• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Brothers & Sisters / TNT

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
15.554
36.070
1.123
normalbrothersandsisterwd3.jpg

İnsanın hayattaki amacı nedir? Ya da hayatın kendisini değerli kılan şey nedir? Modern dünyanın karmaşası içinde yaşamak kolay iş değil…

Yaşamın üzerine savaşın, bağımlılıkların, ihanetin ve hatta ölümün gölgesi düşse de Walkers kardeşler birbirlerine kenetlenerek bu gölgelerden kurtulabilir.

Büyük bir şirkette yönetici iken aile şirketine dönen Sarah (Rachel Griffiths), cazibesinin farkında olan çapkın Tommy (Balthazar Getty), aşkın anlamını ihtiyatla arayan gay avukat Kevin (Matthew Rhys), savaşın yüreğinde açtığı yaraları sarmaya çalışan uyuşturucu bağımlısı Justin (Dave Annable), radyoculuk ile başlayan iş hayatına televizyonculuk ile devam eden Kitty(Calista Flockhart)… Walkers ailesinin annesini de 2 oscar ödüllü Sally Field canlandırıyor.

Walkers kardeşler kendilerini ararken anne ve babalarının da her insan gibi kusurlu, çelişkili ve affedici olduklarını keşfedecekler.

2006 yılında gösterimi başlayan dizinin, Amerika'da şu anda 3. sezonu yayınlanıyor.
Walkers Ailesi’nin hayatını gözler önüne seren Emmy ödüllü Brothers & Sisters, TNT’de, Cuma akşamları 20:00 de gösterimde.:lepi:

Diziyle ilgili düşüncemelerimi eklememişim. Oysa bu önemli. Neden önemli?
Ben kimim ki? Dizi konusunda bilirkişi miyim? Elbette hayır.

Ben kolay kolay dizi seyredemeyen biriyim. Yerli dizileri özellikle son yıllarda bana göre işin cılkını çıkarttıkları için seyretmiyorum, seyredemiyorum. Uyduruk bir dizinin, aradaki tonlarca reklam kuşağı ile iki saate yayılması bile, seyretmemem için yeterli neden. A-ha bu tuttu. Canlarına okuyalım bunların. Şimdi de babası ile amcasını birbirlerine öldürtelim, raitingimiz yükselsin tutumu da açıkçası benim saygı duyacağım bir politika değil. Yoksa yerli dizi düşmanı falan değilim, yanlış anlaşılmasın.

Yukarıda yazdığım nedenlerle uzun bir süredir sadece Cnbc-e dizileri seyrederken, bu sene bir alternatifim daha oldu o da TNT.
TNT içeriğinde İngiliz dizileri ağırlıklı, o yüzden biraz daha Avrupa kültürüne bulanmış öyküler ve espri anlayışları hakim.

Ve gelelim Brothers & Sisters dizisine..
Geçen hafta tesadüfen keşfetmeseydim, 2008-2009 dizi sezonu benim için 0-0 bitecekti. Ama artık benim de bir dizim var.:lepi:

Sevdiğim diziler listemde birincilik, yıllardır Six Feet Under dizisindeydi. Dizi 5 sezon Cnbc-e kanalında gösterildi. Diziyi izlemek bana yetmedi. Evimdeki arşivime de kattım. Hala arada seyrediyorum.

İşte şimdi Brothers & Sisters da da aynı tadı aldım. Tat dediğin ne.. Şu: Acısıyla, tatlısıyla hayata dair, aile ilişkilerindeki gerçekleri "realizm" uğruna açığa çıkartma, raiting kaygısıyla gereksiz uzatmalardan kaçınma ve üzerine biraz da felsefe tozu...

Sonra dedim ki... bunca dizi çöplüğünde ben neden bu iki diziye taktım. Bunların yaratıcıları arasında nasıl bir benzerlik var.

Six Feet Under ın yaratıcısı : Alan Ball
Brothers & Sisters ın yaratıcısı : Robin Baitz

Görebildiğim tek benzerlik aynı yaş gurubunda olmaları.. Ball 51 yaşında, Baitz de 47 yaşında..

Ama yok.. Hala tatmin olamıyorum. Bir benzerlik olmalı.. diye araştırmaya devam ediyorum ve istediğimi buldum.

Ortak yanları şu: Her ikisi de eşcinsel..!

Ve evet ben kendimi çok iyi biliyorum. Sinema, dizi, fotoğraf, resim, heykel..... yani kısaca sanatın bütün görsel alanlarında eşcinsel erkeklerin yaratıcılıklarına hayranım. Beni hiç ama hiç hayal krıklığına uğratmıyorlar. Tıpkı yönetmenlerde favorimin Pedro Almodovar olması gibi..

Size şimdi bir de liste sunuyorum. Bu liste uzun bir listenin bir bölümü sadece. Listenin başlığı şu:
"Eşcinsel ve Biseksüel Ünlüler"
Listede yer alan isimlerin hepsi eşcinsel. Biseksüel olanlar yanlarına not düşerek belirtilmiş.
Ve soyadlarına göre aynı alfabetik sıralamada yer aldıklarından Ball ve Baitz in adının geçtiği bölümü ekliyorum..

adszqm6.jpg

Bunları niye yazdım. Okunmayacak, monolog kalacak belki.. Ama ben yazarken çok keyif aldım, önemli olan da bu.. yerimseniben

Son düzenleme:
Seni dizi eleştirmeni yapmak lazım piskitim nasılda ortak yanlarına kadar koymuşsunŞeniz

İki diziyi karşılaştırmaya devam ediyorum kafamda..
* Her iki dizide de kalabalık bir ailede geçen olaylar anlatılıyor.

* Her iki ailenin de babası ölüyor.

* Her iki dizide de anne, kardeşleri bir arada tutmaya çalışıyor.

* ..ve yukarıda da yazdığım gibi her iki dizinin de yaratıcısı eşcinsel. Örneklerinde de rastladığımız gibi (Pedro Almodovar, Ferzan Özpetek) bu yönetmenler de, yapımlarında eşcinsel karakterlere mutlaka yer veriyorlar. Bunu neden yaptıklarını anlamak zor değil..

Sonuç olarak; her iki dizide de erkek kardeşlerden biri eşcinsel.

Six Feet Under dizisinde eşcinsel erkek kardeşi oynayan Michael C. Hall (David Fisher), dizinin bitiminden sonra Dexter dizisinde başrol oyunculuğunu aldı.
00000356812006110909014ds8.jpg

Brothers & Sisters dizisinde eşcinsel erkek kardeşi ise Matthew Rhys (Kewin Walker) canlandırıyor.
matthewrhysbl1.jpg

merakımı celbetti şimdi bu diziCADIARZU
Merak uyandırmasına sevindim.. :lepi:
Seyretmeye başlarsanız fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.
Ve bu arada belirtmeden de edemiyorum. Monologtan çıktı yazdıklarım.. Sanırım.. yani.. evet.. evet.. hihoyyyt

aslında izlerken kendimize şaştığımızı gösteren bir ayna gibi bu dizi. herkesten bir parça var ve o parçanın içinde herkesin ki kadar hüzün var..

ben bu dizide en çok o sürekli gelip gittikleri çiftlik evine, normalde yaşadıkları muhteşem mekanlara falan bakmaktan konuya konsantre olamıyorum.. ama özellikle bayan karakterlerin ing konuşmaları çok hoşuma gidiyor ..konuşmaları anlayınca alt yazı okumadan nasıl bir çocuk gibi seviniyorum bilemezsiniz ..kaliteli bir iş diye düşünüyorum..

ben bu dizide en çok o sürekli gelip gittikleri çiftlik evine, normalde yaşadıkları muhteşem mekanlara falan bakmaktan konuya konsantre olamıyorum.. ama özellikle bayan karakterlerin ing konuşmaları çok hoşuma gidiyor ..konuşmaları anlayınca alt yazı okumadan nasıl bir çocuk gibi seviniyorum bilemezsiniz ..kaliteli bir iş diye düşünüyorum..

Bi'an önce konuya da konsantre olmaya çalışın.. Yine harikaydı bu haftaki bölüm..
Her bölümde ele alınan, özellikle de psikolojik çatışmalarda, "Ben olsam ne yapardım?" sorusunu oluşturuyor insanın kafasında.. Ahlak, değer ve sosyal bilinç egzersizi adeta.. yerimseniben

Bi'an önce konuya da konsantre olmaya çalışın.. Yine harikaydı bu haftaki bölüm..
Her bölümde ele alınan, özellikle de psikolojik çatışmalarda, "Ben olsam ne yapardım?" sorusunu oluşturuyor insanın kafasında.. Ahlak, değer ve sosyal bilinç egzersizi adeta.. yerimseniben

çok teşekkür ederim ,tavsiyenizi dikkata alacağım bu hafta ..iyi seyirlera.s

beni bu diziye alıştıran ,sevdiren, dahada derinden izlememi sağlayan arkadaşlara bir teşekkür edeyim istedim..... fadalı paylaşımlarda buluşalım umarımm...:))

beni bu diziye alıştıran ,sevdiren, dahada derinden izlememi sağlayan arkadaşlara bir teşekkür edeyim istedim..... fadalı paylaşımlarda buluşalım umarımm...:))

:lepi:

Hiç değilse "1" kişi değilim artık.. yerimseniben Hoşgeldin yanıma.. a.s.

Dün TNT yayınlarında bir aksama oldu.. Deliye döndüm. Yahu bir tane dizi var izlediğim, onu da sabote mi ettiler diye düşündüm. Aynı frekansa "Kanal A" yerleşince başka türlü düşünemedim doğal olarak..

Neyse.. Gece 01:30 da tekrarını izledim de haftalık dozumu tamamladım..

Dizi, başladığı düzeyi koruyor ve ben de aynı keyifle izlemeye devam ediyorum..

bu gece yayınlanan bölümde bazı bölümler çok etkileyicidi...çok başarılılar gerçekten...:))

Aynı şeyleri düşünmüşüz..

Acıyı, neşeyi nasıl da dozunda vermeyi beceriyorlar helal olsun.. Arabeske dönüştürmeden, uzatmadan, inim inim inletmeden..

Bebek ölümünde aklıma bizim diziler geldi.. Gerçi bu bilgi 3-4 yıl öncesine ait.. Çünkü artık Türk dizilerini seyretmiyorum. (bir dönem Avrupa Yakası istisnaydı ama Ata dönünce o da bitti benim için)

Hah ne diyordum.. Şimdi bizim dizilerde bir bebek ölse.. Allahım neler olur kim bilir? Kaç bölüm inletirler adamı..

Bu akşamki dizide özellikle bir sahne vardı beni etkileyen..

Anne, üvey kızıyla mutfakta Uzak Doğu usulü çayını içerken, "Bazen ebeveyn olmak, ebeveyn olmamayı başarmaktır. Çocuklarının önünden çekilmeli ve hayatın onların başlarına gelmesini sağlamalısın."

..ve daha bir çok şey.

İyi ki bu diziyi keşfetmişim bu sene.. Her bölümünde ciddi keyif alıyorum..

Bi'de oyuncuların makyajsız sayılacak doğallıktaki halleri, o sıradan görünümleri benim çok hoşuma gidiyor.. Süs bebekler dolanmıyor ortada..

Siz, hangi bölümlerinden etkilendiniz..?

Back
X