın beni sağol :) inşallah çıkar hatta inşallah bir 5 sene daha sürer bu dizi doyum olmuyor cidden çok kaliteli :nazar:

Altyazı geçiyorlar çünkü çok zor Anlaşılıyor , İsveçliler de zor anlıyor :)
Evet bence de devam etmeli dizi , ben tekrar tekrar izliyorum bazı bölümlerini , kesinlikle bi 5 sene sürmeli :)

Back
X